Koninklijke Bammens vertrouwt volledig op Heffiq en Hyster

“Ze weten wat we nodig hebben"

Bammens produceert producten voor bovengrondse en ondergrondse afvalinzameling

 

Voor het intern transport vertrouwen ze bij Koninklijke Bammens volledig op Heffiq. “Alle afdelingen, zowel binnen als buiten, rijden met Hyster-heftrucks”, zegt waarnemend teamleider logistiek Najim Azbair. “De trucks zijn betrouwbaar en doen hun werk goed én we weten wat we aan Heffiq hebben. Ze reageren snel als we een vraag of schade hebben en ze zijn heel flexibel.”

Er valt nogal wat te vervoeren en verplaatsen binnen Koninklijke Bammens. Het bedrijf in Maarssen, sinds 2018 onderdeel van het eveneens Nederlandse VConsyst, is marktleider in de Benelux met oplossingen voor bovengrondse en ondergrondse afvalinzameling (voor huishoudelijk, zwerf- en bedrijfsafval). Iedereen in Nederland kent – bewust of onbewust – de stalen afvalbakken, (rol)containers en andere producten die Bammens ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt.

 
“Heffiq is echt een partner voor ons. Ze weten wat we nodig hebben en wat we belangrijk vinden" Najim Azbair | Waarnemend Teamleider Logistiek Koninklijke Bammens

Bijspringen

“Heffiq is echt een partner voor ons. Ze weten wat we nodig hebben en wat we belangrijk vinden. We zijn inmiddels al heel lang klant. Al van vóórdat ik bij Bammens kwam werken, en dat is twintig jaar geleden”, vertelt Najim. Voordat hij waarnemend teamleider werd, reed hij zelf ook op de heftrucks. Nu springt hij alleen nog bij als er veel zieken zijn of het heel erg druk is. “Ik zorg er voor dat m’n heftruckcertificaat steeds verlengd wordt. Altijd handig.”
“In totaal hebben we nu een stuk of vijftien machines van Heffiq rondrijden hier: pompwagens, LPG-heftrucks en elektrische heftrucks”, somt hij op.

 

Dichtbij

Het is voor hem vanzelfsprekend dat ook de volgende truck een Hyster wordt, want hij is zeer te spreken over de inzetbaarheid en betrouwbaarheid van het materieel. “Natuurlijk is er naast het reguliere onderhoud weleens iets kapot… Er sneuvelt een ruit of er knakt een slang. Dan reageren ze bij Heffiq snel en lossen ze het op. Vianen is dichtbij, ze zijn hier zo.”

Voor de elektrische trucks beschikt Bammens over een eigen laadstation. ‘Het gedemineraliseerd water bijvullen hebben we, in overleg met Heffiq, uitbesteed. 

 

Voorzetapparatuur 

De productie van de afvalbakken en -containers gebeurt van A tot Z in Maarssen. Het intern transportmaterieel wordt gebruikt voor de onderdelen en grondstoffen voor de fabriek, maar ook voor de eindproducten – van het orderpicken in het magazijn tot het beladen van de vrachtwagens en trailers.

“We hebben twee heftrucks voorzien van roterende vorkenklemmen zodat we grote containers plat op de trailer kunnen leggen als ze naar een klant gaan. Voor de grote ondergrondse containers is één van de trucks aangepast zodat de machine de dekselplaten kan klemmen en ze veilig en onbeschadigd van A naar B kan verplaatsen. Bij het ontwerp van de containers is daar rekening mee gehouden. De kleine afvalbakken worden op pallets vervoerd.”

De drie heftrucks in de plaatwerkerij maken de langste dagen. Die afdeling werkt namelijk in twee ploegen. De andere afdelingen hebben voldoende aan alleen een dagdienst.

 
“Makkelijk dat we onze trucks kunnen leasen en huren. Dat zorgt voor flexibiliteit en Heffiq denkt daarin goed met ons mee" Najim Azbair | Waarnemend Teamleider Logistiek Koninklijke Bammens

Oog voor veiligheid

Bij Bammens is veel oog voor de veiligheid, óók als het om het intern transport gaat. Najim: “We hebben bijvoorbeeld standaard blue spots op de trucks. Maar ze zijn ook zo ingesteld dat ze pas kunnen rijden als de gordel is vastgemaakt. Ook de deur moet gesloten zijn. In het verleden werd dat weleens vergeten en dan sneuvelde er een ruit. Daar heeft Heffiq op ons verzoek een beveiliging op gezet. De snelheid van de heftrucks is begrensd om aanrijdingen te voorkomen. Binnen zijn ze ingesteld op maximaal 8 km/u en buiten op maximaal 10 km/u.”

 

Korte termijn-lease

Een groot deel van de heftrucks en pallettrucks is geleased of gehuurd. “Makkelijk dat dat kan bij Heffiq. Dat zorgt voor flexibiliteit en ze denken daarin goed met ons mee”.

 

Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op