Robotisering

Robotisering

Automatiseren met gerobotiseerde trucks

 

Automatiseren met Hyster®-robottrucks

Met (zelfrijdende) gerobotiseerde trucks biedt Hyster een betaalbare en efficiënte oplossing op het gebied van automatisering. Met een gerobotiseerde truck is het mogelijk om pallets te verplaatsen of trolleys te trekken. In tegenstelling tot andere aanbieders van automatisch geleide voertuigen (AGV's) kunnen de gerobotiseerde trucks van Hyster® zich makkelijk aanpassen aan de bestaande infrastructuur van een bedrijf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geprogrammeerd worden om met andere voertuigen, randapparatuur en medewerkers te communiceren. De trucks kunnen zo worden ingesteld, dat ze bijvoorbeeld automatisch kunnen stoppen en voorrang geven.

Waarom kiezen voor een Hyster robottruck?

Hyster®-robottrucks dragen bij aan een efficiëntere werkomgeving en verbeteren het rendement bij bijvoorbeeld drukke productielijnen. Repetitieve taken die door chauffeurs worden uitgevoerd, kunnen onnodig duur zijn. Soms leidt dit door menselijke fouten die kunnen leiden tot vertragingen of schade, met extra kosten tot gevolg. De terugverdientijd van een gerobotiseerde truck kan afhankelijk van de applicatie vaak binnen twee tot drie jaar worden gerealiseerd. Zeker wanneer de machine wordt ingezet in veeleisende werkomgevingen met repeterende taken in meerdere ploegendiensten.

Flexibele Hyster Robottrucks

De robottrucks bieden een ondersteunde rol in magazijnen. De trucks zijn nauwkeurigheid, efficiënt, veilig en kunnen worden gekoppeld aan uw magazijnbeheersysteem. Dit zorgt ervoor dat de trucks flexibel inzetbaar zijn. Alle Hyster®-robottrucks bieden ook een mogelijkheid voor manueel gebruik om bijvoorbeeld bijkomende taken uit te voeren en om niet geplande werkzaamheden af te handelen.

Geen infrastructuur kosten

In vergelijking tot andere AGV-oplossingen maakt Hyster voor de navigatie gebruik van Balyo ‘Geoguidance’ met SLAM (simultane locatie en ‘mapping’). Met deze technologie is fysieke infrastructuur (reflectoren, rails, inductie, et cetera) voor de navigatie en lokalisatie niet meer nodig. In plaats daarvan focust het systeem zich op de bestaande fysieke omgeving. Dit geeft veel flexibiliteit en bespaart enorme kosten.

Voorbeelden van toepassingen:

In de onderstaande toepassingen biedt een robottruck een uitkomst:

 • Barcodes scannen - Met een gemonteerde barcodescanner kan de Hyster®-robottruck automatisch een barcode op een pallet lezen tijdens het ‘orderpicken’.Vervolgens kan de robottruck met behulp van de Robot Manager-software de gekoppelde WMS/ERP informatie opvragen en de bestemming terugvinden.
 • Transportband - Een sensor op het einde van een transportband kan een pallet detecteren en automatisch de Hyster®-robottruck oproepen om de pallet op te halen en te transporteren.
 • Scannen - De laser op de Hyster®-robottruck kan worden ingesteld om automatisch te scannen naar vrije ruimtes binnen speciale bufferstroken in het magazijn. Als een laan vrij is, kan de robot automatisch een lading plaatsen. Dit werkt ook in omgekeerde richting, dan detecteert de robottruck de pallets, die vervolgens worden opgehaald en naar hun bestemming worden gebracht.
 • Einde van de lijn - Hyster®-robottrucks kunnen communiceren met een productielijn. De robottrucks kunnen ladingen of pallets die vol zijn, transporteren naar een opslagplaats of een ander afzetpunt.

Diverse functies van een robottruck

De Hyster®-robottruck is zeer compleet en is uitgerust met:

 • Navigatielaser
 • Voetgangerswaarschuwingslamp
 • Gordijnlaser (plaatje erbij doen)
 • Voor-, achter-en zijlasers (optioneel)
 • Human Machine Interface (HMI)
 • Noodstopknop
 • Ladingdetectie sensoren
 • Lading scan laser
 
Kom je er niet uit? Onze specialisten staan voor u klaar
0347 349400 Tussen 08.00 - 17.00 bereikbaar

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

3 redenen om dit nu te doen:

 • Gratis sitesurvey
 • Vrijblijvend advies
 • Weten waar uw kansen liggen

Een afspraak

Voor een passend advies?

Software

De Robot Manager-software van Balyo beheert de status, positie, koers en snelheid van de robot. Hierdoor kan de Robot Manager de goederen stromen controleren en eventuele knelpunten of blokkeringen voorkomen. Daarnaast communiceert de Robot Manager ook met deuren, wikkelmachines, transportbanden, et cetera.

Voor veeleisende werkzaamheden kan er gekozen worden voor Lithium ion batterijen. De Warehouse Supervisor-software kan zelfs controleren welke machines moeten worden opgeladen en in welke volgorde. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van de truck geoptimaliseerd en zorgt het systeem ervoor dat overbelasting wordt voorkomen.

Geautomatiseerde oplossingen voor specifieke applicaties

Wij helpen u graag met het kiezen van de beste oplossing voor uw toepassing. Onze adviseurs inventariseren eerst uw wensen en doelstellingen. Zo zetten we verschillende tools in om de logistieke uitdagingen in kaart te brengen. Hierbij maken we gebruik van: CAD tekeningen, procesmodelering, interactieve 3D-magazijnsimulatie, et cetera. We kunnen helpen met het opzetten van een businesscase en een vergelijk maken tussen een geautomatiseerd systeem of de traditionele manier van werken.

Als de uiteindelijke oplossing is afgestemd, wordt er een implementatieplan gemaakt. Hierin wordt de levering, installatie, integratie, configuratie en inbedrijfstelling van alle relevante apparatuur met u afgestemd. Onze automatiseringsspecialisten zorgen ervoor dat alles stap voor stap werkt voor de ‘go-live’.

Onderhoud en service

Betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn kernwaarden van Hyster® producten. Hyster®-robottrucks zijn voorzien een intelligent ontwerp, zodat het onderhoud eenvoudig en efficiënt kan worden uitgevoerd. Heffiq heeft ook de juiste kennis om de Hyster Robot te onderhouden. Bovendien kan een groot gedeelte van het onderhoud op afstand worden gedaan, dit zorgt voor extra gemak en minimale uitvaltijd.

Wetgeving

Alle Hyster®-robotheftrucks zijn gecertificeerd volgens de geldende normen binnen Nederland. De machine is vervaardigd volgens 2006/42/EG en gemarkeerd met 'CE certificering. De huidige Europese wetgeving is EN 1525 (1997). Vloer DIN 15620 / DIN 18202

Producten

De onderstaande machines zijn volledig te automatiseren:

Trekkers

Onze elektrische trekkers (LO5.0T of LO7.0T) kunnen onderdelen en halffabricaten vervoeren naar de productielijnen. De trekkers volgen automatisch de ingegeven route en stoppen vanzelf op de ingestelde locatie. De machines worden zodanig ingesteld dat ze op tijd bij de juiste afleverstations ladingen kunnen afleveren en lege onderdeelbakken weer meenemen.

Laagheffende orderpickers

De Hyster®-laagheffende orderpickers (LO2.5) worden vaak gebruikt om goederen op te halen uit een opslagplaats in de buurt van een assemblagelijn. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie nauwkeuriger en efficiënter worden uitgevoerd met minder personeel.

Meeloopstapelaar met contragewicht

Hyster®-meeloopstapelaars met contragewicht (S1.0-1.5C) worden vaak gebruikt om pallets over een lange afstand te vervoeren of om goederen op te halen uit opslaggebieden. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie efficiënter worden ingericht. Ook ontstaan er hierdoor duidelijkere patronen op de werkvloer, die ervoor zorgen dat er minder personeel nodig is.

 

Een afspraak

Voor een passend advies?