Zoek
Agrarische sector

Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO

Vertrouwen al 30 jaar op Hyster heftrucks en de service van Heffiq

 

Voor de opslag, orderpicking en handling van bolgewassen en fruit, gebruiken Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO al meer dan 30 jaar elektrische Hyster heftrucks. De bedrijven zijn uitgegroeid tot belangrijke dienstverleners in agrarische producten. Innovatie, efficiëntie en duurzaamheid staan hierbij hoog in het vaandel.

 

Voor de opslag van bloembollen en fruit, maken Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO gebruik van de Ultra Low Oxygen (ULO) techniek. Bij deze methode worden optimale condities gecreëerd om de producten te bewaren. Hierdoor blijft meer energie behouden in het product. Het gebruik van elektrische heftrucks is hierbij van groot belang, zodat de appels, peren en bloembollen niet worden blootgesteld aan uitlaatgassen. 

Efficiënte inzet van heftrucks

“Jaarlijks vinden vele pallethandelingen om de producten klaar te zetten voor transport”, vertelt Jan Laan, mede-eigenaar van Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO. “In de herfst- en winterperiode gebruiken we 14 elektrisch heftrucks om leliebollen klaar te zetten. We hebben per truck een route uitgezet, zodat de machines elkaar niet kruisen of onnodige meters maken op ons 12.000 m² grote complex. Hierdoor redt de batterij van de heftruck met gemak een werkdag, zonder gebruik te maken van wisselbatterijen”.

Optimale capaciteit

“De kwaliteitsnormen zijn enorm hoog in onze branche. We balanceren op het randje van de koeltechniek om het maximale uit het product te halen” geeft Jan aan. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de koelcel, wordt gebruik gemaakt van elektrische Hyster E2.2XN heftrucks. Deze machines zijn uiterst compact en beschikken over een zeer korte draaicirkel. “Als de heftrucks 5 cm langer zouden zijn, rijden we direct schade”, vervolgd Jan. 
 

 
"De maten van de Hyster machines zijn helemaal afgestemd op de beschikbare ruimte" Jan Laan, mede-eigenaar Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO

Schadepreventie

De chauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen heftruck. Dagelijks voeren zij een  inspectie uit, om te zorgen dat de machines in goede conditie blijven. “Een groot voordeel is dat de Hyster trucks geen onderdelen hebben die uitsteken”, aldus Jan. Dit zorgt, in combinatie met de korte draaicirkel, voor een kleinere kans op schades.  

Ergonomisch orderpicken 

Voor het orderpicken zijn drie heftrucks uitgerust met vorkenklemmen. Hierdoor hoeven de kisten met producten niet handmatig worden getild. De truck knijpt met de vorkenklem eenvoudig een aantal kisten uit de koelcel en plaatst ze op een pallet. 

Veiligheid

De trucks zijn allemaal voorzien van Bluespot veiligheidslampen, waarmee een heldere lichtbundel op de vloer wordt geprojecteerd. Hierdoor vallen de machines goed op voor voetgangers of klanten die het bedrijf bezoeken. Ook beschikken de Hyster E2.2XN trucks over een hoge zitpositie, waarmee de bestuurder een beter zicht heeft op- en over de lading. 

Hyster voorkeur

“Bij de aanschaf van een heftruck letten we extra op de maatvoering”, geeft Jan aan. “De maten van de Hyster machines zijn helemaal afgestemd op de beschikbare ruimte, bovendien zorgen de machines voor weinig problemen en is de prijs- kwaliteitverhouding uitstekend. Als er wat is komt de vaste monteur van Heffiq langs om het probleem te verhelpen”, vervolgt Jan.  

Duurzaam ondernemen 

Maatschappelijk ondernemen is een belangrijk onderwerp bij Laan Flora Facilities en Koelhuis WFO. Zo wordt een enorm bassin gebruikt om water te recyclen voor het wassen van bloembollen en is het pand uitgerust met zonnepanelen. De elektrische Hyster heftrucks dragen bij aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf. 


 

Bekijk de machines uit deze case

Weten wat Heffiq voor u kan betekenen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op

3 redenen om nu een afspraak te maken

  • Direct contact met experts
  • Geheel vrijblijvende sitesurvey
  • Op maat gemaakt advies

Een afspraak

Voor een passend advies?