Zoek
Heffiq voegt 10-18 ton lithium-ion heftrucks toe aan assortiment
Nieuws 21 - 06 - 2021

Heffiq voegt 10-18 ton lithium-ion heftrucks toe aan assortiment

Met de toevoeging van zware 10-18 ton Hyster heftrucks, heeft Heffiq het lithium-ion assortiment verder uitgebreid. De toevoeging van deze truck, helpt bedrijven bij het behalen van hun zero-emissie doelen in zware applicaties.  
 


 

De nieuwe Hyster® J10-18XD heftrucks kunnen tot 18 ton heffen en werken met geïntegreerde lithium-ion batterijen. Deze energiebron levert een vergelijkbare aandrijving en acceleratie van een diesel heftruck, maar dan zonder uitstoot. 

Doorbraak

"Dit is een doorbraak voor bedrijven in zware industrieën, die graag hun maatschappelijke doelen willen halen," vertelt Jan-Willem van den Brand, Director Global Marketing Development voor Big Trucks bij Hyster. "Met de steun van Hyster wordt de overgang naar schone, elektrische energie nu eenvoudiger dan ooit, zonder dat de prestaties of efficiëntie daaronder lijden."

Tussentijds opladen

"Bedrijven die uitdagende werkzaamheden moeten verrichten in zware industrieën zoals in de hout-, metaal en bouwsector, kunnen volledig vertrouwen op deze nieuwe elektrische heftrucks. Deze trucks bieden vergelijkbare prestaties als diesel machines en kunnen tijdens meerdere ploegendiensten tussentijds worden opgeladen," gaat Jan-Willem verder. 

Koele motoren

De nieuwe big trucks hebben een intelligent ontwerp dat oververhitting voorkomt. Dankzij een unieke combinatie van vloeistofgekoelde motoren en omvormers met lithium-ion batterijen van 350 volt. Het stroomsysteem van de nieuwe trucks vermindert warmteontwikkeling mede dankzij de watergekoelde motoren. De batterijbeheersystemen helpen ook om onder- en overbelading te voorkomen.

Voor zware inzet

Of de trucks nu worden gebruikt om stalen balken van treinen te lossen, betonblokken tijdens een productieproces te verwerken of houten panelen op een productielocatie te vervoeren, de nieuwe elektrische heftrucks bieden een nog betere productiviteit dan dieseltrucks. De nieuwe XD cabine biedt meer rust en comfort voor de chauffeur evenals uitstekend zicht, een prima ergonomie en productiviteitsverhogende kenmerken.
 

 
"Wanneer de Hyster J10-18XD heftrucks worden ingezet in de juiste toepassing, verlagen ze de total cost of ownership" Jan-Willem van den Brand, Director Global Marketing Development voor Big Trucks bij Hyster.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang onze gratis whitepaper

Prestaties vergelijkbaar met diesel heftrucks

"Het maakt niet uit of de truck tijdelijk of continu wordt ingezet, ze presteren als een diesel". De nieuwe elektrische modellen bieden net zoals de Hyster zware heftrucks met interne-verbrandingsmotor, uitstekende tractie, acceleratie en trekkracht”, vertelt Jan-Willem.

Geïntegreerde lithium-ion batterijen 

De geïntegreerde li-ion batterijen leveren betere prestaties dan loodzuurbatterijen. Bovendien hebben deze batterijen een langere levensduur, dat bespaart kosten. Daarnaast is er keuze uit modulaire batterijpakketten. Hierdoor wordt de machine voorzien van de stroom die nodig is voor de werkzaamheden. Het systeem is gemaakt om tussentijds op te laden. Batterijwissels zijn niet meer nodig. Daardoor wordt de werktijd gemaximaliseerd en worden dienstwissels en pauzes nuttige oplaadmomenten. De nieuwe trucks hoeven slechts elf minuten te worden opgeladen om één uur te werken. 

Ploegendiensten

"Er is minder tijd nodig voor het opladen, waardoor de trucks langer beschikbaar zijn. Bedrijven die met twee of drie ploegendiensten werken, kunnen eenvoudig bijladen, waardoor geen batterijwissels en aparte laadruimtes nodig zijn. De batterij en elektromotor zijn onderhoudsvrij. Dit bespaart kosten, waardoor de totale cost of ownership verder daalt", legt Jan-Willem uit.

Duurzaamheid

"Groene doelen zijn een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven. Zo investeren veel ondernemingen in zonnepanelen of andere methodes om op locatie stroom op te wekken. Voor dit soort toepassingen zijn deze nieuwe trucks ideaal in vergelijking met diesel trucks, zowel wat betreft het milieu als de kosten", concludeert Jan-Willem.

De juiste expertise en ondersteuning

Heffiq werkt nauw samen met Hyster om bedrijven te adviseren en ondersteunen bij de transitie van een dieselmachinepark naar een elektrisch machinepark. Onze adviseurs beschikken over de juiste expertise betreffende elektriciteit en infrastructuur, en over de juiste oplaadstrategie en -procedures. Daarnaast zijn onze monteurs opgeleid voor service en onderhoud tijdens de gehele levensduur van de heftruck.

Wanneer de Hyster J10-18XD-heftrucks worden ingezet voor de juiste toepassing en intensiteit, verlagen ze de total cost of ownership. 


 

 

Bekijk de J10-18XD

Meer weten over deze truck of wilt u een geheel vrijblijvend adviesgesprek?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op