Zoek
Geschiedenis

Heffiq historie

In 1938 werden wij exclusief Hyster dealer in Nederland.

 

Geveke & Co

In 1938 werden wij voor Nederland de exclusieve dealer van Hyster, de Amerikaanse fabrikant van heftrucks en andere oplossingen voor interne logistiek. Destijds opereerden we nog onder de bedrijfsnaam Geveke & Co.

De samenwerking bleek succesvol doordat we dezelfde waardes deelden en delen als het aankomt op kwaliteit en service. Inmiddels beschikken we over meer dan tachtig jaar ervaring. In die periode hebben we Hyster helpen uitgroeien tot een van de voornaamste leveranciers in Nederland.

Werkmaatschappij Geveke Intern Transport BV

In 1966 werd de werkmaatschappij Geveke Intern Transport BV opgericht. Dat maakte het mogelijk om ons nog meer te specialiseren op producten en diensten voor klanten die op onze expertise vertrouwden op het gebied van interne logistiek.

Barloworld PLC

Het Zuid-Afrikaanse Barloworld PLC nam In 2003 Geveke Intern Transport BV over. Daarmee veranderde onze bedrijfsnaam in Barloworld Intern Transport BV.

Heffiq BV

Na een management buy-out in 2013 wijzigde de bedrijfsnaam in Heffiq BV. De verzelfstandiging maakte de weg vrij voor een sterkere focus op de lokale markt en de behoeften van Nederlandse klanten.

Dat was mede mogelijk doordat de nauwe samenwerking met Hyster bleef bestaan. In 2018 vierden we het eerste Heffiq-lustrum dan ook in combinatie met het 80 jarig-dealerschap van Hyster.

Heffiq Academy

In 2019 openden we in Vianen ons intern opleidingsinstituut: de Heffiq Academy. Hier worden medewerkers getraind in service en onderhoud van nieuwe technieken en systemen.

Sinds de verzelfstandiging is de groei, gecontroleerd, doorgegaan. Vandaag de dag is Heffiq een succesvolle onderneming, die klanten voorziet van passende oplossingen voor hun intern transport. Met circa 150 medewerkers opereren we landelijk. Het hoofdkantoor in Vianen is centraal gelegen en er zijn vestigingen in Nijmegen en Hoogeveen.