Zoek
Robuuste nieuwe pallettruck van Hyster
Nieuws 26 - 03 - 2015

Robuuste nieuwe pallettruck van Hyster

Een nieuwe robuuste pallettruck is officieel gepresenteerd door Hyster, het volgende hoofdstuk in de 'Inside Story' van Hyster. Het merk heeft de mogelijkheden en het aanbod uitgebreid met een gevarieerde serie voor veeleisende laad- en lostoepassingen voor gebruik binnen. De nieuwe serie Hyster® P1.6-2.2 meelooppallettrucks heeft een intelligent ontwerp dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage gebruikskosten biedt.

Een nieuwe robuuste pallettruck is officieel gepresenteerd door Hyster, het volgende hoofdstuk in de 'Inside Story' van Hyster. Het merk heeft de mogelijkheden en het aanbod uitgebreid met een gevarieerde serie voor veeleisende laad- en lostoepassingen voor gebruik binnen. De nieuwe serie Hyster® P1.6-2.2 meelooppallettrucks heeft een intelligent ontwerp dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage gebruikskosten biedt.

Ontworpen voor zware toepassingen

De nieuwe serie Hyster® P bestaat uit modellen met een capaciteit van 1,6, 1,8, 2,0 en 2,2 ton, die zijn bedoeld voor gebruik binnen de volledige toeleveringsketen, onder meer voor transport en logistiek via land, zee of lucht, primaire en secundaire distributie, ondersteuning van de productiesector, groothandels- en detailhandelcentra en thuisbezorgingsdiensten.

De ontwerpfilosofie achter de nieuwe pallettruck moet de klant op vijf gebieden helpen: betrouwbaarheid, productiviteit, ergonomie, lage cost of ownership en onderhoudsgemak, essentiële waarden voor alle machines van Hyster. "De nieuwe Hyster P1.6-2.2 pallettruck is een superrobuuste truck die toegevoegd wordt naast andere belangrijke magazijnproducten van Hyster komt, zoals de reachtruck en de VNA-truck (voor gebruik in smalle gangen)," vertelt Kate Pointeau, Hyster Brand Manager.

Uitstekende duurzaamheid

De typische kenmerken van Hyster zijn terug te vinden in de uitstekende duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product, in combinatie met intelligente functies die het gebruiksgemak ondersteunen, zelfs bij de meest intensieve en veeleisende werkzaamheden.

Het nieuwe product heeft een zwaar uitgevoerd stalen aandrijfframe met een gelaste achterplaat van 10 mm dik, robuuste vorkbehuizingen, trekstangen en torsiestang, waardoor de structuur meer stabiliteit en een betere weerstand tegen slijtage en torsie biedt. De kap van de P1.6-2.2 is gemaakt van een duurzaam vervaardigd thermoplastisch elastomeer dat flexibel is, bestand is tegen stoten en een uitstekende bescherming van de onderdelen biedt.

Ondanks deze robuuste constructie blijkt uit testen dat de nieuwe P1.6-2.2 maarliefst 7 % minder energie verbruikt dan het vorige product en 11 % productiever is bij het lossen van trailers.

Hyster Intelligent Lift™

De nieuwe serie biedt diverse interessante opties waarmee de productiviteit van de bestuurder in drukke magazijnen kan worden verbeterd. Op basis van feedback vanuit de markt heeft de serie Hyster P1.6-2.2 een exclusief ontwerpkenmerk: de optionele Hyster Intelligent Lift™, waarmee de pallet met één druk op de knop tot de maximale vorkhoogte wordt opgeheven terwijl de truck rijdt. "De betere bestuurder kan een pallet in één vloeiende en naadloze beweging oppakken, dus hebben we een software-oplossing ontwikkeld die deze rijstijl kan nabootsen," legt Kate Pointeau uit. "Absoluut een intelligent ontwerp."

Hyster Intelligent Slow Down™

De optionele functie ‘Hyster Intelligent Slow Down™’ is bedoeld om de maximumsnelheid te beperken zodra een bocht een hoek van 30° bereikt.

"Verminderde snelheid in de bochten dankzij de Hyster Intelligent Slow Down zorgt voor een verbeterde stabiliteit en helpt bestuurders om producten sneller en met meer vertrouwen te verplaatsen, vooral in drukke gebieden en bij beperkte ruimte," vertelt Kate Pointeau.

Uitstekende controle

De zichtbaarheid van de lading is een belangrijk aspect om de bediening onder controle te houden. De verkorte, in het midden gemonteerde hendel zorgt dat de bestuurder zich dichter bij de truck bevindt en beter zicht op de lading en de vorkpunten heeft wanneer de vorken in de pallet gaan. De hendel is verstelbaar zodat hij prettig werkt voor uiteenlopende bestuurders.

Een 'kruipsnelheidsknop' verlaagt de rijsnelheid van de truck voor meer controle en deze knop kan worden geselecteerd zonder dat de truck hoeft te worden gestopt. Zwenkwielen aan beide zijden van de aandrijfeenheid zorgen dat de machine op vijf punten contact met de vloer heeft om de stabiliteit van de truck te verbeteren.

Opties voor uw toepassing

De functie voor het zijdelings verwijderen van de accu is optioneel verkrijgbaar op de modellen P1.8-2.2, waardoor de accu snel en eenvoudig kan worden vervangen en dat is perfect voor intensievere toepassingen.

Andere handige functies zijn markeringen op de vorken die de bestuurder helpen bij het plaatsen van de vorken in een europallet van 800 mm diep en een optioneel achteruitrijalarm. Een optionele ‘liftonderbrekingssensor’ schakelt het hydraulische circuit uit wanneer de vorken volledig omhoog staan; dat bespaart energie en verlaagt het geluidsniveau. Op drukke locaties waar meerdere bestuurders aan het werk zijn, kan de optionele toetsenpaneelinvoer worden gebruikt, net als de complete oplossingen voor wagenparkbeheer die worden ondersteund door het draadloze Hyster® Tracker-toegangssysteem.

Lage gebruikskosten

De nieuwe robuuste Hyster-pallettrucks hebben een aantal functies die de gebruikskosten verlagen.

Het uitstekende onderhoudsgemak door eenvoudig toegankelijke en intelligent ontworpen onderdelen zorgt samen met een display voor diagnosestoringscodes, dat stilstandtijd bij routineonderhoud wordt geminimaliseerd: De truck kan betrouwbaar worden bediend dankzij het CANbus-communicatiesysteem dat wordt gebruikt om de elektronische systemen te beheren.

Robuust aan de buitenkant. Slim aan de binnenkant.

Net als alle producten van Hyster is de nieuwe pallettruck tijdens testen aan extreme omstandigheden blootgesteld. "Tijdens de testen doorstaan de nieuwe modellen van de pallettruck zonder problemen meer dan 200.000 cycli op maximale capaciteit, waarbij 450 miljoen kg wordt verplaatst," voegt Kate Pointeau daaraan toe.

De nieuwe trucks zijn geschikt voor de meeste toepassingen, ook bij intensief, zwaar gebruik tijdens lange diensten bij maximale capaciteit. Voor lichtere toepassingen met andere vereisten vult Hyster de nieuwe serie aan met een alternatief aanbod pallettrucks, zoals de series compacte pallettrucks en de supercompacte pallettrucks.

"De nieuwe serie Hyster P is gebouwd om hard te werken en lagere cost of ownership te bieden; het is een krachtige combinatie van technologie, innovatie, kwaliteit en kracht, met het echte Hyster-'DNA' in zijn ontwerp," zegt Kate Pointeau. "Hij is robuust aan de buitenkant en intelligent aan de binnenkant."

Hyster is met een internationaal netwerk van lokale distributiepartners de enige fabrikant die een volledig aanbod robuuste trucks van magazijnmachines tot containertrucks biedt.