Op tijd uw Heftruckbanden vervangen bespaart kosten
Nieuws 11 - 02 - 2016

Op tijd uw Heftruckbanden vervangen bespaart kosten

De Trelleborg Pit Stop tyres zorgen ervoor dat u precies weet wanneer u uw heftruckbanden moet vervangen

De Trelleborg Pit Stop banden zorgen ervoor dat u precies weet wanneer u uw heftruckbanden moet vervangen. Want als u de volrubberbanden te vroeg vervangt, loopt u het risico onnodige kosten te maken. Als u ze te laat vervangt, brengt u de veiligheid van de machine en heftruckchauffeur in gevaar.

Oranje vlak
Met de Pit Stop Line van Trelleborg is dit probleem direct verholpen. Hoe kan dat? Wanneer de Pit Stop Line band verslijt, verschijnt er een duidelijk zichtbaar oranje loopvlak. Dit betekent dat de banden bijna aan vervanging toe zijn. Wanneer het oranje loopvlak zichtbaar wordt is de levensduur van de band nog ongeveer 100 uur, waardoor er nog voldoende tijd is om ze te laten vervangen. De Pit Stop banden worden geleverd op alle Hyster heftrucks die standaard voorzien zijn van volrubberbanden. 

Maximaal waar voor uw geld, maximale uptime
Vaak worden industriële volrubberbanden vervangen met nog 25% resterende levensduur. Dit komt doordat de richtlijnen met betrekking tot de veiligheid van industriële volrubberbanden niet goed bekend zijn bij de gebruiker. Bovendien wordt er vaak een vergelijking gemaakt met autobanden terwijl daar andere regels voor gelden. Want als het profielpatroon op een band volledig is afgesleten is de heftruckband ongeveer op de helft van zijn gebruiksduur.

Duurzaam
Het op tijd vervangen van de heftruckbanden draagt ook bij aan milieu. Er kan immers veiliger gewerkt worden, er wordt geen overbodig afval veroorzaakt en er worden geen onnodige kosten gemaakt. Door volrubberbanden nooit te vroeg te vervangen, kunnen de kosten tijdens een standaard lease van 5 jaar tot wel 20% verminderd worden (gebaseerd op 2 banden per jaar). Hiermee draagt Trelleborg bij aan de duurzaamheid binnen uw organisatie.