Nieuwe LPG motoren voor Hyster Heftrucks
Nieuws 03 - 10 - 2017

Nieuwe LPG motoren voor Hyster Heftrucks

Verlagen de operationele kosten

Op verschillende Hyster® LPG-vorkheftruckmodellen zijn nieuwe motoren geïntroduceerd. De nieuwe Power Solutions International (PSI) motoren zijn krachtiger, zuiniger en stiller. Verder zorgen de motoren voor een verhoogde productiviteit tegen verlaagde kosten.

Robuust, betrouwbaar en stil. De nieuwe PSI LPG-motoren zijn ingevoerd door Hyster na uitgebreid testen in verschillende toepassingen. In vergelijking tot eerdere modelen, leveren de motoren hogere prestaties met een lager brandstofverbruik op bij intensieve inzet.

Sneller Heffen
"Verschillende Hyster® modellen heffen de volledige capaciteit nu sneller dan elk ander merk in hun klasse", aldus Robbert Wijnandts, Counterbalance Product Manager EMEA bij Hyster Company. "De trucks zijn zeer krachtig en daarom uiterst geschikt voor algemene logistieke werkzaamheden tot zware industriële toepassingen."

De premium H2.0-3.5FT en de nieuwe H2.0-3.0XT heftrucks verlaten nu de fabriek in Noord-Ierland met de 2.4 PSI-motor. De kleinere H1.6-2.0FTS modellen zijn ook voorzien van de 2.0L PSI-motor.

Lager geluidsniveau
Naast de verbeterde prestaties, hebben de nieuwe motoren een lager geluidsniveau die het comfort voor de chauffeur aanzienlijk verbetert. Het geluidsniveau wordt op sommige modellen zelfs verlaagd tot 73 dB(A) (meting niveau oor chauffeur volgens EN12053) in de ECO-eLo-modus.

Bedieningstanden
Alle heftrucks kunnen wisselen tussen verschillende bedieningsstanden. “Met deze verschillende standen kunnen de prestaties van de heftrucks per toepassing worden aangepast. Verder biedt dit meer flexibiliteit waardoor dezelfde heftruck meer kan doen bij pieken in drukke perioden", legt Robbert uit.

 

 

 

Productiever
De ECO-eLo-modus biedt maximale brandstofefficiëntie gecombineerd met een 24%* verbetering,gemeten bij verplaatste ladingen per kilo brandstof. De HiP (High Performance)- modus verhoogt de productiviteit met maximaal 8%*. Daarbijverbruikt de truck 10%* minder brandstofverbruik in vergelijking met de vorige motor.Sommige modellen met de 2,4L PSI -motor hebben ook de nieuwe ECO-modus die een evenwicht biedt tussen vermogen en brandstofverbruik.

Koelsysteem
De Fortens®-modellen zijn ook voorzien van een verfijnder koelsysteem met een anti-condensradiateur als standaard. Ook bestaat er een optie voor een nog hogere capaciteit anti-condensradiateur. Dit is voor toepassingen waarbij sprake is van een hoge omgevingstemperatuur of werkomgevingen met veel stof en gruis.

Minder onderhoud
Het onderhoud van de truck is ook vergemakkelijkt. De vervangingsintervallen voor de nokkenasriemen zijn verlengd van 3500 naar 5000 uur.

"Hyster biedt klanten verschillende heftrucks met verbrandingsmotor voor verschillende operationele intensiteit en gebruik", voegt Robbert toe."Door het juiste product uit de FT of XT serie te koppelen aan de toepassingen, kunnen de Hyster LPG-klanten nu profiteren van een nog grotere betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en nog lagere kosten."

PSI
Power Solutions International (PSI) is een Amerikaanse fabrikant die als sinds 1985 motorsystemen levert. PSI is al jaren een erkend leverancier van Hyster en levert en ondersteunt toonaangevende motorsystemen van hoge kwaliteit en klasse.
 

*Gebaseerd op H2.5FT heftruck met nieuwe 2,4L PSI-motor