Zoek
Nieuwe Hyster Empty Containerhandler van 11 ton
Nieuws 17 - 10 - 2017

Nieuwe Hyster Empty Containerhandler van 11 ton

tilt met gemak twee containers. De nieuwe empty containerhandler van Hyster kan dubbele containers van elk type verwerken. Zo tilt deze nieuwe truck met gemak twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant. De nieuwe serie containerhandlers biedt dankzij de grootste capaciteit in de industrie (tot 11 ton) aanzienlijke voordelen voor de productiviteit

De nieuwe empty containerhandler van Hyster kan dubbele containers van elk type verwerken. Zo tilt deze nieuwe truck met gemak twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant. De nieuwe serie containerhandlers biedt dankzij de grootste capaciteit in de industrie (tot 11 ton) aanzienlijke voordelen voor de productiviteit.

“Tegenwoordig hebben sommige lege containers een gewicht van meer dan 5 ton, vertelt Elmer Dammers, Global Product Manager bij Hyster® Big Trucks. “Daarbij wordt er voor een maximale productiviteit bij veel werkzaamheden met dubbele containers gewerkt. Het is dus handig als de machine probleemloos dubbele containers van elk type kan verwerken”. 

Nieuwe serie 

Deze nieuwe serie empty containerhandlers bestaat uit negen nieuwe modellen waaronder 4 modellen voor het oppakken van enkele containers tot 8 hoog (8’6”) en 5 modellen voor de handling van dubbele containers tot 9 hoog (8’6”).
“Werkzaamheden met enkele en dubbele containers blijven wereldwijd groeien,” zegt Elmer. “Hyster werkt nauw samen met klanten om de producten continu te verbeteren en te verfijnen, zodat de kosten per verplaatste container dalen.” Hierdoor zijn de trucks van Hyster® al jarenlang marktleider”, voegt Elmer toe.

Vernieuwde spreader en mast

De vernieuwde verstevigde spreaders zijn standaard voorzien van CANbus-bediening en een sideshift. Dit vergemakkelijkt de precisie voor de chauffeur aanzienlijk. Verder kan de klant uit diverse vergrendelingssystemen voor de containers kiezen. Ook is de mast vernieuwd en in staat om zwaardere ladingen te verwerken. Verder biedt de mast betere prestaties en een langere levensduur.”

Minder brandstofverbruik

De truck is uitgerust met dezelfde betrouwbare en efficiënte Cummins Stage IV QSB 6.7-motor als zijn voorganger. Daarnaast beschikt deze truck over een innovatief koelsysteem en een eco-modus waarbij het brandstofverbruik wordt geminimaliseerd. “Ook is deze machine uitgerust met een on-demand, lastafhankelijk hydraulisch systeem dat alleen motorvermogen vraagt wanneer het nodig is. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfskosten aanzienlijk dalen”, zegt Elmer.

Bekijk het filmpje van de nieuwe Hyster Empty Containerhandler in aactie in de haven van Hamburg


Verbeterde functies

De nieuwe containerhandler beschikt over een elektronische kruipfunctie, waardoor de chauffeur een superieure controle heeft bij het benaderen van lege containers. De machine beschikt ook over een uitstekend zicht in alle richtingen. Verder zorgt het ontwerp van de spreader ervoor dat de chauffeur de twistlocks of haken in elke laadpositie kan zien. 

Cabine opties 

De truck heeft een cabine die optioneel bij de hoogste ladingen 10° naar achteren kan kantelen. Zo kan de chauffeur gemakkelijker omhoog kijken. Ook is er een 1000 mm verhoogde cabineoptie beschikbaar die ervoor zorgt dat het zicht nog verder wordt verbeterd wanneer de container op rijhoogte staat.

Met een optionele functie voor automatisch inschuiven/uitschuiven kunnen chauffeurs de spreader voor containers van 20 voet of 40 voet heel eenvoudig met één druk op de knop instellen. Daarnaast kan een camerasysteem de chauffeur verder ondersteunen.

Maatwerk 

De empty containerhandlers kunnen worden aangepast aan specifieke wensen van de klant en er zijn talloze opties beschikbaar, zoals een dubbellijnse, automatisch smeersystemen, die ervoor zorgen dat de trucks nog minder service nodig hebben en dat de onderdelen minder snel slijten. Met de introductie van de Hyster Tracker telematicasystemen kunnen de trucks ook effectiever worden beheerd. Dit zorgt voor een optimale productiviteit en vermindert bedrijfskosten