Zoek
Nieuwe Hyster cabines
Nieuws 13 - 04 - 2020

Nieuwe Hyster cabines

Voor Hyster big trucks. Hyster Company introduceert een nieuwe cabine en bedieningselementen voor de Big Truck-serie. Het toonaangevende ontwerp zal als eerste beschikbaar zijn voor de nieuwe Hyster® H8-18XD heftrucks met een capaciteit van 8 tot 18 ton.

Hyster Company introduceert een nieuwe cabine en bedieningselementen voor de Big Truck-serie. Het toonaangevende ontwerp zal als eerste beschikbaar zijn voor de nieuwe Hyster® H8-18XD heftrucks met een capaciteit van 8 tot 18 ton.

"We hebben de beste heftruckcabine in de sector nog beter gemaakt", zegt Chris van de Werdt voor Hyster Europe. "Jarenlang werd de Vista-cabine op onze Big Truck-serie beschouwd als het toonaangevende cabineontwerp waarvan er zo'n 20.000 van zijn gemaakt. De nieuwste cabine voldoet aan hoge normen in de sector.” 

Cockpit

Om het werk voor de chauffeurs nog gemakkelijker te maken, biedt de nieuwe Hyster®-cabine een "cockpitachtige" werkplek, waarbij alle informatie en bedieningselementen van de heftruck binnen handbereik van de bestuurder liggen. De hoogwaardige afwerking van het interieur is voorzien van een 7" touch screen-scherm, aangevuld met een draaiknop op de armleuning, terwijl het lage geluidsniveau in de cabine de bestuurder ook helpt zijn concentratie te bewaren tijdens lange diensten.

Prettige werkomgeving

"Chauffeurs kunnen verwachten dat ze zich de hele dag door prettig voelen in de ruime cabine dankzij het stoelontwerp en het grote vloeroppervlak, evenals de verwarmings- en ventilatiemogelijkheden die bij het klimaat horen", aldus Chris. "Een chauffeur die zich prettig voelt is productief, of het nu gaat om de behandeling van staal in hete zomers of om lege containers in de ijzige Scandinavische winter." "Er is bijvoorbeeld een snelle ontwasemingsfunctie om snel te kunnen beginnen met de werkzaamheden, zelfs bij koud en nat weer", vervolgt Chris. "En met de klimaatregeling helpt de directe luchtstroom naar de bestuurder om extra comfort te bieden en de cabine snel af te koelen." 

Bediening

Dankzij een verstelbare bedieningsarm met een polskussen en Touchpoint-minihendels (of ergonomische joystickoptie), zullen chauffeurs optimaal comfort en minder vermoeidheid ervaren bij het bedienen van de hydrauliek, zelfs bij zware toepassingen. Er zit ook een vooruit/achteruit-schakelaar op de bedieningsarm/joystick om de bediening verder te vereenvoudigen. 

De cabine biedt een uitstekend zicht rondom met gebogen voor- en achterruiten, een gepantserd dakvenster en deuren van gehard glas, met een slank stalen frame. Al het glas is krasbestendig. Om het beste zicht op de vorkpunten te krijgen, kan de chauffeur met een unieke zijdelings verschuifbare stoel de zichtlijn veranderen, terwijl het dashboard het zicht voorin de cabine niet beperkt. 

Uitstekend zicht

"Met de nieuwe cabine kunnen de chauffeurs hoog heffen met minimale belemmering van het zicht door de hoge voorruit en het volledige glazen paneel boven het hoofd", aldus Chris. "De cabine is ontworpen voor uitstekend zicht tijdens het rijden, achteruitrijden en manoeuvreren." Met de grootste deuren in de industrie en de toonaangevende hoofdruimte, kunnen chauffeurs ook gemakkelijk in en uit de cabine stappen, zelfs als ze een helm dragen. 

"Er zijn heel veel functies en opties voor elke toepassing. 's Nachts kan het display bijvoorbeeld automatisch worden gedimd voor minder afleiding en de bedieningsarmpanelen hebben allemaal achtergrondverlichting, dus de schakelaars gaan branden als ze actief zijn of als er een optie aanwezig is", legt Chris uit. 

Energiebesparing

Automatische uitschakelfuncties zijn beschikbaar om energie te besparen wanneer de werkzaamheden worden gepauzeerd. De verlichting kan ook worden uitgeschakeld om de batterij te sparen. Andere aanpassingsmogelijkheden zijn het MONOTROL-pedaal, de optionele trainerstoel, de automatische parkeerrem, de blauwe LED-voetgangerswaarschuwingslampen, de gewichts- en hoogteaanduiding van de lading, het bandenspanningscontrolesysteem, de telematica en nog veel meer. 

Modellen

De nieuwe cabine is geïntroduceerd op de nieuwe H8-12XD6 / H190-280XD, H13-16XD6 / H300-360XD, H6-7XDEC3/4 / H150XD-EC4, H16XD9/12 / H210-250XD48 en H18XD7.5/9 / H360-36/48XD truckserie'. Deze vervangen de huidige Hyster® H8-16XM-serie en bieden een keuze uit in totaal 14 modellen, waaronder heftrucks en lege-containertrucks.

Meer weten over onze cabines?

Plan een afspraak