Zoek
Nieuwe Empty Container Handler
Nieuws 30 - 01 - 2017

Nieuwe Empty Container Handler

voor Nedcargo Alpherium.Deze nieuwe Empty Container Handler is in gebruik genomen als onderdeel van de modernisering van de vloot van terminal machines.

Voor Nedcargo Alpherium

 

Nedcargo Alpherium, de werkmaatschappij van Nedcargo International die binnenvaartterminal Alpherium in Alphen aan den Rijn exploiteert, heeft een nieuwe Empty Container Handler in gebruik genomen als onderdeel van de modernisering van de vloot van terminal machines. De nieuwe empty container handler, een Hyster H22XM-12EC, is gebouwd door het Amerikaanse Hyster in hun productielocatie in Nijmegen en geleverd door Heffiq BV in Vianen.

Stage IV emissienormen

De nieuwe empty container handler kan twee lege containers tegelijk oppakken en deze tot zestien meter hoog tillen. Door het unieke double horizontal twistlock systeem kunnen containers dichter tegen elkaar gezet worden. De spreader is voorzien van een soft landing package voor maximale geluiddemping bij het oppakken van containers. De moderne stage IV motor met ECO modus zorgt in combinatie met de slimme transmissie voor een laag brandstofverbruik en een gereduceerd geluidsniveau. Met de lage emissies voldoet de machine aan de strenge stage IV emissienormen voor Non Road Mobile Machinery.

Ivo Hilhorst, Terminal Manager Alpherium, is blij met de aanschaf: “De nieuwe machine is stiller, zuiniger, slimmer en veiliger dan de huidige. Door het double horizontal twistlock systeem zijn de containers tijdens transport altijd vergrendeld, ook 45ft containers. Dat is veilig en betrouwbaar. Door een gunstig geplaatst zwaartepunt is de machine zeer stabiel en prettig om te rijden. Met de nieuwe machine kunnen we efficiënter stapelen en hoeven we minder gebruik te maken van het zwaarste materieel. Dit stelt ons in staat om de operatie op Alpherium verder te optimaliseren en daarbij de impact op milieu en omgeving te reduceren.”

Duurzame overslag

Bert van Grieken, directeur Multimodal van Nedcargo, vult aan: "Deze investering onderstreept ons commitment aan Alpherium en past in onze ambitie om een groene corridor te realiseren tussen de randstad en de zeehavens. Duurzame overslag stelt ons in staat meer goederen via de binnenvaart te vervoeren en zo het dichtslibben van het wegennet in de randstad tegen te gaan.”

Diederik Antvelink, oprichter en mede-eigenaar van Nedcargo International zegt: "De aanschaf is onderdeel van grote investeringen die we doen om te vergroenen. Roderick de la Houssaye, samen met Diederik Antvelink oprichter en eigenaar van Nedcargo, is trots op alle ontwikkelingen: "Wij zijn hard aan de slag om ons bedrijf CO2 neutraal te maken. Voor het zwaardere terminal materieel zijn nog geen CO2 neutrale alternatieven beschikbaar, maar de aanschaf van deze hypermoderne machine is een mooie stap in de goede richting"