Zoek
Heffiq voegt elektrische pompwagen met lithium-ion batterij toe aan assortiment
Nieuws 12 - 01 - 2021

Heffiq voegt elektrische pompwagen met lithium-ion batterij toe aan assortiment

Heffiq heeft de nieuwe Hyster compacte elektrische pompwagen aan het assortiment toegevoegd. Deze lithium-ion aangedreven truck, verplaatst ladingen tot 1,5 ton. Hierdoor is de machine efficiënter en gebruiksvriendelijker in vergelijking met een handpompwagen.

"Voor bedrijven die momenteel handpompwagens in het magazijn gebruiken, levert de PC1.5 een aanzienlijke efficiëntiewinst op, zonder complexe onderhoudsvereisten", zegt Matt Hardy, Solutions Manager EMEA voor Hyster Europe.

Efficiëntiewinst

Doordat de pompwagen met een elektrische motor is aangedreven, kan de bestuurder met een hogere intensiteit werken in vergelijking met een handpompwagen. De truck is eenvoudig in gebruik en lost het probleem op om handmatig zware lasten te duwen of trekken. Ook het heffen en dalen wordt door de machine aangedreven.

Compact

Ondanks zijn compactheid, kan de Hyster PC1.5 tot 1500 kg tillen. Het sterke en robuuste frame is extreem compact voor gebruik in krappe ruimtes. De elektrische pompwagen levert uitstekende prestaties op hellingen, waardoor de productiviteit van de bestuurder wordt bevorderd.

Lithium-ion batterij

De elektrische pompwagen wordt aangedreven door een onderhoudsvrije lithium-ion batterij. Het display geeft eenvoudig aan wanneer de batterij moet worden bijgeladen. Een groot voordeel is dat de lithium-ion batterij tussentijds kan worden opgeladen in vergelijking met loodzuurbatterijen. Optioneel is het mogelijk om een reservebatterij te bestellen. In slechts 6 seconden is de batterij vervangen om continu door te werken. Voor zwaardere inzet, is er optioneel een grotere batterij te bestellen, voorzien van een 3-urige snellader.

Ontworpen voor dagelijks gebruik

"De compacte PC1.5 elektrische pompwagen is sterk en betrouwbaar om de dagelijkse operationele uitdagingen aan te gaan", zegt Matt. "De truck is gemakkelijk te onderhouden, met eenvoudige onderhoudsvereisten die vergelijkbaar zijn met een handpallettruck". Het model is voorzien van onderhoudsvrije componenten zoals een borstelloze aandrijfmotor,  lithium-ion batterij, duurzaam stalen frame en beschermkappen. Zo duurt bijvoorbeeld de vervanging van het aandrijfwiel slechts 60 seconden.

Meer weten over de PC1.5

Plan een afspraak. Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.