Zoek
Nieuw: De Hyster XT Serie
Nieuws 23 - 06 - 2016

Nieuw: De Hyster XT Serie

Hyster® heeft in Europa een nieuwe serie vorkheftrucks geïntroduceerd. De ‘XT serie’ is een aanvulling in het 2 tot 3-ton segment voor verbrandingsheftrucks en is verkrijgbaar met een diesel of LPG motor. De nieuwe XT is een no-nonsense heftruck met eenvoudige technologie, gemaakt voor talloze alledaagse toepassingen.

VOOR ALLEDAAGSE WERKZAAMHEDEN, ALTIJD EN OVERAL

Hyster® heeft in Europa een nieuwe serie vorkheftrucks geïntroduceerd. De ‘XT serie’ is een aanvulling in het 2 tot 3-ton segment voor verbrandingsheftrucks en is verkrijgbaar met een diesel of LPG motor. De nieuwe XT is een no-nonsense heftruck met eenvoudige technologie, gemaakt voor talloze alledaagse toepassingen.

“De XT serie is perfect voor binnen en buitentoepassingen in applicaties zoals logistiek, distributie en productie” zegt Karen Calver, Product Strategy Manager voor Hyster® in Europa. “We verwachten daardoor dat deze machine zeer populair wordt”. De toevoeging van de XT serie aan het Hyster® productaanbod betekent dat bedrijven nog meer mogelijkheden hebben om een machine te kiezen die aan hun behoeften en budget voldoet. De nieuwe XT-serie wordt in Europa geproduceerd in de Hyster fabriek in Craigavon (Noord-Ierland).

Vermogen en betrouwbaarheid 

De XT serie is gebouwd met hoogwaardige Hyster® onderdelen en staat garant voor betrouwbaarheid. De serie is uitgerust met efficiënte motoren, die zorgen voor een levensduur van minimaal 10.000 werkuren.

De PSI 2.4 liter LPG-motor heeft twee standen. De High performance stand (HiP) zorgt voor een maximale productiviteit. Terwijl de ECO-eLo stand voor een efficiënt brandstofverbruik zorgt tegen prima prestaties.

De dieselmotor van Yanmar is een stuk schoner en start zeer snel onder koude omstandigheden. 


Comfort

Om het bestuurderscomfort te vergroten, zijn de motoren van de XT-serie volledig geïsoleerd. Hierdoor is de blootstelling aan motorgeluid voor de chauffeur minimaal. Ook is het trillingsniveau verlaagd en kan de volledig geveerde stoel aan de lengte en het gewicht van de bestuurder worden aangepast. Dit verhoogt het bedieningsgemak en de productiviteit. Andere kenmerken die hieraan bijdragen zijn de goed geplaatste bedieningselementen en een lage opstap.

Prestaties

Pallets en zware lasten worden snel verplaatst dankzij de krachtige aandrijving en hydrauliek. De O-ring afgedichte fittingen zorgen voor een maximale uptime. De masten van XT zijn nauwkeurig te doseren tijdens het heffen en dalen van ladingen.

Opties

De trucks van de XT-serie kunnen aan specifieke bedrijfsomstandigheden worden aangepast. Zo zijn er meerdere opties rechtstreeks af fabriek leverbaar zoals een snelheidsbegrenzer, een handgreep voor achteruitrijden, verlichtingsets, waarschuwingslampen (pedestrian awareness light), vierde functie, vorkenversteller met sideshift en Hyster Tracker. Deze laatste optie brengt data in kaart van de prestaties van de heftruck, zoals draaiuren en onderhoudsmeldingen.

Tevens is er een ruim aanbod van cabines beschikbaar die zowel af fabriek als achteraf kunnen worden opgebouwd.

Servicegemak

De service aan de XT-serie is zeer gemakkelijk te verrichten. Hyster biedt een uitgebreide beschikbaarheid van onderdelen, waardoor de machine efficiënt kan blijven werken en de kosten laag blijven. De heftrucks hebben een onderhoudsinterval van 500 uur. Zowel de bedrading als de hydraulica is slim weggewerkt. Daarbij is goed rekening gehouden met de toegang tot de onderdelen. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij service of onderhoud. Eigenaren van de nieuwe truck profiteren hierdoor van lage operationele kosten.

Gebouwd in het Verenigd Koninkrijk

De XT serie wordt geproduceerd in de Hyster fabriek in Craigavon (Noord-Ierland). Deze fabriek viert dit jaar zijn 35-jarige bestaan.

“De fabriek in Craigavon heeft in de afgelopen 35 jaar een grote rol gespeeld bij veel innovatieve Hyster®-producten. “We zijn trots dat ons nieuwste product – de XT-serie – in Europa wordt geproduceerd en naar de rest van de wereld wordt geëxporteerd”, concludeert Karen Calver. De XT serie wordt in Nederland ondersteund door Heffiq, de officiële en exclusieve Hyster dealer van Nederland.