Meer productiviteit en minder brandstofkosten
Nieuws 20 - 10 - 2015

Meer productiviteit en minder brandstofkosten

De Hyster Fortens® serie bestaat uit diesel en LPG heftrucks met capaciteiten variërend van 1.6 tot 9.0 ton.

De Hyster Fortens® serie bestaat uit diesel en LPG heftrucks met capaciteiten variërend van 1.6 tot 9.0 ton. Dit bewezen concept staat voor krachtige en betrouwbare heftrucks die in veeleisende omgevingen maximale productiviteit kunnen leveren tegen minimale kosten. Zowel de LPG als de diesel motoren zijn onlangs vernieuwd, waardoor de productiviteit omhoog gaat en het brandstofverbruik aanzienlijk daalt.

Verschillende instelmogelijkheden

Nieuwe economische (ECO en ECO-eLo) instelmogelijkheden zorgen voor een aangepaste brandstofafgifte aan de diesel en LPG motoren, waardoor aanzienlijke brandstofbesparingen gerealiseerd worden. Het grote voordeel van deze verschillende instellingen is dat de truck volledig en snel afgesteld kan worden op de applicatie of het moment. Zo is er ook een HiP instelling voor hoge performance die veel flexibiliteit biedt bij bijvoorbeeld seizoen pieken.

 

H1.6 – 3.5 Fortens

LPG motor

In de range van 1.6 tot 2.0 ton is de bestaande 2.0L LPG Mazda motor vervangen door een 2.0L PSI LPG motor. Deze nieuwe lijn van industriële motoren van Power Solution International (PSI) draagt bij aan een hogere productiviteit tegen lagere operationele kosten.

Tevens wordt in de 2.0 – 3.5 ton range de huidige Mazda LPG motor vervangen door de 2.4L PSI LPG motor met dezelfde voordelen. De industriële motoren van PSI zijn robuust en speciaal doorontwikkeld voor uitstekende betrouwbaarheid, meer productiviteit, minder brandstofverbruik en een stillere motor. Met de nieuwe motor neemt de productiviteit tot wel 8% toe ten opzichte van het vorige model motor. Bijkomend, niet te onderschatten, voordeel is dat tevens het geluidsniveau fors afgenomen is. De nieuwe PSI motor produceert slechts 73dB in de ECO-eLo modus.

Kubota diesel motor

Bij de diesel heftrucks in de range van 2.0 – 3.5 ton zijn de Yanmar 2.6L en de Yanmar 3.3L motoren vervangen door de zuinigere en productievere Kubota 2.4L motor. De Kubota motor voldoet hiermee ook aan de Stage IIIB voorschriften voor uitlaatemissies (richtlijn 97/68/EC).

H4.0 – 5.5 Fortens

Eerder dit jaar is ook de LPG motor in de zwaardere Hyster Fortens® range reeds vervangen door motoren die productiever en zuiniger zijn. Zo heeft de 6-cilinder GM4.3L LPG motor die gebruikt werd in 4.0 – 5.5 ton range plaatsgemaakt voor de substantieel zuinigere 4-cilinder Kubota 3.8L LPG motor die ook veel stiller is. Het hoge koppel van de Kubota motor over het hele toerenbereik, zorgt ervoor dat de motor bij een laag toerental alleen de kracht levert die benodigd is. In de praktijk betekent dit 15% minder brandstof verbruik. 

Milieubewust

Om de prestaties en milieuvoordelen van deze motoren te benadrukken worden alle trucks in de range van 1.6 – 5.5 ton uitgerust met een speciaal ECO-eLo sticker die op de beschermkap van iedere truck geplakt is.

ECO-eLo