Logistica beursprimeur!
Nieuws 04 - 11 - 2015

Logistica beursprimeur!

Hyster lanceert een nieuwe robuuste 3-in-1 pallettruck met zitplaats waarmee de bestuurder zijn rijpositie kan aanpassen tijdens cross-docking. Heffiq heeft tijdens de Logistica met deze pallettruck een heuse beursprimeur, want deze RP2.0 wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op stand C070.

Hyster lanceert pallettruck met zitplaats

Hyster lanceert een nieuwe robuuste 3-in-1 pallettruck met zitplaats waarmee de bestuurder zijn rijpositie kan aanpassen tijdens cross-docking. Heffiq heeft tijdens de Logistica met deze pallettruck een heuse beursprimeur, want deze RP2.0 wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op stand C070.

 

De nieuwe serie Hyster® RP2-2.5N is ontworpen en gebouwd voor intensief gebruik en ideaal voor veeleisende toepassingen in magazijnen. Denk aan het laden en lossen van aanhangers, het vervoeren van pallets tussen oppak- en neerzetpunten en werkzaamheden met cross-docking.

 

 

 

 

 

 

Ideaal voor cross-docking

“De pallettruck met zitplaats van de serie Hyster RP2-2.5N is ideaal voor het lossen van vrachtwagens bij dokken van magazijnen”, zegt Ron Farr, manager Warehouse Solutions voor Hyster. “Deze truck heeft een robuuste en duurzame constructie, essentieel voor intensieve werkzaamheden bij cross-docking waarbij trucks intensief worden gebruikt, vaak met strakke deadlines.”

De nieuwe pallettruck met zitplaats is samen met het Engineering Concept Centre ontworpen en ideaal voor drukke magazijnen waar de ruimte beperkt is. Door zijn ontwerp is deze truck compacter dan een pallettruck met neerklapbaar platform.

 

Comfort voor bestuurder

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie Hyster RP2-2.5N lag de focus op drie belangrijke punten: toegang voor de bestuurder, rijden met een lage trilling belasting voor de bestuurder en een compact ontwerp van de truck”, legt Ron Farr uit.“De zitplaats van de nieuwe Hyster RP2-2.5N heeft een innovatief ontwerp en interface. De focus ligt op gemakkelijke toegang, de ruimte en bedieningselementen van de cabine.”

Toegang voor de bestuurder is belangrijk bij drukke werkzaamheden als de bestuurder regelmatig op en van de truck stapt. De entree is verruimd en de beenruimte is vergroot, waardoor de bestuurder comfortabel kan zitten, staan of leunen.

Het nieuwe ontwerp van de stoel met zit-/leunsysteem zorgt ervoor dat de bestuurder kan zitten op langere afstanden of leunen wanneer hij achter in een aanhanger werkt. Het ontwerp combineert een draaiend zitkussen met een vaste rugleuning, gemonteerd op een zijpaneel. De stoelpositie kan met één druk op de knop worden ingesteld (op horizontaal zitten en verticaal leunen of staan). De zitpositie geeft de bestuurder stabiliteit, zicht en veiligheid. De zijdelingse stapositie is ook prettig bij achteruit rijden.

Er is ook een optionele opklapbare voetsteun verkrijgbaar, een snelheidsafhankelijke stuurfunctie en eenvoudig geplaatste bedieningselementen.

 

Nieuwe motor

De nieuwe, verbeterde Hyster-tractiemotor biedt een hogere rijsnelheid tot 12 km/uur. De volledige wisselstroominfrastructuur op de rij- en stuurmotoren maakt naadloze veranderingen van rijrichting mogelijk, wat leidt tot kortere cycli en meer controle bij het handelen van pallets.

De regeneratieve remfunctie wint energie terug en verbetert de remefficiëntie zodat de onderhoudskosten dalen.

De tijd voor service en onderhoud is verkort omdat de toegang tot componenten zoals diagnosestekkers en zekeringen snel en eenvoudig is op deze truck. De motorkap kan worden verwijderd met slechts één bout en het steunwiel is vanuit de truck toegankelijk.