Zoek
Hyster H4.5FT Fortens voor Van Oord
Nieuws 29 - 04 - 2015

Hyster H4.5FT Fortens voor Van Oord

Heffiq levert een nieuwe Hyster H4.5FT Fortens vorkheftruck aan Van Oord. De speciaal verlaagde truck is door leverancier Heffiq voorzien van een compacte driedelige mast, voor een veilige en efficiënte inzet in containers.

Serviceniveau doorslaggevend bij keuze voor Heffiq

Heffiq levert een nieuwe Hyster H4.5FT Fortens vorkheftruck aan Van Oord. De speciaal verlaagde truck is door leverancier Heffiq voorzien van een compacte driedelige mast, voor een veilige en efficiënte inzet in containers. Doorslaggevend bij de keuze voor Hyster en Heffiq waren de kwaliteit van de truck en het hoge serviceniveau van de exclusieve dealer.

“Het was echt tijd voor vervanging”, vertelt Gert Valk, Yard Manager Worldwide Yards bij Van Oord. De toonaangevende speler in maritieme projecten, zoals het kunstmatige eiland Palm Jumeirah eiland in Dubai en Maasvlakte 2 in Rotterdam, schafte onlangs een nieuwe Hyster H4.5F Fortens aan. De heftruck, geleverd door exclusief Hyster dealer Heffiq, heeft een hefcapaciteit van 4,5 ton en wordt door Van Oord ingezet voor de in- en uitslag van zware scheepscomponenten en stortmaterialen op de werf in Zuilichem.

Service doorslaggevend
“We kiezen bewust voor een één-merkbeleid. We hebben het liefst alles onder één dak, met één aanspreekpunt voor al onze intern transport wensen en eisen”, vertelt Valk.

Op de werf in Moerdijk zet de maritiem specialist al langer Hyster vorkheftrucks in. In totaal vijf stuks. “De ervaringen die we daar hebben met enerzijds de kwaliteit van het merk en anderzijds de service van Heffiq waren voor ons doorslaggevend om ook deze keer te kiezen voor de Hyster en Heffiq. Problemen zijn er eigenlijk nooit. En mocht er eens een storing zijn, dan is de responstijd kort en wordt het probleem altijd vakkundig, en snel verholpen. Stilstand blijft dus écht tot een minimum beperkt blijft”, weet Valk.

Lage bouwhoogte
De 4,5-tonner is speciaal verlaagd en uitgevoerd met een compacte driedelige mast. “Een lage bouwhoogte was onze belangrijkste eis ten aanzien van de truck”, vervolgt Valk, “omdat we met de truck containers in en uit moeten kunnen rijden. Dan is het uiteraard zaak dat we veilig én efficiënt kunnen blijven werken.” Voor een efficiënte inzet is de Fortens tevens uitgerust met een geïntegreerde sideshift en een automatische vorkversteller.

“Verder voldoet de truck natuurlijk aan de modernste Arbo- en veiligheidseisen. Dat is bijvoorbeeld ook de reden waarom we hebben gekozen voor een LPG-uitvoering. Simpelweg omdat ‘binnen dieselen’ niet is toegestaan”, besluit de Yard Manager.