Zoek
Heffiq voegt nieuwe Hyster J2.5-3.0XNL Lithium-ion heftruck toe aan assortiment
Nieuws 15 - 09 - 2020

Heffiq voegt nieuwe Hyster J2.5-3.0XNL Lithium-ion heftruck toe aan assortiment

Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij.

Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De truck kenmerkt zich door een hoog rendement, optimale flexibiliteit en een volledig nieuw design. Hierdoor is de truck geselecteerd als finalist van de IFOY-awards. Met de J2.5-J3.0XNL voegt Heffiq een krachtige duurzame truck toe, aan het brede assortiment.

De nieuwe heftruck biedt een uitstekende oplossing voor enkele problemen die onze klanten ervaren, "zegt Martin Boyd, Vice President -Product Planning & Solutions van Hyster. De J2.5-J3.0XNL is namelijk volledig ontworpen met het oog op de geïntegreerde lithium-ion energiebron. Hierdoor ontstond er ruimte voor een compleet nieuw design met aanzienlijke voordelen in vergelijking met een traditioneel heftruckontwerp.

Voordelen van vernieuwd ontwerp

Zo biedt het vernieuwde ontwerp een groot open bestuurderscompartiment met extra voetruimte. De ergonomie wordt aanzienlijk vergroot doordat bestuurders gemakkelijker in- en uit de truck kunnen stappen. Dit komt doordat het bestuurderscompartiment lager is geplaatst. Hierdoor beschikt de truck over een lager zwaartepunt, wat bijdraagt aan een verbeterde wegligging tijdens lange ritten en in bochten. Met name voor langere bestuurders is het lager geplaatste compartiment een uitkomst.

Verbetert chassis

"We konden het totale gewicht van de elektrische truck verminderen door gebruik te maken van de geïntegreerde lithium-ion batterij. Hierdoor konden onze ingenieurs het chassis optimaliseren en de acceleratie en stabiliteit aanzienlijk verbeteren", aldus Boyd. "De heftruck kenmerkt zich door een hoog rendement en lage operationele kosten".

Flexibele lithium-ion batterij

Het onderhoud aan de J2.5-J3.0XNL wordt gereduceerd door de onderhoudsvrije lithium-ion batterij. De krachtbron laadt snel en flexibel op, in vergelijking met loodzuuraccu's. Zo kan de batterij eenvoudig worden bijgeladen tijdens pauzes. Hiermee wordt een hoge productiviteit gewaarborgd tijdens ploegendiensten, omdat er geen wisselbatterijen meer nodig zijn. Bovendien heeft de batterij een aanzienlijk langere levensduur. Met een hefcapaciteit van 2500-3000kg is de J2.5-J3.0XNL bijzonder geschikt voor middelzware toepassingen.

Emissie vrij

De nieuwe truck draagt bij aan een emissievrije werkomgeving, aangezien er tijdens het laadproces geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals de voedings- en drankenindustrie of in farmaceutische toepassingen.

Meer weten over de JXNL geïntegreerde lithium-ion heftruck

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op

Een afspraak

Voor een passend advies?