Zoek
Heffiq verbreedt assortiment met nieuwe 7-9 ton Hyster lithium-ion truck
Nieuws 18 - 09 - 2020

Heffiq verbreedt assortiment met nieuwe 7-9 ton Hyster lithium-ion truck

Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. Deze zware elektrische heftruckserie is voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De J7.0-9.0XNL-serie is emissievrij en beschikt over een hefvermogen van 7-9 ton. Hiermee biedt de truck prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een verbrandingsmotor. Waarbij de geïntegreerde lithium-ion batterij het grote voordeel heeft, dat de machine tussentijds kan worden opgeladen.

De geïntegreerde lithium-ion batterij wordt in slechts 80 minuten voor 100% opgeladen. Hiermee is de truck inzetbaar voor drie ploegendiensten in veeleisende industrieën zoals papier, bouw, hout en metaal. De elektrische heftruck beschikt over een kleine draaicirkel, snelle acceleratie en een uitstekende wendbaarheid.

Alternatief voor verbrandingstruck

"De lancering van deze heftruckserie geeft zware toepassingen een goed alternatief voor een verbrandingstruck”. Dit komt dankzij de unieke combinatie van de lithium-ion batterij en het krachtige aandrijfsysteem", zegt Phil Ireland, Programme Leader, Counterbalance Solutions bij Hyster. "Gebruikers ervaren met deze elektrische truck een prestatie die hetzelfde voelt als een diesel of LPG heftruck als het gaat om productiviteit, bediening en ergonomie. Extra bijkomende voordelen zijn het lage geluidsniveau, geen Co₂ uitstoot en lage gebruikskosten", vertelt Ireland.

Modellen

De serie bestaat uit vier nieuwe modellen, waaronder twee standaard en twee compacte uitvoeringen. De machines kunnen de volle 8 uur op maximale capaciteit werken. Dankzij de snelle acceleratie over de eerste 15 meter en topsnelheden tot 21 km/u (onbeladen) en 18 km/u (beladen), is de truck ideaal voor bedrijfsomgevingen met langere rijafstanden.

Geïntegreerde lithium-ion batterij

De lithium-ion batterij kan in minder dan 80 minuten volledig worden opgeladen met een lader van 50 kW. Dit zorgt ervoor dat de batterij tussentijds kan worden opgeladen tijdens pauzes, zonder batterijen te hoeven wisselen. De geïntegreerde lithium-ion batterij is onderhoudsvrij, waardoor op servicekosten wordt bespaard. In de juiste toepassing is de levensduur van de batterij drie keer langer in vergelijking met loodzuurbatterijen.

Optimale productiviteit voor binnen- en buitengebruik

De nieuwe trucks zijn ontworpen voor zware toepassingen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het onderhoudsvrije Hyster® Stability Mechanism™ zorgt voor een stabiele efficiënte werking, zelfs op een ongelijke ondergrond. Het robuuste chassis en het sterke mastontwerp dragen bij aan de productiviteit en het zicht voor de bestuurder. Met de Pacesetter VSM™ boordcomputer, worden alle systemen van de truck elektronisch beheerd om prestaties uit te lezen en te optimaliseren.

Bestuurderscomfort

Voor bestuurders is de truck uiterst comfortabel. Zo heeft het chauffeurscompartiment veel voetruimte, een verstelbare stuurkolom en een achteruitrijhendel voorzien van claxon. Chauffeurs beschikken over een comfortabele volledig geveerde stoel. De voetpedalen beschikken over een nauwkeurige controle bij lage snelheden. De armleuning is voorzien van geïntegreerde TouchPoint-minihendels die zorgen voor de hydraulische bediening

Productiviteit

"Dankzij de Autospeed Hydraulics-functie wordt de totale reactiesnelheid en controle van de heftruck geoptimaliseerd, hierdoor hoeft de snelheid van de hefmotor niet handmatig te worden geregeld tijdens het heffen. Zo worden chauffeurs nog productiever tijdens het werk", aldus Phil. "Het automatische vertragingssysteem (ADS) helpt de inspanning van de chauffeur te verminderen door de heftruck gecontroleerd tot stilstand te brengen als er geen gas wordt gegeven” vervolgt Phil.

Opties en functies

De truck kan volledig worden aangepast aan de specifieke toepassing. Zo is het mogelijk om verschillende vorken en voorzetapparatuur te bevestigen en zijn er veel opties beschikbaar.

Lage kosten over de levensduur

Deze heftruckserie is ontworpen met het oog op lage gebruikskosten over de levensduur. Zo beschikken de elektrische heftrucks over veel voordelen op het gebied van onderhoud, wetgeving en duurzaamheid in vergelijking met verbrandingsheftrucks. Hoewel de initiële kosten van de heftruck, de batterij en de lader hoger zijn, is afhankelijk van de inzet, een terugverdientijd mogelijk binnen twee jaar in vergelijking met een verbrandingsheftruck.