Explosieveilige Hyster heftrucks voor Arkema
Nieuws 04 - 12 - 2015

Explosieveilige Hyster heftrucks voor Arkema

Arkema Rotterdam heeft zijn intern transportvloot vervangen met vijf heftrucks. Naast vier elektrische heftrucks is er ook een verbrandingstruck aan de vloot toegevoegd. Deze truck is voorzien van een vorkenversteller en integrale sideshift.

Heffiq heeft bij Arkema Rotterdam de intern transportvloot vervangen met vijf heftrucks. Naast vier elektrische Hyster heftrucks is er ook een verbrandingstruck aan de vloot toegevoegd. Deze heftruck is voorzien van een vorkenversteller en integrale sideshift.

Arkema vervaardigt organische basischemicaliën waardoor drie elektrische heftrucks helemaal explosieveilig zijn uitgerust. Dit betekent dat de trucks voldoen aan de strenge ATEX richtlijnen waardoor de trucks kunnen werken op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen.

Geen vonken

De trucks zijn zodanig uitgerust dat er geen vonkvorming kan ontstaan. Zo is de motor en de hydraulische aansturing opnieuw ‘’gelakt’’. Dit is een extra beschermlaag die ervoor zorgt dat er absoluut geen vonken kunnen ontstaan. Deze veiligheidsmaatregelen zijn tot in de kleinste details doorgevoerd. De verlichting, ruitenwissers en bekabeling zijn allemaal aangepast. Onder de heftruck zijn massakabels geplaatst om iedere vorm van elektrische lading te voorkomen.