Zoek
Doesburg vervangt heftruckvloot
Nieuws 16 - 12 - 2015

Doesburg vervangt heftruckvloot

Heffiq levert 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks aan Doesburg Components uit Nieuw Bergen. Het nieuwe materieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. Heffiq voorziet hier in de volledige intern transportbehoefte van Doesburg.

Heffiq levert 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks aan Doesburg Components uit Nieuw Bergen. Het nieuwe materieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. Heffiq voorziet hier in de volledige intern transportbehoefte van Doesburg. 

Veilig, duurzaam en inzetbaar

De nieuw geleverde trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van (on)bewerkte gietdelen, mallen en emballage. “De eisen die wij stellen aan ons intern transport materieel zijn hoog,” aldus Fons Kühnen, technisch inkoper bij Doesburg Components. “Zo hechten wij erg veel waarde aan veiligheid, duurzaamheid en inzetbaarheid. Tevens vinden wij service heel belangrijk. Gezien het uitgebreide voortraject dat we met een aantal leveranciers hebben doorlopen, denken wij met Heffiq de juiste partij gevonden te hebben.”

Grondig voortraject

In het voortraject heeft Doesburg Components een shortlist samengesteld van een aantal leveranciers die allemaal een offerte hebben uitgebracht op basis van vervanging van de huidige vloot. Tevens is een demotraject ingezet. Dit met als doel om de uiteindelijke gebruikers van de trucks de gelegenheid te geven om deze uitvoerig te testen. Alle bevindingen zijn verzameld en de voor Doesburg belangrijkste criteria zijn door middel van een puntentelling gewaardeerd. “Heffiq scoorde op deze punten het beste,” zo geeft Fons Kühnen aan. “Daarbij is de accountmanager ook belangrijk geweest in dit traject. Zijn betrokkenheid, expertise en ondersteuning waren uitstekend en heeft ons op het juiste moment voorzien van het juiste advies.”

Veiligheid en controle

De nieuwe vloot bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks die allemaal voldoen aan de hoge eisen die Doesburg stelt aan haar intern transportvloot. Zo zijn de elektrische heftrucks uitgerust met een zogenaamde ‘streambelt’. Deze speciale veiligheidsgordel moet altijd om, zonder dat de chauffeur daar hinder van ondervindt. Tevens is er een Pedestrian Awareness Light (PAL) gemonteerd dat voetgangers waarschuwt voor naderende trucks.
Alle trucks zijn uitgerust met ‘Hyster Tracker’. Met Hyster tracker is het mogelijk om via desktop, laptop of tablet eenvoudig inzicht te krijgen in de heftruckvloot. Het systeem communiceert met Wi-Fi en de Hyster tracker portal. Via een dashboard worden alle gegevens ingeladen en geeft overzicht in alle data van uw truckvloot. Zo beschikt Hyster tracker tevens over een impactsensor die botsingen registreert.

Doesburg Components

Doesburg Components behoort tot de Gietburg Groep. Binnen deze groep is Doesburg Components leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten. De doelgroep bevindt zich in de truck-, motoren- en landbouwsector. Hierbij verzorgt Doesburg het complete proces van ontwikkeling tot aan het uitleveren van "ready-to-use" eindcomponenten. Wat Doesburg Components onderscheidt van haar concurrenten is dat de expertise verder gaat dan enkel het mechanisch bewerken van gietijzeren componenten. Doesburg Components is ook gespecialiseerd in het ontwikkelen en inkopen van Gietwerk. Door middel van de ISO/ TS 16949 certificering wordt constante kwaliteit gewaarborgd