24 uur in het magazijn met Hyster
Nieuws 26 - 04 - 2016

24 uur in het magazijn met Hyster

Hoe ziet een druk magazijn er uit tijdens een werkdienst van 24 uur? Ron Farr, manager Warehouse Solutions voor Hyster, vertelt over een aantal grote logistieke uitdagingen in het magazijn.

Hoe ziet een druk magazijn er uit tijdens een werkdienst van 24 uur? Ron Farr, manager Warehouse Solutions voor Hyster, vertelt over een aantal grote logistieke uitdagingen in het magazijn.

[V]: Wanneer goederen in het magazijn aankomen, is er vaak grote tijdsdruk om de vrachtwagens snel te lossen. Hoe kunnen de machines van Hyster helpen om die druk te verlichten?

[Ron Farr]: Snelheid is essentieel, vooral bij cross-docking. Goederen op pallets moeten zo snel en veilig mogelijk worden verplaatst. Vanuit vrachtwagens moeten de goederen naar het juiste deel van het magazijn of naar andere vrachtwagens worden getransporteerd, zodat ze hun weg kunnen vervolgen.

Crossdocking

Hyster heeft onlangs de pallettruck RP2.0-2.5N met zitplaats ontwikkeld. Deze is gemaakt voor intensief gebruik bij het laden en lossen van trailers. De machine is ideaal voor het verplaatsen van pallets tussen oppak- en afzetpunten en voor cross-docking activiteiten. De machine is snel en veilig in gebruik. De truck is betrouwbaarheid, robuust en beschikt over alle typische Hyster kenmerken. “Ik denk dat deze nieuwe truck één van de snelste en beste manieren is om een vrachtwagen te lossen”.

3-in-1

De machine heeft een nieuw stoelontwerp waarop de bestuurder kan zitten, leunen of staan, met slechts één druk op de knop. Dankzij zijn ontwerp is deze truck compacter dan een pallettruck met neerklapbaar platform. Ideaal dus voor gebruik in drukke magazijnen met weinig ruimte.

 

 

Ruimtebesparing door kleine draaicirkel

[V]: U noemde al weinig ruimte – hoe kan Hyster bedrijven nog verder helpen om deze uitdaging aan te gaan?

[RF]: Ruimte is kostbaar in magazijnen. Dit betekent vaak dat er smalle gangpaden en hoge stellingen tot aan het dak zijn gemaakt om de ruimte optimaal te benutten.

De nieuwe Hyster-pallettrucks zijn zeer compact en hebben een kleine draaicirkel van slechts 1118 mm, terwijl ze ook duurzaam en robuust zijn. De pallettrucks zijn geschikt voor diverse toepassingen in magazijnen. Er zijn modellen voor vervoer over korte en lange afstanden, en modellen voor gebruik in zware werkomgevingen of meer onregelmatig gebruik.

Compacte pallettrucks

Hyster heeft het aanbod pallettrucks verder uitgebreid en biedt ook specifieke compacte opties. De compacte pallettrucks zijn zeer geschikt voor gebruik in magazijnen waar ruimte heel belangrijk is. Het supercompacte model PSC 1.2 is een geschikte oplossing voor minder intensief gebruik. Ideaal bijvoorbeeld voor het gebruik op een laadklep waar weinig ruimte is.

Wendbare trucks

Hyster heeft diverse wendbare en compacte elektrische vorkheftrucks. Deze trucks zijn ontworpen voor gebruik tijdens werkzaamheden met weinig ruimte en hoge capaciteitsvereisten. De elektrische vorkheftrucks van de J4.0-5.5XN serie hebben bijvoorbeeld een ‘Zero Turning Radius'-stuuras. Hierdoor hebben de trucks een uitstekende wendbaarheid tot 5,5 ton. De bestuurder kan de truck op de plek laten draaien en in gangpaden van slechts 4161 mm werken.

 

 

Onze VNA-trucks zijn ontwikkeld voor smalle gangen en (Very Narrow Aisle) kunnen met hoge snelheid, pallets in-en uitslaan in smalle gangpaden.

[V]: Hoe is de nieuwe pallettruck anders dan andere modellen op de markt?

[RF]: Pallettrucks worden gebruikt bij zeer intensieve werkzaamheden. Vooral in de logistiek en transportsector, productie, industrie, groothandel en detailhandel. Ze moeten robuust zijn maar ook zuinig, omdat ze vaak 24 uur per dag aan het werk zijn.

Robuuste pallettruck

De nieuwste robuuste pallettruck P1.6-2.2 van Hyster is specifiek ontwikkeld voor intensief gebruik. Bijvoorbeeld om pallets over lange afstanden te verplaatsen.

Deze trucks zijn onder extreme omstandigheden getest, in ruim 200.000 cycli onder volledige belasting. Dit komt overeenkomt met ongeveer 450 miljoen kilo. Een uiterst hoge belasting, zelfs voor de magazijnindustrie.

De productiviteit bij het verwerken van goederen is ook tot 25 procent toegenomen ten opzichte van eerdere modellen. De exclusieve optionele Intelligent Lift™ zorgt ervoor dat bestuurders pallets in één vloeiende beweging kunnen opheffen of verplaatsen. Hierdoor kan er tot 45 minuten sneller gewerkt worden tijdens een dienst van 8 uur. Een kritische tijdbesparing bij strakke leverschema's.

Reachtruck

[V]: Welke machines kunnen het beste worden gebruikt voor het verplaatsen van goederen?

[RF]: De reachtruck vormt de basis van de meeste truckvloten in magazijnen. Het is één van de belangrijkste trucks voor het wegzetten van goederen in stellingen en het stapelen en verplaatsen van pallets op grote hoogte.

Voor de bestuurder is maximale betrouwbaarheid in de machine en de productiviteit essentieel om de doorvoer van pallets te optimaliseren.

De nieuwste reachtruck R1.4-2.5 van Hyster kan ladingen tot een hoogte van 12,75 meter opheffen. Hij is eenvoudig te bedienen en biedt een superieure wendbaarheid in gangpaden. Hierdoor worden de werkzaamheden van de bestuurder geoptimaliseerd. Bovendien beschikt deze truck over andere, minder opvallende kenmerken waarmee tijd wordt bespaard. Zo heeft de truck een lage instaphoogte, waardoor bestuurders gemakkelijk op en af kunnen stappen tijdens een drukke werkdienst. Het visueel laserpositioneringssysteem helpt bestuurders bij het plaatsen van de vorken op hoogte.

 

 

Tijdbesparing bij orderverzameling

[V]: Bij het oppakken van goederen is tijd van cruciaal belang en vaak zijn deze werkzaamheden lastig voor de bestuurder. Wat doet Hyster om dat gemakkelijker te maken?

De snelheid bij oppakken van pallets en de betrouwbaarheid van de truck zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat producten voorlopen op het oppakschema.

Met zijn scooterbediening is de Hyster-orderverzamelaar op laag niveau LO2.0-2.5 speciaal ontwikkeld om de prestaties van orderverzamelaars te optimaliseren.

Het intelligente design combineert ergonomie, energiezuinigheid en betrouwbaarheid. Dit voor een uitstekende verzamelsnelheid en lage gebruikskosten. Het grote platform geeft de bestuurder veel ruimte en hij kan eenvoudig op- en afstappen. De kruipsnelheidsregeling zorgt ervoor dat de bestuurder de truck naar de volgende orderpick locatie kan verplaatsen zonder op de machine te stappen. De truck biedt een korte afstand tussen bestuurder en goederen. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder weinig hoeft te bewegen en daardoor sneller kan werken.

[V]: Hoe kiezen managers de juiste combinatie van machines voor de behoeften van een specifieke toepassing?

[RF]: Hyster heeft simulatiesoftware voor magazijnen ontwikkeld om het besluitvormingsproces bij het selecteren van machines voor materials handling te ondersteunen. Deze software berekent de doorvoer en configureert de beste indeling voor de werkzaamheden, waarbij ook rekening wordt gehouden met knelpunten. De software kan ook helpen om het juiste aantal en soorten vorkheftrucks dat een klant nodig heeft te bepalen, inclusief een simulatie voor seizoensschommelingen.

Hyster tracker

Hyster heeft het Tracker wireless Access Monitoring System ontwikkeld voor een hogere productiviteit. Dit systeem wordt gebruikt om belangrijke prestatiegegevens in de gaten te houden. Het systeem volgt en rapporteert data via draadloze tracktechnologie om de prestaties en het gebruik van magazijntrucks te monitoren.

Hyster speelt een cruciale rol in het dagelijkse werkschema van een magazijn. De machines van Hyster worden wereldwijd ondersteund door een netwerk van zorgvuldig geselecteerde lokale distributiepartners.