Zoek
Havens en terminals

Maatwerk oplossing voor ROC Waalwijk

De Hyster ReachStacker is speciaal aangepast voor de handling van containers uit een barge.

 

Regionaal Overslag Centrum (ROC) is een fullservice inland terminal en biedt zo het perfecte alternatief voor het vervoer van zeecontainers over de weg. De terminal is opgericht in 2000 en is gelegen in Waalwijk. Vanuit deze locatie vinden dagelijks afvaarten plaats naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

Uitbreiding

De terminal is klein, maar zodanig ingericht om bulkpartijen en exceptionele goederen over en op te slaan, met een maximaal gewicht van 44 ton en een lengte van 20 meter. Om deze containers te kunnen verplaatsen was er een nieuwe ReachStacker nodig.

Toen ROC Waalwijk startte was er alleen een kraan die al het werk verrichtte. De kraan zorgde ervoor dat de containers van de barges (binnenlandse containerschepen) werden verplaatst. Al snel breidde de terminal uit en kwam de behoefte om een containerhandler aan te schaffen, zodat de containers flexibel konden worden verplaatst.

Maatwerk oplossing

De grootste uitdaging voor ROC was dat de ReachStacker containers uit de barge moest kunnen tillen. De ReachStacker is hiervoor speciaal aangepast. De boom is verlengd waardoor de containerhandler het lage niveau van de barge kan bereiken. Door deze maatwerk oplossing is het mogelijk om de containers uit het schip te kunnen tillen. 

Lage verbruikerskosten

De nieuwste generatie ReachStackers is qua verbruik een stuk zuiniger. Dit kan voor ROC, wanneer de machine efficiënt wordt gebruikt, een besparing van 25% opleveren in vergelijking met de vorige Kalmar containerhandler.

Uitgebreid getest

De trucks zijn uitgebreid getest in het testcentrum in Weeze. Daar werd de truck als zeer prettig ervaren door de chauffeur. Bovendien is de truck een stuk stiller. De chauffeurs geven aan het prima een dag vol te houden in de machine en laten de oude ReachStacker inmiddels links liggen.

 

Meer weten over onze oplossingen voor containerhandling?

Na invulling van dit formulier nemen onze adviseurs binnen 24-uur contact met u op

3 redenen om dit nu te doen:

  • Gratis sitesurvey
  • Vrijblijvend advies
  • Weten waar uw kansen liggen

Een afspraak

Voor een passend advies?