Zoek
Combo Group vertrouwt op de Hyster A-serie heftruck

De betrouwbaarheid van Hyster producten bij Combo Group

“Bij Heffiq snappen ze dat wij altijd door moeten kunnen” 

 

Combo Group vertrouwt op de Hyster A-serie heftruck

Bij de Combo Group uit het Limburgse Born zijn ze dik tevreden over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Hyster-heftrucks, die een belangrijke rol vervullen bij dochterbedrijf Combo Repair, dat onderhoud, reparatie en modificatie van containers verricht. “Daarnaast zijn de service en snelheid van Heffiq belangrijk. We moeten op de trucks kunnen rekenen. Het werk moet door kunnen blijven gaan. Stilstand is funest,” zegt Freek van Erp. Samen met zijn vader Jan, de oprichter van het bedrijf, leidt hij de Combo Group.  

 

One-stop-shop 

In 2022 bestond Combo Group 25 jaar. Naast transport (winkeldistributie, tankvervoer en bulkvervoer) is het bedrijf breed actief: met onderhoud en reparatie van trucks, trailers en containers, tankcleaning en in- en verkoop van intermodaal equipment, trucks en trailers biedt de Combo Group klanten een one-stop-shop-concept. 

Het succesvolle familiebedrijf heeft vandaag de dag ook vestigingen in Geleen en Genk (België). Het bestaat uit vier gespecialiseerde onderdelen: Combo Cleaning, Combo Logistics, Combo Repair en Combo Sales. In totaal werken er circa honderd medewerkers. 

Combo Group is al jaren klant bij Heffiq. Op de vier locaties rijden meerdere Hyster-trucks rond. Freek vertelt: “Zes kleine heftruck, 3-tonners, en dan nog een grote: een empty-containerhandler voor lege containers, bij de vestiging waar we containers repareren en modificeren. En dan nu die nieuwste.” 

 
"Brandstofverbruik is – net als het hele energieverbruik – een belangrijk aandachtspunt voor onze bedrijfsvoering" Freek van Erp (Combo Group)

Hyster H2.0-3.5A 

In het voorjaar van 2022 leverde Heffiq een nieuwe Hyster H2.0-3.5A. “Het is er één met dieselaandrijving”, zegt Freek. “Hij rijdt namelijk alleen buiten en diesel zit toch een beetje in ons bloed, haha. Al hebben we er wel eentje op LPG rijden. Maar deze nieuwe is op diesel en heeft een heel zuinige motor, dus dat scheelt. Daar letten we natuurlijk wel op.” Brandstofverbruik is – net als het hele energieverbruik – een belangrijk aandachtspunt voor onze bedrijfsvoering. We hebben een jong wagenpark, met allemaal EURO6-motoren. Lagere brandstofkosten is de eerste verdienste. En dat geldt uiteraard ook voor de heftrucks.”  

 

Compact 

Combo Group ontving een van de eerste exemplaren van deze nieuwe serie. Dit model is ook in LPG-variant verkrijgbaar. Deze serie is volledig op maat te maken, met een hefcapaciteit van 2.000 tot 3.500 kilo. De brede mastdoorkijk geeft de bestuurder optimaal zicht. Het handige 5" touchscreen display voorziet hem of haar van alle belangrijke informatie. 

Bij de selectie van de nieuwe heftruck heeft Freek zich laten adviseren door Heffiqs accountmanager Patrick Villain. “Vereisten waren dat het een driemaster was en dat we er minimaal 4,70 meter mee kunnen tillen. Freelift was belangrijk, omdat we veel in containers werken en dan de vorken zelfstandig omhoog willen kunnen doen. Het moest ook een compacte machine zijn, omdat de chauffeurs veel tussen de containers door moeten manoeuvreren.” 

 
''Heffiq is heel servicegericht. Als er een reparatie nodig is, komen ze snel in actie" Freek van Erp (Combo Group)

Snelle service 

“We zijn dik tevreden over de ondersteuning en service. Ze houden altijd goed contact met ons. Als we hen nodig hebben, zijn ze er voor ons. Heffiq is heel servicegericht. Als er een reparatie nodig is, komen ze snel in actie. Pas hadden we een garantiegeval en binnen een dag waren ze hier om het op te lossen. Handig dat ze daarvoor monteurs in onze regio hebben.” 

Die snelle service is een must voor Combo Group. Freek: “We moeten zo snel mogelijk weer door kunnen. Dat snappen ze bij Heffiq en daar zorgen ze dan ook voor. Daar zijn wij heel blij mee.” 

 

Bekijk de machine uit deze case

Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.