30 jaar Hyster Container Handlers bij BCTN Inland Terminals

Meer dan 30 jaar samenwerking

De betrouwbare Hyster containerhandlers helpen dagelijks met het laden en lossen van zeecontainers 

 

Het 30-jarig bestaan van BCTN in juni 2017 is beklonken met een order voor een nieuwe Hyster empty containerhandler. BCTN gebruikt al 30 jaar de machines van Hyster® en kan zich inmiddels scharen tot zeer trouwe klant op het gebied van containerhandling. Deze jarenlange samenwerking is mede tot stand gekomen dankzij de uitzonderlijke serviceondersteuning van Heffiq, die zich talloze malen heeft bewezen bij hun inland terminals.

“Bij onze zeven inland terminals is tijd de allergrootste uitdaging,” vertelt Wim Busser, Purchase & Support Director Benelux bij BCTN BV. “We moeten schepen zo snel mogelijk laden en lossen, zodat ze weer verder kunnen varen naar verschillende internationale zeehavens.” 

Grootste netwerk in de Benelux 

BCTN is heeft het grootste netwerk van inland containerterminals in de Benelux. Het bedrijf biedt een uitstekend alternatief voor wegtransport doordat de locaties van de terminals gelegen zijn aan de binnenwateren van Nederland en België. Dagelijks worden containers gedistribueerd naar de grote zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en via Duisburg naar het binnenland van Europa en China.

Trouwe containerhandlers

Het bedrijf werkt met alle soorten containers en heeft momenteel een ruime vloot Hyster empty containerhandlers en ReachStackers rijden van verschillende leeftijden.
“We hebben dagelijks profijt van de uitstekende prestaties en service ondersteuning tijdens de levensduur van de trucks. Dat is de belangrijkste reden om trouw te blijven aan Hyster en Heffiq,” vertelt Wim. “We zijn zeer tevreden over de betrouwbaarheid van trucks en we hebben ze in de loop der jaren flink op de proef gesteld.”

100.000 containers per jaar

Elk jaar werken de empty containerhandlers 2500 tot 3000 uur. Hierdoor hebben de trucks ongeveer een levensduur van 5 tot 6 jaar. Afhankelijk van de locatie verwerken de trucks 10.000 tot 100.000 containers per jaar. Dit betekent dat de trucks 24/7 actief zijn. Het machinepark is verspreid over zeven inland containerterminals in Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Venray, Roermond in Nederland, en in Meerhout en Geel in België. BCTN biedt daarnaast aanvullende diensten, zoals opslag, transport en gasmetingen.
 

 

Meer weten over onze oplossingen voor containerhandling?

Na invulling van dit formulier nemen onze adviseurs binnen 24-uur contact met u op

3 redenen om dit nu te doen:

  • Gratis sitesurvey
  • Vrijblijvend advies
  • Weten waar uw kansen liggen

Een afspraak

Voor een passend advies?