Hoe pakt u piekseizoenen het beste aan?
Blog 25 - 03 - 2024

Hoe pakt u piekseizoenen het beste aan?

Uw organisatie voorbereiden op een piekseizoen kan lastig zijn. Gelukkig helpen wij u verder met hoe u het beste deze seizoenen kunt aanpakken!

 

Naarmate de zomer of het einde van elk jaar nadert ervaren veel productiebedrijven een periode van hoge vraag. Voor sommige bedrijven, zoals producenten van verpakkingen, wordt de aanloop naar Kerst gekenmerkt door een grotere vraag naar hun producten. Anderen werken hard om productiedoelen voor de zomer te halen. Soms zijn pieken volledig onvoorspelbaar en onverwacht wanneer deze zich voordoen.

 

Het omgaan met de uitdagingen van piekvraag voor uw operatie vereist grondige voorbereiding en de juiste trucks. Hier zijn vijf manieren om klaar te zijn voor het hoogseizoen en optimaal te presteren.

 

1. Evaluatie van uw bestaande vloot

Bij het naderen van het piekseizoen is het belangrijk om uw bestaande vloot te analyseren en ervoor te zorgen dat u beschikt over de juiste combinatie trucks. Heeft u voldoende heftrucks en magazijntrucks om aan de hoge operationele eisen te voldoen? Vergeet niet te overwegen of u voldoende wisselbatterijen heeft voor uw elektrische machines en voldoende voorzetapparatuur als u niet-standaard ladingen vervoert, zoals balen karton of rollen papier.

Onze telemetrie oplossing Hyster Tracker is enorm nuttig bij het analyseren van uw vloot. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht dat sommige trucks minimaal worden gebruikt, wat een uitbreiding van capaciteit overbodig maakt. Of via de kaartfunctie ziet u hoe voertuigbewegingen over langere afstanden verminderd kunnen worden. Dit helpt om de werkzaamheden van de truck efficiënter in te richten en de werklast beter beheersbaar te maken. 

 

2. Reserveer uw heftrucks en magazijntrucks

Als u te maken heeft met capaciteitstekort, heeft u mogelijk extra heftrucks of magazijntrucks nodig om bij te blijven. Echter, u hoeft uw vloot slechts tijdelijk uit te breiden, dus het aanschaffen of leasen van trucks voor de lange termijn kan kostbaar en onnodig zijn. Het is nu het juiste moment om met uw contactpersoon te praten over de trucks die op korte termijn beschikbaar zijn. Of bel voor vragen direct met onze verhuur coördinator via 0800-0230046. 

Wij bieden een breed scala aan huurtrucks die op korte termijn aangeboden worden, zoals elektrische heftrucks, diesel en LPG heftrucks, magazijnapparatuur, zware trucks en zelfs containerhandlers. Bekijk in onze webshop ons verhuurassortiment met onze huurtrucks.  

Ook wanneer u behoefte heeft aan speciale wensen zoals bepaalde voorzetapparatuur, functies of accessoires kunt u uiteraard bij ons terecht. Denk hierbij aan trucks met veiligheidsopties voor het waarschuwen van voetgangers, zoals verlichting, camera's, of met de toevoeging van Hyster Tracker-telematica. 

 

3. Overweeg een gebruikte truck

Niet elke taak vereist een nieuwe heftruck of magazijntruck. In sommige gevallen zal een kwalitatieve gebruikte of gereviseerde truck aan uw eisen voldoen. Wanneer de machine alleen bedoeld is voor incidenteel gebruik, zoals tijdens piekperiodes, is nieuw materieel mogelijk niet nodig. Het kiezen van een gebruikte Hyster truck bespaart kosten en zorgt ervoor dat uw bedrijf niet meer investeert dan u daadwerkelijk nodig heeft. In sommige scenario's kunt u een gebruikte truck aanschaffen als reservetruck. Dan bent u verzekerd van een machiene wanneer pieken optreden of wanneer onverwacht de capaciteit moet worden vergroot. Bekijk ons uitgebreide assortiment Approved Used trucks. Onze machines zijn vakkundig geprepareerd, dealer onderhouden en gebruiksklaar voor een nieuwe eigenaar.

Als het gaat om het beheren van seizoenspieken, is gebruikt materieel ook direct beschikbaar, zonder rekening te hoeven houden met fabrieksdoorlooptijden. Dit zorgt ervoor dat een extra truck snel aan uw vloot wordt toegevoegd. Dit verbetert direct de operationele productiviteit. 

 

4. Plan vooruit voor onderdelen, energiemanagement en onderhoud

Tijdens piekperioden staat uw vloot vaak onder enorme druk om meer te kunnen leveren. Shifts worden verlengd en trucks moeten  langere uren draaien. Dit vereist extra aandacht voor het opladen van uw machines. Brandstofintervallen voor diesel/LPG-truck of laadtijden voor elektrische trucks moeten mogelijk frequenter worden ingepland, en wel zodanig dat de operationele uptime wordt gemaximaliseerd. Als u loodzuurbatterijen gebruikt, moet uw operatie wellicht vooruit denken en extra batterijen inhuren om de benodigde energie te kunnen leveren. 

Preventief onderhoud kan ook een cruciale rol spelen in de uptime tijdens piekmomenten. U wilt immers voorkomen dat de operatie ongepland stilstaat. Zorg ervoor dat inspecties en controles worden uitgevoerd vóór het hoogseizoen en raadpleeg uw contactpersoon voor advies over eventuele aanstaande servicebehoeften. Hoewel onze onderdelen snel verkrijgbaar zijn, kunt u ook overwegen om veelvoorkomende slijtageonderdelen vooraf in te slaan om mogelijke stress op uw operatie in de toekomst te verminderen.

Onthoud dat als uw vloot Hyster Tracker gebruikt, dit ook nuttige gegevens oplevert om uw onderhoud te voorspellen. 

 

5. Neem contact op voor de mogelijkheden

Ieder bedrijf heeft zijn eigen uitdagingen wanneer het om piekperiodes gaat. Met onze expertise helpen we u graag op weg tijdens drukke piekperiodes. Neem contact met ons op voor het beste advies voor uw specifieke toepassing en behoeften. We hebben altijd een passende oplossing om u  te helpen tijdens het piekseizoen.

 
 

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

Eenvoudig en snel een op maat gemaakt advies