Zoek
Spreaders
Blog 14 - 02 - 2022

Spreaders

Alle Big Trucks die worden geproduceerd in de Hyster fabriek in Nijmegen, zijn voorzien van ELME-spreaders. ELME ontwerpt, assembleert en produceert meer dan 40 jaar spreaders vanuit de fabriek in Zweden. Naast het standaard assortiment zijn uitgebreide maatwerkoplossingen mogelijk voor ReachStackers, Empty Container Handlers en Big Trucks.

In dit artikel hebben we de meest voorkomende spreader oplossingen op een rij gezet voor:

 1. ReachStackers
 2. Empty Container Handlers
 3. Big Trucks

1. ReachStackers 

Efficiëntie en productiviteit zijn uiterst belangrijk als het gaat om containerhandling. Om die reden is een uitgebreid assortiment spreaders beschikbaar voor de ReachStacker.  ELME-spreaders worden gebruikt voor de handling van beladen ISO-containers. Deze spreaders zijn leverbaar met een telescopisch 20-40 ft systeem of met een vaste maatvoering van 30 of 45 voet. De spreader maakt gebruikt van het twistlock systeem en is verkrijgbaar met een maximale hefcapaciteit van 45 ton. 

Veel opties en maatwerk oplossingen zijn voor de ReachStacker verkrijgbaar zoals:

Voor maatwerkoplossingen of specifieke wensen, denken we graag met u mee voor een passende oplossing. 


Piggybag 

Voor overslag- en rangeerbedrijven is het mogelijk de spreader uit te rusten met een voorzetstuk om trailers te verplaatsen. Deze "Piggybag" oplossing is daarmee de ideale oplossing voor het laden en lossen van trailers op treinwagons. 

De toolchanger is een handige oplossing wanneer meerdere werkzaamheden zijn vereist met de ReachStacker. Daarmee is de toolchanger een flexibele en kostenbesparende oplossing wanneer de ReachStacker wordt ingezet voor verschillende typen werkzaamheden. De chauffeur wisselt eenvoudig van voorzetstuk zoals:

 • Slab handler: voor de handling van stalen platen
 • C-hook: voor het verplaatsen van stalen coils
 • Container spreader: maakt het mogelijk om containers te draaien 

C-hook 

Voor de handling van metalen coils is het mogelijk om de spreader te voorzien van een C-hook. Dit hulpstuk wordt onder de spreader gemonteerd en is verkrijgbaar voor een breed scala hefcapaciteiten.


Overheight Legs voor Barge handling

De spreader van de ReachStacker wordt door de Overheight legs optie, zodanig aangepast dat "negative lift" mogelijk is. Deze oplossing zorgt ervoor dat binnenvaartschepen geladen en gelost worden vanaf de kade.


Container Pivot 

Het kantelbare "Pivot" voorzetstuk maakt het mogelijk om 20 voet containers 60º kantelen. Dit systeem zorgt voor een efficiënte en kostenbesparende handling van bulkgoederen die zijn opgeslagen in containers.

 

Bekijk onze ReachStacker

Meer weten over spreaders op de ReachStacker?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op

Een afspraak

Voor een passend advies?


 

 

2. Empty Container Handlers 

Hyster Empty Container Handlers zijn standaard uitgerust met ELME-spreaders. Hiervoor is een vaste maatvoering of het 20-40ft systeem beschikbaar. De nieuwste generatie spreaders is ook geschikt voor de dubbele handling van koelcontainers (reefers) met een capaciteit tot 11 ton. De meest voorkomende spreaders voor Empty Container Handlers zijn:

Voor maatwerkoplossingen of specifieke wensen, denken we graag met u mee.  


Hook & sideclamps

Bij dit systeem wordt een haak in de bovenste corner casts van de onderste container geplaatst. Via het twistlock systeem wordt de container vergrendeld. De twee hydraulische zijklemmen zorgen ervoor dat beide containers aan de zijkant wordt vergrendeld. Dit systeem is uitermate geschikt voor de double handling van lege ISO of reefer containers.

 • Voor de handling van twee containers
 • Snel en beproefd concept


Double horizontal twistlocks

Het double horizontal systeem, klemt twee containers tegelijkertijd vast. Hierbij worden vier horizontaal geplaatste twistlocks in de corner casts van beide containers geschoven. 

 • Voor de veilige handling van twee ISO containers/ reefers
 • Ook geschikt voor 45ft containers
 • Uitermate geschikt voor de handling van tankcontainers


20-40ft verticale twistlocks spreader 

ELME biedt verschillende 20-40ft spreaders voorzien van verticale twistlock vergrendeling. Bij dit systeem pakt de spreader de container aan de bovenkant op. 

 • Voor de handling van één container
 • Uitermate veilig en beproefd concept
 • Voor de meeste gangbare ISO containers en wide body containers tot een breedte van 8,6ft

 

Bekijk onze Empty Container Handlers

Meer weten over spreaders op Empty Containerhandlers?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op

Een afspraak

Voor een passend advies?


 

 

3. Big Trucks

Zware heftrucks kunnen optioneel met een spreader worden uitgerust. Voor meer flexibiliteit is een Fork Mounted Spreader verkrijgbaar. Deze spreader wordt op de vorken van de truck gemonteerd en is eenvoudig los te koppelen.  

 

Bekijk onze Big Trucks

Meer weten over onze oplossingen voor zware heftrucks?

Vul ons contactformulier in en onze adviseurs nemen binnen 24-uur contact met u op.

Een afspraak

Voor een passend advies?