Wij gebruiken cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Verberg deze melding
Ravas safeload

Ravas Safeload

waarschuwingssysteem voor (te) zware lasten

RAVAS-SafeLoad is een veiligheidsproduct voor vorkheftrucks dat in één enkel display zowel een gewichtsindicatie als stabiliteitsinformatie verschaft. RAVAS-SafeLoad fungeert als een actief lastdiagram. Het rekent het gewicht, lastzwaartepunt en mastneiging uit, om aan te geven of een last in de betreffende situatie al dan niet veilig wordt getild. 

RAVAS-SafeLoad waarschuwt chauffeurs bij onveilig heffen

RAVAS-SafeLoad fungeert als een actief lastdiagram voor uw vorkheftruck: het helpt u ongelukken, letsel en schade als gevolg van kantelende heftrucks of brekende vorken te voorkomen. 


RAVAS-SafeLoad: gewichtsindicatie en heftruckstabiliteit in één display

Hoe werkt RAVAS-SafeLoad? Het systeem gebruikt input van een hydraulische sensor en een set sensoren die de momentkrachten als gevolg van lastzwaartepunt en mastneiging meten. In het display wordt deze stabiliteitsinformartie aangegeven. Een LED-bar onder het gewichtsdisplay gaat van groen (veilig heffen), via geel, naar rood (onveilig heffen: risico van kantelen). De stabiliteitsmelding van de LED-bar wordt ondersteund door de kleur van de achtergrondverlichting van het gewichtsdisplay (een groene achtergrond bij veilige situaties, een rode achtergrond bij onveilige situaties), en door een vork die in het display wordt afgebeeld in drie segmenten waarvan er één oplicht om aan te geven waar het lastzwaartepunt zich bevindt.

Een voorbeeld: als op een 2,5 Ton heftruck een last van 1.853 kg dicht tegen het vorkenbord wordt opgenomen, verschijnt een gewichtsindicatie van 1.850 kg in het display, tegen een groene achtergrond, terwijl het middelste vorksegment knippert (lastzwaartepunt op 500-600mm), en vier groene LEDs van de LED bar oplichten. Wordt diezelfde last echter op de vorkpunten opgenomen, dan wordt weliswaar dezelfde 1.850 kg in het display aangegeven, maar nu tegen een rode achtergrond (onveilig heffen), terwijl het voorste vorksegment in het display knippert (lastzwaartepunt op 800-1.000mm), de rode LEDs in de LED bar oplichten, en een waarschuwingsbuzzer afgaat.

SafeLoad Manager registreert hefactiviteiten

De indicator van de RAVAS-SafeLoad heeft een ingebouwde data-log functie. Elke hefactie wordt automatisch vastgelegd, met datum en tijdstip. De data, die kan worden gedownload via een Bluetooth verbinding, verschaft informatie over hoe veilig en efficient de truck gebruikt wordt, ten behoeve van fleet management.

Meer weten over deze oplossing?

Vul onderstaand formulier in, en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.

 
Terug naar boven Terug

ravas safeload

naar boven Terug

Dank u voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief. U zult periodiek berichten van ons ontvangen.