Wij gebruiken cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Verberg deze melding

Regionaal Overslag Centrum (ROC) is een fullservice inland terminal en biedt zo het perfecte alternatief voor het vervoer van zeecontainers over de weg. De terminal is opgericht in 2000 en is gelegen in Waalwijk. Vanuit deze locatie vinden dagelijks afvaarten plaats naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

Uitbreiding

 De terminal is klein, maar zodanig ingericht om bulkpartijen en exceptionele goederen over en op te slaan, met een maximaal gewicht van 44 ton en een lengte van 20 meter. Om deze containers te kunnen verplaatsen was er een nieuwe ReachStacker nodig.

Toen ROC Waalwijk startte was er alleen een kraan die al het werk verrichtte. De kraan zorgde ervoor dat de containers van de barges (binnenlandse containerschepen) werden verplaatst. Al snel breidde de terminal uit en kwam de behoefte om een containerhandler aan te schaffen, zodat de containers flexibel konden worden verplaatst.

Logistieke uitdaging

De grootste uitdaging voor ROC was dat de ReachStacker containers uit de barge moest kunnen tillen. De ReachStacker is hiervoor speciaal aangepast. De boom is verlengd waardoor de containerhandler het lage niveau van de barge kan bereiken. Hierdoor is het mogelijk om de containers uit het schip te kunnen tillen.

Lage verbruikerskosten

De nieuwste generatie ReachStackers is qua verbruik een stuk zuiniger. Dit kan voor ROC, wanneer de machine efficiënt wordt gebruikt, een besparing van 25% opleveren in vergelijking met de vorige Kalmar containerhandler. 

Uitgebreid getest

De trucks zijn uitgebreid getest in het testcentrum in Weeze. Daar werd de truck als zeer prettig ervaren door de chauffeur. Bovendien is de truck een stuk stiller. De chauffeurs geven aan het prima een dag vol te houden in de machine en laten de oude ReachStacker inmiddels links liggen.

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.


Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Den Haag/Zoetermeer/Bleiswijk zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende

SERVICE- EN/OF ONDERHOUDSMONTEUR

Als Monteur in de buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Hoe ziet een werkdag van een Monteur bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar welke klant je moet en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met jouw Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.


 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Drenthe;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met jouw Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Drenthe;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. Daarnaast volg je via de Heffiq Academy een eigen opleidingspad en we hebben uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. We staan je graag te woord. Of neem een kijkje op onze website www.heffiq.nl

Hyster UT-serie

Value for money trucks

Hyster heeft een reputatie opgebouwd met de productie van trucks die uitblinken in de moeilijkste en meest veeleisende toepassingen. Uiteraard zijn er ook werkplekken waar niet het uiterste gevraagd wordt. Speciaal voor die applicaties heeft Hyster de gloednieuwe UT-serie uitgebracht.

De Hyster UT- trucks blinken uit in basic toepassingen met een lagere intensiteit. Met de UT-serie heeft u een machine in handen om de klus te klaren en met de kwaliteit en service die u van Heffiq gewend bent.

Bekijk het product overzicht van deze nieuwe Hyster UT-serie!

Test xml

Heftruck subsidie Mia / Vamil

De overheid stimuleert ondernemingen in de aanschaf van een milieuvriendelijke machines. Dit levert aanzienlijke voordelen op wanneer u wilt investeren in uw intern transport. Om in aanmerking te komen voor deze zogenoemde Mia Vamil regeling, moet de investering aan een aantal voorwaarden voldoen. 

 • De heftruck moet buiten worden gebruikt
 • De truck heeft een hefcapaciteit van ten minste 5 ton
 • De aandrijving is voorzien van uitsluitend elektromotoren die voorzien zijn van een lithium-ion batterij (geen loodzuur)

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

 • U bent ondernemer in Nederland en u betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • U investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat die geldt op de datum waarop u zich tot de investering verplicht. Voor een investering in 2020 geldt de Milieulijst 2020.
 • Het bedrijfsmiddel voldoet aan de eisen die de Milieulijst aan de investering stelt.
 • U zorgt voor vergunningen of certificaten als de omschrijving op de Milieulijst dit vereist.
 • U meldt het bedrijfsmiddel op tijd bij RVO (hoofdregel: binnen 3 maanden na de opdracht tot levering).
 • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
 • De te melden investeringskosten voor het bedrijfsmiddel bedragen minimaal € 2.500.

Rekenvoorbeeld Vamil Mia heftruck:

Wanneer u een Hyster heftruck aanschaft van €50.000(inclusief Lithium-ion batterij, vorken en lader) valt deze in categorie "F". Dat betekent dat op deze truck de volledige Mia/Vamil regeling van toepassing is.

 • Voor deze truck geldt dan dat u voor de Vamil regeling 75% kunt afschrijven van de waarde van de truck. Dit betekent dat u (0,75x €50.000) = €37.500 kunt afschrijven wanneer u het het beste uitkomt.
 • Voor de Mia regeling geldt dat 36% van het bedrag kan worden afgetrokken van de fiscale winst. Dit komt neer op (0,36x € 50.000) = €18.000. Dit bedrag kunt u dan aftrekken van de fiscale winst 

Zo kunt u in het eerste jaar €37.500 van de Vamil regeling + €18.000 van de Mia regeling ten laste brengen van de fiscale winst. In totaal komt dat neer op €55.500. Hierover hoeft u dan geen belasting te betalen van 25%, wat neerkomt op een bedrag van €13.875,-


Wat komt er in aanmerking?

Loodvrij accupakket voor elektrische vervoermiddelen of mobiele werktuigen


a. bestemd voor:
het met een in het voertuig ingebouwd accupakket dat geen lood bevat voorzien in de energiebehoefte van:
1. een gebruikt voertuig als bedoeld in de bedrijfsmiddelen G 3101, G 3102, G 3103, G 3104, D 3105, G 3106, F 3108, E 3110, D 3111, A 3113 of F 3116,
2. een gebruikt gekoeld voertuig als bedoeld in bedrijfsmiddel A 3191,
3. een gebruikt mobiel werktuig als bedoeld in de bedrijfsmiddelen F 3413, B 3415, F 3416 of F 3417, of
4. een gebruikte elektrische of hybride trein als bedoeld in bedrijfsmiddel F 3510,

b. bestaande uit: een accupakket en al dan niet een snellaadsysteem.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 30.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.


Elektrische vorkheftruck voor gebruik in de open lucht

a. bestemd voor: het verrichten van werkzaamheden op land in de open lucht met een vorkheftruck die af-fabriek is voorzien van een vaste bestuurderszitplaats en gesloten cabine, waarbij deze vorkheftruck:
- een hefcapaciteit heeft van ten minste 5 ton, en
- voor de aandrijving is voorzien van uitsluitend één of meerdere elektromotoren, waarbij de elektrische energie voor de aandrijving uitsluitend wordt geleverd door een:
1. accupakket dat geen lood bevat, of
2. brandstofcel, al dan niet in combinatie met een accupakket,

b. bestaande uit: een elektrische vorkheftruck en al dan niet een oplaadstation en een wisselaccupakket.

Wat is vamil?

De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) )op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af.

Wat is Mia?

Dankzij de MIA (Milieu Investeringsaftrek) kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt minder belasting

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.

Bekijk alle info op de overheid subsidiepagina: Mia Vamil regeling

Tot €20.000 subsidie op een elektrische Hyster Heftruck

POP-3 jonge landbouwers subsidie

De overheid stimuleert jonge landbouwers onder de 41 jaar met de POP-3 subsidie. Deze subsidie is bedoeld om beter in te spelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving zoals bijvoorbeeld verduurzamen. Tot en met 7 februari 2020 kunt u nog profiteren van deze regeling. 


Investeer in een duurzame Hyster Heftruck

✓  Hefcapaciteit van 1300 tot 5500 kg

✓  Alle trucks zijn uitgerust met Zero turning radius; de kleinste draaicirkel in de markt

✓  Ook lithium-ion batterijen mogelijk

✓  De trucks zijn geheel naar uw wensen aan te passen

✓  Diverse veiligheidsopties beschikbaar zoals veiligheidsverlichting, gordels en camerasystemen

Wij helpen u graag met het juiste advies omtrent deze regeling.

Hoe komt u in aanmerking?

De volgende criteria zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor deze subsidie:


 • u heeft in de afgelopen jaren een landbouwbedrijf opgericht, overgenomen of bent gefuseerd
 • u bent niet ouder dan 40 jaar


U kunt tot € 20.000 subsidie aanvragen. Tot en met 7 februari 2020 kunt u de aanvraag indienen. Profiteer nu van deze subsidie op onderstaande modellen:

Bekijk hier de pagina: POP3: Subsidie jonge landbouwers

De gloednieuwe Hyster UT-serie

Met een compleet assortiment hoogstaande producten biedt Hyster oplossingen die passen bij de behoefte van elke klant, rekening houdend met hun toepassing, bedrijfsomgeving en branchespecifieke vereisten. Hyster heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van trucks die uitblinken in de moeilijkste en meest veeleisende toepassingen. Om ook onze klanten te bedienen die op zoek zijn naar voordeliger alternatief, heeft hyster de nieuwe UT-serie uitgebracht

Een serie kwaliteits trucks die uitblinken in toepassingen met een lagere intensiteit en waarbij minder gevraagd wordt van de machine. Met de UT-serie heeft u een machine in handen om  de klus te klaren en met de kwaliteit en service die u van ons gewend bent. 

Bekijk het product overzicht van deze nieuwe serie!


Advies aanvragen

Wilt u meer weten over onze oplossingen op het gebied van intern transport? Of u vraag nu gaat over energiebronnen, magazijninrichting of de meeste geschikte machine voor uw inzet, onze adviseurs denken graag met u mee over een passende oplossing.


Bedankt voor uw aanmelding

Voorafgaand aan de zesdaagse ontvangt u meer informatie over het programma en waar u zicht kunt melden.

Onze oplossingen voor de recyclingindustrie

Wat uw uitdaging ook is voor de recyclingindustrie, wij denken graag met u mee voor de beste opossing. Als exclusief dealer van Hyster hef-en magazijntrucks hebben wij ruim 80 jaar ervaring op het gebied van intern transport. Daarnaast bieden wij met onze partners Kärcher schoonmaak equipment, Ferretto magazijnstellingen en Combilift zijladers een breed programma aan oplossingen voor uw intern transport behoefte.

Oplossingen:

Wij hebben jarenlange ervaring in de recyclingindustrie en denken graag met u mee over:

✓ Productiviteit, zoals efficiënt lasten verplaatsen en opslaan
✓ Continuïteit om het logistieke verwerkingsproces binnen uw organisatie te waarborgen
✓ Veiligheidssystemen als personendetectie en overbelasting
✓ Verlichtingsopties voor goed zicht en veiligheid
✓ Duurzaamheid voor CO2 footprint verlaging en energie besparing
✓ Telemetrie oplossingen voor uw fleet management behoefte

Recycling vakbeurs

Bekijk onze oplossingen voor de recycling industrie tijdens de Recycling vakbeurs in Gorinchem.

Voor gratis toegangskaarten kunt u zich aanmelden door op de afbeelding te klikken en de registratiecode in te voeren: 71908239. De vakbeurs is open van 13.00  tot 21.00 uur.

Onze manier van werken

Wij hanteren de FleetFlex® methode. Deze werkwijze zorgt ervoor dat, door middel van vier heldere stappen, het logistieke proces in kaart wordt gebracht en een gedegen advies gegeven kan worden

Impressie

Onderstaande filmpjes geven een impressie van onze veiligheidsoplossingen voor de recyclingindustrie. 


Radar eye

Hyster in papier recycling industrie


Veiligheidsoplossing camera op vorken

Snel leverbare elektrische heftrucks

Deze Hyster elektrische heftrucks zijn compleet uitgerust en uiterst aantrekklijk geprijsd. Verder beschikken de trucks over: 

✓ Lage urenstand
✓ Bouwjaar 2018
✓ Snelle levertijd

Bedankt voor uw interesse in onze actie. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Is uw intern transport 

Uit het juiste hout gesneden?

Wat zijn uw uitdagingen op het gebied van intern transport? Of u nu te maken heeft met beperkte opslagcapaciteit, u twijfelt over te stappen naar elektrisch of wilt u meer informatie om uw proces te verduurzamen? Wij denken graag met u mee om de beste oplossing te realiseren.


Als exclusief dealer van Hyster hef-en magazijntrucks hebben wij ruim 80 jaar aan ervaring op het gebied van intern transport. Daarnaast bieden wij met onze partners Kärcher schoonmaak equipment, Ferretto magazijnstellingen en Combilift zijladers een breed programma aan oplossingen voor uw intern transport behoefte.


Oplossingen:

Wij hebben jarenlange ervaring in de houtindustrie en denken graag met u mee over:

✓ Productiviteit, zoals efficiënt lasten verplaatsen en opslaan
✓ Continuïteit om het logistieke verwerkingsproces binnen uw organisatie te waarborgen
✓ Veiligheidssystemen als personen detectie en overbelasting
✓ Verlichtingsopties voor goed zicht en veiligheid
✓ Duurzaamheid voor CO2 footprint verlagen en energie besparing
✓ Telemetrie oplossingen voor fleet management behoefte


Onze manier van werken

Wij hanteren de FleetFlex® methode. Deze werkwijze zorgt ervoor dat, door middel van vier heldere stappen, het logistieke proces in kaart wordt gebracht en een gedegen advies gegeven kan worden.

Impressie

Onderstaande filmpjes geven een impressie van onze oplossingen voor de houtindustrie.

Hyster magazijntrucks met uniek stoelsysteem

Effectief voor pallettransport over lange afstanden

De Hyster RP2.0N en de RS1.6 zijn unieke magazijntrucks voorzien van een bestuurdersplaats. De trucks beschikken over het handige 3-in-1 zitsysteem. Dit zorgt ervoor dat bestuurders kunnen zitten, leunen of staan tijdens intensieve werkzaamheden. 


Deze machines zijn hierdoor ideaal voor het verplaatsen van pallets tussen oppak- en afzetpunten en voor cross-docking activiteiten. De voordelen op een rij:

✓ Ideaal voor langere afstanden

✓ Verlaagt de vermoeidheid van de bestuurder

✓ Gebruiksvriendelijke stoelverstelling


Heftruck Sidelines

vergroot u de veiligheid in uw werkomgeving

Sidelines projecteren een opvallende rode lijn aan de zijkant van een heftruck of magazijntruck waardoor omstanders direct in de gaten hebben dat er een truck nadert. Deze lijnen geven een duidelijke veiligheidsmarge weer. Hierdoor is het voor voetgangers of ander intern transportmaterieel duidelijk welke afstand er nodig is om de truck veilig te passeren.

Deze lijnen worden ook vaak gebruik in combinatie met een pedestrian awareness light

Bekijk de voordelen van sidelines

✓  vergoot de veiligheid 

✓ attendeert voetgangers op naderende trucks

✓  verlaagt het risico op letselschade

Hyster introduceert een gloednieuwe platform stapelaar

Met de introductie van de S1.2S-S2.0S range heeft Hyster een gloednieuwe stapelaar ontwikkeld met platform. Deze truck is ideaal om ladingen te transporteren over korte en langere afstanden.


De truck beschikt over uitstekend zicht op de mast en de bedieningselementen zijn makkelijk te gebruiken. De zijarmen van de truck zijn eenvoudig open en dicht te klappen en zijn gemaakt om de ergonomie en het comfort voor de bestuurder te optimaliseren. 


 • Verkrijgbaar met 1200 - 2000 kg hefvermogen
 • Tot 6 meter hefhoogte
 • De truck beschikt over een hoge restcapaciteit
 • Diverse batterij opties verkrijgbaar
 • Verkrijgbaar met initiële heffing 

Downloads

Op deze pagina kunt u onze belangrijkste downloadbestanden terugvinden.

Heffiq levert herhaalorder van ruim 400 Hyster trucks bij Boels Rental


Na de eerste order van meer dan 300 trucks in 2017, heeft Boels de internationale truckvloot verder uitgebreid met meer dan 400 trucks. De succesvolle samenwerking tussen Boels, Heffiq en Hyster heeft het vertrouwen gegeven voor deze vervolgorder.

Boels Rental heeft voor deze herhaalorder een breed assortiment Hyster trucks besteld. Met name is er een mix van elektrische machines afgenomen zoals elektrische heftrucks en warehouse equipment. De verschillende trucks worden verdeeld over diverse depots in binnen en buitenland.

Als gerenommeerde verhuurpartner heeft Boels voor elk logistiek proces het juiste materieel in huis. De uitgebreide verhuurvloot is ideaal in te zetten voor een korte of langere periode en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het verwerken en verplaatsen van de stroom binnenkomende en uitgaande goederen.

Internationale deal

Heffiq coördineert deze internationale deal door een nauwe samenwerking met Hyster dealers binnen Europa. Zo worden de trucks uitgeleverd aan Boels locaties in Polen, Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Italië, Engeland, Tsjechië en Slowakije.

Gebruiksgemak

De machines lenen zich uitstekend voor de verhuurmarkt vanwege de gebruiksvriendelijke bediening. Doordat de bedieningselementen logisch zijn geplaatst, kan iedere chauffeur er met gemak mee overweg. Daarnaast kunnen de robuuste trucks tegen een stootje.

De elektrische heftrucks zijn uitgerust met handige acculader-beschermrekken en alle pallettrucks en stapelaars zijn voorzien van geïntegreerde laders, waardoor deze niet kunnen achterblijven bij de klant. Verder beschikken de trucks over een uniforme bediening. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk wanneer de trucks worden uitgewisseld onder de verschillende depots. De gehele vloot is te herkennen aan de opvallende “Boels oranje” kleur.

Hyster tracker

Nieuw bij deze order is dat alle trucks zijn uitgerust met het Hyster tracker systeem. Deze telemetrie oplossing geeft inzicht in het machinepark, waarmee diverse parameters van de truck in overzichtelijke dashboards worden weergegeven. Zo worden onder andere verbruiksuren geregistreerd, impacts bij botsingen of schades gerapporteerd en wordt via GPS de locatie van de truck weergegeven. Deze belangrijke informatie stelt Boels in staat haar klanten optimaal te ondersteunen en tevens de geleverde kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen.

Compleet assortiment

Boels Rental is een van Europa’s leidende verhuurbedrijven op het gebied van machines, gereedschappen, tijdelijke huisvesting en event equipment.De grootverhuurder streeft naar maximale beschikbaarheid van verhuurmaterieel en investeert continue om met een zeer compleet assortiment zijn toonaangevende positie in de verhuurmarkt te waarborgen.

Bedankt voor u deelname!

Door uw deelname kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren en (nog) beter op u afstemmen. 

Hyster Zero Turning Radius. Kleinste heftruck draaicirkel in de markt


Het Hyster Zero Turning radius-systeem biedt een uitstekende wendbaarheid voor snelle manoeuvres op drukke laadperrons of in smalle gangpaden. Alle vierwiel elektrische Hyster trucks (range J1.6-5.5XN) zijn uitgerust met de Zero Turning Radius stuuras. Dit zorgt ervoor dat bestuurders in een krappe ruimte zeer kort kunnen draaien.


Kleinere draaicirkel heftruck

De uiterst korte draaicirkel zorgt ervoor dat bestuurders sneller kunnen laden en lossen. Naast de kleine draaicirkel zorgt deze stuuras ook voor een verbeterde stabiliteit tijdens het rijden over oneffen oppervlakken.De voordelen:


 • Ideaal bij smalle gangpaden
 • vermindert schade
 • verhoogt de opslagcapaciteit

Bedankt voor het invullen van het formulier. U ontvangt spoedig een reactie van ons.

Onze machines presteren uitstekend

Onder hoge druk!

Deze zomer hebben we samen met Kärcher, onze partner op het gebied van schoonmaak equipment, een aantrekkelijke actie ontwikkeld. Van 17 juni tot en met 30 september 2019 krijgt u bij aankoop van een nieuwe heftruck of magazijntruck een Karcher K3 cadeau.

Kärcher Hogedrukreiniger

Kärcher is al jaren onze partner op het gebied van professionele schoonmaakmachines van het allerhoogste niveau. Met deze hogedrukreiniger bent u verzekerd van een uitstekende machine:

 • Verwijdert eenvoudig hardnekkige vuil
 • Zeer eenvoudig in gebruik

 • Complete set inclusief opzetstukken en reinigingsmiddelen

Interesse in deze actie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan geheel vrijblijvend contact met u op. 

Actievoorwaarden

- Alleen in combinatie met een onderhoudsabonnement.

 -Niet mogelijk in combinatie met andere acties of aanbiedingen.

- Actieperiode loopt van 14 juni t/m 30 september 2019 

- Deze actie is geldig op basis van een order en niet per machine

- Exclusief handpallettrucks en de modellen PSC 1.2, PC 1.4 en SC1.0

Gebruikte heftrucks en magazijntrucks

Voor scherpe prijzen

Onze gebruikte trucks worden aangeboden naar de standaarden van ons Approved Used programma. Dit programma kent drie heldere klassen: Goud, Zilver en Brons. Bekijk het actuele aanbod trucks die zijn gereedgemaakt volgens het Approved Used Programma. Op www.Gebruiktehyster.nl vindt het volledige aanbod van gebruikte Hyster heftrucks, die geheel naar uw wensen kunnen worden aangepast.

Bekijk ook onze overige gebruikte Hysters

Hyster Robottrucks | automated guided vehicles 

Onderstaande Hyster modellen zijn verkrijgbaar als gerobotiseerde truck. Deze trucks zijn uitgerust met de unieke technologie van Balyo, onze partner op het gebied van gerobotiseerde trucks. 

Hyster Robotisering | automated guided vehicles

Automatiseren met Hyster®-robottrucks

Met (zelfrijdende) gerobotiseerde trucks biedt Hyster een betaalbare en efficiënte oplossing op het gebied van automatisering. Met een gerobotiseerde truck is het mogelijk om pallets te verplaatsen of trolleys te trekken. In tegenstelling tot andere aanbieders van automatisch geleide voertuigen (AGV's) kunnen de gerobotiseerde trucks van Hyster® zich makkelijk aanpassen aan de bestaande infrastructuur van een bedrijf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geprogrammeerd worden om met andere voertuigen, randapparatuur en medewerkers te communiceren. De trucks kunnen zo worden ingesteld, dat ze bijvoorbeeld automatisch kunnen stoppen en voorrang geven.

Waarom kiezen voor een Hyster robottruck?

Hyster®-robottrucks dragen bij aan een efficiëntere werkomgeving en verbeteren het rendement bij bijvoorbeeld drukke productielijnen. Repetitieve taken die door chauffeurs worden uitgevoerd, kunnen onnodig duur zijn. Soms leidt dit door menselijke fouten die kunnen leiden tot vertragingen of schade, met extra kosten tot gevolg. De terugverdientijd van een gerobotiseerde truck kan afhankelijk van de applicatie vaak binnen twee tot drie jaar worden gerealiseerd. Zeker wanneer de machine wordt ingezet in veeleisende werkomgevingen met repeterende taken in meerdere ploegendiensten.

Flexibele Hyster Robottrucks

De robottrucks bieden een ondersteunde rol in magazijnen. De trucks zijn nauwkeurigheid, efficiënt, veilig en kunnen worden gekoppeld aan uw magazijnbeheersysteem. Dit zorgt ervoor dat de trucks flexibel inzetbaar zijn. Alle Hyster®-robottrucks bieden ook een mogelijkheid voor manueel gebruik om bijvoorbeeld bijkomende taken uit te voeren en om niet geplande werkzaamheden af te handelen.

Geen infrastructuur kosten

In vergelijking tot andere AGV-oplossingen maakt Hyster voor de navigatie gebruik van Balyo ‘Geoguidance’ met SLAM (simultane locatie en ‘mapping’). Met deze technologie is fysieke infrastructuur (reflectoren, rails, inductie, et cetera) voor de navigatie en lokalisatie niet meer nodig. In plaats daarvan focust het systeem zich op de bestaande fysieke omgeving. Dit geeft veel flexibiliteit en bespaart enorme kosten.

Voorbeelden van toepassingen:

In de onderstaande toepassingen biedt een robottruck een uitkomst:

Barcodes scannen - Met een gemonteerde barcodescanner kan de Hyster®-robottruck automatisch een barcode op een pallet lezen tijdens het ‘orderpicken’.Vervolgens kan de robottruck met behulp van de Robot Manager-software de gekoppelde WMS/ERP informatie opvragen en de bestemming terugvinden.

Transportband - Een sensor op het einde van een transportband kan een pallet detecteren en automatisch de Hyster®-robottruck oproepen om de pallet op te halen en te transporteren.

Scannen - De laser op de Hyster®-robottruck kan worden ingesteld om automatisch te scannen naar vrije ruimtes binnen speciale bufferstroken in het magazijn. Als een laan vrij is, kan de robot automatisch een lading plaatsen. Dit werkt ook in omgekeerde richting, dan detecteert de robottruck de pallets, die vervolgens worden opgehaald en naar hun bestemming worden gebracht.

Einde van de lijn - Hyster®-robottrucks kunnen communiceren met een productielijn. De robottrucks kunnen ladingen of pallets die vol zijn, transporteren naar een opslagplaats of een ander afzetpunt.

Stapelen en opslag - Hyster®- robottrucks kunnen tot 1,7 meter hoog stapelen in palletstellingen en bij ophaal-en afleverlocaties.

Diverse functies van een robottruck

De Hyster®-robottruck is zeer compleet en is uitgerust met:

 • Navigatielaser
 • Voetgangerswaarschuwingslamp
 • Gordijnlaser (plaatje erbij doen)
 • Voor-, achter-en zijlasers (optioneel)
 • Human Machine Interface (HMI)
 • Noodstopknop
 • Ladingdetectie sensoren
 • Lading scan laser

Software

De Robot Manager-software van Balyo beheert de status, positie, koers en snelheid van de robot. Hierdoor kan de Robot Manager de goederen stromen controleren en eventuele knelpunten of blokkeringen voorkomen. Daarnaast communiceert de Robot Manager ook met deuren, wikkelmachines, transportbanden, et cetera.

Voor veeleisende werkzaamheden kan er gekozen worden voor Lithium ion batterijen. De Warehouse Supervisor-software kan zelfs controleren welke machines moeten worden opgeladen en in welke volgorde. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van de truck geoptimaliseerd en zorgt het systeem ervoor dat overbelasting wordt voorkomen.

Geautomatiseerde oplossingen voor specifieke applicaties

Wij helpen u graag met het kiezen van de beste oplossing voor uw toepassing. Onze adviseurs inventariseren eerst uw wensen en doelstellingen. Zo zetten we verschillende tools in om de logistieke uitdagingen in kaart te brengen. Hierbij maken we gebruik van: CAD tekeningen, procesmodelering, interactieve 3D-magazijnsimulatie, et cetera. We kunnen helpen met het opzetten van een businesscase en een vergelijk maken tussen een geautomatiseerd systeem of de traditionele manier van werken.

Als de uiteindelijke oplossing is afgestemd, wordt er een implementatieplan gemaakt. Hierin wordt de levering, installatie, integratie, configuratie en inbedrijfstelling van alle relevante apparatuur met u afgestemd. Onze automatiseringsspecialisten zorgen ervoor dat alles stap voor stap werkt voor de ‘go-live’.

Onderhoud en service

Betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn kernwaarden van Hyster® producten. Hyster®-robottrucks zijn voorzien een intelligent ontwerp, zodat het onderhoud eenvoudig en efficiënt kan worden uitgevoerd. Heffiq heeft ook de juiste kennis om de Hyster Robot te onderhouden. Bovendien kan een groot gedeelte van het onderhoud op afstand worden gedaan, dit zorgt voor extra gemak en minimale uitvaltijd.

Wetgeving

Alle Hyster®-robotheftrucks zijn gecertificeerd volgens de geldende normen binnen Nederland. De machine is vervaardigd volgens 2006/42/EG en gemarkeerd met 'CE certificering. De huidige Europese wetgeving is EN 1525 (1997). Vloer DIN 15620 / DIN 18202

Producten

De onderstaande machines zijn volledig te automatiseren:

Trekkers

Onze elektrische trekkers (LO5.0T of LO7.0T) kunnen onderdelen en halffabricaten vervoeren naar de productielijnen. De trekkers volgen automatisch de ingegeven route en stoppen vanzelf op de ingestelde locatie. De machines worden zodanig ingesteld dat ze op tijd bij de juiste afleverstations ladingen kunnen afleveren en lege onderdeelbakken weer meenemen.

Laagheffende orderpickers

De Hyster®-laagheffende orderpickers (LO2.5) worden vaak gebruikt om goederen op te halen uit een opslagplaats in de buurt van een assemblagelijn. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie nauwkeuriger en efficiënter worden uitgevoerd met minder personeel.

Meeloopstapelaar met contragewicht

Hyster®-meeloopstapelaars met contragewicht (S1.0-1.5C) worden vaak gebruikt om pallets over een lange afstand te vervoeren of om goederen op te halen uit opslaggebieden. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie efficiënter worden ingericht. Ook ontstaan er hierdoor duidelijkere patronen op de werkvloer, die ervoor zorgen dat er minder personeel nodig is.

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 150 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks. Voor onze afdeling marketing zijn wij op zoek naar een Stagiair.

Dagelijks maken wij gebruik van het CRM pakket van SuperOffice. Hierin worden diverse gegevens geregistreerd van onze producten en diensten tot aan gegevens van onze klant. De uitdaging is om deze database te verbeteren zodat de kwaliteit wordt geoptimaliseerd. Dit vertaalt zich in het omzetten van branchecoderingen tot het optimaliseren van bedrijfsspecifieke informatie zoals vlootgegevens.

Onze doelstelling is om binnen 3 maanden de kwaliteit van de database met 30% te verbeteren zodat onze salesafdeling de markt gerichter kan benaderen door specifieke segmentatie criteria.


Wat neem je mee?

• Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau
• Commerciële instelling en communicatief vaardig
• Je bent een zelfstarter, hebt drive en doorzettingsvermogen
• Je woont in de regio Midden Nederland
• Je bent enthousiast, leergierig

Wat biedt Heffiq?
Heffiq biedt een interessante leerzame stageplaats die je in staat stelt om je te ontwikkelen op het gebied van databasemanagement. Je wordt begeleid door de afdeling Marketing en Sales.
Interesse om tijdelijk deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatie dan naar [email protected] Heb je vragen over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.

Heffiq Open dag 2019

Op donderdag 16 mei organiseren wij een gezellige en informatieve Open Dag. Samen met onze partners creëren we een beurs, waarbij bezoekers langs diverse stands worden voorzien van informatie, tips en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van intern transport. De inloop van deze dag is 14.00 uur en 20.00 uur.

In navolging op de succesvolle Open Dagen van 2015 en 2017, wordt ook dit jaar weer een gezellige dag georganiseerd. Dit jaar kiezen we voor een grote professionele tent aan de Witboom 1 achter ons filiaal in Vianen.

Partners

Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland staan met een stand op onze Open Dag. Er worden diverse machines uitgerust met slimme en inventieve oplossingen van onze partners. Tijdens deze dag ervaart u de laatste ontwikkelingen en advies op het gebied van:

 • Heftrucks & magazijntrucks
 • Vloot management
 • Energie oplossingen
 • Innovaties
 • Kostenbesparing
 • Opleidingen & veiligheid
 • Robotisering
 • Schoonmaak equipment
 • Voorzetapparatuur
 • Magazijninrichting

Innovaties

Bezoekers krijgen de uitgelezen mogelijkheid om verschillende producten en innovaties te ervaren. Zo worden er trucks uitgerust met veiligheidsoplossingen zoals camerasystemen en zullen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van voorzetapparatuur te zien zijn. Uiteraard is er ook veel aandacht voor nieuwe vormen van energie voor elektrische trucks. Zo zijn diverse trucks voorzien van lithium-ion batterijen en worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof gepresenteerd. Ook zal er op het gebied van robotisering een automated guided vehicle te zien zijn.

Entertainment en catering

Uiteraard zorgen wij ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Zo zorgen we voor een uitgebeid barbecue buffet, zijn er foodtrucks aanwezig en is er uiteraard voldoende te drinken bij onze bar. Verder kunt u uw heftruckvaardigheden laten zien in onze simulator waarbij diverse leuke prijzen zijn te winnen.

In hoeverre zijn lithium-ion batterijen geschikt voor uw bedrijfsomstandigheden?


In de intern transport branche wordt er veel gesproken en geschreven over lithium-ion batterijen als energiebron. Zowel lithium-ion als loodzuurbatterijen hebben voor-en nadelen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Onze adviseurs helpen u graag met de beste oplossing voor uw specifieke inzet.

De grootste voordelen van lithium-ion

Laden en ontladen

Een lithium-ion batterij kan probleemloos tussentijds worden opgeladen. Ook als u bijvoorbeeld slechts 15 minuten de tijd heeft. Bij een loodzuurbatterij moet de complete laadcylcus van 8-12 uur worden voltooid. Dit om de batterij volledig te kunnen laden en om de optimale levensduur van de batterij te benutten. Onvolledige tussenladingen beperken de levensduur van een loodzuur batterij.

Onderhoud & veiligheid

Een lithium-ion batterij is een gesloten systeem. Hierdoor hoeft er geen water worden bijgevuld zoals bij een traditionele loodzuurbatterij. Naast dat dit de efficiëntie verhoogd, komen er geen gassen/ zuren/dampen vrij bij het opladen van de batterij.

Levensduur en inzet batterij

De levensduur van een lithium-ion batterij is langer in vergelijking met een loodzuur batterij. Tevens is de batterij uiterst geschikt voor ploegendiensten, omdat de batterij tussentijds kan worden opgeladen. Batterijen wisselen is dan niet meer nodig

Nadelen lithium-ion

Kosten

De aanschafkosten van een lithium-ion batterij liggen aanzienlijk hoger vergeleken met een loodzuurbatterij (+/- 4 x zo veel).

Aanpassingen infrastructuur

Mogelijk moeten er ook investeringen worden gedaan in de energie-infrastructuur van uw bedrijf. Denk hierbij aan investeringen in het lichtnet en een laadruimte om de truck tussentijds op te laden.

Oplaaddiscipline

Opladen dient te gebeuren op vooraf geplande momenten. Dit vergt een duidelijke instructie en discipline van het personeel om de batterij op pauzemomenten op te laden.

Zoals hierboven is geschetst, heeft een lithium-ion batterij diverse voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken, moeten diverse factoren vooraf in kaart worden gebracht zoals:


 • de inzetbaarheid van de truck;
 • de applicatie/ bedrijfsomstandigheden;
 • de investeringskosten & terugverdientijd;
 • de infrastructuur in het pand.

Goed onderbouwd advies is belangrijk

Door middel van een persoonlijk gesprek en een inventarisatie op locatie brengen we alle benodigde factoren voor u in kaart. Vervolgens berekenen we met onze calculator voor beide type batterijen de total-cost-of-ownership. De uitkomst verwerken we in een persoonlijk voorstel inclusief de terugverdientijd. Door deze aanpak, wordt het duidelijk of lithium-ion geschikt is voor uw bedrijfsomstandigheden en kiest u de juiste energiebron voor uw organisatie.

Bent u benieuwd of lithium-ion batterijen voordelen voor uw bedrijf opleveren?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bedankt voor uw aanmelding. Vanaf nu staat u in ons nieuwsbriefbestand ingeschreven. 

Hyster Lithium-Ion magazijntrucks

Hyster heeft een uitgebreid assortiment van Lithium-ion magazijntrucks in het assortiment. Bekijk het overzicht van onze Hyster magazijntrucks die zijn uitgerust met Lithium-ion batterijen. 

Hyster Lithium-Ion Heftrucks

De Hyster Lithium-Ion hetrucks zijn verkrijgbaar in een driewiel en vierwiel variant. De volgende modellen trucks zijn verkrijgbaar met een Lithium Ion batterij.

Heffiq Open dag 2019

In navolging op de succesvolle Open Dagen van 2015 en 2017, is ook dit jaar weer een gezellige dag georganiseerd. Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen aan onze Open Dag. We hebben een grote tent volledig ingericht als beursvloer, waarbij onze partners innovaties en slimme productoplossingen toonden op het gebied van intern transport aan onze bezoekers. Daarnaast was er ruimte om te netwerken, uitstekende catering en volop entertainment.

Bekijk hier de impressie-video van de Open dag

Interview met Martijn Veerkamp

Interview met Martijn Veerkamp over slimme oplossingen en innovaties voor heftrucks en magazijntrucks op de Heffiq Open dag 2019.

RAVAS en Kärcher presenteren nieuwste innovaties op Heffiq Open Dag

RAVAS en Kärcher presenteren de nieuwste innovaties op de Heffiq Open dag 2019.

Orlaco en Rijngas over de ontwikkelingen van camerasystemen en waterstof

Orlaco en Rijngas over de laatste ontwikkelingen op het gebied van camerasystemen en de mogelijkheden van waterstof op het gebied van intern transport. 

Meld u via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief

Hoe houd ik mijn loodzuur batterij in conditie?

De volgende regels gelden altijd voor het laden van een loodzuurbatterij:

 • Ontlaad de batterij 80%. Zet hem dan aan de lader. 
 • Doe géén tussenladingen.
 • Laad de batterij altijd 100% vol.

Bijvullen

Het bijvullen van een loodzuur batterij kan op twee manieren: 


1: handmatig
2: via een automatisch vulsysteem


Voor beide methodes geldt het volgende:

 • Controleer het niveau van de vloeistof wekelijks
 • Voor het bijvullen mag uitsluitend gedemineraliseerd water gebruikt worden.
 • Bijvullen na het opladen van de batterij.
 • Zet de lader uit, voordat de batterijstekker aan de laderstekker gekoppeld wordt. Na het laden altijd eerst de lader uitzetten.
 • De batterij produceert tijdens het laden een explosief gas. Open vuur en roken zijn verboden

Handmatig bijvullen:


Automatisch bijvullen:


Smurfit Kappa lost papierrollen elektrisch

Voor het lossen van de zware papierrollen maakt Smurfit Kappa MNL Golfkarton uit Eerbeek sinds kort gebruik van twee elektrische, compacte Hyster® vorkheftrucks. Dankzij een speciaal kantelbord, door middel van pantograaf, leveren de 5,5-tonners dezelfde prestatie als hun 7-tons voorgangers met verbrandingsmotor.

Met ongeveer 46.000 medewerkers en 370 productiefaciliteiten in 35 landen ontwerpt, produceert en levert Smurfit Kappa een compleet gamma van golfkartonnen en massiefkartonnen verpakkingen voor alle industrieën. In Eerbeek ligt de focus op de productie van golfkartonnen verpakkingen uit de aangeleverde rollen papier. “Voor de handling van die rollen maakten we tot voor kort gebruik van 7-tons Hyster trucks met LPG motor. Die trucks waren echter toe aan vervanging”, vertelt Tonny Hinrichs, Teammanager Golfkartonmachine bij Smurfit Kappa.

‘Geen sinecure’

In het kader van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen ging de papierproducent op zoek naar een elektrisch aangedreven, schoner en stiller alternatief. Vier leveranciers werden uitgenodigd om een testtruck te leveren. “Dat bleek zeker geen sinecure”, vervolgt Hinrichs. “We zochten een compacte truck. De testtrucks waren allemaal verschillend in maatvoering en bleken net niet de juiste oplossing voor onze inzet. Vaak waren ze te groot om veilig te kunnen manoeuvreren in de toch beperkte ruimte die we hier ter beschikking hebben.”

Dat was ook het geval met de 7-tons elektrotruck die Heffiq in eerste instantie aanbood ter vervanging van de gelijkwaardige verbrander. Samen met fabrikant Hyster ging de importeur daarom op zoek naar een oplossing in het lichtere elektrosegment.

Duurzaam alternatief

Die oplossing werd gevonden in de Hyster® J5.5XN. Met een hefcapaciteit van 5.500 kg, op een lastzwaartepuntafstand van 600 mm, en een drie traps mast heeft deze compacte elektrotruck theoretisch voldoende capaciteit om de papierrollen – die soms wel 3.500 kg wegen – op een goede manier te handlen. De rollen moeten echter uit het midden van de laadvloer van de vrachtwagen worden gelost. Om de afstand tot het midden van de laadvloer te overbruggen wordt in dit soort toepassingen meestal een zogeheten spacer gebruikt. Door die afstand houder verschuift echter ook het lastzwaartepunt naar voren, waardoor het restdraagvermogen van de truck afneemt.

Speciale constructie

Met een speciale constructie is het Hyster en Heffiq gelukt om hiervoor een passende oplossing te vinden. Speciaal voor de handling van de zware papierrollen bij Smurfit Kappa werd een variabele spacer ontwikkeld, in de vorm van een kantelbord. De mast neigt voorover, terwijl het vorkenbord mee kantelt. Zo wordt de ruimte tot het midden van de laadvloer overbrugt en blijft de klem in de juiste positie om de rollen op te nemen.Hierdoor kunnen de rollen probleemloos en veilig door het magazijn worden gemanoeuvreerd.

Duurzaam, compact en efficiënt

“Interne testen met de trucks waren dermate positief, dat we hebben besloten om voor deze oplossing te kiezen”, weet Hinrichs. “De 5,5-tonners zijn compacter en wendbaarder dan hun zwaardere voorgangers. Daardoor kunnen we de beschikbare opslagruimte nóg beter benutten. Bovendien is het energieverbruik afgenomen. Zo bieden de nieuwe trucks ook een aantrekkelijk voordeel als het gaat om de exploitatiekosten.”

Ook de heftruckchauffeurs zijn zeer te spreken over het elektrische alternatief. “Ik werk nu een aantal maanden met deze truck en merk dat het een enorme verbetering is vergeleken met de truck met LPG motor van voorheen. Deze truck is beduidend stiller en ruimer dan zijn voorganger. Je hebt veel minder warmte doordat je niet meer boven die verbrandingsmotor zit. Ook het zicht is aanzienlijk verbeterd; zowel door de constructie van de truck als dankzij de heldere ledverlichting”, weet Marc Ioannidis, Algemeen Operator Golfkartonmachine bij Smurfit Kappa. “Voor ons is dit dé oplossing. De truck voldoet aan al onze eisen. Hij is duurzaam, compact én efficiënt”, besluit Hinrichs.

Slimme op maat gemaakte oplossingen

Deze oplossing is afgestemd op de papierindustrie. Onze adviseurs denken graag mee met slimme oplossingen afgestemd op uw bedrijfsvoering. Bekijk hier onze klantverhalen afgestemd op industrieën zoals:

Samen bepalen we het Heffiq succes!

Meer dan 140 Heffiq collega’s staan garant voor slimme oplossingen en maximale service en support in intern transport. Ruim 80 jaar is Hyster een begrip in de intern transport markt. Als exclusieve dealer van de krachtige Hyster hef- en magazijntrucks heeft Heffiq het breedste productassortiment in de Nederlandse markt. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks


Persoonlijke benadering

Heffiq groeit. Dat komt met name door de persoonlijke benadering naar onze klanten en de wil om slimme oplossingen te vinden en te blijven ontwikkelen en te verbeteren. We denken mee- en vooruit en zijn pas tevreden als alles tot in detail geregeld is.


Werken in dynamiek en techniek op hoog niveau

Werken bij Heffiq houdt in dat je opereert in een dynamische omgeving. Vol technische uitdagingen, hoge mate van zelfstandigheid en gedegen, professionele ondersteuning. Je werkgereedschap en aanvullende opleidingsmogelijkheden zijn op uitstekend niveau.


Onderscheidend en servicegericht

Heffiq heeft zich ontwikkeld als toonaangevende, betrouwbare en servicegerichte partner in de wereld van intern transport. Onze missie: ‘De interne logistiek van klanten garanderen door 24/7 klaar te staan met actuele kennis en inventieve oplossingen'. Dat maken we telkens weer waar! Het is niet voor niets dat steeds meer professionele technische mensen hun ‘thuis’ vinden bij de Heffiq organisatie. We zijn als team gedreven om door te ontwikkelen en te innoveren. Dat spreekt aan en boekt uitstekende resultaten. Bij onszelf, maar zeker ook bij onze klanten!


Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Kom eens langs en overtuig jezelf tijdens een vrijblijvend gesprek van de prima sfeer, teamspirit en je specifieke mogelijkheden bij Heffiq. Uiteraard gaan we discreet om met je getoonde interesse.

Trainingspassen verlopen

Bedankt voor uw interesse in onze trainingen. Naast heftruck en reachtrucktrainingen kunt u bij ons ook terecht voor:

 • Heftruck
 • Elektrische pallettruck
 • Reachtruck
 • Heftruck en reachtruck combinatietraining)
 • Stapelaar
 • Orderpicker
 • Reachstacker
 • Containerhandler
 • Verreiker
 • Minigraver


De Hyster Fortens heftruck-serie is één van de krachtigste en zuinigste verbrandingstrucks in de markt. De truck is nu voorzien van het 360 graden package waarbij de machine standaard is uitgerust met opties die de veiligheid en productiviteit vergroten. Bovendien krijgt u 2 jaar garantie op dit pakket.

360 graden pakket met twee jaar garantie*

Het 360 graden pakket bestaat uit de volgende extra's:

✓ Luchtgeveerde stoel

✓ LED verlichting

✓ Bestuurders password functie

✓ Panoramische spiegel

✓ Pedestrian Awareness Light

✓ Snelheidsbegrenzer**

✓ Return-to-Set Tilt***

Luchtgeveerde stoel

Met het 360 pakket wordt de truck geleverd met een luchtgeveerde stoel. Deze stoel werkt samen met universele veiligheidsgordels.

 • Gewichtsafstelling van de bestuurder, de stoel onthoudt de instellingen van de bestuurder. 
 • Verstelbare rugleuning
 • Opklapbare armleuningen

LED- werkverlichting

LED-lampen gaan lang mee en vereisen geen onderhoud. 

Bestuurders wachtwoord

Met deze functie kan aan iedere bestuurder een wachtwoord worden toegekend dat vooraf moet worden ingevoerd. 

Panoramische spiegel

Verbetert het zicht voor de chauffeur

Pedestrian awareness light (PAL)

Deze voetgangerswaarschuwingslamp zorgt ervoor dat omstanders weten wanneer de heftruck nadert. Deze lamp projecteert een duidelijke blauwe lichtbundel op de grond, die de veiligheid aanzienlijk vergroot. 

*  2 jaar fabrieksgarantie of 4000 werkuren. Deze actie geldt alleen in combinatie met een onderhouds­abonnement. Deze actie kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen.
- Actie is geldig tot 31-12-2019

** Deze optie geldt bij een E-hydraulics uitvoering
***Deze optie geldt bij een DuraMatch transmissie

Monteur buitendienst regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch


Heffiq groeit. Inmiddels meer dan 140 Heffiq collega’s staan garant voor slimme oplossingen en maximale service en support in intern transport. Als exclusieve dealer van de krachtige Hyster hef- en magazijntrucks heeft Heffiq het breedste productassortiment in de Nederlandse markt.

Voor de regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende

Monteur buitendienst

Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch- en verbranding aangedreven Hyster heftrucks, reachstackers, empty container handlers en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq
Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt, check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie je gaat en voor welke storing, onderhoud of reparatie vind je in je laptop.

Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door over wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad in je servicebus, die is afgestemd op jouw klantenkring. Wil je overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker.

Je bestelt je eigen onderdelen, schrijft je uren, maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat.

Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch en hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Mechatronica / Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. We hebben prima marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers.

Deel uitmaken van het Heffiq team?

Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected].
Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Kijk dan op www.heffiq.nl of neem telefonisch contact op met HR Manager Liesbeth Wedda via (0347) 349 452. Uiteraard gaan we discreet om met jouw getoonde interesse.

Samen bepalen we het Heffiq succes!


Samen bepalen we het Heffiq succes!

Meer dan 140 Heffiq collega’s staan garant voor slimme oplossingen en maximale service en support in intern transport. Ruim 80 jaar is Hyster een begrip in de intern transport markt. Als exclusieve dealer van de krachtige Hyster hef- en magazijntrucks heeft Heffiq het breedste productassortiment in de Nederlandse markt. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks

Persoonlijke benadering

Heffiq groeit. Dat komt met name door de persoonlijke benadering naar onze klanten en de wil om slimme oplossingen te vinden en te blijven ontwikkelen en te verbeteren. We denken mee- en vooruit en zijn pas tevreden als alles tot in detail geregeld is.

Werken in dynamiek en techniek op hoog niveau

Werken bij Heffiq houdt in dat je opereert in een dynamische omgeving. Vol technische uitdagingen, hoge mate van zelfstandigheid en gedegen, professionele ondersteuning. Je werkgereedschap en aanvullende opleidingsmogelijkheden zijn op uitstekend niveau.

Onderscheidend en servicegericht

Heffiq heeft zich ontwikkeld als toonaangevende, betrouwbare en servicegerichte partner in de wereld van intern transport. Onze missie: ‘De interne logistiek van klanten garanderen door 24/7 klaar te staan met actuele kennis en inventieve oplossingen'. Dat maken we telkens weer waar! Het is niet voor niets dat steeds meer professionele technische mensen hun ‘thuis’ vinden bij de Heffiq organisatie. We zijn als team gedreven om door te ontwikkelen en te innoveren. Dat spreekt aan en boekt uitstekende resultaten. Bij onszelf, maar zeker ook bij onze klanten!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Kom eens langs en overtuig jezelf tijdens een vrijblijvend gesprek van de prima sfeer, teamspirit en je specifieke mogelijkheden bij Heffiq. Uiteraard gaan we discreet om met je getoonde interesse.

Hyster presenteert reachtruck met neigende mast


Naast de huidige reachtruck serie  R1.4-2.5, introduceert Hyster een nieuwe variant met een neigende mast. De 1.0E-1.4E-serie is speciaal ontwikkeld voor magazijnen waar de ruimte beperkt is. De truck is compact en uiterst wendbaarheid in werkomgevingen met smalle gangpaden en hoge stellingen. Met een hefcapaciteit tot 1400 kg (1.4E-serie) komt de E-serie goed tot zijn recht in het overgrote deel van de magazijnen. De reachtruck is uitgerust met een kantelbare mast met geïntegreerde sideshift. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur de mast heel precies kan bedienen en doseren. De E-serie beschikt over een compact chassis en bevat dezelfde kenmerken als zijn grote broer wat betreft robuustheid, zicht, rijeigenschappen en bedieningsgemak.

Value for money

De 1.0E-1.4E (Economic) serie is een lichtere variant van de huidige reachtruck serie die Hyster voert. Dit vertaalt zich in een lagere hefcapaciteit en een maximale hefhoogte tot 7500 meter. Hierdoor is de E-serie gunstiger geprijsd ten opzichte van zijn grote broer. De machine biedt hierdoor uitkomst voor magazijnen waar minder vermogen nodig is.

Tilting mast principe

Doordat de truck beschikt over een neigende mast heeft de bestuurder maximale controle over de lading.

Ergonomisch

De reachtruck is uiterst wendbaar en eenvoudig te bedienen. De bedieningselementen op het dashboard zijn logisch ingericht en de minilevers zorgen voor optimale controle. Het stuurwiel zorgt voor een zeer nauwkeuring besturing. Verder is het zicht uitstekend door de mast en overhead guard.

Opties

Er zijn verschillende opties verkrijgbaar voor deze reachtruck. Zo is onder andere het Hyster Tracker-beheersysteem verkrijgbaar. Dit systeem geeft inzicht in de prestaties van de machinevloot zoals uren-inzicht, productiviteit en impactregistratie. Ook zijn er diverse batterijopties verkrijgbaar om bijvoorbeeld het gebruik van de truck aan te passen voor ploegendiensten. Verder zijn er handige opties te bestellen zoals een klembord of documenthouder.

Serie

Deze E-serie is verkrijgbaar met een hefcapaciteit variërend van 1000 kg tot 1400 kg. De serie bevat de volgende modellen:

 • R1.0E - 1000kg hefcapaciteit
 • R1.2E - 1200kg hefcapaciteit
 • R1.4E- 1400kg hefcapaciteit

Kenmerken

 • Verkrijgbaar tot 1400 kg;
 • Hefhoogte tot 7,5 meter;
 • Diverse batterij opties verkrijgbaar;
 • 180° of 360° elektrisch stuurwiel;
 • Uitstekend zicht;
 • Eenvoudig te onderhouden;
 • Energiebesparende modus;
 • Value for money.

De beste truck voor ploegendiensten

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."


Valkuilen bij ploegendiensten

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"

Wat komt er allemaal kijken bij werken in ploegendiensten


Eenvoudig te onderhouden

Uitstekend zicht vanwege het slimme mastdesign

Uiterst comfortabele truck voor de bestuurder

5,7 % zuiniger in vergelijking met de markt

Optimale uptimeBekijk de whitepaper en de checklist

Onze adviseurs horen graag wat uw bedrijfssituatie is voor een op maat gesneden advies

Elektrische heftruck J2.0XN

Zeer nette heftruck met een gunstige urenstand. Voorzien van Monotrol pedaal en uitgebreide verlichtingskit.

 • Bouwjaar 2017
 • 3-delige mast 4900 mm
 • 2000 kg hefcapaciteit
 • 1000 mm laadvorken
 • Urenstand: +/- 1000 uur
 • 3e en 4e functie + slangengroep
 • Integrale sideshift + vorkversteller
 • Volledige cabine incl. verwarming
 • Monotrol
 • Minilever bediening
 • Pedestrian Awareness Light
 • LED verlichtingskit + flitslamp
 • Omvormer met 12 volts aansluiting
 • Batterij:48 Volt 750 Ah batterij voorzien van automatischvulsysteem
 • 8-urige HF lade

Gebruikte Elektrische pallettruck met meerijplateau P2.0S

Deze elektrische pallettruck heeft een handig meerijplateau. Ideaal voor het gebruik voor langere afstanden. Verder beschikt de truck over de volgende specificaties :Elektrische pallettruck met meerijplateau


 • Hefcapaciteit van 2000 kg op een lastcentrum van 500 mm
 • Object nr OB0007760
 • Serie nr D439T04215M
 • Bouwjaar 2014
 • Urenstand 1772 uur
 • 980 mm laadvorken
 • enkele vorkwielen

Prijs Zilver € 3.500,-

Ontworpen voor meer intensief gebruik

    Zilver

Met een zilvere approved used status wordt de hef-of magazijntruck voorzien van:

 • Alle essentiële functies zijn uitvoerig getest. 
 • BMWT gekeurd.
 • Nieuwe vorken (alleen bij een heftruck)
 • Bestuurderstoel volledig gereviseerd, inclusief gordel (alleen bij een heftruck)
 • Elektrische trucks geleverd met volledig geteste batterij en lader.
 • Transmissie getest onder druk.
 • Stuurkolom gecontroleerd.
 • Mast, chassis en hydrauliek getest.
 • Banden niet meer dan 40% versleten.
 • Uitgebreide reparaties aan het lakwerk.
 • 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).

Gebruikte pallettruck P1.6

Deze elektrische pallettruck heeft een capaciteit van 1600 kg. Verder beschikt de truck over de volgende specificaties


 • Elektrische pallettruck met een hefcapaciteit van 1600 kg op een lastcentrum van 500 mm
 • Object nr OB0013614
 • Serie nr A418T03729R
 • Bouwjaar 2017
 • Urenstand 131 uur
 • 1000 mm laadvorken
 • enkele vorkwielen

Prijs Brons € 3.250,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte pallettruck P1.6

Deze p1.6 elektrische pallettruck is ijzersterk en verkeert in een uitstekende staat! Deze truck heeft een bronzen approved used status.


  • Elektrische pallettruck met een hefcapaciteit van 1600 kg op een lastcentrum van 500 mm
  • Object nr OB0009029
  • Serie nr C437T03727N
  • Bouwjaar 2015
  • Urenstand 191 uur
  • 1180 mm laadvorken
  • enkele vorkwielen
  • batterij 24 volt, 150 ah (batterij van 2016Prijs Brons € 2.995,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte elektrische Heftruck J2.5XN

Deze gebruikte 4-wiel elektrische heftruck is voorzien van monotrol pedaal en beschikt verder over een driedelige mast. De truck bevat de volgende specificaties:


 • Hefcapaciteit 2500 kg op een lastzwartepunt van 500 mm
 • Object nr OB0003946
 • Serie nr A276B02414J
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 6087 uur
 • monotrol
 • Hefhoogte 5500 mm 3-delige hefmast
 • 3e en 4e functie,
 • 3e en 4e slangengroep in de mast
 • mechanische hendels
 • cabine
 • verlichting
 • achteruitrij alarm
 • PAL light

Prijs Brons € 12.500,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte elektrische Heftruck J1.6XNT

Deze gebruikte 3-wiel elektrische heftruck beschikt over een monotrol pedaal, heeft een lage urenstand en bevat de volgende specificaties:


 • Hefcapaciteit 1600 kg op een lastzwaartepunt van 500 mm
 • Object nr OB0001802
 • Serie nr K160B04205K
 • Bouwjaar 2012
 • Urenstand 2040 uur
 • Monotrol pedaal
 • Hefhoogte 3920 mm 2-delige hefmast
 • 3e functie tbv sideshift
 • mechanische hendels
 • sideshift
 • 48 volt 500 ah batterij voorzien van autovul systeem
 • geen verlichting

Prijs brons € 10.250,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte elektrische Heftruck J1.6XNT

Deze gebruikte 3-wiel elektrische heftruck is voorzien van een driedelige mast en is uitgerust met veiligheidsverlichting. Verder bevat de truck de volgende specificaties:


 • Hefcapaciteit 1600 kg op een lastzwaartepunt van 500 mm
 • Object nr OB0017950
 • Serie nr K160B03531J
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 4409 uur
 • Direction switch
 • Hefhoogte 3400 mm 2-delige mast
 • 3e functie tbv sideshift
 • Minilevers
 • Sideshift
 • batterij 48 volt 420 Ah
 • flitslamp
 • achterlichten
 • 2 werklampen aan de voorzijde

Prijs Brons € 12.750,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte elektrische Heftruck J1.6XN

Deze gebruikte elektrische heftruck is voorzien van een tweedelige mast en bevat de volgende specificaties:


 • Hefcapaciteit 1600 kg op een lastzwaartepunt van 500 m
 • Object nr OB0006013
 • Serie nr A935B03436L
 • Bouwjaar 2013
 • Urenstand 5091 uur
 • Hefhoogte 3400 mm 2-delige mast
 • Monotrol
 • 3e functie tbv sideshift
 • mechanische hendels
 • sideshift
 • 2 werklampen aan de voorzijde.

Prijs brons € 12.495,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Truck nodig? Stop met zoeken

Een ‘Hyster Approved Used’ truck is direct gebruiksklaar en scherp geprijsd!

Is uw huidige heftruck al een tijdje aan vernieuwing toe en bent u op zoek naar een krachtige vervanger? Of is het zaak dat u zo snel mogelijk een degelijke reachtruck vindt die u direct in gebruik kunt nemen? Wat uw zoektocht ook moge zijn, uiteindelijk wilt u natuurlijk het beste voor uw geld. Maar heeft u tijdens het speuren al eens overwogen om voor een gebruikte truck te gaan? Bij Heffiq rebuilden wij gebruikte trucks volgens het ‘Hyster Approved Used programma’. Hierbij krijgen gebruikte trucks een hun tweede leven die nog jarenlang uw bedrijf waardevol kunnen dienen. Hergebruik is, zeker vandaag de dag met het oog op duurzaamheid, van groot belang. Bovendien hoeft dit niet te betekenen dat u inlevert op kwaliteit of betrouwbaarheid. Met ons ‘Hyster Approved Used’ programma krijgt u een truck met klasse, maar dan tegen een prijs waar een nieuwe machine niet aan kan tippen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over ons programma en laten wij u zien wat de voordelen zijn van het kiezen voor een hergebruikte truck.

Kwaliteit voor ieder budget 

Wanneer u op zoek bent naar een truck kunnen de wensen verschillen, maar iedereen wil uiteindelijk kwaliteit. Als u kiest voor een ‘Hyster Approved Used’ truck, kiest u voor een product van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Net als onze nieuwe machines, voldoet elke truck aan de meest recente EU-richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Verder wordt iedere truck voorzien van een certificaat, waarmee wij de kwaliteit waarborgen. Dit betekent dat hij mechanisch, technisch en elektronisch uitvoerig gecontroleerd is. De truck kan verder worden afgestemd op basis van uw behoefte en budget, zodat hij volledig aan uw wensen voldoet. Zo leveren wij machines op basis van drie standaarden: Brons, Zilver en Goud. Deze categorieën werken cumulatief. Dat betekent dat iedere opwaardering ook voldoet aan de specs van de voorgaande ‘medaille’. Dus, kiest u bijvoorbeeld voor Zilver, dan heeft u niet alleen de Zilveren opwaarderingen, maar de truck zal ook voldoen aan de specs van een Bronzen upgrade. Alle trucks zijn verder altijd volgens de richtlijnen van het BMWT gekeurd. Hieronder vindt u een overzicht van onze verbeteringen per standaard.Brons: Deze keuze biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

✓ De truck is getest en bedrijfsgereed;
✓ De vorken en kettingen zijn gecontroleerd;
✓ De banden voldoen aan de minimale profieldiepte;
✓ Alle essentiële functies van de heftruck zijn getest;
✓ De stoel en gordel zijn grondig getest vanuit veiligheidsoogpunt;
✓ Het lakwerk is cosmetisch opgewaardeerd;
✓ U krijgt 1 maand garantie.


Zilver
: Deze truck is ontworpen voor meer intensief gebruik.

✓ Zoals Brons, maar ook;
✓ Nieuwe vorken;
✓ Volledig gereviseerde bestuurdersstoel en gordel;
✓ Elektrische trucks worden geleverd met volledig geteste batterij en lader;
✓ De transmissie is getest onder druk;
✓ De stuurkolom is gecontroleerd;
✓ De mast, chassis en hydrauliek zijn getest;
✓ De banden zijn minder dan 40% versleten;
✓ Het lakwerk is uitgebreid gerepareerd;
✓ U krijgt 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).


Goud:
Als u kiest voor dit level, is uw truck zo goed als nieuw.

✓ Zoals Brons en Zilver, maar nu:
✓ Nieuwe kettingen;
✓ Nieuwe stoel en gordel;
✓ Nieuwe banden;
✓ Nieuwe accu;
✓ Volledig opnieuw gespoten;
✓ U krijgt 6 maanden garantie (of 500 draaiuren).

Direct leverbaar: wij staan voor u klaar

Wanneer u eenmaal heeft besloten dat u een heftruck, stapelaar of hoogwerker nodig heeft, heeft u natuurlijk geen zin om nog lang te wachten. Waar het normaliter een aantal weken kan duren voordat een product naar uw wensen geleverd kan worden, staan onze trucks al direct voor u klaar! Ons assortiment aan trucks - Brons, Zilver en Goud - is groot en wij kunnen ze binnen no time aan u leveren. Neem nu een kijkje naar ons ‘used’ aanbod en misschien vindt u precies wat u zoekt!

Denken aan duurzaamheid

Bij het ‘Hyster Approved Used’ programma hechten wij veel waarde aan echte levensduur van materialen. Gebruikte trucks hebben vaak nog een hoge restwaarde. De trucks kunnen vaak met cosmetische aanpassingen of reparaties worden toegevoegd voor ons gebruikte aanbod. Door duurzaam met materialen om te gaan, respecteren we de echte waarde van een product. Een goed voorbeeld hiervan is het hergebruik van batterijen in elektrische trucks, die wij, wanneer mogelijk, een tweede leven bieden.

De juiste service 

Bij ons gebruikte aanbod helpen we u graag met de juiste service en onderhoud. Met ruim 82 onderhoudsmonteurs en een landelijk dekkend support netwerk staan graag voor u klaar. Onze monteurs kennen vaak de machines uit ons Approved used aanbod omdat ze door ons zijn onderhouden. Zo bent verzekerd van een dealeronderhouden truck waarbij de historie van de truck bekend is.

De voordelen op een rij

Wat kan een gebruikte truck voor u betekenen? In dit artikel hebben we laten zien dat een ‘Hyster Approved Used’ truck prachtige kwaliteit biedt tegen een scherpe prijs. U krijgt waarde voor uw geld en bepaalt zelf aan welke standaarden uw ‘nieuwe’ truck moet voldoen (Brons, Zilver of Goud). Ze zijn allemaal sowieso betrouwbaar, hoogwaardig en aantrekkelijk geprijsd. Zo hebben wij dus een aanbod voor ieder budget. Verder staan er al een hoop trucks voor u klaar en staan ze binnen no time op locatie. Onze monteurs kennen de machines zodat u verzekerd bent van een dealer onderhouden truck. Als laatste draagt u ook een steentje bij aan het klimaat door her te gebruiken. Met zo’n groot voordeel voor uw portemonnee, directe levering en een duurzame mindset, hoeft deze beslissing niet zwaar te wegen! Bekijk hier meteen ons aanbod of bel ons!

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Roermond – Venlo zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende


MONTEUR BUITENDIENST regio roermond Venlo


Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks (inclusief reachstackers, empty container handlers) en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Hoe ziet een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door bij de klant wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. 

Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Limburg;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. We staan je graag te woord. Of neem een kijkje op onze website www.heffiq.nl

Soort dienstverband: Voltijd, Onbepaalde Tijd

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Arnhem – Nijmegen zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende


Monteur Buitendienst Regio Arnhem – Nijmegen


Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks (inclusief reachstackers, empty container handlers) en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Hoe ziet een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door bij de klant wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Arnhem, Nijmegen, Doetinchem;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten.

Begin 2019 zijn wij gestart met onze eigen Heffiq Academy waarbij we gestructureerd, gericht en voortdurend aan de ontwikkeling van onze medewerkers gaan werken. Daarnaast hebben we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. We staan je graag te woord.


Nieuwe Hyster Elektrische trekkers

Hyster heeft een serie nieuwe elektrische trekkers T7.0HS3 (met drie wielen) en T8.0HS4 (met vier wielen) geïntroduceerd. De nieuwe elektrische trekkers van bieden een uitkomst in  dankzij hun compacte ontwerp een uitstekende wendbaarheid, ze zijn uitgerust met een anti-rollback functie bij gebruik op hellingen en ze hebben bedieningsknoppen voor de kruipgang op de buitenkant, voor het aankoppelen van een aanhanger. Ze bieden optimaal comfort voor de chauffeur en beschikken ook over acceleratie- en rijsnelheden die kunnen worden ingesteld om aan de verschillende behoeften van specifieke toepassingen te voldoen.


Voor herhalende bandtoevoerwerkzaamheden kunnen de elektrische trekkers ook worden geautomatiseerd. De kennis van de plaatselijke Hyster®-dealer en gedetailleerde simulaties zorgen dat Hyster Europe kan zien waar automatisering de efficiëntie kan verbeteren.
De Hyster® LO5.0-7.0T elektrische trekker, Hyster® meeloopstapelaar en orderverzamelaar op laag niveau kunnen allemaal worden gerobotiseerd, zodat ze de flexibiliteit hebben om aan de wisselende vraag in de verschillende geautomatiseerde taken in de auto-industrie te voldoen. De innovatieve, op de truck gebaseerde oplossing van Hyster® maakt automatisering toegankelijk en zorgt dat alles bij veranderingen in de infrastructuur van het gebouw kan worden aangepast


Hyster heeft onlangs de nieuwe rider stacker (RS)1.6 toegevoegd aan haar assortiment magazijntrucks. Deze meerijstapelaar is de broer van de eerder geïntroduceerde rider pallettruck (RP). De stapelaar is breed inzetbaar en biedt uitkomst in branches als de levensmiddelen industrie, distributie, retail en logistiek.

Zo kan de RS1.6 onder andere worden gebruikt voor orderpicking, als platformstapelaar voor gemiddelde afstanden en als een meerijstapelaar voor lange afstanden. Dit biedt een groot voordeel omdat er niet langer gekozen hoeft te worden voor meerdere soorten machines voor verschillende taken. 

Uniek zit/leun/sta design

Hyster biedt met RS1.6 optimaal comfort voor de bestuurder. Zo heeft de truck een uitstekend zicht door de mast. Een ander groot voordeel is het zitoppervlak van de meerijstapelaar. De chauffeur kan de stoel namelijk gemakkelijk aanpassen van een staande positie voor het laden en lossen, tot een leun of zittende positie voor langere afstanden. 

Smalle ruimtes 

De nieuwe RS1.6 komt uitstekend tot zijn recht in smalle of krappe opslagruimten. De 180° besturing zorgt ervoor dat de truck zeer nauwkeurig bestuurd kan worden. Met een draaicirkel van slechts 1640 mm (met vorken van 1150 mm), is de stapelaar geschikt voor gangpaden van 2536 mm breed. De trucks zijn verkrijgbaar met 2- of 3-traps masten. Afhankelijk van de mast kan de stapelaar lasten wegzetten tot meer dan 6 meter hoogte. Verder bedraagt de hefcapaciteit van de stapelaar 1,6 ton.

Ideaal voor ploegendiensten en piekmomenten

De meerijstapelaar komt ideaal tot zijn recht in toepassingen met één of meerdere ploegen. Met een rijsnelheid van 9 km/uur en vlotte hefsnelheden, is de stapelaar uiterst geschikt voor piekmomenten. Doordat de batterij zijwaarts gewisseld kan worden, is de truck uitstekend geschikt voor meerdere shifts. 

Opties

Voor de stapelaar zijn een aantal handige opties beschikbaar. Zo kan de truck worden voorzien van een toegang met pincode en zijn er diverse hulpstukken zoals klemborden, drankhouders en telefoonhouders beschikbaar. Ook kan de truck worden uitgerust met het Hyster Tracker systeem. Dit systeem geeft inzicht in de prestaties van de machinevloot zoals kostenbeheer, productiviteit en impactregistratie.

Coldstore toepassing 

Speciaal voor bedrijven die werken met een gekoeld magazijn, is er een aparte coldstore versie beschikbaar van deze stapelaar beschikbaar.

Gebruikte Heftruck H3.5FT

Deze nette gebruikte Hyster is voorzien van Sideshift en minilevers. Verder beschikt de truck over een voorruit, achterruit en een dakraam.

Specificaties:

 • H3.5FT LPG
 • Object nr OB0015300
 • Serie nr N177B02843N
 • Bouwjaar 2015
 • hefcapaciteit 3500 Kg
 • Urenstand 3719 uur
 • Hefhoogte 3600 mm
 • 2-delige hefmast
 • 3e functie
 • Sideshift
 • Minilevers
 • voorruit, achterruit, dakraam


Prijs Zilver € 18.950,-

Ontworpen voor meer intensief gebruik

    Zilver

Met een zilvere approved used status wordt de hef-of magazijntruck voorzien van:

 • Alle essentiële functies zijn uitvoerig getest. 
 • BMWT gekeurd.
 • Nieuwe vorken (alleen bij een heftruck)
 • Bestuurderstoel volledig gereviseerd, inclusief gordel (alleen bij een heftruck)
 • Elektrische trucks geleverd met volledig geteste batterij en lader.
 • Transmissie getest onder druk.
 • Stuurkolom gecontroleerd.
 • Mast, chassis en hydrauliek getest.
 • Banden niet meer dan 40% versleten.
 • Uitgebreide reparaties aan het lakwerk.
 • 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).

Gebruikte reachtruck R1.6N

Deze gebruikte reachtruck verkeert in een uitstekende staat. De truck is voorzien van veiligheidsverlichting en werklampen. De truck heeft een zilveren Approved Used status.

specificaties:

 • R1.6N
 • Object nr OB0008505
 • Serie nr D435T02388M
 • Bouwjaar 2014
 • Urenstand 2757 uur
 • Hefhoogte 5000 mm
 • Doorrijhoogte 2210 mm
 • Minilevers
 • Sideshift
 • 48 volt 700 Ah batterij inclusief autofill systeem
 • PAL light voor en achter
 • Werklamp achter


Prijs “Zilver” € 14.950,-

Ontworpen voor meer intensief gebruik

    Zilver

Met een zilvere approved used status wordt de hef-of magazijntruck voorzien van:

 • Alle essentiële functies zijn uitvoerig getest. 
 • BMWT gekeurd.
 • Nieuwe vorken (alleen bij een heftruck)
 • Bestuurderstoel volledig gereviseerd, inclusief gordel (alleen bij een heftruck)
 • Elektrische trucks geleverd met volledig geteste batterij en lader.
 • Transmissie getest onder druk.
 • Stuurkolom gecontroleerd.
 • Mast, chassis en hydrauliek getest.
 • Banden niet meer dan 40% versleten.
 • Uitgebreide reparaties aan het lakwerk.
 • 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).

Heffiq is sinds 1966 de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor onze (hoofd)vestiging in Vianen zoeken wij een gemotiveerde

Technical Support Specialist (40 uur)

Als Technical Support Specialist ben je verantwoordelijk voor het maken en geven van producttrainingen aan monteurs om de kwaliteit en de inzetbaarheid van deze monteurs te verhogen. Je ondersteunt en adviseert de monteurs op technisch vlak door het geven van adviezen en fungeert voor hen als helpdesk. Daarnaast verleen je ze ondersteuning op locatie om enerzijds tot een technisch goede oplossing te komen en anderzijds om de kennis de vergroten. Met fabrikanten en leveranciers overleg je over garantieclaims en productverbeteringen. Je behandelt garantiezaken op basis van jouw technische expertise en commercieel inzicht en behartigt daarbij de belangen van de klant en Heffiq met behoud van een goede relatie. Tot slot analyseer je op een snelle en effectieve wijze storingen en komt met een oplossing om herhaling in de toekomst te voorkomen. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in Vianen waar je onderdeel uitmaakt van een team 3 medewerkers. 

Wat neem je mee? 

• Een opleiding op MTS/HTS niveau, WTB met een commerciële/bedrijfskundige aanvulling;
• Minimaal 5 jaar ervaring bij een technische handelsmaatschappij op technisch en commercieel gebied;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Een klant- en servicegerichte instelling;
• Didactische vaardigheid;
• Probleemoplossend denkvermogen;
• Stressbestendigheid en een flexibele werk instelling, geen 8 – 16.30 uur mentaliteit.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers. Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected] of vul onderstaand formulier in. Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.

Gebruikte S1.2 stapelaar

Deze gebruikte stapelaar komt uit 2012 en heeft slechts 443 uur op de teller. Verder bevat de truck de volgende specificaties

 • Object nr OB0005937
 • Serie nr C441T03095K
 • Bouwjaar 2012
 • Urenstand 443 uur
 • Hefhoogte 40000 mm
 • Doorrijhoogte 1840 mm
 • Laadvorken 1180 mm

Prijs “Brons“ € 4.950,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Nieuwe Hyster heftrucks voor Dar uit Nijmegen in speciale regionale driekleur!

Onlangs heeft Heffiq bij Dar uit Nijmegen twee nieuwe Hyster heftrucks afgeleverd. Het bedrijf verzorgt het groen- en grijsonderhoud, reinigingswerkzaamheden en afvalbeheer in de regio Nijmegen. Omdat de heftrucks zijn gespoten in de frisse groene huisstijl van Dar, was het een inkoppertje om één van de trucks aan te passen in de clubkleuren van de plaatselijke voetbalclub.

Recycling

De ambitie van Dar is om in 2020 75% van het huishoudelijk afval te scheiden zodat het afval gerecycled kan worden. De twee elektrische Hyster heftrucks dragen bij aan dit proces en worden onder andere ingezet om gerecycled materiaal te verplaatsen zoals witgoed. Een speciaal voorzetstuk met een rotator zorgt ervoor dat bakken met gerecycled materiaal eenvoudig gedraaid kunnen worden.

Nijmeegse bedrijven Hyster / Heffiq & Dar

“In overleg met Dar leek het ons een leuk idee om één heftruck een complete rood-zwart-groen look te geven in de regionale kleuren” vertelt accountmanager Rick Rütter van het bedrijf Heffiq. “Er was slechts nog een lik rode verf voor de vorken nodig om dit voor elkaar te krijgen”. Het idee speelde namelijk al langer en het kwam nu goed uit, aangezien alle betrokken partijen een sterke band met de stad Nijmegen hebben en veel personeelsleden de voetbalclub een warm hart toedragen!


Deze gebruikte Hyster heftruck is voorzien van nieuwe banden en heeft een gunstige urenstand.


 • J1.6XNT
 • Object nr OB0003498
 • Serie nr K160B01514G
 • Bouwjaar 2009
 • Urenstand 3943 uur
 • Hefhoogte 3820 mm 2-delige mast
 • Sideshift
 • 1200 mm laadvorken
 • Nieuwe banden
 • Verlichting
 • 2 Werklampen voor, 1 achter
 • Flitslamp
 • Minilevers


Prijs Brons € 9.450,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Panoramadak Reachtruck. Overhead guard met versterkt glas

Hyster heeft een extra optie voor de Reachtruck ontwikkeld. Zo is het mogelijk om de overhead guard van de Reachtruck uit te rusten met een speciaal versterkt glazen dak. 

De glazen bescherming zorgt ervoor dat de bestuurder vrij zicht heeft op de vorken, zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming. De constructie vervangt de stalen constructie die standaard op de reachtruck zit.Voordelen

 • Verhoogt de veiligheid
 • Vermindert schades
 • Verbetert de ergonomie van de bestuurder

Deze optie is beschikbaar voor nieuwe Hyster R1.4-2.5 reachtrucks. Wilt u meer informatie over deze optie? Neem dan contact met ons op.

Ravas Safeload

waarschuwingssysteem voor (te) zware lasten

RAVAS-SafeLoad is een veiligheidsproduct voor vorkheftrucks dat in één enkel display zowel een gewichtsindicatie als stabiliteitsinformatie verschaft. RAVAS-SafeLoad fungeert als een actief lastdiagram. Het rekent het gewicht, lastzwaartepunt en mastneiging uit, om aan te geven of een last in de betreffende situatie al dan niet veilig wordt getild. 

RAVAS-SafeLoad waarschuwt chauffeurs bij onveilig heffen

RAVAS-SafeLoad fungeert als een actief lastdiagram voor uw vorkheftruck: het helpt u ongelukken, letsel en schade als gevolg van kantelende heftrucks of brekende vorken te voorkomen. 


RAVAS-SafeLoad: gewichtsindicatie en heftruckstabiliteit in één display

Hoe werkt RAVAS-SafeLoad? Het systeem gebruikt input van een hydraulische sensor en een set sensoren die de momentkrachten als gevolg van lastzwaartepunt en mastneiging meten. In het display wordt deze stabiliteitsinformartie aangegeven. Een LED-bar onder het gewichtsdisplay gaat van groen (veilig heffen), via geel, naar rood (onveilig heffen: risico van kantelen). De stabiliteitsmelding van de LED-bar wordt ondersteund door de kleur van de achtergrondverlichting van het gewichtsdisplay (een groene achtergrond bij veilige situaties, een rode achtergrond bij onveilige situaties), en door een vork die in het display wordt afgebeeld in drie segmenten waarvan er één oplicht om aan te geven waar het lastzwaartepunt zich bevindt.

Een voorbeeld: als op een 2,5 Ton heftruck een last van 1.853 kg dicht tegen het vorkenbord wordt opgenomen, verschijnt een gewichtsindicatie van 1.850 kg in het display, tegen een groene achtergrond, terwijl het middelste vorksegment knippert (lastzwaartepunt op 500-600mm), en vier groene LEDs van de LED bar oplichten. Wordt diezelfde last echter op de vorkpunten opgenomen, dan wordt weliswaar dezelfde 1.850 kg in het display aangegeven, maar nu tegen een rode achtergrond (onveilig heffen), terwijl het voorste vorksegment in het display knippert (lastzwaartepunt op 800-1.000mm), de rode LEDs in de LED bar oplichten, en een waarschuwingsbuzzer afgaat.

SafeLoad Manager registreert hefactiviteiten

De indicator van de RAVAS-SafeLoad heeft een ingebouwde data-log functie. Elke hefactie wordt automatisch vastgelegd, met datum en tijdstip. De data, die kan worden gedownload via een Bluetooth verbinding, verschaft informatie over hoe veilig en efficient de truck gebruikt wordt, ten behoeve van fleet management.

Meer weten over deze oplossing?

Nieuwe compacte stapelaars van Hyster

Hyster Europe heeft een nieuwe reeks compacte stapelaars gelanceerd voor het stapelen, opslaan, transporteren of picken in krappe ruimtes."De nieuwe Hyster®-stapelaars zijn eenvoudig te bedienen en te manoeuvreren in toepassingen waar weinig ruimte beschikbaar is, vooral in smalle gangpaden", zegt Monica Radavelli, Warehouse Product Manager voor Hyster Europe. "De veelzijdige S1.0E-1.2E-serie kan ladingen tot 1,2 ton tot een hoogte van 2,38 m heffen, of lichtere ladingen tot een hoogte van maximaal 4,18m.


Compacte zuinige stapelaar
"De stapelaar is uitermate geschikt voor de detailhandel, zoals bijvoorbeeld doe-het-zelfzaken of supermarkten. De handelingssnelheid van de machine draagt bij aan de productiviteit in opslagruimten, waarbij bestuurders de goederen sneller kunnen opslaan of verplaatsen. Verder leidt de compactheid van de stapelaar tot minder productschade”, vervolgt Monica. De stapelaar gebruikt weinig energie waardoor dit scheelt in de kosten.


Geschikt voor meerdere toepassingen
"De nieuwe compacte Hyster®-stapelaars zijn multi-inzetbaar en geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals het transporteren van goederen van of naar een ontvangstdok of verzamelplaats. De stapelaar is verder uitermate handig bij het ondersteunen en samenstellen van pakketten, assemblage, productieprocessen of lijnaanvoeractiviteiten", aldus Monica. "De vorken kunnen ook worden aangepast aan een ergonomische werkhoogte voor orderverzameling."


Uitstekend zicht

Gebruikers hebben optimaal overzicht op de werkvloer dankzij het uitstekende zicht door de mast. De vorken zijn duidelijk zichtbaar en doordat de stapelaar erg nauwkeurig reageert, draagt dit verder bij aan snellere cycli en minder productschade. De rijsnelheid is beperkt tot 6 km/u.


Robuust materiaal

De stapelaar bevat de robuuste en betrouwbare kenmerken van Hyster. De afgedichte stekkers en kappen beschermen de elektrische componenten tegen vuil. Verder zijn alle onderhoudscomponenten van de truck eenvoudig te raadplegen. Het frame is vervaardigd van staal.


Masten en opties

De stapelaar is verkrijgbaar met een eentraps FFL-mast (Full Free Lift) of twee-traps NFL-mast (Non-Free Lift). Als optie kan een toegang tot de truck met pincode worden toegevoegd. Ook kan de truck gereedgemaakt worden voor coldstore-toepassingen. Verder zijn er diverse opties voor last- en aandrijfwielen en kan de truck worden voorzien van het Hyster Tracker systeem. Dit systeem geeft inzicht in de prestaties van de machinevloot zoals kostenbeheer, productiviteit en impactregistratie. Lees hier meer over Hyster Tracker

Bekijk de nieuwe Hyster meeloop stapelaar:

Door het groeiend aantal files op de weg draait de transportsector steeds vaker nachtvrachten. Het grote voordeel is dat het verkeer dan heel rustig is. Het nadeel is dat het lossen van vrachtwagens veel geluid met zich meebrengt. Het is wettelijk bepaald dat het geluidsniveau 's avonds tussen 19.00 en 22.30 lager moet zijn dan 65 decibel. 

Stille pallettruck produceert nog geen 60 decibel


Hyster heeft met de introductie van de Piek Silence pallettruck de ideale oplossing wanneer er "s nachts geladen en gelost moet worden in woongebieden. De piek silence is een speciale optie die op de P1.6-1.8 pallettruck kan worden geplaatst. Deze optie zorgt ervoor dat het geluidsniveau van de truck verlaagt wordt tot onder de 60 decibel. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld leveranciers van supermarkten die vaak in woongebieden actief zijn.


Aanpassingen aan de pallettruck

Hyster heeft extra isolerende materialen toegepast om het geluid van de pallettruck te verlagen. Zo is de hydraulische pomp volledig geïsoleerd en is er rondom de motor een speciaal isolerend schuim geplaatst. Ook op alle punten waar stalen onderdelen elkaar kunnen raken zijn isolerende maatregelen getroffen. Voor een soepele en stille geleiding is er een extra wiel toegevoegd. Bovendien heeft Hyster zachtere wielen gebruikt zodat het geluidsniveau nog geen 60 decibel produceert.

De truck is voorzien van het gecertificeerde Piek-label. Deze onafhankelijke partij heeft de truck getest. Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet het geluidsniveau lager zijn dan 60decibel met een afstand van 7,5 meter tot de bron.

Interesse in deze truck? 

Wilt u meer weten over deze stille pallettruck? Vul dan onderstaand formulier en wij nemen binnen 24-uur contact met u

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Rotterdam zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende

Monteur buitendienst regio Rotterdam


Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks (inclusief reachstackers, empty contain-er handlers) en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.


Hoe ziet een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door bij de klant wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.


Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Mechatronica / Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Den Haag/Zoetermeer/Bleiswijk;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.


Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten.

Begin 2019 zijn wij gestart met onze eigen Heffiq Academy waarbij we gestructureerd, gericht en voortdurend aan de ontwikkeling van onze medewerkers gaan werken. Daarnaast hebben we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. We staan je graag te woord.
Hyster XT: De truck waarop je kunt bouwenDe Hyster XT-serie is een no-nonsense heftruck die gemaakt is om te presteren. De Serie is vervaardigd uit robuuste materialen waardoor de XT betrouwbaar, krachtig en eenvoudig te onderhouden is. Kortom een truck waar je op kunt bouwen. De XT is verkrijgbaar in hefcapaciteiten van 2 tot en met 3 ton en met een krachtige diesel of LPG motor:


De voordelen voor u op een rijtje:


  Eenvoudig te onderhouden

 Uitstekend zicht vanwege het slimme mastdesign

  Uiterst comfortabele truck voor de bestuurder

 5,7 % zuiniger in vergelijking met de markt

  Optimale uptime


Martijn Boender Cabot Corporation
. Bekijk onze oplossing bij Cabot Corporation hier

Wilt u op maat gesneden advies?

Onze adviseurs horen graag wat uw bedrijfssituatie is voor een op maat gesneden adviesHeeft de XT u overtuigd? 

Vul dan het contactformulier in voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Na het invullen van uw gegevens nemen we binnen 24 uur contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag op weg. 

Heffiq en Hyster

Hyster is één van de grootste producenten van heftrucks en magazijntrucks ter wereld. Met meer dan 80 jaar ervaring produceert Hyster een volledige productlijn van 147 verschillende typen heftrucks, magazijntrucks en containerhandlers, met hefcapaciteiten variërend van 1 tot 52 ton.Uitgangspunt hierbij is de hoogst mogelijke standaard voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle fabrieken zijn ISO gecertificeerd en maatschappelijk ondernemen is één van de belangrijke pijlers van Hyster. 


Dealer sinds 1966

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 130 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. 


Op zoek naar een Hyster heftruck of magazijntruck? 

Bekijk alle modellen in de Hyster productkiezer


Hyster  Fabrieken

Wereldwijd zijn er 12 fabriekslocaties met een gezamenlijke capaciteit van 100.000 trucks per jaar. De heftrucks met capaciteiten vanaf 8 ton en alle container handlers worden geproduceerd in Nijmegen. Tevens bevindt het Europese onderdelenmagazijn van Hyster zich ook in Nijmegen, waar 45 000 verschillende soorten onderdelen op voorraad gehouden worden.

Een goed partnership tussen dealer en fabrikant staat centraal in onze relatie. Dit is gebaseerd op ons gezamenlijk belang: het vervullen van de wensen van onze klanten.

Meer informatie over Hyster vindt u op www.hyster.nl

UTILEV - Heftrucks waar je op kunt vertrouwen

In de snel veranderende wereld van vandaag moeten er veel goederen van A naar B verplaatst worden. Belangrijk hierbij is dat dit snel, efficiënt en kostenefficiënt gebeurt om zodoende aan de wensen en eisen van zowel klant als bedrijfstak te voldoen.

Om aan deze eisen te voldoen heeft UTILEV een reeks van betaalbare heftrucks in het assortiment die zorgen voor betrouwbare en kostenefficiënte intern transport-oplossingen voor vele bedrijfstakken.

In het bijzonder daar waar gebruikers minder geavanceerde opties of hulpstukken nodig hebben.
UTILEV heftrucks bieden een no-nonsense, simpele benadering voor intern transport. De productrange is ontwikkeld voor gemakkelijk gebruik en onderhoud en is voorzien van standaard garantie en een uitgebreide onderdelenvoorziening.

Het belang van een schone werkomgeving


Hoe schoon is uw werkomgeving? Een schone werkvloer zorgt voor overzicht en ziet er representatief uit. Maar de belangrijkste reden om de werkvloer te reinigen is de veiligheid. Vaak kunnen kleine onderdeeltjes als schroeven, metaalresten of plastic zorgen voor onveilige situaties. Personeel kan uitglijden of struikelen en uit onderzoek van het CBR blijkt dat dit met bijna 30% de meest voorkomende oorzaak is van de arbeidsongevallen. Werknemers die door een voorwerp geraakt worden (16%) en personeel die zich ergens aan stoot of snijdt (9%) zijn ook belangrijke oorzaken van arbeidsongevallen. Deze ongevallen kunnen ook een indirect gevolg zijn van een vuile werkomgeving. 

Ongevallen vinden plaats op industriële locaties

Ruim een kwart van de ongevallen vinden plaats op een industriële werkplek zoals een fabriek of werkplaats. Een schone werkomgeving is dus voor het personeel een stuk veiliger. Naast personele schade kunnen ook interne transportmiddelen zoals hef-en magazijntrucks schade ondervinden van rondslingerend afval. Kortom een schone werkomgeving draagt niet alleen bij aan de representativiteit van het bedrijf, maar beschermd ook de werknemers en machines.


Wilt u een schoon en veilig magazijn? 

Met onze Kärcher professional line bieden wij een breed assortiment aan veeg en schrobmachines. Maar welke machine past het beste bij uw wensen? Het is belangrijk om de onderstaande vragen mee te wegen in uw keuze voor de juiste machine.  • Hoe groot is het vloeroppervlak?
 • Welke type vloer is er aanwezig?
 • Welke obstakels zijn er aanwezig in de werkomgeving?
 • Welke capaciteit is er nodig?
 • Welke aandrijving is er nodig?
 • Is de machine voor buiten of binnengebruik?Advies Nodig?

Onze adviseurs helpen u graag op weg om de juiste keuze te maken.


Orlaco heftruck camerasystemen

Vergroot de veiligheid door optimaal zicht


Optimaal zicht zorgt voor extra veiligheid op de werkvloer. Orlaco camerasystemen bieden voor elke situatie een professionele zichtoplossing met als doel de veiligheid, efficiëntie en schadereductie te vergroten. Het systeem biedt bijvoorbeeld uitkomst wanneer het zicht op de vorken beperkt of geblokkeerd is. De voordelen van Orlaco camerasystemen: 


✓  Verbetert het zicht van de bestuurder;

✓  Heldere weergave op de Orlaco monitor;

✓  Veiliger, sneller en aangenamer werken voor chauffeurs;

✓  Voorkomt het risico op schade;

✓  Uitgebreide opties;

Camerasystemen

De camerasystemen van Orlaco zijn voor zowel heftrucks, magazijntrucks als containerhandlers te gebruiken. Orlaco biedt de volgende camerasystemen aan:


 • Achteruitrijcamera;
 • Zicht op de vorken;
 • Zicht op twistlocks (bij containerhandlers)

Camera op Vorken

Camerasystemen voor heftrucks en reachtrucks:

De werkomgeving van heftrucks en magazijntrucks kan heel hectisch zijn. Het hoog heffen van lasten maakt het lastig om de positie van de vorken juist in te schatten. En het manoeuvreren tussen stellingen en het verplaatsen van pallets vraagt om voortdurende oplettendheid. Om die reden maakt het Orlaco camerasysteem het mogelijk om het zicht te vergroten. 

Optioneel is het ook mogelijk om een systeem uit te breiden met Radar eye. Bestuurders worden met dit systeem actief gewaarschuwd voor dreigend gevaar door middel van geluidssignalen en grafische afbeeldingen op de monitor. Bekijk de video voor meer informatie.


Voor camerasystemen op de reachtruck zijn er uitgebreide mogelijkheden om de camerapositie te plaatsen op de vorken of bijvoorbeeld op de mast. Bekijk onderstaande video en flyer voor de mogelijkheden. 

Zicht op de vorken, achteruitzicht, achteruitrijzicht met Radar Eye

Containerhandler camera systemen

Wanneer er gewerkt wordt met containerhandlers is goed zicht een must. Orlaco biedt de optimale zichtoplossing voor reachstackers en empty containerhandlers. De bestuurder heeft bijvoorbeeld vanuit de cabine vaak beperkt zicht op de twistlocks. Door een camerasysteem te plaatsen op de twistlocks, kan de bestuurder veel sneller en efficiënter de container oppakken Bekijk de flyer voor de mogelijkheden. 


Achteruitzicht, zicht op twistlock, achteruitrijzicht met Radar Eye


Orlaco Radar Eye

Radar eye is een waarschuwingssysteem dat is uitgerust met achteruitrijsensoren. Het systeem geeft via een geluid en gekleurde beelden op de monitor weer waar een object zicht bevind wanneer de machine achteruit rijdt. Via de software in de monitor kan de juiste grootte van de detectiezone worden ingesteld, zodat de bestuurder alleen een signaal krijgt wanneer een stilstaand of bewegend object zich binnen deze zone begeeft. Het systeem is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren. Bekijk de video voor meer informatie.

Cabot Corporation uit Rozenbrug heeft recent zijn intern transportvloot vernieuwd. Heffiq leverde acht nieuwe Hyster XT LPG-trucks, met hefcapaciteiten van 2 ton. De krachtige werkpaarden blijken ideaal voor de ruwe inzet bij de producent.

Als toonaangevend producent van ‘Carbon Black’ levert Cabot Corporation aan klanten in alle uithoeken van de wereld. “Carbon black is een grondstof voor onder andere de rubberindustrie, folies, elektriciteitskabels en de Automotive industrie. Wereldwijd beschikt Cabot Corporation over 44 productielocaties waar grotendeels Carbon Black wordt geproduceerd. Vanuit Botlek-Rotterdam leveren we aan afnemers wereldwijd”, licht Warehouse Supervisor Martijn Boender toe. Nadat het Carbon Black op een van de vier productielijnen is geproduceerd, wordt het verpakt in eenheden variërend van 15 kilo tot intermediate bulk containers (IBC’s) met een gewicht van wel 1.100 kilo. 


Kwaliteit en robuustheid
De nieuwe Hyster trucks worden ingezet voor het transport van de verpakkingslijnen naar het magazijn en voor het laden van de vrachtwagens. “Een ruwe inzet”, weet de Warehouse Supervisor. “Daarom hebben we bij de vervanging van onze vloot niet alleen gekeken naar ergonomie en bedieningsgemak, maar ook goed gelet op kwaliteit. Zowel van de trucks als van de leverancier. We wilden een robuuste truck, die tegen een stootje kan en een serviceapparaat waarop we te allen tijde kunnen vertrouwen.”

Duidelijk aantrekkelijker
Meerdere aanbieders werden door Cabot aangeschreven en gevraagd om een truck op proef te leveren. De demotrucks zijn vervolgens door de chauffeurs van Cabot uitgebreid aan de tand gevoeld. Boender: “Wat betreft functionaliteit en comfort ontliepen de trucks elkaar niet veel. Maar qua prijs bleek het aanbod van Heffiq simpelweg beter; de XT is aanzienlijk gunstiger geprijsd. Bovendien hadden we een prima gevoel bij hen; ze dachten mee, luisterden goed en hadden geduld. De gesprekken verliepen echt heel plezierig en constructief.” Het leidde uiteindelijk tot de levering van 8 Hyster LPG-trucks, type XT. De vierwiel 2-tonners zijn sinds afgelopen voorjaar operationeel en bewijzen dag in dag uit hun kracht.

Continu inzetbaar
Er is bewust gekozen voor LPG-trucks. “Zeker in vergelijking met elektrisch aangedreven trucks zijn verbranders voordeliger in de aanschaf. Bovendien hebben we nu geen wisselaccu’s nodig en hoeven we niet te investeren in een kostbaar accuwisselstation”, aldus Boender. “We hebben een eigen LPG-vulstation op het terrein. Als de tank leeg is, is die in een mum van tijd gevuld en zijn de trucks weer inzetbaar. Daar kan geen wisselaccu tegen op.” De vrijwel continue inzetbaarheid is cruciaal voor Cabot, aangezien de productie volcontinu draait en er op de logistieke afdeling 24/5-diensten worden gedraaid.


Zien en gezien worden

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Cabot Corporation. “Het had zelfs de hoogste prioriteit bij de keuze voor de nieuwe intern transportvloot”, vervolgt Boender. Zien en gezien worden is bijvoorbeeld een van de aspecten waar de Warehouse Supervisor extra aandacht aan besteedde bij de vernieuwing van vloot. De trucks zijn allemaal voorzien van heldere LED rij- en werkverlichting en van BlueSpot veiligheidslampen, die een heldere, blauwe vlek op de vloer schijnen in de rijrichting van de truck. Boender: “Wij werken veel met inrijstellingen. De heftruckchauffeur is dan vaak net iets lastiger te zien bij het uitrijden van een stellingkanaal. Dankzij de BlueSpots is dat probleem definitief verleden tijd. Voor zowel voetgangers als andere chauffeurs is het nu goed zichtbaar wanneer een truck uit een gangpad komt. Dat verhoogt de alertheid en uiteindelijk de veiligheid op de werkvloer.”


Inzicht met Hyster tracker
De nieuwe Hysters zijn verder uitgevoerd met een cabine en met het Hyster tracker systeem. “Dankzij Hyster tracker hebben we inzicht in de inzet van de trucks. Het veiligheidsbewustzijn bij chauffeurs wordt gestimuleerd en de kans op schades neemt af”, aldus Boender. Naast een nauwkeurige registratie van de draaiuren per truck registreert het systeem ook schokken en (lichte) aanrijdingen. Tevens regelt Hyster tracker onder meer de toegang tot de trucks, zodat ongeautoriseerd gebruik uitgesloten is.

Bol.com vertrouwt in zijn nieuwe, duurzame e-commerce fulfilment center op de kwaliteit van Heffiq en Hyster. Een weloverwogen keuze, waarmee de e-tailer mikt op een veilige inzet en minimale TCO.

Onlangs opende bol.com zijn nieuwe, indrukwekkende e-commerce fulfilment center in Waalwijk, op een steenworp afstand van het reeds bestaande bol.com fulfilment center. Waar dat pand volledig in beheer is van Ingram Micro, koos bol.com ervoor om het nieuwe fulfilment center volledig in eigendom te nemen, inclusief de inrichting en het beheer van de logistieke processen, waarbij de operatie nog steeds wel gerund wordt door Ingram Micro. Toch zijn er ook overeenkomsten tussen beide centra, bijvoorbeeld als het aankomt op de intern transportvloot. In beide gevallen vertrouwt bol.com samen met Ingram Micro op Hyster en Heffiq.

Gedegen selectie

“Onze partner Ingram Micro heeft een vaste samenwerking met Heffiq. Maar dat betekent niet dat we bij de inrichting van ons nieuw fulfilment center niet opnieuw alle mogelijkheden hebben afgewogen”, vertelt project manager Lisanne Broer. Er werd een nieuwe request for quotation (RFQ) uitgeschreven, waarbij alle belangrijke aanbieders in de markt zijn benaderd. Die tender heeft vervolgens geleid tot een shortlist, waarna de leveranciers op die shortlist stuk voor stuk demotrucks hebben geleverd. “Die demotrucks zijn door onze medewerkers grondig getest op onder andere ergonomie, wendbaarheid, rijgedrag en bediening”, vervolgt Broer. Uiteraard is er ook goed gekeken naar een veilige inzet, een zo hoog mogelijke uptime en uiteindelijk zo laag mogelijke total cost of ownership (TCO). “De positieve ervaringen met Hyster en de service van Heffiq hebben zeker een belangrijke rol gespeeld bij de keuze. Bovendien stelden zij zich heel professioneel en proactief op, waardoor we uiteindelijk tot een optimale vloot zijn gekomen. Het totaalplaatje gaf dus de doorslag”, weet Broer.

Opvangen pieken

Heffiq leverde in totaal 2 Hyster reachtrucks, 10 elektropallettrucks, 2 stapelaars, 1 elektrische meelooppallettruck en 10 handpallettrucks. De trucks zijn afkomstig uit een eerste order en maken deel uit van wat straks de vaste intern transportvloot is. Broer: “We zitten nog in de opstartfase. Als alles volgens verwachting verloopt, zal die vloot de komende periode verder groeien. Voor het opvangen van de pieken in ons proces hebben we met Heffiq afspraken gemaakt. Een grote huurvloot garandeert een snelle opschaling met korte termijn huurtrucks, wanneer dat nodig is.”

BlueSpot en Hyster tracker

Om een veilige inzet en lage TCO te waarborgen, zijn de trucks uitgevoerd van BlueSpot en voorzien van het Hyster tracker systeem. De BlueSpot schijnt een heldere, blauwe vlek op de vloer – in de rijrichting van de truck – en waarschuwt zo voetgangers en ander verkeer op de naderende truck. “Daarnaast kunnen we de snelheid van de trucks reduceren in zones waar meer verkeer is, of waar veel voetgangers lopen”, vult Broer aan. Hyster tracker biedt bol.com inzicht in de inzet van de vloot. Het systeem registreert niet alleen trillingen, aanrijdingen en schades, maar voorkomt ook ongeautoriseerd gebruik van de trucks. Bovendien kan een evenredige inzet van de trucks worden gerealiseerd en kan op basis van de data uit Hyster tracker een optimale planning worden gemaakt voor preventieve onderhoudsbeurten. Mede daardoor blijven de TCO laag.Heffiq neemt de volledige zorg uit handen van bol.com en partner Ingram Micro, die zich zo kunnen toeleggen op datgene waar zij samen sterk in zijn: de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België. 


Bekroond met BREEAM award

Het ontwerp van het bol.com fulfilment center heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL met de score ‘Outstanding’ behaald. Dit certificaat werd opgevolgd met een internationale BREEAM award voor het meest duurzame bouwproject in de categorie industriële gebouwen. De vakjury roemde het project met name vanwege de manier waarop de CO2-uitstoot wordt gereguleerd en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers. Tijdens de bouw van het bol.com fulfilment center zijn duurzame oplossingen toegepast waarbij gestreefd is naar een CO2-neutraal proces. Voorbeelden van het CO2-neutrale proces zijn het gebruik van windenergie en warmte- en koudeopslag voor de klimaatbeheersing. Voor werknemers is er veel aandacht besteed aan een gunstig werkklimaat; optimale temperaturen, voldoende licht en natuurlijk licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen, zachte omgevingskleuren en zoveel mogelijk open werkruimtes.

Waterstof heftruck

Voertuigen die worden aangedreven met waterstof zijn niet nieuw. Al jarenlang zijn er volop bedrijven bezig om de beloftevolle techniek in de praktijk te brengen. De techniek is er klaar voor en in feite kan elke elektrische heftruck met een brandstofcel worden uitgerust. Hyster is op dit moment druk bezig om deze waterstoftechniek verder door te ontwikkelen. 

Wat is een waterstofbrandstofcel?

Een waterstofbrandstofcel (ofwel HFC) is een middel om elektriciteit op te wekken door waterstofgas met zuurstof te mengen. Waterstofgas gaat door een membraam waardoor het gas zich mengt met zuurstof in de lucht. Door deze reactie komen er electronen vrij die een elektrische stroom produceren. Dit zorgt er dus voor dat bijvoorbeeld een heftruck kan worden aangedreven.Wat zijn de voordelen van waterstof?

Het gebruik van waterstof in warehouses biedt verschillende voordelen. Bij verbranding in brandstofcellen ontstaat alleen zuiver water. Hierdoor vormt er geen CO2 uitstoot zoals bij fossiele brandstoffen als diesel en LPG het geval is. Een waterstoftank is bovendien in een paar minuten gevuld, zodat het langdurig opladen of wisselen van conventionele tractiebatterijen niet meer nodig is. Een laadstation wordt daardoor compleet overbodig. Bovendien vergen brandstofcellen nauwelijks onderhoud, in tegenstelling tot loodzuurbatterijen die frequent moeten worden bijgevuld en schoongemaakt.

Nuvera en Hyster

Met de overname van Nuvera heeft Hyster drie jaar geleden een belangrijke stap gezet om waterstoftechniek in te zetten in hef-en magazijntrucks. Dit Amerikaanse bedrijf produceert niet alleen brandstofcellen, maar levert ook de apparatuur voor het produceren en tanken van waterstof. “Met Nuvera heeft Hyster een heleboel kennis in huis gehaald. In de Verenigde Staten en elders in Europa heeft Hyster verschillende testen opgestart. De technologie werkt gewoon goed, in feite kan elke elektrische heftruck met een brandstofcel worden uitgerust. Hyster is zelfs bezig met een pilot om een zware containertruck te elektrificeren, zodat in een latere fase ook in deze truck brandstofcellen kunnen worden toegepast”, stelt Martijn Veerkamp, commercieel directeur van Heffiq.

Tijdens de Logistica 2017 hebben we een zeer geslaagde Vip-avond georganiseerd op onze stand. Vanaf 17:00 uur waren onze gasten welkom voor een borrel. Na een uitgebreid buffet stond in het theater mentalist Jan Reinder klaar om onze gasten te verbazen met zijn illusies.

Dit jaar stond onze stand in het teken van 5 onderwerpen waarbij wij bedrijven helpen om het intern transport verder uit te lijnen en te balanceren op het gebied van:

- Veiligheid
- Productiviteit
- Duurzaamheid
- Continuïteit
- Fleetmanagement

Op het Hydrogen plaza kregen belangstellenden de mogelijkheden te zien van waterstoftechniek in hef-en magazijntrucks. Bekijk het filmpje van onze vip-avond. 

Gebruikte Elektrische heftruck J1.8XNT


Deze driewiels elektrische Hyster J1.8XNT heeft een hefcapaciteit van 1800 kg. Deze truck heeft een bronzen approved used status en is direct inzetbaar.

 • J1.8XNT
 • Serie nr K160B03518J
 • Object nr OB0006221
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 6577 uur
 • Hefhoogte 4800 mm 3-delige mast
 • minilevers
 • direction Switch
 • 3e functie
 • 3e slangengroep in de mast
 • Sideshift
 • 1200 mm laadvorken
 • Batterij van 2013, 48 Volt 625 ah voorzien van autofill
 • 2 werklampen voor
 • Flitslamp
 • Non marking banden


Prijs Brons € 11.995,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte Elektrische heftruck J1.6XNT

Deze vierwiel elektrische Hyster J1.6XNT heeft een hefcapaciteit van 1600 kg. Deze truck heeft een bronzen approved used status en is direct inzetbaar.

 • J1.6XNT
 • Serie nr K160B04327K
 • Object nr OB0001282
 • Bouwjaar 2012
 • Urenstand 6485 uur
 • Hefhoogte 5910 mm 3-delige hefmast
 • minilevers
 • Monotrol
 • 4e functie
 • 3e slangengroep in de mast
 • Sideshift
 • 1200 mm laadvorken
 • Batterij 48 Volt 625 ah voorzien van autofill


Prijs Brons € 12.950,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte Elektrische heftruck J3.0XN

Deze krachtige vierwiel elektrische Hyster heeft een hefcapaciteit van 3.000 kg. Deze truck heeft een bronzen approved used status en is direct inzetbaar. 

 • Serie nr A276B02102J
 • Object nr OB0000258
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 6358 uur
 • Hefhoogte 3200 mm 2-delige hefmast
 • Mechanische hendels
 • Direction switch
 • 3e functie
 • 3e slangengroep in de mast
 • Sideshift
 • 1200 mm laadvorken
 • Batterij van 2013. 80 Volt 775 ah voorzien van autofill
 • 2 werklampen voor, 1 werklamp achter
 • Nieuwe banden


Prijs Brons € 12.995,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

  Gebruikte Elektrische heftruck J1.5XNT

  Deze driewiels elektrische Hyster J1.5XNT heeft een hefcapaciteit van 1500 kg. Deze truck heeft een bronzen approved used status en is direct inzetbaar.

 • Serienummer: K160B04877J
 • Object nr OB0009250
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 4802 uur
 • Hefhoogte 3215 mm 2-delige full freelift hefmast
 • Sideshift
 • Non marking banden
 • Minilevers
 • 3e functie op de truck
 • 3e slangengroep in de mast
 • Batterij van 2016, 48 Volt 460 ah
 • Flitslamp
 • Back-up alarm
 • Werklamp achter (geschakeld op achteruit rijden)


Prijs Brons € 14.450,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

  Gebruikte Elektrische stapelaar S1.6

  Deze krachtige gebruikte elektrische stapelaar is nog in een prima staat en is voorzien van een gloednieuwe batterij. Deze truck heeft een zilveren approved used status.

 • Object nr OB0001159
 • Serie nr C456T02750J
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 1317 uur
 • Hefhoogte 3365 mm 2-delige hefmast
 • NIEUWE batterij 24 volt 375 ah


Prijs Zilver 5.450,-

Ontworpen voor meer intensief gebruik

    Zilver

Met een zilvere approved used status wordt de hef-of magazijntruck voorzien van:

 • Alle essentiële functies zijn uitvoerig getest. 
 • BMWT gekeurd.
 • Nieuwe vorken (alleen bij een heftruck)
 • Bestuurderstoel volledig gereviseerd, inclusief gordel (alleen bij een heftruck)
 • Elektrische trucks geleverd met volledig geteste batterij en lader.
 • Transmissie getest onder druk.
 • Stuurkolom gecontroleerd.
 • Mast, chassis en hydrauliek getest.
 • Banden niet meer dan 40% versleten.
 • Uitgebreide reparaties aan het lakwerk.
 • 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 145 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor onze (hoofd)vestiging in Vianen zoeken wij een enthousiaste en pro actieve:

Medewerker sales support 


Hoe ziet een werkdag van een Sales Support Medewerker bij Heffiq eruit?

Je stapt binnen in het hoofdkantoor van Heffiq in Vianen. De afdelingen Sales Operations, Service en ondersteunende afdelingen zoals Finance, ICT en HR zijn daar gevestigd. Korte communicatielijnen en een informele cultuur kenmerken het werken binnen Heffiq. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast en gedreven team. 

Je werkt samen met meerdere Account Managers en bent verantwoordelijk voor de volledige afhandeling van offertes en verkooporders. Vanaf het moment dat de Account Manager de offerte aanvraag bij jou aanlevert tot het moment dat het verkochte product naar wens bij de klant is afgeleverd, ben jij de spin in het web. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van offertes en bevestigingen, het bestellen van machines, inkopen van toebehoren, factureren, plannen van transport en alles wat daar nog meer bij komt kijken. 

Omdat je meerdere verkoopdossiers onder je beheer hebt, heb je een grote verantwoordelijkheid maar ook de vrijheid om dit naar eigen inzicht zo goed mogelijk in te delen. Dit maakt je werkdag dynamisch en uitdagend waardoor geen dag hetzelfde is. Structuur, overzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en een commerciële instelling zijn belangrijke speerpunten om van je functie een succes toe maken. Op je pad kom je vaak onverwachte en niet geplande zaken tegen. Je ziet het als een uitdaging om deze op een creatieve en enthousiaste manier op te lossen.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde MBO niveau 4 opleiding of HBO opleiding in een technische, logistieke of commerciële richting;
 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt of je hebt maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Affiniteit met techniek in combinatie met een commerciële instelling;
 • Een gestructureerde aanpak van werken waarbij je makkelijk communiceert;
 • Kennis van Superoffice en Microsoft Dynamics (Navision) of een gelijksoortige pakketten;
 • Zeer goede kennis van Excel;
 • Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een uitdagende werkomgeving waarbij je zelfstandig te werk gaat. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers

Ben jij de persoon die we zoeken en wil je werken in een enthousiast team met als doel een zo goed mogelijk product bij de klant af te leveren, dan is dit een mooie uitdaging voor jou! Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected]

Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Kijk op onze website

www.heffiq.nl of neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.


Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) n Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor onze (hoofd)vestiging in Vianen zoeken wij een ervaren en gemotiveerde

Financieel medewerker

(focus op crediteuren- en maandwerkzaamheden)


Heffiq groeit volop en biedt kansen. Vanwege interne doorstroom is er op de afdeling Finance een vacature ontstaan voor een Financieel Medewerker. Zowel het verrichten van werkzaamheden op het gebied vanCrediteurenbeheer alsmede het ondersteunen van een aantal maandwerkzaamheden behoren tot je takenpakket. Een afwisselende en uitdagende baan waarin er ruimte is om steeds meer zakenzelfstandig op te kunnen pakken.


Voor onze administratie maken wij gebruik van Microsoft Dynamics. De werkzaamheden voor Crediteurenbeheer bestaan uit het verwerken van inkomende facturen, de controle op een juiste wijze van verwerken in onze administratie en zorgdragen voor een juiste en tijdige betaling.


Zaken die je oppakt vanuit de maandwerkzaamheden zijn o.a. het opstellen en bijwerken tussenrekeningen en mede zorgdragen voor een juiste maandelijkse omzet- en kostenverantwoording. Daarnaast zal je diverse financiële rapporten opstellen. Een en ander afhankelijk van de werkervaring die je meeneemt.

Wat neem je mee?

 • MBO+/HBO werk en denkniveau in een relevante studierichting zoals bedrijfsadministratie;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Bij voorkeur kennis van Navision;
 • Uitstekende kennis van Excel;
 • Accuraat en secuur kunnen werken;
 • Zelfstarter.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een uitdagende werkomgeving waarbij je zelfstandig te werk gaat. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers. Stroop jij de mouwen op en wil je deel uitmaken van een leuke en hardwerkende afdeling? Ben je minimaal 32 uur (liefst fulltime) beschikbaar? Reageer dan snel.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected], of vul onderstaand formulier in. 

Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op 0347-349452.

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks. 

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Katwijk/hoek van Holland zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende


Monteur buitendienst regio Katwijk / Hoek van Holland


Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks (inclusief reachstackers, empty contain-er handlers) en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen. 

Hoe ziet een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door bij de klant wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.


Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Mechatronica / Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Oud Beijerland/Moerdijk/Roosendaal;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.


Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected], vul onderstaand formulier in, of neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. 

Heffiq op Hydrogen plaza

Hal 1 Logistica 2017

Tijdens de Logistica 2017 zijn wij ook zichtbaar op het Hydrogen Plaza. Dit plein staat geheel in het teken van waterstoftechniek in elektrische hef- en magazijntrucks. Waterstof is in Nederland nog vrij onbekend terwijl in de Verenigde Staten retailbedrijven op grote schaal investeren in brandstofcellen die waterstof omzetten in elektrische energie. Het wordt dus hoog tijd dat deze techniek meer aandacht krijgt in Nederland.

Nuvera waterstoftechniek

Met de overname van Nuvera heeft Hyster drie jaar geleden een belangrijke stap gezet om waterstoftechniek in te zetten in hef-en magazijntrucks. Dit Amerikaanse bedrijf produceert niet alleen brandstofcellen, maar levert ook de apparatuur voor het produceren en tanken van waterstof. “Met Nuvera heeft Hyster een heleboel kennis in huis gehaald. In de Verenigde Staten en elders in Europa heeft Hyster verschillende testen opgestart. De technologie werkt gewoon goed, in feite kan elke elektrische heftruck met een brandstofcel worden uitgerust. Hyster is zelfs bezig met een pilot om een zware containertruck te elektrificeren, zodat in een latere fase ook in deze truck brandstofcellen kunnen worden toegepast”, stelt Martijn Veerkamp, commercieel directeur van Heffiq.

Weinig onderhoud

Het gebruik van waterstof in warehouses biedt verschillende voordelen. Bij verbranding in brandstofcellen ontstaat alleen zuiver water, geen CO2 meer zoals bij fossiele brandstoffen als diesel en LPG. Een waterstoftank is bovendien in een paar minuten gevuld, zodat het langdurig opladen of wisselen van conventionele tractiebatterijen niet meer nodig is. Een laadstation wordt daardoor compleet overbodig. Bovendien vergen brandstofcellen nauwelijks onderhoud, in tegenstelling tot loodzuurbatterijen die frequent moeten worden bijgevuld en schoongemaakt. 

Waterstof versus lithium-ion

Ook in vergelijking met de nieuwe generatie lithium-ion-batterijen biedt waterstof voordelen. “Lithium-ion-batterijen vereisen nog steeds een grote discipline van chauffeurs. In elke pauze moet de truck tussentijds worden geladen. Wie één keer vergeet de stekker erin te doen, loopt een groot risico dat de machine later op de dag stilvalt. Dan moet de machine alsnog worden opgeladen. Een waterstoftank daarentegen is binnen drie of vier minuten weer vol”, zegt Veerkamp.

Op het Hydrogen Plaza vertellen we u graag meer over deze techniek en kunt u in praktijk zien hoe het systeem werkt.

Basic instinct

Met de gloednieuwe XT heeft Hyster ook een eigen budgettruck in huis. Goed voor een regelmatige inzet, maar zonder alle premium kenmerken van topmodel Fortens. De test met de H2.5XT met lpg-motor bewijst dat de nieuwe Hyster ruimschoots aan alle basisvoorwaarden voor een goede heftruck voldoet.

Tekst en fotografie: Theo Egberts, Andersom Testing


In 2015 voegde Hyster met het Chinese Utilev al een serie budgettrucks toe aan het leveringsprogramma. Deze zomer komt daar de Hyster XT serie bij. In principe net zo basic, maar met iets meer in zijn mars dan de Aziatische broers. De XT is een Hyster in hart en nieren. Ontworpen voor een regelmatige inzet en circa 20% gunstiger geprijsd dan de modellen uit de Fortens serie. De Hyster XT-serie loopt in drie stappen van 2 tot 3 ton hefvermogen en is leverbaar met een Yanmar diesel of een PSI lpg-motor. De trucks worden gebouwd in de Hyster-Yale fabriek in het Noord-Ierse Craigavon. We testten de H2.5XT met lpg-motor om te zien waar de verschillen liggen.


Recht toe, recht aan

De verschillen met het topmodel zijn aan de buitenzijde zichtbaar in een iets minder gecompliceerde constructie van het chassis en het beschermdak. De XT is meer "recht toe, recht aan" en er zijn iets eenvoudigere banden uit het aanbod van Trelleborg gemonteerd. De mastbediening is standaard voorzien van mechanische hendels en ook het dashboard en instrumentarium zijn basic gehouden.

De masten komen eveneens uit de Noord-Ierse fabriek en kennen eigenlijk alleen een andere bevestiging van de neigcilinders. Onderhuids treffen we een PSI lpg-motor aan die naar maatstaven van Hyster is aangepast om zo goed mogelijke milieu- en verbruiksscores te halen. De klassieke koppelomvormer is ook van eigen fabricaat, maar minder geavanceerd dan de zelfdenkende transmissie met gesloten oliebadremmen uit de Fortens range die echt voor een stevige, 24/7 inzet is bedoeld. De XT is voorzien van klassieke trommelremmen die opvallend goed remmen. De parkeerrem is mechanisch en ontkoppelt de aandrijving 100%.


Modern en ruimtelijk

Met zijn fris gele en typische Hyster kleurstelling en LED-verlichting rondom, staat de XT er netjes bij. Vergeleken met de Utilev oogt de machine moderner en praktischer. Dat blijkt ook wel bij de entree die ruimer, netjes afgerond en comfortabeler is. De ruimte op de voetenplaat is zeer riant en vrij van obstakels. De rubber vloermat is wat dunner dan op de Fortens en zou een bevestiging aan de vloerplaat mogen hebben. Bij het opstappen bestaat de kans dat de rand van de mat aan de schoenzool blijft hangen en omkrult.

De zit achter het traploos verstelbare stuur is goed, maar ook hier is de mate en manier van de verstelling basic gehouden. Dat geldt ook voor het dashboard. Wie meer info op het display wenst en extra instelmogelijkheden voor de truck, kiest voor het optionele uitgebreidere instrumentarium.

De mastfuncties bedienen we met conventionele hendels op het schutboord. Ze staan netjes binnen een ontspannen bereik en ook op de juiste onderlinge afstand. Zelfs de vierde functie is voorbereid, zowel het ventiel als de aansluiting in de mast. Door de goede opstelling is het prima mogelijk om ook aan de rechterzijde op- en af te stappen. Dit laatste is minder makkelijk als men kiest voor de optionele vingertop-hendels en de bijbehorende armleuning.Voorspelbaar karakter

Het werken op de XT is uiterst voorspelbaar. De driedelige mast met vrije heffing en geïntegreerde sideshift laat zich erg soepel bedienen en kenteen prima in- en uitgaande mastdemping. De belaste en onbelaste hefsnelheden zijn indrukwekkend. De rijsnelheden en acceleratie zijn conform de prestaties in deze klasse. Hierbij merken we een strak en voorspelbaar rijgedrag rechtuit, maar een lichte onrust bij scherpe bochten en het remmen. Dit is het gevolg van de zachte samenstelling van de banden en de tolerantie van de inwendige stoelconstructie. Een iets stijvere combinatie zou de totaalbeleving goed doen.

Bij het rijden en heffen gedraagt de XT zich voorbeeldig. De balans in de truck is groot en het zicht op de omgeving en last is goed voor dit masttype. De truck is standaard voorzien van een handgreep met claxon aan de dakstijl rechtsachter waarmee het achteruitrijden makkelijker en veiliger is. De uitlaat komt recht naar achteren in het contragewicht uit en staat dus niet in het zicht. Helaas ervaren we bij het achteruitrijden soms een warme walm en wat uitlaatgas in het gezicht. Hopelijk vindt Hyster daarvoor nog een praktische oplossing.


Prestaties en verbruik

Op het testparcours scoort de XT vrijwel conform de gemiddelden in deze klasse als het gaat om acceleratie, rijsnelheid en productiviteit. Beter dan gemiddeld zijn de hefsnelheden en het energieverbruik dat 5,7% onder het gemiddelde ligt.

De lpg-motor kent een opvallend rustige loop en ook de ontkoppelde ophanging van de aandrijflijn, chassis en cabine is goed merkbaar. De truck geeft amper trillingen door aan de chauffeur.

Alles bij elkaar geteld komt de XT goed uit de test. De truck is duidelijk bedoeld als economisch alternatief voor de Hyster Fortens en bestemd voor gebruikers die met enige regelmaat een heftruck nodig hebben die ze niet tot op het randje zullen belasten. Datzelfde doel kent ook de Utilev, maar die is nog iets meer basic dan de XT. Wie een "echte"™ Hyster zoekt met een modern en functioneel karakter en daarbij op de kosten wil letten, mag de XT niet over het hoofd zien. De truck doet soepel en ongecompliceerd zijn werk en dat is de basiseigenschap van een heftruck.


Pluspunten

- 100% Hyster Look&Feel
- Ongecompliceerde bediening
- Gunstig brandstofverbruik


Voor verbetering vatbaar:

- Standaard bandenkeuze
- Bevestiging vloermat
- Uitstroomrichting uitlaat

Heeft u interesse? 

Vul dan het contactformulier in voor een adviesgesprek. Na het invullen van uw gegevens nemen we binnen 24 uur contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag op weg. 

Wij denken graag mee om de veiligheid bij bedrijven te verbeteren. Onze heftruck en reachtruck trainingen zijn daar een goed voorbeeld van. Geïnstrueerde werknemers werken immers efficiënter, veroorzaken minder schade en dragen bij aan een veilige werkomgeving.

Actieprijs

Speciaal voor bedrijven uit de regio hebben wij een spetterende aanbieding voor onze heftruck -en reachtruck trainingen. Vergroot de veiligheid in uw magazijn en meld u aan voor één van onze trainingsdata.

Profiteer tot en met 31 december 2017 van onze actieprijs van €175 per deelnemer.

Meld u aan voor onze trainingsdata

Wij hebben drie datums voor u geselecteerd waarop wij een inlooptraining organiseren voor een vaste prijs per persoon. Bekijk welke datum het beste bij u aansluit en vergroot de veiligheid in uw werkomgeving. 


Een training bij Heffiq betekent

 • Een veilige werkomgeving
 • Minder schade
 • Lagere kosten door efficiënt gebruik van de truck
 • Een cursusboek als naslagwerk
 • Een BMWT-erkend certificaat
 • Code 95 mogelijkheden

Gebruikte Elektrische Heftruck J2.0XNT

Deze elektrische Hyster J2.0XNT heftruck is gebruiksklaar en direct leverbaar. De truck heeft een bronzen Approved Used status en bevat de volgende specificaties:

 • Bouwjaar 2009
 • Urenstand 2885 uur
 • Hefhoogte 5200 mm 3-delige mast
 • Werkverlichting
 • Monotrol
 • Batterij voorzien van autofill
 • Mechanische hendels

Prijs: € 9.950,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte Elektrische Heftruck J2.0XNT

Deze elektrische Hyster J2.0XNT heftruck is gebruiksklaar en direct leverbaar. De truck heeft een bronzen Approved Used status en bevat de volgende specificaties:

 • Hefcapaciteit 2000 kg
 • Urenstand 6020 uur
 • Hefhoogte 4900 mm triplo mast
 • Mechanische Hendels
 • Sideshift
 • 1200 mm laadvorken
 • Monotrol pedaal
 • Werkverlichting
 • NIEUWE batterij 48 Volt, 625 Ah

Prijs: € 12.495,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Gebruikte elektrische stapelaar S1.2

Deze gebruikte elektrische stapalaar is nog in een uitstekende conditie. Deze truck is ijzersterk en heeft een hefhoogte van 2800 mm. Deze truck heeft een bronze approved used status.


 • S1.2
 • 1200 kg hefcapaciteit
 • Bouwjaar 2011
 • Urenstand 2008 uur
 • Hefhoogte 2800 mm 2-delige mast
 • 1160 mm laadvorken

Prijs € 5.250,-

Aantrekkelijk geprijsd met garantie

Brons

 • Truck is getest en bedrijfsgereed.
 • Vorken en kettingen zijn gecontroleerd (alleen bij heftruck)
 • Banden voldoen minstens aan minimale profieldiepte.
 • Alle essentiële functies van de truck zijn getest.
 • De stoel en gordel zijn grondig getest vanuitveiligheidsoogpunt (alleen bij heftruck)
 • Cosmetische reparaties aan het lakwerk.
 • BMWT gekeurd.
 • 1 maand garantie.

 

Ben jij de service monteur die wij zoeken?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste monteurs voor onze buitendienst of voor onze werkplaatsen. Ben jij op zoek naar een uitdagende verantwoordelijk baan in de elektrotechniek? En beschik jij over de volgende kwaliteiten?

 • Goed in sleutelen
 • Interesse in elektrotechniek
 • Zelfstandig
 • MBO niveau 3 of 4
 • Goede beheersing van Nederlands en Engelse taal
 • PC-ervaring
 • Probleemoplossend
 • Klantgericht
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit


Aarzel dan niet en stuur een sollicitatie naar: [email protected] of vul onderstaand formulier in:

Bekijk hier een impressie van onze Hyster big trucks in de haven van Rotterdam

Is het dragen van een heftruck gordel verplicht?

Een heftruck gordel wordt vaak genegeerd en als onprettig ervaren door de chauffeur. Vaak is het onduidelijk of het verplicht is de gordel te dragen. Het antwoord op deze vraag is vrij duidelijk: Als een heftruck of magazijntruck is uitgerust met een veiligheidsgordel is het verplicht dat de chauffeur deze moet dragen*. 

Waarom op een heftruck een veiligheidsgordel dragen?

“Heftrucks rijden 12 km per uur, waarom zou je dan een heftruck gordel moeten dragen?” De belangrijkste rede om een gordel te dragen is vanwege het kantelgevaar. Wanneer de heftruck kantelt kan de chauffeur onder de truck terechtkomen. De gordel voorkomt dit risico en vergroot hierdoor aanzienlijk de veiligheid van de chauffeur. Werkgevers moeten erop toezien dat heftruckbestuurders gebruik maken van de gordel. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) handhaaft hier streng op.


Een heftruckgordel die als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren, is de Stream belt.

Wat gebeurt er als je de heftruck gordel vervangt?

De gordel wordt geplaatst omdat de fabrikant alle risico’s heeft beoordeeld en besloten heeft dat de gordel de beste preventie is tegen beknelling bij het kantelen. Wanneer een werkgever besluit om een vervangende voorziening te plaatsen (een andere voorziening dan een gordel) moet dit in overleg met de fabrikant. Deze vervangende voorziening moet dan van een gelijk veiligheidsniveau zijn*. Echter zal de fabrikant bij een incident alle aansprakelijkheid afwijzen.

De Stream belt de veiligste heftruck gordel

Een heftruckgordel die als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren, is de Stream belt. Deze gordel is door zijn rode kleur extra opvallend en zit minder strak dan fabrieksgordels. Bovendien wordt de Stream belt zodanig geplaatst dat het de bestuurder hindert als hij niet wordt gedragen.

Het is met de Stream belt ook mogelijk dat de heftruck alleen start, wanneer de gordel is geactiveerd*. Deze optie vergroot de veiligheid van de chauffeur aanzienlijk.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van de Stream belt? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.


* Bekijk hier artikel 7.17a (Arbo-besluit art.7.17a lid 5d'e) volgens het arbeidsomstandighedenbesluit.

Checklist heftruck voor dagelijkse controle

Heftruckchauffeurs hebben de verantwoordelijkheid om de heftruck dagelijks op een aantal punten te controleren. Door deze dagelijkse controle worden eventuele gebreken eerder opgemerkt waardoor de veiligheid wordt vergroot. Voordat er met de heftruck wordt gereden moet er eerst een dagelijkse controle worden uitgevoerd op de volgende punten:

Controle voorafgaand aan het werken met de heftruck

 • Staat van de vorken | Check eventuele beschadigingen en bekijk of de vorken gelijk staan
 • Slijtage van de vorken | wanneer de vorkdikte bij de hiel van de vorken met 10% is afgenomen, zijn de vorken niet meer betrouwbaar, meld dit direct
 • Vorkenbord | Controleer of de borging aanwezig is die voorkomt dat de vorken eruit vallen aan de zijkant
 • Banden | Controleer de banden op eventuele beschadigingen en let goed op of er scherpe voorwerpen rondom de truck aanwezig zijn
 • Hydraulische slangen | controleer de slangen op  beschadigingen
 • Vloeistoffen | Controleer de motorolie en koelvloeistof (bij verbrandingsheftrucks), controleer bij elektrische trucks het waterniveau van de batterij
 • Mast | Controleer of de mast en het lastrek niet beschadigd of verbogen zijn
 • Schade | Meld eventuele schade direct aan de leidinggevende, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft

Controle voor het rijden

 • Afstand stoel | Stel de stoel zodanig in dat alle bedieningselementen goed te bereiken zijn
 • Spiegels | Bekijk of de spiegels goed zijn ingesteld
 • Knoppen en hendels | Controleer de werking van de knoppen en hendels
 • Claxon | Controleer de claxon
 • Gordel | Bekijk of de gordel werkt door er hard aan te trekken
 • Lekkages | Bekijk de vloer goed of er olie of vloeistof uit de heftruck is gelekt, meld dit direct aan de leidinggevende
 • Verlichting | Kijk of de verlichting werkt
 • Achteruitsignaal | Luister goed of het achteruitsignaal werkt
 • Remmen | Controleer of de rem voldoende werkt en of de pedaaldruk in orde is
 • Batterij geladen | Controleer of de batterij volledig is geladen
 • Hefinrichting | Bekijk grondig de werking van het hydraulische systeem op de volgende manier:

- Schuif de mast uit tot de hoogste stand en daarna tot de laagste stand
- Breng de mast voorover en achterover (neigen)
- Beweeg de vorken helemaal naar beneden en naar boven
- Zet voorzetapparatuur in werking als die is gemonteerd

Controle na het werken met de heftruck

 • Parkeren | Zorg dat het contact uit is en dat de truck geparkeerd is met de vorken op de grond. Zorg er voor dat de wielen rechtstaan.
 • Parkeerrem | Bekijk of de truck in de neutrale stand staat en of de parkeerrem is geactiveerd
 • Parkeerplaats | Parkeer de truck nooit voor een in-of uitrit of voor BHV hulpmiddelen
 • Opgeruimd | Laat de truck netjes achter voor een volgende gebruiker
 • Batterij | Is de batterij aan de lader? (alleen bij elektrische heftrucks)

Heftruck huren of leasen?

Heeft u een heftruck voor een langere periode nodig, dan kunt u overwegen om de truck te leasen. Maar In welk geval is het nu verstandig om een heftruck te huren of te leasen? Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Het kantelpunt voor deze beslissing ligt ongeveer bij 12 maanden. Denkt u langer een heftruck nodig te hebben, dan is leasen vaak de beste keuze. 

Bekijk de grootste verschillen tussen huren en leasen in onderstaande tabel

     
     
  Leasen Huren
     
 
 • Truck compleet voor uw op maat geleverd
 • Beste passende truck met één telefoontje geregeld
 
 • Voordeliger over langere tijd
 • Voordeliger bij korte huurperiode
 
 • Looptijd voor bepaalde tijd
 • Looptijd voor onbepaalde (korte) tijd
 
 • Verschillende leasevormen mogelijk
 • Huur is inclusief onderhoud en verzekering
     
     
     

Wilt u een Heftruck huren? bekijk ons huuraanbod

Wilt u advies over het leasen van een heftruck? 

Wilt u de opties voor lease bespreken met één van onze accountmanagers. Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in. Onze adviseurs nemen dan telefonisch contact met u op om advies te geven of desgewenst een afspraak in te plannen.

Draag persoonlijke beschermingsmiddelen

Om veilig te kunnen werken met heftrucks moeten werkgevers ervoor zorgen dat er goede arbeidsomstandigheden zijn. Belangrijk is dat eventuele risico's zoveel mogelijk voorkomen moeten worden. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm's). Persoonlijk beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen beschermen werknemers en verhogen de veiligheid. Enkele voorbeelden van pbm's zijn:


 • Handbescherming
 • Beschermende kleding
 • Gehoorbescherming
 • Gezichtsbescherming
 • Hoofdbescherming
 • Oogbescherming
 • Valbeveiliging
 • Voetbescherming

Draag altijd veiligheidsschoenen!

 Op de werkvloer is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Zorg er voor tijdens het werken met heftrucks dat er dus in ieder geval voldaan wordt aan voetbescherming. Dit geldt ook voor het werken met bijvoorbeeld een elektrische pallettruck. De overige pbm's zijn afhankelijk van de werkomgeving en de bedrijfsregels. 


Zorg voor getraind personeel

Volgens de arbowet is het verplicht dat werkgevers hun personeel de juiste instructies en vaardigheden meegeven om een heftruck of magazijntruck te besturen. Om dit aan te kunnen tonen is een heftruckcertificaat onmisbaar.

Lees meer over dit onderwerp: Is een heftruck certificaat verplicht

Meer weten over onze chauffeursopleidingen?

Heffiq is sinds 1966 de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor onze (hoofd)vestiging in Vianen zoeken wij een gemotiveerde


Service Coördinator

Een doorgewinterde planner (m/v)

Je bent in deze dynamische functie verantwoordelijk voor het aannemen, registreren, inplannen en behandelen van alle servicewerkzaamheden (storingen, reparaties, onderhoud) voor de regio Groningen/Friesland. Je maakt afspraken met de klant over uit te voeren werkzaamheden, zorgt voor de juiste klachtenafhandeling en verwerkt en handelt de orderstroom administratief af. Daarnaast plan je voor circa 6 buitendienst monteurs de werkzaamheden in.


In deze functie rapporteer je aan de Service Manager.

Wat neem je mee

 • MBO+-niveau motorvoertuigentechniek, werktuigkunde, landbouwmechanisatie;
 • Ruime ervaring in het plannen en coördineren van grote groepen buitendienstmonteurs;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Een energieke positieve houding.

Wat biedt Heffiq:

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers.

Begin 2019 zijn wij gestart met onze eigen Heffiq Academy waarbij we gestructureerd, gericht en voortdurend aan de ontwikkeling van onze medewerkers gaan werken.
Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected]
Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Kijk op onze website www.heffiq.nl of neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.Hyster lanceert nieuwe stapelaar

28 August 2019

Hyster introduceert met de S1.2S-S2.0S range een serie gloednieuwe platform stapelaars. Deze trucks zijn multifunctioneel en komen optimaal tot hun recht in magazijnen waarbij ladingen over langere afstand vervoert worden.

Herhaalorder intern transport Boels

15 August 2019

Na de eerste order van meer dan 300 trucks in 2017, heeft Boels de internationale heftruckvloot verder uitgebreid met meer dan 400 trucks. De succesvolle samenwerking tussen Boels, Heffiq en Hyster heeft het vertrouwen gegeven voor deze vervolgorder.

Gezellige en sfeervolle Open dag 2019

20 May 2019

Gezellige en sfeervolle Open Dag. Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen aan onze Open Dag. Diverse machines waren uitgerust met slimme en inventieve oplossingen van onze partners

Zero-emission reachstacker

10 April 2019

met een waterstofcel voor de haven van Valencia.

​HYSTER®-heftrucks doorstaan zware test in kalkzandsteenfabriek

8 April 2019

Test bij kalkzandsteenfabriek Radmacher Kalksandsteine Duitsland

Word jij onze nieuwe collega?

24 October 2018

Bekijk in onze video welke werkzaamheden je bij ons kunt verwachten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en technische werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Nieuwe reachtruck met neigende mast

9 October 2018

Bekijk de nieuwe compacte E-serie

Piek Silence, de stille pallettruck

16 July 2018

Met laag geluidsniveau voor woonomgevingen. Bekijk de voordelen van deze stille pallettruck

Reachtruck overhead guard met versterkt glas

23 May 2018

Hyster heeft een extra optie voor de Reachtruck ontwikkeld. Zo is het mogelijk om de Reachtruck uit te rusten met een overhead guard die voorzien is van versterkt glas.

Nieuwe Hyster meerijstapelaar: gemaakt voor multifunctionele inzet

8 May 2018

Hyster heeft onlangs de nieuwe rider stacker (RS)1.6 toegevoegd aan haar assortiment magazijntrucks. Deze meerijstapelaar is de broer van de eerder geïntroduceerde rider pallettruck (RP). De stapelaar is breed inzetbaar en biedt uitkomst in branches als de levensmiddelen industrie, distributie, retail en logistiek.

Nieuwe compacte stapelaars van Hyster

12 April 2018

Hyster Europe heeft een nieuwe reeks compacte stapelaars gelanceerd voor het stapelen, opslaan, transporteren of picken in krappe ruimtes. "De nieuwe Hyster®-stapelaars zijn eenvoudig te bedienen en te manoeuvreren in toepassingen waar weinig ruimte beschikbaar is, vooral in smalle gangpaden", zegt Monica Radavelli, Warehouse Product Manager voor Hyster Europe. "De veelzijdige S1.0E-1.2E-serie kan ladingen tot 1,2 ton tot een hoogte van 2,38 m heffen, of lichtere ladingen tot een hoogte van maximaal 4,18m.

Megaorder voor Heffiq en Boels

20 March 2018

Boels Rental uit Sittard heeft zijn verhuurvloot fors uitgebreid met maar liefst 316 nieuwe Hyster machines. In samenwerking met tien Europese Hyster dealers heeft Heffiq een gedegen plan opgesteld, om Boels te voorzien van een optimale service support en tijdige levering van de machines

Het belang van een schone werkomgeving

25 January 2018

Een schone werkvloer voorkomt ongelukken. Bijna 30 % van de bedrijfsongevallen is te wijten aan een vuile of ongeordende werkomgeving

Krachtpatsers voor Cabot Corporation

5 January 2018

Heffiq levert 8 Hyster XT LPG-heftrucks met hefcapaciteiten van 2 ton. De krachtige werkpaarden blijken ideaal voor de ruwe inzet bij de producent.

Terugblik op Logistica 2017

6 December 2017

Van 28 t/m 30 november werd de Logistica 2017 gehouden in de jaarbeurs in Utrecht. Dit is de grootste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Op onze stand konden onze bezoekers kennis maken met onze werkwijze. Zo stonden er 5 onderwerpen centraal waarbij wij bedrijven helpen om het intern transport verder uit te lijnen en te balanceren op het gebied van:

Heffiq verzorgt intern transport Bol.com

21 November 2017

Vizier op veiligheid en minimale TCO

Terberg trekker en Elektrische heftruck voor Techno Port Europe B.V.

30 October 2017

voor Techno Port Europe B.V.

Nieuwe Hyster Empty Containerhandler van 11 ton

17 October 2017

tilt met gemak twee containers. De nieuwe empty containerhandler van Hyster kan dubbele containers van elk type verwerken. Zo tilt deze nieuwe truck met gemak twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant. De nieuwe serie containerhandlers biedt dankzij de grootste capaciteit in de industrie (tot 11 ton) aanzienlijke voordelen voor de productiviteit

Nieuwe LPG motoren voor Hyster Heftrucks

3 October 2017

Verlagen de operationele kosten

30 jaar hyster containerhandlers bij BCTN Inland Terminals

15 August 2017

BCTN Inland Terminals kan zich inmiddels scharen tot één van de trouwste klanten op het gebied van containerhandling.Het 30-jarig bestaan van BCTN in juni 2017 is beklonken met een order voor een nieuwe Hyster empty containerhandler

Explosiebeveiligde Hyster Heftrucks Voor Sun Chemical

3 July 2017

Voor Sun Chemical uit Etten-Leur zijn onlangs twee explosiebeveiligde heftrucks, kort Ex-trucks, in gebruik genomen. De door Hyster importeur Heffiq geleverde trucks voldoen aan alle veiligheidseisen uit de ATEX-richtlijn, maar dragen ook op andere vlakken bij aan een verbeterde veiligheid. Sun Chemical speelt immers altijd op safe.

Super geslaagde Veiligheidsdag Heffiq

17 May 2017

Op donderdag 11 mei heeft Heffiq voor de tweede keer een Open Dag georganiseerd voor (potentiële) klanten, stakeholders en belangstellenden. Ruim 250 bezoekers hebben een informatieve middag beleefd met als overkoepelende thema veiligheid.

​Heffiq Open Dag 2017

5 May 2017

Op donderdag 11 mei opent Heffiq zijn deuren voor (potentiële) klanten en belangstellenden. Tijdens deze leuke en informatieve middag ervaren bezoekers het volledige assortiment van producten en diensten met als overkoepelende thema veiligheid.

Ferretto en Heffiq Verbouwen Magazijn Hyster in Nijmegen

7 April 2017

Het spareparts magazijn van Heftruckproducent Hyster in Nijmegen is fors gemoderniseerd. Dit was een grote uitdaging, want tijdens de verbouwing mocht het dagelijkse proces hoe dan ook niet worden verstoord. Het magazijn is aangepast om in te kunnen spelen op de veranderende behoeftes uit de markt.

ODS Nederland kiest voor Hyster

29 March 2017

Ter vervanging van een deel van de intern transportvloot bij Kloeckner Metals ODS Nederland levert Heffiq in totaal 8 nieuwe Hyster vorkheftrucks.

Hyster Lanceert Nieuwe Stapelaar

7 March 2017

Lees het persbericht. Hyster® heeft een nieuwe meeloopstapelaar gelanceerd met een hefcapaciteit van 2 ton. Deze stapelaar is ideaal voor het stapelen en oppakken van pallets uit stellingen tot een hoogte van 4 meter.

Nieuwe Empty Container Handler

30 January 2017

voor Nedcargo Alpherium.Deze nieuwe Empty Container Handler is in gebruik genomen als onderdeel van de modernisering van de vloot van terminal machines.

Geweldige Approved Used Aanwinst Voor Transportbedrijf G.L. de Haan

17 January 2017

Transportbedrijf G.L. de Haan

Nieuwe Hyster Tugger Train verbetert effectiviteit productielijn

18 November 2016

Hyster heeft een flexibel, modulair systeem ontwikkeld

Batterijwissel primeur voor VBI Weurt

14 October 2016

Heffiq leverde onlangs vier Hyster heftrucks en een Hyster pallettruck aan VBI Weurt.

Bekijk Alle Hoogtepunten Van Het Hyster Hub Event

10 October 2016

Honderden bezoekers hebben afgelopen week het Hyster Hub Event in Weeze in Weeze bezocht.De belangrijkste hoogtepunten hebben we op een rij gezet:

Heftrucktest Hyster XT

7 October 2016

De nieuwe Hyster voldoet ruimschoots aan alle basisvoorwaarden voor een goede heftruck. Bekijk de volledige test

De Utilev UT25P, Gewoon goed

2 September 2016

Met de kreet ‘Gewoon goede heftrucks’ plaatst Hyster haar merk Utilev scherp in de markt. De slogan slaat de spijker precies op de kop. De Utilev UT25P met lpg motor is een stabiele truck met een robuuste no nonsense karakter. Het gunstige verbruik en gewoon goede prestaties maken het verhaal compleet.

Robuuste nieuwe Hyster meeloopstapelaar

18 July 2016

In de Hyster fabriek in Masate (Italië) is onlangs de nieuwste serie Hyster S1.0-1.6 stapelaars ontwikkeld. De stapelaars hebben een hefcapaciteit tussen de 1000 en 1600 kg en manoeuvreren uitstekend in kleine ruimtes. Met een bereik tot 6 meter hoogte zijn het ideale machines voor uiteenlopende toepassingen.

Nieuw: De Hyster XT Serie

23 June 2016

Hyster® heeft in Europa een nieuwe serie vorkheftrucks geïntroduceerd. De ‘XT serie’ is een aanvulling in het 2 tot 3-ton segment voor verbrandingsheftrucks en is verkrijgbaar met een diesel of LPG motor. De nieuwe XT is een no-nonsense heftruck met eenvoudige technologie, gemaakt voor talloze alledaagse toepassingen.

Reachstackers In Actie in Rotterdamse Haven

23 June 2016

Bekijk het filmpje van onze Reachstackers in actie!

24 uur in het magazijn met Hyster

26 April 2016

Hoe ziet een druk magazijn er uit tijdens een werkdienst van 24 uur? Ron Farr, manager Warehouse Solutions voor Hyster, vertelt over een aantal grote logistieke uitdagingen in het magazijn.

Reachstackers voor MCS

7 April 2016

Heffiq levert twee gloednieuwe Hyster reachstackers uit aan Multimodal Container Service (MCS) in Westerbroek. De reachstackers worden met name gebruikt voor het bevoorraden van de kranen en vrachtauto’s op de terminal.

Op tijd uw Heftruckbanden vervangen bespaart kosten

11 February 2016

De Trelleborg Pit Stop tyres zorgen ervoor dat u precies weet wanneer u uw heftruckbanden moet vervangen

Hyster presenteert compacte stapelaar met monomast

30 December 2015

Hyster voegt met de SC1.0 stapelaar met monomast een nieuw product toe aan de succesvolle compacte truckrange. Deze range is speciaal bedoeld voor lichtere applicaties.

Doesburg vervangt heftruckvloot

16 December 2015

Heffiq levert 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks aan Doesburg Components uit Nieuw Bergen. Het nieuwe materieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. Heffiq voorziet hier in de volledige intern transportbehoefte van Doesburg.

Explosieveilige Hyster heftrucks voor Arkema

4 December 2015

Arkema Rotterdam heeft zijn intern transportvloot vervangen met vijf heftrucks. Naast vier elektrische heftrucks is er ook een verbrandingstruck aan de vloot toegevoegd. Deze truck is voorzien van een vorkenversteller en integrale sideshift.

Logistica 2015 zeer geslaagd

18 November 2015

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van de Logistica 2015. Op onze stand was erg veel informatie verkrijgbaar en konden alle trucks worden ervaren door de bezoekers. Zo was er een dwarsdoorsnede van het Hyster leveringsprogramma te zien met een aantal interessante beursprimeurs. De nieuwe ?RP pallettruck en P1.6 lithium ion werden voor het eerst aan het grote publiek getoond. Verder stonden op de stand de overige merken die Heffiq levert zoals: Utilev heftrucks,

Logistica beursprimeur!

4 November 2015

Hyster lanceert een nieuwe robuuste 3-in-1 pallettruck met zitplaats waarmee de bestuurder zijn rijpositie kan aanpassen tijdens cross-docking. Heffiq heeft tijdens de Logistica met deze pallettruck een heuse beursprimeur, want deze RP2.0 wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op stand C070.

Meer productiviteit en minder brandstofkosten

20 October 2015

De Hyster Fortens® serie bestaat uit diesel en LPG heftrucks met capaciteiten variërend van 1.6 tot 9.0 ton.

Hoe Slim is uw intern transport?

2 October 2015

Deze vraag staat centraal bij Heffiq tijdens de Logistica 2015. Bezoekers krijgen duidelijke uitleg over dagelijkse logistieke vraagstukken zoals het besparen van kosten en het verminderen van CO2 uitstoot.

LDM kiest voor duurzaamheid met Heffiq en Hyster

30 July 2015

Met de komst van zeven nieuwe Hyster trucks is de intern transportvloot van LDM de komende jaren verzekerd van optimale inzetbaarheid. Zo zijn alle trucks opgebouwd met specifieke voorzetapparatuur en voldoen ze aan de veiligheidseisen van de klant. De keuze voor Heffiq en Hyster past dan ook geheel binnen de duurzame bedrijfsfilosofie van LDM.

Samenwerking Heffiq en Amrij International

20 July 2015

Heffiq en Amrij International gaan samenwerken op de Nederlandse markt.

Heffiq.nl compleet vernieuwd!

14 July 2015

Heffiq BV heeft deze week haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website toont naast de uitgebreide dienstverlening tevens het complete leveringsprogramma van Hyster hef- en magazijntrucks, voorzetapparatuur, batterijen en toebehoren, maar dan net even wat ‘slimmer’

Heffiq en Ferretto – Samen sterker in warehousing.

3 June 2015

Heffiq en de Italiaanse stellingproducent Ferretto Group slaan de handen ineen om een totaaloplossing te bieden aan (potentiële) klanten op het gebied van intern transport en warehousing.

Open dag Heffiq groot succes

27 May 2015

Op donderdag 21 mei heeft Heffiq haar deuren opengesteld voor (potentiële) klanten die een ‘kijkje in de keuken’ van Heffiq konden nemen.

Hyster H4.5FT Fortens voor Van Oord

29 April 2015

Heffiq levert een nieuwe Hyster H4.5FT Fortens vorkheftruck aan Van Oord. De speciaal verlaagde truck is door leverancier Heffiq voorzien van een compacte driedelige mast, voor een veilige en efficiënte inzet in containers.

Robuuste nieuwe pallettruck van Hyster

26 March 2015

Een nieuwe robuuste pallettruck is officieel gepresenteerd door Hyster, het volgende hoofdstuk in de 'Inside Story' van Hyster. Het merk heeft de mogelijkheden en het aanbod uitgebreid met een gevarieerde serie voor veeleisende laad- en lostoepassingen voor gebruik binnen. De nieuwe serie Hyster® P1.6-2.2 meelooppallettrucks heeft een intelligent ontwerp dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage gebruikskosten biedt.

DAF trucks vernieuwt transportvloot met nieuwe Hysters

12 March 2015

DAF Trucks heeft na een intensief offerte traject een groot gedeelte van haar intern transport vloot vernieuwd met Hysters van Heffiq. Belangrijke uitgangspunt bij deze offerte was de wens van DAF om zoveel als mogelijk elektrische vorkheftrucks te gebruiken vanwege de lage kosten.

Zien, horen en voelen

25 February 2015

Als een vorkheftruckbestuurder productief moet zijn tijdens een dienst van 8 uur dan is de totale rij-ervaring erg belangrijk. David Rowell, Product Marketing Manager bij Hyster, onthult 15 manieren waarop Hyster® de Fortens-heftrucks van 2-3,5 ton op diesel en LPG heeft ontwikkeld om te optimaliseren wat de bestuurder ziet, hoort en voelt.

Maasoever

28 November 2014

Maasoever Coldstore heeft zijn vloot vernieuwd met 4 nieuwe heftrucks in zogenaamde coldstore uitvoering. Heffiq is hiervoor een nauwe samenwerking met Maasoever aangegaan, om de juiste service en specificaties goed op elkaar af te stemmen. Twee elektrische J2.5XN heftrucks zijn al geleverd en de komende maand worden aan de vloot nog eens twee compacte E2.5XN (2500 kg hefvermogen) modellen toegevoegd.

Laag brandstofverbruik zorgt voor reductie operationele kosten.

24 October 2014

Rotterdam Shortsea Terminals nam kortgeleden vijf empty container handlers van het merk Hyster in gebruik. Deze machines kunnen lege containers tot een gewicht van 22 ton verplaatsten. Ze vervangen materieel waarvan het leasecontract was afgelopen. Hoofd Technische Dienst Cees van Pelt vertelt dat RST voor Hyster koos vanwege de performance, de ergonomie, het gunstige brandstofverbruik en de goede service van leverancier Heffiq

Terug naar boven Terug