Wij gebruiken cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Verberg deze melding

Met de dagelijkse controle zorgt u ervoor dat uw intern transportmaterieelin een goede conditie blijft. Neem bij afwijkingen of schade direct contact
op met onze serviceafdeling. Bekijk de toelichting op onderstaande controlepunten verderop in deze folder. Dagelijkse controle Contactsleutel uit

1. Controleer de truck aan de buitenkant op beschadigingen bij:
- De vorken
- Het vorkenbord
- Het lastbeschermrek
- Voorzetapparatuur
- De hydrauliek slangen
2. Controleer banden en velgen
3. Controleer op vuil/touw/plastic of scherpe voorwerpen
4. Controleer op lekkage
Contactsleutel aan
5. Controleer de bedieningselementen
6. Controleer veiligheidsvoorzieningen
Wekelijkse controle
7. Controleer het vloeistofniveau van:
- Remvloeistof
- Hydrauliek olie
Controleer het vloeistofniveau van de batterij aan de hand van de vier
stappen die aan de rechtzijde zijn afgebeeld.
8. Reinig de truck wekelijks
9. Controleer de bandenspanning
Indien de truck voorzien is van luchtbanden.
Bijvullen vloeistofniveau loodzuurbatterij

Onze veiligheidsmaatregelen bij service en onderhoud

In deze bijzondere tijd zijn we extra alert op de veiligheid van onze medewerkers en van u als klant. Om dit te garanderen nemen wij aanvullende maatregelen. Hierdoor creëren we een veilige werkomgeving. Zo kunnen we u ook in deze tijd blijven ontzorgen op het gebied van intern transport.

1: Aanmelden op afstand

Onze monteurs kennen de weg bij onze klanten. Bij nieuwe klanten nemen we vooraf telefonisch contact op. Zo voorkomen we fysiek contact en weten onze monteurs direct waar ze zich kunnen melden. Ook bij een volgend bezoek.

2: Regels en beschermingsmiddelen

We houden ons aan de RIVM regels en de protocollen die bij uw bedrijf gelden. In binnenruimtes gebruiken wij naast de PBM's die u voorschrijft, ook mondkapjes, veiligheidshesjes, handgel en handschoenen. Zo beperken we het verspreidingsrisico.

3: Desinfecteren van machine

Voordat we beginnen met onze service of onderhoudsbeurt, reinigen we de machine grondig met desinfecterende spray. Dit doen we ook na afloop van onze servicebeurt, zodat uw chauffeurs veilig de truck kunnen bedienen.

4: Afzettingsgebied voor onderhoud

Onze monteurs zetten het gebied rond de machine af met pionnen en afstand balken. Hierdoor ontstaat een duidelijke veiligheidsmarge. Wij attenderen u vriendelijk wanneer we ons onveilig voelen, of u wanneer u te dicht in de buurt komt.

5: Veilig aftekenen servicebeurt

Na de servicebeurt wordt de truck wederom gedesinfecteerd. Hierna licht onze monteur de onderhoudsactiviteit toe. Om contact te voorkomen, kunnen wij na uw akkoord, de servicebeurt voor u aftekenen.

6: Maatregelen op maat

Mocht er binnen uw organisatie te weinig ruimte zijn voor voldoende afstand, dan kunnen we het onderhoud ook buiten verzorgen. We denken graag met u mee hoe we onze service op een veilige manier kunnen aanpassen aan uw werkomgeving.


Geïntegreerde lithium-ion heftrucks

Wij hebben het lithium-ion assortiment uitgebreid met de nieuwe Hyster J2.5-J3.0XNL en de J7.0-9.0XNL-serie. Deze elektrische heftruckseries zijn voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. Daarmee zijn de trucks emissievrij en ideaal te gebruiken voor intensieve inzet.

De nieuwe series kenmerken zich door een nieuw ergonomisch design, optimale flexibiliteit en een hoog rendement. Extra bijkomende voordelen zijn het lage geluidsniveau, geen Co₂ uitstoot en lage gebruikskosten. De J2.5-J3.0XNL is verkrijgbaar met een hefcapaciteit van 2,5 tot 3 ton, terwijl de J7.0-9.0XNL maximaal 9 ton kan tillen.

Nieuw ergonomisch design voor J2.5-J3.0XNL

De J2.5-J3.0XNL heeft dankzij de volledig geïntegreerde lithium-ion energiebron een nieuw ergonomisch design.Zo is het bestuurderscompartiment verlaagd en biedt het meer ruimte en comfort voor de bestuurder. Dit zorgt ook voor een betere wegligging. Deze innovatie heeft ervoor gezorgd dat de truck geselecteerd is als finalist van de IFOY-awards.

De J7.0-9.0XNL-serie, het alternatief voor een verbrandingstruck

Voor ervaren gebruikers is de J7.0-9.0XNL serie vergelijkbaar met een diesel of LPG heftruck als het gaat om productiviteit, bediening en ergonomie. Dit is te danken aan de unieke combinatie van de lithium-ion batterij en het krachtige aandrijfsysteem", zegt Phil Ireland, Program Leader Counterbalance Solutions bij Hyster. De elektrische heftruck beschikt over een kleine draaicirkel, snelle acceleratie en een uitstekende wendbaarheid.

Flexibiliteit door emissievrije lithium-ion batterij

De nieuwe series dragen bij aan een emissievrije werkomgeving. Er ontstaat geen Co₂ uitstoot en er komen geen schadelijke gassen vrij bij het laden van de batterij. Dit maakt de trucks uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals in de voedingsindustrie of in farmaceutische toepassingen. De krachtbron kan tussentijds worden opgeladen en verhoogt daarmee de flexibiliteit aanzienlijk in vergelijking met loodzuuraccu's. De machines zijn hierdoor ideaal voor ploegendiensten.


De batterij is onderhoudsvrij

Geen schadelijke gassen en zuren die vrijkomen

Snel laden, tijdens pauzes en shiftwisselingen

 Duurzaam

 Batterij heeft een langere levensduur in vergelijking met loodzuurbatterijen

Hoog rendement

De elektrische heftrucks beschikken over veel voordelen op het gebied van onderhoud, wetgeving en duurzaamheid in vergelijking met verbrandingsheftrucks. Hoewel de initiële kosten heftruck en de batterij hoger zijn, is het rendement ook hoger. Afhankelijk van de inzet, is een terugverdientijd mogelijk binnen twee jaar in vergelijking met een verbrandingsheftruck.

Onze bewezen LPG heftrucks

Bent u op zoek naar een betrouwbare LPG heftruck? De bewezen Hyster Fortens (FT) serie biedt lage operationele kosten en constante kracht voor de zwaarste toepassingen. De machines beschikken over een zuinige ECO-eLo Fuel Efficiency Mode. Hierdoor is de FT-serie de zuinigste verbrandingsheftruck in de markt. 

Bekijk het assortiment van deze betrouwbare LPG heftrucks. Tijdelijk beschikken onze FT-trucks over het 360° pakket voordeel.


Heffiq voegt nieuwe elektrische no-nonsense trucks toe aan het assortiment

Heffiq heeft het assortiment elektrische Hyster heftrucks flink uitgebreid met de introductie van negen nieuwe elektrische drie- en vierwiel machines. De Hyster J1.5-3.5UT vierwiel en J1.6-2.0UTT driewiel elektrische heftrucks zijn de nieuwste modellen die deel uitmaken van de Hyster®UT-serie. Deze no-nonsense trucks hebben een hefvermogen tot 3,5 ton.

De nieuwe elektrische Hyster trucks zijn ontwikkeld voor basis applicaties waarin minder wordt gevraagd van de machine. Zo zijn de trucks gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te onderhouden. "De uitstekende wendbaarheid en controle over de machine, zorgen ervoor dat deze basis machines geschikt zijn voor de meest voorkomende handlingoperaties", zegt Rob O'Donoghue, Director Solutions EMEA voor Hyster Europe. “Ze zijn de perfecte aanvulling op de bestaande reeks elektrische heftrucks”.


Ergonomisch ontworpen trucks

De nieuwe elektrische UT-trucks beschikken over een ergonomisch ontworpen chauffeurscompartiment met alle bedieningselementen binnen handbereik. Een duidelijk LCD-display (fullcolour op de 4-wiel-serie) geeft de bestuurder gemakkelijk toegang tot alle benodigde gegevens. Dankzij de brede doorkijk langs de robuuste mast, hebben chauffeurs optimaal zicht.


Prestaties

Bestuurders ervaren snelle hef-en daalsnelheden en de machine beschikt over een rijsnelheid tot 16 km per uur. De trucks hebben een kleine draaicirkel en zijn compact. Hierdoor manoeuvreren de machines uitstekend in magazijnen en laadruimtes waar de ruimte beperkt is.


Opties

Er is een reeks standaard opties beschikbaar. Zo zijn verschillende masten en vorken verkrijgbaar. Hiermee kan de truck worden aangepast aan de werkomgeving. De machines zijn verder voorzien van loodzuurbatterijen.


Eenvoudig te onderhouden

Het onderhoud van de drie -en vierwiel elektrische UT-heftrucks is eenvoudig. Dit komt door de gemakkelijk toegankelijke onderhoudscomponenten en het slimme ontwerp. Zo is de bodemplaat uitneembaar en uit één stuk gemaakt. Dit scheelt tijd en kosten op het gebied van service en onderhoud.


Modellen

De nieuwe serie elektrische heftrucks bestaat uit de J1.5UT, J1.8UT, J2.0UT, J2.5UT, J3.0UT, J3.5UT vierwiel trucks met een hefvermogen tot 3,5 ton. De J1.6UTT, J1.8UTT en J2.0UTT driewiel elektrische heftrucks hebben een hefvermogen tot 2 ton. Alle machines worden ondersteund door het landelijk dekkende service netwerk van Heffiq.

Bekijk de elektrische UT-modellen

Aangepaste regelgeving binnengebruik Diesel heftrucks

Op 3 augustus 2020 heeft de overheid de ‘BasisInspectieModule Blootstelling aan dieselmotoremissies (BIM)’ gepubliceerd. Met de BIM-regeling geldt dat diesel heftrucks tot een hefcapaciteit van 8 ton niet meer binnen mogen rijden.


Waarom deze regeling?

Het uitgangspunt van de BIM-regeling is dat blootstelling van schadelijke dieselmotoremissie aan werknemers moet worden voorkomen of verminderd. In vrijwel alle gevallen betekent dit dat een machine die deze schadelijke dieselemissie uitstoot, moet worden vervangen door een elektrische of LPG aangedreven machine. Voorheen werden diesel heftrucks met meer dan 4.000 kg hefcapaciteit, mits voorzien van een roetfilter, nog in binnenruimtes toegestaan. Met de nieuwe BIM-regeling geldt dat diesel machines t/m een hefcapaciteit van 8 ton, niet meer binnen mogen rijden. 


Inspectie en handhaving

Wanneer u een dieselheftruck heeft rijden in een gesloten ruimte, dan treedt een overgangsperiode in werking. Dit houdt in dat een machine ouder dan vijf jaar, binnen een half jaar vervangen moet worden. Deze wetgeving wordt gehandhaafd door de Inspectie SZW (het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).


Investeer in de toekomst

We denken graag met u mee hoe u slim kunt investeren voor de toekomst. Zo hebben wij met de J2.5-3.0XNL en de J7.0-9.0XNL een gloednieuwe serie elektrische heftrucks die voorzien zijn van geïntegreerde lithium-ion batterijen. Deze trucks zijn uitermate geschikt voor ploegendiensten en kunnen eenvoudig tussentijds worden opgeladen. Onze bewezen LPG heftrucks uit de FT-serie en de elektrische JXN-serie bieden een uitstekende oplossing om aan de wetgeving te voldoen.


Voor deskundig advies afgestemd op uw situatie, kunt u contact opnemen via onderstaand formulier.


Wat is dieselmotoremissie

Dieselmotoremissie is geclassificeerd als genotoxisch carcinogeen. Dat houdt in dat iedere vorm van blootstelling hieraan de gezondheid kan schaden. De uitstoot van deze emissie ontstaat door verbranding van dieselolie in de motor. Zolang de emissie in de buitenlucht vrijkomt is de kans op gezondheidsschade gering. Vandaar dat deze wetgeving is toegespitst op het binnengebruik van diesel machines.


Mag een diesel heftruck niet meer binnen rijden?

Voor bedrijven is het sinds 1 januari 2003 verboden om met diesel heftrucks met een hefcapaciteit tot 4 ton in gesloten ruimtes te rijden. Met ingang van 3 augustus 2020, is dit opgeschaald naar 8 ton. De vernieuwde BIM-regeling verscherpt de maatregelen en kijkt hierbij naar de hefcapaciteit en de leeftijd van de machine:

Van een binnensituatie is sprake als een ruimte ten minste omgeven is door drie aansluitende wanden en een dak. Voor overige ruimten is nog sprake van een binnensituatie als maximaal een aaneengesloten stuk van 25% van de totale lengte van de wanden ontbreekt.


Aanvullende eisen BIM-regeling

Aanvullend geldt dat zolang de heftruck(s) nog niet zijn vervangen, de werkgever maatregelen moet nemen om de dieselmotoremissie te reduceren. Dit geldt, tenzij de heftrucks voldoen aan minimaal Stage IIIb fasenorm. In de toekomst zullen de regels omtrent diesel motoren verder worden aangescherpt. Welke maatregelen nog meer genomen kunnen worden als werkgever, kunt u terugvinden in onderstaande download van de BIM-regeling. 

Wilt u advies over deze wetswijziging? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Heffiq is voor ons Serviceteam op zoek naar een gemotiveerde:


SERVICE REGIO MANAGER - NOORD HOLLAND

In deze functie rapporteer je aan de Service Manager en ben je verantwoordelijk voor een optimale Service dienstverlening voor regio Noord-Holland (vanaf Den Haag tot Utrecht tot Den Helder). Je beheert tezamen met de Service Coördinator de relaties in jouw gebied. De Service Coördinator is verantwoordelijk voor het oplossen van 1e lijns problemen. De Service Regio Manager is verantwoordelijk voor de 2e lijns problematieken. Je bent verantwoordelijk voor de regio met de volgende taakinhoud:


 • Adviseur in salestrajecten bij technisch complexe zaken en afgifte van servicetarieven;
 • Verantwoordelijk voor de lopende contracten en beheer van deze contracten in eigen regio;
 • Verantwoordelijk voor het verkopen van preventief maintenance contracten in de regio;
 • Oplosser van 2e lijns uitdagingen zoals kwesties, technisch complexe problemen, facturatieproblemen;
 • Adviseur voor batterijbeheer, telemetrie en veiligheid;
 • Je werkt nauw samen met je Service Coördinator, Service Monteurs, Technische Zaken, Fleetmanagement en Sales.


Wat neem je mee?

 • je bent een HBO’er (werk- en denkniveau) met een technische service verlenende achtergrond bij voorkeur met ervaring in het rollend materieel (heftrucks, vrachtwagens, grondverzet);
 • je houdt van problemen oplossen;
 • je werkt in een omgeving met diverse klanten van een luchtvracht afhandelaar tot transportbedrijven tot een fruitteler tot een logistiek centrum tot een dierenhuidleverancier;
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een service verlenende kapitaalgoederenomgeving;
 • je bent een relatiebeheerder en hebt zowel commerciële als technische affiniteit;
 • je bent woonachtig in het werkgebied.


Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een uitdagende werkomgeving waarbij je zelfstandig te werk gaat. We hebben marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers. Je krijgt een leaseauto, laptop en smartphone.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected] Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.

Heffiq verbreedt assortiment met nieuwe 7-9 ton Hyster lithium-ion truck.


Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. Deze zware elektrische heftruckserie is voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De J7.0-9.0XNL-serie is emissievrij en beschikt over een hefvermogen van 7-9 ton. Hiermee biedt de truck prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een verbrandingsmotor. Waarbij de geïntegreerde lithium-ion batterij het grote voordeel heeft, dat de machine tussentijds kan worden opgeladen.

De geïntegreerde lithium-ion batterij wordt in slechts 80 minuten voor 100% opgeladen. Hiermee is de truck inzetbaar voor drie ploegendiensten in veeleisende industrieën zoals papier, bouw, hout en metaal. De elektrische heftruck beschikt over een kleine draaicirkel, snelle acceleratie en een uitstekende wendbaarheid.

Alternatief voor verbrandingstruck

"De lancering van deze heftruckserie geeft zware toepassingen een goed alternatief voor een verbrandingstruck”. Dit komt dankzij de unieke combinatie van de lithium-ion batterij en het krachtige aandrijfsysteem", zegt Phil Ireland, Programme Leader, Counterbalance Solutions bij Hyster. "Gebruikers ervaren met deze elektrische truck een prestatie die hetzelfde voelt als een diesel of LPG heftruck als het gaat om productiviteit, bediening en ergonomie. Extra bijkomende voordelen zijn het lage geluidsniveau, geen Co₂ uitstoot en lage gebruikskosten", vertelt Ireland.

Modellen

De serie bestaat uit vier nieuwe modellen, waaronder twee standaard en twee compacte uitvoeringen. De machines kunnen de volle 8 uur op maximale capaciteit werken. Dankzij de snelle acceleratie over de eerste 15 meter en topsnelheden tot 21 km/u (onbeladen) en 18 km/u (beladen), is de truck ideaal voor bedrijfsomgevingen met langere rijafstanden.

Geïntegreerde lithium-ion batterij

De lithium-ion batterij kan in minder dan 80 minuten volledig worden opgeladen met een lader van 50 kW. Dit zorgt ervoor dat de batterij tussentijds kan worden opgeladen tijdens pauzes, zonder batterijen te hoeven wisselen. De geïntegreerde lithium-ion batterij is onderhoudsvrij, waardoor op servicekosten wordt bespaard. In de juiste toepassing is de levensduur van de batterij drie keer langer in vergelijking met loodzuurbatterijen.

Optimale productiviteit voor binnen- en buitengebruik

De nieuwe trucks zijn ontworpen voor zware toepassingen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het onderhoudsvrije Hyster® Stability Mechanism™ zorgt voor een stabiele efficiënte werking, zelfs op een ongelijke ondergrond. Het robuuste chassis en het sterke mastontwerp dragen bij aan de productiviteit en het zicht voor de bestuurder. Met de Pacesetter VSM™ boordcomputer, worden alle systemen van de truck elektronisch beheerd om prestaties uit te lezen en te optimaliseren.

Bestuurderscomfort

Voor bestuurders is de truck uiterst comfortabel. Zo heeft het chauffeurscompartiment veel voetruimte, een verstelbare stuurkolom en een achteruitrijhendel voorzien van claxon. Chauffeurs beschikken over een comfortabele volledig geveerde stoel. De voetpedalen beschikken over een nauwkeurige controle bij lage snelheden. De armleuning is voorzien van geïntegreerde TouchPoint-minihendels die zorgen voor de hydraulische bediening

Productiviteit

"Dankzij de Autospeed Hydraulics-functie wordt de totale reactiesnelheid en controle van de heftruck geoptimaliseerd, hierdoor hoeft de snelheid van de hefmotor niet handmatig te worden geregeld tijdens het heffen. Zo worden chauffeurs nog productiever tijdens het werk", aldus Phil. "Het automatische vertragingssysteem (ADS) helpt de inspanning van de chauffeur te verminderen door de heftruck gecontroleerd tot stilstand te brengen als er geen gas wordt gegeven” vervolgt Phil.

Opties en functies

De truck kan volledig worden aangepast aan de specifieke toepassing. Zo is het mogelijk om verschillende vorken en voorzetapparatuur te bevestigen en zijn er veel opties beschikbaar.

Lage kosten over de levensduur

Deze heftruckserie is ontworpen met het oog op lage gebruikskosten over de levensduur. Zo beschikken de elektrische heftrucks over veel voordelen op het gebied van onderhoud, wetgeving en duurzaamheid in vergelijking met verbrandingsheftrucks. Hoewel de initiële kosten van de heftruck, de batterij en de lader hoger zijn, is afhankelijk van de inzet, een terugverdientijd mogelijk binnen twee jaar in vergelijking met een verbrandingsheftruck.

Direct op zoek naar een geschikte truck?


Wij hebben een ruim assortiment hef- en magazijntrucks trucks voor u klaar staan. Deze machines zijn direct uit voorraad leverbaar. Van stapelaar tot elektrische trekker en van lithium-ion trucks tot diesel trucks. Bent u op zoek naar een specifieke oplossing? Uiteraard denken wij graag met u mee voor een op maat gemaakt voorstel. 


✓ Ruim assortiment 

✓ Direct leverbaar

✓ Koop, huur en verzekeringsmogelijkheden

___________________________________________________________

Elektrische heftrucks

De krachtige Hyster elektrische heftrucks zijn veelzijdige machines voor uiteenlopende applicaties. De trucks hebben een kleine draaicirkel waardoor ze uiterst geschikt zijn voor smalle gangpaden. Lees hier meer over deze bewezen heftrucks.✓ Verkrijgbaar in 3-wiel en 4 wiel elektrisch

✓ 1500-5500 kg hefcapaciteit 

✓ Verkrijgbaar met verschillende typen masten 

✓ Trucks zijn uitgerust met diverse opties

✓ Een aantal modellen zijn uitgerust met zijwaarts batterij wissel mogelijkheid


___________________________________________________________

Verbrandingsheftrucks

De robuuste Hyster verbrandingstrucks bieden lage operationele kosten en constante kracht voor de zwaarste toepassingen. ✓ Verkrijgbaar in diesel en LPG uitvoering

✓ van 2500-5500 kg hefcapaciteit

✓ Verkrijgbaar met diverse soorten masten

✓ Trucks zijn uitgerust met diverse opties

___________________________________________________________

Reachtrucks

De innovatieve Hyster Reachtrucks presteren op grote hoogte. De trucks zijn stabiel, beschikken over uitstekend zicht en zijn uiterst wendbaar. Gebouwd met de kwaliteitskenmerken van Hyster: robuust, intelligent, betrouwbaar en efficiënt.


✓ Verkrijgbaar van 1200-1600 kg hefcapaciteit

✓ Diverse uitvoeringen en masten beschikbaar

___________________________________________________________

Lithium-ion trucks

We hebben een ruim assortiment aan elektrische heftrucks en pallettrucks beschikbaar in een lithium-ion uitvoering. Lees hier meer over voor de voordelen van lithium-ion


✓ Elektrische pallettrucks van 1600-2000 kg hefcapaciteit

✓ Heftrucks met een hefcapaciteit van 2000-3500 kg

___________________________________________________________

Palletrucks en stapelaars

Een groot assortiment pallettrucks en stapelaars staat voor u beschikbaar voor uiteenlopende magazijnwerkzaamheden. 

✓ Elektrische pallettrucks van 1200-2000 kg hefcapaciteit

✓ Stapelaars van 1200-1600 kg hefcapaciteit

✓ Verkrijgbaar met platform

✓ Ook speciale magazijntrucks op voorraad zoals Piek certificeerde pallettrucks en batterijwissel stapelaars.

___________________________________________________________

Werk veiliger en efficiënter


Met de Stoneridge-Orlaco zichtoplossingen voor hef-en magazijntrucks

Effectiviteit, ergonomie en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen in veel magazijnen en distributiecentra. Om een hoge efficiëntie te behalen moeten alle trucks zo veilig en optimaal mogelijk presteren.

De camerasystemen van Stoneridge-Orlaco bieden voor iedere truck de juiste zichtoplossing. Daarbij wordt het comfort en de ergonomie voor de chauffeurs aanzienlijk verbeterd. Zo hoeven bestuurders niet meer met het hoofd of nek te draaien om zicht te krijgen op lading, stellingen of gangpaden. Deze camerasystemen verdienen zich direct terug door het verminderen van schades, meer efficiëntie en meer comfort voor de chauffeur:


 Vergroot de veiligheid

Verbetert de ergonomie van de bestuurder

Werkt efficiënter

Voorkomt nekklachten

Vermindert schade

Interesse? 

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan van onze oplossingenForkView, zicht op de vorken

Pak een pallet in één keer op met het Fork view systeem van Stoneridge-Orlaco. Met de camera die gemonteerd is aan de binnenkant van de rechtervork zie je direct op de monitor of de vork goed gepositioneerd is. Voorkom eenvoudig het verkeerd insteken of het onveilig oppakken of wegzetten van pallets. Dit systeem verdient zich direct terug door het verminderen van schades, meer efficiënte en meer comfort voor de chauffeur.View-on-forks

Het View-on-forks systeem wordt gemonteerd op of onder het vorkenbord. Met dit systeem heeft de chauffeur duidelijk zicht op de vorken of voorzetapparatuur, zodat de truck optimaal gepositioneerd kan worden. Hierdoor kunnen goederen in één keer goed opgepakt of weggezet worden. Het View-on-forks systeem is geschikt voor reachtrucks, heftrucks en zijladers. Het camerasysteem is ook geschikt voor andere voorzetapparatuur. Zo is het systeem te gebruiken op onder andere rotators, papierrolklemmen en draagdoornen.Mid-mast view

Het Mid-mast view systeem wordt aan het binnenste mastdeel gemonteerd. De chauffeur kan de truck optimaal positioneren doordat hij zicht heeft op de vorken na de vrije heffing van de machine. Doordat de camera onder de vorken 'kijkt', heeft de chauffeur ook goed zicht op de liggers tijdens het wegzetten van de pallet. Het Mid-mast view systeem is bijzonder geschikt voor reachtrucks, omdat er vaak op grote hoogte ladingen worden weggezet.RadarEye, detectiesysteem

Voorkom aanrijdingen en schades met het actieve detectiesysteem RadarEye. Dit schok- en vibratiebestendige radarsysteem detecteert personen en voorwerpen in zones die voor de bestuurder niet zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen ongelukken voorkomen worden en kunnen bestuurders veiliger en efficiënter werken.Dit systeem is uitermate geschikt voor grotere heftrucks en containerhandlers.Rear view, achterzichtcamera


Met een achterzichtcamera voor de heftruck of magazijntruck, hebben bestuurders beter zicht op het werkgebied achter de truck. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot wanneer er veel achteruit wordt gereden. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op het camerabeeld als de chauffeur achteruit rijdt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen. Het rear view-camerasysteem is te monteren op elke heftruck of magazijntruck.Twistlock view, voor containerhandling

Met het twistlock-camerasysteem voor empty containerhandlers hebben chauffeurs altijd zicht op de twistlocks tijdens het oppakken en positioneren van containers.

Bij het twistlockzichtsysteem wordt er aan weerszijde van de spreader een camera gemonteerd gericht op de twistlocks. Ieder camerabeeld wordt op een eigen monitor weergegeven.Digital FrontView

De mast op de heftruck of magazijntruck belemmert vaak het zicht van de bestuurder. Met de haarscherpe Digital FrontView camera hebben bestuurders altijd vrij zicht hebben. Het camerasysteem zorgt dat dode hoeken inzichtelijk worden en dat de veiligheid wordt vergroot. Ideaal in een werkomgeving waar lange afstanden worden gereden met ladingen die het zicht blokkeren.

Nieuwe driewiel elektrische UTT heftruck


Bekijk de hele UT range

Nieuwe UT-serie

Hyster de gloednieuwe UT-serie uitgebracht. Deze serie bestaat uit heftruck en magazijntrucks die blinken uit in basis toepassingen. Met de UT-serie heeft u een machine in handen om de klus te klaren en met de kwaliteit en service die u van Heffiq gewend bent.

Hyster Stage 5 motoren

Robuust, duurzaam, productief en betrouwbaar

Hyster rust het volledige big truck assortiment uit met Mercedes-Benz/ MTU stage V-motoren. Deze krachtige motoren staan bekend om hun robuustheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De eerste serie die profiteert van Stage V-motoren zijn de empty containerhandlers en de ReachStacker.

"De stage V motoraanpassing resulteert in een schonere productieve machine" zegt Jan Willem van den Brand, directeur Big Truck Product Strategy & Solutions bij Hyster Europe. "Onze klanten kunnen een zeer efficiënte truck verwachten met een laag brandstofverbruik".


Duurzaam

De Mercedes-Benz / MTU-motoren dragen bij aan de duurzame werkomgeving. De motoren zijn zuiniger in gebruik en aangepast aan de laatste emissievoorwaarden. Zo produceert de motor aanzienlijk minder NOx-uitstoot.


Zware industrieën

“Mercedes-Benz / MTU-motoren hebben een succesvolle historie in zware industrieën als bosbouw en landbouw. Hierdoor zijn de motoren ook uiterst geschikt voor zware toepassingen in bijvoorbeeld havengebieden, ”zegt Van den Brand.

De motoren zijn gebaseerd op de bedrijfsvoertuigen van Daimler. "We zijn zeer verheugd dat Hyster, één van de toonaangevende merken voor intern transportmaterieel, heeft besloten om zijn nieuwe voertuigen met onze motoren aan te drijven" vertelt Lars Kräft, Vice President Industrial Business bij Mercedes-Benz /MTU.


Lager total cost of ownership

De trucks beschikken over een goede toegang tot de belangrijkste service onderdelen. Met lange onderhoudsintervallen van 1000 uur, wordt er bespaart op de onderhoudskosten. De motoren zijn geoptimaliseerd om goed te werken in zware toepassingen. Dit resulteert in lagere motortemperaturen, minder slijtage van onderhoudscomponenten en een verlaagd geluidsniveau. De verbeterde servicemogelijkheden en de brandstofbesparing van de motor, zorgen ervoor dat de eigendomskosten (total cost of ownership), aanzienlijk worden verlaagd. Heffiq werkt nauw samen met Hyster Europe en MTU voor een optimale service ondersteuning.


Overige modellen met stage V motoren

In navolging van de containerhandlers worden alle Hyster trucks met een hefcapaciteit van 8 ton uitgerust met stage V motoren.


Gloednieuwe XD-cabines

De Hyster ReachStacker heeft naast de vernieuwde motor ook een opvallende zwarte boom gekregen in plaats van geel. Ook worden alle big trucks met een hefcapaciteit van meer dan 8 ton, voorzien van de nieuwe XD-cabine. Bekijk alle voordelen van de Hyster XD-cabine


Meer weten over de stage V motoren of onze containerhandlers?

Nieuwe Hyster XD heftruckcabine


Hyster introduceert een nieuwe cabine voor de Big Truck-serie. "We hebben de beste heftruckcabine in de sector nog beter gemaakt", zegt Chris van de Werdt voor Hyster Europe. "Jarenlang werd de Vista-cabine op onze Big Truck-serie beschouwd als het toonaangevende cabineontwerp waarvan er zo'n 20.000 van zijn gemaakt. De nieuwste cabine voldoet aan hoogste normen in de sector.” 

Cockpit

Om het werk voor de chauffeurs nog gemakkelijker te maken, biedt de nieuwe Hyster®-cabine een "cockpitachtige" werkplek. Hierbij zijn alle bedieningselementen van de truck binnen handbereik van de bestuurder. De hoogwaardige afwerking van het interieur is voorzien van een 7" touch screen-scherm met alle belangrijke informatie. De vernieuwde armleuning is voorzien van een handige draaiknop om door het menu te navigeren. Bestuurder kunnen de concentratie goed bewaren tijdens lange diensten, dankzij het lage geluidsniveau in de cabine.


Uitstekend zicht

"Met de nieuwe cabine kunnen chauffeurs ladingen of containers heffen met optimaal zicht". Dit komt door de hoge voorruit en het volledige glazen paneel boven het hoofd", aldus Chris. "De cabine is ontworpen voor uitstekend zicht tijdens het rijden en het achteruit manoeuvreren. Verder beschikt de cabine over een volledig vrij zicht rondom de truck. Dit komt door de gebogen voor- en achterruiten en door het gepantserde dakvenster. Ook zijn de deuren van gehard glas en bevat de cabine een slank stalen frame. Het glas is krasbestendig. 


Toegankelijkheid cabine

De cabine is uitstekend toegankelijk voor bestuurders. De cabine beschikt over voldoende punten om aan vast te houden om de truck ergonomisch veilig te betreden. De robuuste stalen deuren zijn voorzien van handige functies die ervoor zorgen dat de deur eenvoudig opent en dichtvalt. " Met de grootste deuren in de heftruckindustrie en de voldoende hoofdruimte, kunnen chauffeurs gemakkelijk in en uit de cabine stappen, zelfs als ze een helm dragen.


Bediening

Dankzij de verstelbare bedieningsarm met een polskussen en Touchpoint-minihendels (of ergonomische joystickoptie), hebben chauffeurs optimaal comfort en ervaren ze minder vermoeidheid bij het bedienen van de hydrauliek, zelfs bij zware toepassingen. Er zit ook een vooruit/achteruit-schakelaar op de bedieningsarm/joystick om de bediening verder te vereenvoudigen. De draaiknop zorgt voor eenvoudige navigatie door het menu. 


Airco en climate control

"Chauffeurs voelen zich comfortabel in de ruime cabine dankzij het stoelontwerp, het grote vloeroppervlak en de verwarmings- en ventilatiemogelijkheden", aldus Chris. "Een chauffeur die zich prettig voelt is productief, of het nu gaat om de behandeling van staal in hete zomers of om het verplaatsen van lege containers in de ijzige Scandinavische winter." "Er is bijvoorbeeld een snelle ontwasemingsfunctie om snel te kunnen beginnen met de werkzaamheden, zelfs bij koud en nat weer", vervolgt Chris. " Met de klimaatregeling helpt de directe luchtstroom naar de bestuurder om extra comfort te bieden en de cabine snel af te koelen."


Sliding seat

Om het beste zicht op de vorkpunten te krijgen, kan de chauffeur met een unieke zijdelings verschuifbare stoel de zichtlijn veranderen. Deze "sliding seat" optie zorgt ervoor dat de stoel zijwaarts kan bewegen. Opties

"Er zijn heel veel functies en opties voor specifieke toepassingen. 's Nachts kan het display bijvoorbeeld automatisch worden gedimd voor minder afleiding", legt Chris uit. Om energie te besparen zijn automatische uitschakelfuncties beschikbaar, wanneer de werkzaamheden worden gepauzeerd. De verlichting kan ook worden uitgeschakeld om de batterij te sparen. Andere opties zijn:

 • MONOTROL-pedaal;
 • Trainersstoel;
 • Een automatische parkeerrem;
 • Blauwe LED-voetgangerswaarschuwingslampen;
 • Gewichts- en hoogteaanduiding van de lading;
 • Bandenspanningscontrolesysteem;
 • Sliding Seat;
 • Airco en climate control;
 • Joystick;
 • Hyster tracker.


Modellen

De nieuwe cabine is geïntroduceerd op de nieuwe H8-12XD6 / H10-16XD, H16-18XD H25-32XD(S). Ook worden de empty containerhandlers H8-9XD-EC6/7/8 & H9-11XD-ECD7/8/9 en de ReachStacker uitgerust met deze nieuwe cabine.

Wilt u advies of meer informatie over de opties en mogelijkheden van de nieuwe cabine? vul dan onderstaand contactformulier.

Onlangs hebben we bij The Cookware Company deze gloednieuwe Hyster warehouse machines afgeleverd. Het gloednieuwe distributiecentrum is voor de komende jaren volledig voorzien van het intern transport. 

Achtergrond

The Cookware Company is een wereldwijde organisatie, die bekend staat om innovativiteit en hoge kwaliteit. Vanuit het gloednieuw gebouwde Europese distributiecentrum levert het bedrijf keukengerei zoals BK pannen, messen en accessoires.

Uitdaging

The Cookware Company had voor het orderpickproces en de distributie, het juiste intern transport nodig. Vereisten waren onder andere het bedieningsgemak en een compacte machine die een tegen een stootje kan. Verder waren veiligheid, goed zicht en ergonomie belangrijke onderwerpen voor het bedrijf. 

Oplossing 

Met twee reachtrucks en drie LO2.0 orderpickers hebben we in die behoefte kunnen voorzien. Doorslaggevend waren onder andere het bedieningsgemak, de robuustheid en compactheid van onze trucks. Met een aantal maatwerk oplossingen hebben we de machines helemaal aangepast aan de wensen van de klant. Zo zijn de Lexaanplaten aangepast, zodat er veilig gescand kan worden. Ook zijn de trucks voorzien van het lift comform package en een Orlaco camerasysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het zicht optimaal is voor de bestuurder en daamee de veiligheid en ergonomie aanzienlijk worden vergroot.

Effect

Het nieuwe distributiecentrum van de Cookware company is helemaal ingericht op effeciënt orderpicken. De reachtrucks en pallettrucks zorgen voor de het laden en lossen van de vrachtwagens. Er volgen nog 2 pallettrucks met platform, (P2.0S) om de vrachtwagens te beladen. Deze worden zo spoedig mogelijk geleverd.

Van containerterminal tot kleine ondernemer

De omgeving van Rotterdam is voor Heffiq één van de belangrijkste gebieden van Nederland. De bedrijvigheid van de haven, maar ook de lokale industrie zijn een belangrijke afzetmarkt voor diensten en producten. Zo bieden wij slimme oplossingen op het gebied van intern transport aan zowel de grote haven terminal, als de kleine ondernemer.

Wat kunt u verwachten 

We bieden een passende oplossing voor uw uitdagingen op het gebied van intern transport. Met onze FleetFlex aanpak brengen we gezamenlijk uw wensen en behoeften in kaart. Dit kan uiteenlopen van een passend onderhoudscontract tot het leasen van een geheel nieuwe truckvloot. Ruim 20 monteurs staan in Rotterdam en omstreken voor u klaar voor reparaties en onderhoud. Zo hebben wij met onze FleetFlex werkwijze al vele bedrijven in regio Rotterdam geholpen met een passende oplossing. Variërend van het verlenen van service, tot de levering van containerhandlers.  • Op maat gemaakt advies voor uw intern transport
 • Onderhoud en reparaties aan alle merken
 • Begeleiding en training in schadereductie en veilig werken
 • Inrichting en begeleiding van laadstations en batterijen
 • Telemetrie integratie en trainingen
 • Vermindering van uw administratieve last
 • Optimaal kennisniveau van onze monteurs dankzij Heffiq Academy

Onze ervaring

Inmiddels zijn wij al 80 jaar dealer van Hyster trucks, één van de grootste producenten van hef- en magazijntrucks ter wereld. Daarnaast werken wij samen met gerenommeerde partners als Kärcher reinigingsmachines, Ferretto magazijnstellingen, Carer zwaar elektrisch truck en Terberg trekkers. Met onze jarenlange ervaring en ons lokale servicenetwerk, bieden wij een totaaloplossing voor uw intern transport.

Ons team

Wij hebben een multidisciplinair team van specialisten voor u klaar staan. Onze accountmanagers helpen u graag met een passend advies terwijl onze service afdeling u op weg helpt voor reparaties en (preventief) onderhoud.

Onze referenties

Wij adviseren u graag

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen dan met u contact op om uw wensen te bespreken. 

Hoge productiviteit met stage V motoren op Hyster Heftrucks

In navolging van de 4-9 tons heftrucks van Hyster, zijn nu ook de H2.0-3.5FT trucks (2000-3500 kg hefcapaciteit  voorzien van stage V motoren. Deze aanpassing resulteert in een zuinige en stille motor. De motor is aangepast aan de huidige emissie voorschriften. Hierdoor wordt het niveau van stikstofoxiden (NOx) gereduceerd. Alle uitvoeringen vanaf 2 ton hefcapaciteit (H2.0-9.0FT) voldoen nu aan het stage V label.


Aanpassingen voor stage V

Om aan de Stage V-eisen te voldoen worden de diesel motoren voorzien van een roetfilter (DPF). De LPG motoren zijn geschikt gemaakt voor stage V door een upgrade van de aandrijving en door de standaardkatalysator.


Voordelen van stage V motor

Naast het voordeel dat de motoren voldoen aan de eisen, hebben de aanpassingen ook een positief effect op het verbruik en de prestatie. Zo geldt voor de H2.0-3.5FT dat de prestaties aanzienlijk worden verbeterd: • Stage V motoren bieden een uitstekende brandstofefficiëntie met 2,6 l per uur op de VDI 2198 (60 cycli) brandstofverbruik test.
 • De productiviteit is hoog: de truck kan 65 ladingen per uur verplaatsen
 • Deze motor vermindert het geluid, waardoor het comfort voor de bestuurder wordt verbeterd en het geluidsniveau in de omgeving wordt verlaagd

Modellen

De Kubota 2.4 liter stage V motor is beschikbaar op de H2.0-3.5FT-modellen. De andere modellen uit de FT-range zijn voorzien van een Kubota 3.8 liter 55 kW DOC-motor. 

Advies over stage V motoren?

We helpen u graag met de het juiste advies voor uw specifieke toepassing en denken we graag met u mee om uw doelstellingen te behalen op het gebied van intern transport. 

Beter zicht door wide view mast op elektrische J2.5XN Heftruck


Hyster introduceert een innovatieve wide view mast voor de J2.5XN heftruck. Deze optie is uniek in de markt en speciaal ontwikkeld om het zicht door de mast voor de bestuurder te vergroten. De optie is mogelijk op tweetraps masten met volledige vrije heffing voor deze 2,5-tons elektrische heftruck.


 • Breder zicht door de mast
 • Verbeterd zicht op de vorkpunten


Breder zicht door de mast

De wide view mast vergroot de breedte tussen de mastkanalen met 352 mm (177 mm aan elke kant). Het zicht wordt met 67% verbeterd wanneer de vorken zich op de grond bevinden. Uit feedback van bestuurders blijkt dat het zicht aanzienlijk is verbeterd bij het vooruit rijden en manoeuvreren van de truck.Verbeterd zicht op de vorkpunten

Onderzoek toont aan dat bestuurders een groot deel van hun werktijd besteden aan het positioneren en aanpassen van de hoogte van de vorken. Voornamelijk bij het oppakken en wegzetten van een last. Door het zicht te vergroten op de vorkpunten, pakt de bestuurder sneller een lading.

De afbeelding toont het resultaat van het zicht met de wide view optie. Hiervoor werd de lichtbron op ooghoogte van chauffeur geplaatst. De resultaten tonen aan dat het zicht op de vorkpunten met 40% is toegenomen ten opzichte van traditionele masten.


Specificaties

De optie met de wide view mast wordt alleen aangeboden op de J2.5XN:

 • voorzien van een lange wielbasis
 • voorzien van tweetraps masten met volledige vrije heffing (FFL) op twee verschillende hoogtes:
  - 3400 mm tweetraps FFL-mast (2195 mm verlaagde hoogte)
  - 4420 mm tweetraps FFL-mast (2745 mm verlaagde hoogte) met elk class-2 typeAdvies nodig?

Meer weten over de mogelijkheden: vul dan onderstaand contact formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Heffiq voegt nieuwe Hyster J2.5-3.0XNL 

Lithium-ion heftruck toe aan assortiment


Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De truck kenmerkt zich door een hoog rendement, optimale flexibiliteit en een volledig nieuw design. Hierdoor is de truck geselecteerd als finalist van de IFOY-awards. Met de J2.5-J3.0XNL voegt Heffiq een krachtige duurzame truck toe, aan het brede assortiment.


De nieuwe heftruck biedt een uitstekende oplossing voor enkele problemen die onze klanten ervaren, "zegt Martin Boyd, Vice President -Product Planning & Solutions van Hyster. De J2.5-J3.0XNL is namelijk volledig ontworpen met het oog op de geïntegreerde lithium-ion energiebron. Hierdoor ontstond er ruimte voor een compleet nieuw design met aanzienlijke voordelen in vergelijking met een traditioneel heftruckontwerp.


Voordelen van vernieuwd ontwerp

Zo biedt het vernieuwde ontwerp een groot open bestuurderscompartiment met extra voetruimte. De ergonomie wordt aanzienlijk vergroot doordat bestuurders gemakkelijker in- en uit de truck kunnen stappen. Dit komt doordat het bestuurderscompartiment lager is geplaatst. Hierdoor beschikt de truck over een verlaagd zwaartepunt, wat bijdraagt aan een verbeterde wegligging tijdens lange ritten en in bochten. Met name voor langere bestuurders is het lager geplaatste compartiment een uitkomst.


Verbeterde acceleratie

"We konden het totale gewicht van de elektrische truck verminderen door gebruik te maken van de geïntegreerde lithium-ion batterij. Hierdoor konden onze ingenieurs het chassis optimaliseren en de acceleratie en stabiliteit aanzienlijk verbeteren", aldus Boyd. "De heftruck kenmerkt zich door een hoog rendement en lage operationele kosten".


Flexibiliteit door lithium-ion batterij

Het onderhoud aan de J2.5-J3.0XNL wordt gereduceerd door de onderhoudsvrije lithium-ion batterij. De krachtbron laadt snel op en verhoogt aanzienlijk de flexibiliteit in vergelijking met loodzuuraccu's. Zo kan de batterij eenvoudig worden bijgeladen tijdens pauzes. Hiermee wordt de productiviteit gewaarborgd tijdens ploegendiensten, omdat er geen wisselbatterijen meer nodig zijn. Bovendien heeft de batterij een aanzienlijk langere levensduur in vergelijking met loodzuur batterijen. Met een hefcapaciteit van 2500-3000kg is de J2.5-J3.0XNL bijzonder geschikt voor middelzware toepassingen.

Emissievrij

De nieuwe truck draagt bij aan een emissievrije werkomgeving, aangezien er tijdens het laadproces geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals de voedings- en drankenindustrie of in farmaceutische toepassingen.


De nieuwe Terberg YT serie

Klaar voor de toekomst


Werk productiever en comfortabeler met de nieuwe YT

De nieuwe generatie YT-series van Terberg is duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Bestuurders ervaren het hoogste niveau van comfort en ergonomie. Het assortiment omvat de Terberg YT193 / YT223 (diesel Stage V-gecertificeerd) en de volledig elektrische YT203-EV, voorzien van de nieuwste generatie EV-technologie.


De nieuwe Terberg YT serie is ontworpen voor containerterminals, distributiecentra, industriële sites, afvalverwerkingslocaties en luchthavens. Het draagt bij aan een schonere werkomgeving, lager brandstofverbruik en duurzamer transport.


Meer infomatie over terberg trekkers?

Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24-uur contact met u op. 

Elektrische heftruck 

Met geïntegreerde lithium-ion batterij


Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een nieuwe elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. Hierdoor wordt zowel de flexibiliteit als de ergonomie voor de bestuurder aanzienlijk vergroot. 

De J2.5-J3.0XN elektrische heftruck vormt een uitstekend alternatief voor verbrandingstrucks of elektrische trucks met wisselbatterijen. De geïntegreerde lithium-ion batterij is namelijk geschikt voor tussenladingen, waardoor de flexibiliteit wordt vergroot. De truck kenmerkt zich verder door het hoge rendement en een volledig nieuw design. Afhankelijk van het model beschikt de truck over een hefcapaciteit van 2500 of 3000kg. Hiermee is de J2.5-J3.0XNL een duurzame oplossing voor veelzijdige werkzaamheden in middelzware applicaties.


Nieuw ontwerp

De J2.5-J3.0XNL is volledig ontworpen met het oog op de geïntegreerde lithium-ion energiebron. Hierdoor ontstaat er meer werkruimte voor de bestuurder in vergelijking met een traditioneel heftruckontwerp. De ergonomie wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. Het nieuwe design en de geïntegreerde batterij hebben ervoor gezorgd dat de truck genomineerd is voor de IFOY awards van 2020. 


Voordelen van geïntegreerde lithium-ion batterij

✓  Onderhoudsvrije batterij

✓  Emissievrij; geen uitstoot van schadelijke gassen en zuren

✓  Snel laden, tijdens pauzes en shiften

✓  Ideaal voor applicaties met ploegendiensten of meerdere shifts

✓  Lange levensduur van de batterij in vergelijking met loodzuurbatterijen (3 keer langer, afhankelijk van de inzet)

✓  Duurzaam


Voordelen van ergonomisch design

Het vernieuwde design zorgt voor extra ruimte voor de bestuurder. Hierdoor wordt het comfort en gebruiksgemak vergroot. Zo beschikt de truck over de volgende ergonomische voordelen:


✓ Groot open bestuurderscompartement, bevordert de ergonomie

✓ Extra beenruimte tijdens het rijden

✓ Lagere vloer zorgt voor eenvoudig in- en uitstappen

✓ Verlaagde zitpositie zorgt voor meer hoofdspeling, ideaal voor langere bestuurders

✓ Het lage zwaartepunt van de truck bevordert de stabiliteit van de truck bij bochten en langere stukken


Inzet en industrie

De J2.5-3.0XNL is geschikt voor middelzware inzet. De 360 Ah lithium-ion batterij kan eenvoudig worden opgeladen tijdens pauzes, waardoor de truck voldoende capaciteit heeft voor meerdere shifts. De nieuwe truck draagt bij aan een emissievrije werkomgeving, aangezien er tijdens het laadproces geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals de voedings- en drankenindustrie of in farmaceutische toepassingen.

Veilig werken met intern transport

IN DE 1,5 METER ECONOMIE

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om extra alert te zijn. Dus ook in het gebruik van intern transportmiddelen. Wij geven hierbij een aantal suggesties en tips om veilig en verantwoord te werken binnen de 1,5 meter economie. Let daarbij extra op de dagelijkse controle en de batterij van de truck.

1. Houd de richtlijnen aan

Zorg voordat je gaat werken met een heftruck of magazijntruck dat je handen zijn gewassen en dat je op gepaste afstand blijft van collega’s. Werk je in meerdere shifts? Zorg er dan voor dat de machine na gebruik gedesinfecteerd wordt bij het stuur, hendels, dissel en sleutel. Oftewel alle elementen waar je met je handen in aanraking komt met de machine. Dit is extra belangrijk als er meerdere personen gebruik maken van de machine. De volgende tips dragen bij aan een goed gebruik van intern transport in de 1,5 meter economie:

• Houd je aan de richtlijnen;

• Gebruik beschermingsmiddelen als handschoenen, mondkapje en desinfectie;

• Beperk het gebruik van de machine door teveel verschillende personen;


2. Controleer de machine dagelijks

Heftruckchauffeurs hebben de verantwoordelijkheid om de heftruck dagelijks op een aantal punten te controleren. Door deze dagelijkse controle worden eventuele gebreken eerder opgemerkt, waardoor de veiligheid wordt vergroot. Meld eventuele schade direct aan de leidinggevende. Let bij de dagelijkse controle op de volgende punten.


A. Loop rond de machine en controleer:

✓ Eventuele schade aan: banden, slangen, vorkenbord en mast

✓ Vloeistoffen controle: motorolie, koelvloeistof en bij elektrische trucks het waterniveau van de batterij (hoeft niet bij lithium-ion)

✓ Lekkage: let goed op of er geen olie of vloeistoffen op de vloer zijn gelekt


B: Controle van de machine en instellingen

✓ Stel de stoel en spiegels in

✓ Controleer de werking van de knoppen, hendels, claxon, verlichting en remmen

✓ Bekijk grondig de werking van het hydraulische systeem op de volgende manier:

• Schuif de mast uit tot de hoogste stand en daarna tot de laagste stand
• Breng de mast voorover en achterover (neigen)
• Beweeg de vorken helemaal naar beneden en naar boven
• Zet voorzetapparatuur in werking als die is gemonteerd

✓ Bekijk bij elektrische machines goed of de batterij geladen is en of er geen meldingen zijn op het display

Ga voor de uitgebreide controlelijst naar: https://www.heffiq.nl/checklist-heftruck/3. Let op de batterijen

Vanwege de impact van de maatregelen staan machines vaker stil. Dit kan gevolgen hebben voor de batterijen van uw intern transport. Zo kan een deels ontladen of slecht onderhouden batterij, blijvende schade oplopen. Met de volgende tips wordt dit voorkomen:


A. Tips voor trucks met loodzuurbatterijen

Wanneer de productie een tijd wordt stilgelegd, is het belangrijk om de batterij van de truck in een goede conditie achter te laten.


✓ Controleer het waterniveau van de batterij

✓ Wanneer dit te laag staat, vul dit bij tot het gewenste niveau, meer hierover op https://www.heffiq.nl/batterij

✓ Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen

✓ Ontkoppel de stekker van de batterij los van de truck

✓ Rond eens per maand een volledige laadcyclus af, zodat de batterij in conditie blijft


B. Wanneer u de truck weer gaat gebruiken:

✓ Besteed na de dagelijkse controle extra aandacht aan het remsysteem

✓ Controleer of de handrem goed vrijkomt en of de voetrem voldoende werkt

✓ Let goed op eventuele bijgeluiden door geoxideerde onderdelen

4. Tips voor trucks met lithium-ion batterijen

Lithium-ion batterijen hebben minder onderhoud nodig. Ondanks dat de energiebron niet een volledige laadcyclus nodig heeft, is het toch van belang om de energiebron op tijd te laden. Het kan voorkomen dat de batterij door zelfontlading te diep worden ontladen. Hierdoor zal het BMS (batterij management systeem) de batterij uitschakelen. Echter stopt het zelfontladingsproces niet. Het gevolg hiervan is dat wanneer deze diepontlading te lang aanhoudt, de batterij beschadigd kan raken.

Als de truck een tijd niet gebruikt gaat worden, zorg dan voor onderstaande stappen:


✓ Laad de batterij op tot 100%

✓ Ontkoppel de stekker van de batterij van de truck

✓ Rond eens per maand een volledige laadcyclus af, zodat de batterij in conditie blijft.


Meer tips en informatie?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 150 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Carer zware elektrische heftrucks. Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt.

Voor onze werkplaats op het Wavin bedrijventerrein in Hardenberg zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende


SERVICE- EN/OF ONDERHOUDSMONTEUR

Als Monteur verricht je reparatiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks en overig transport materieel.

Hoe ziet een werkdag van een Monteur bij Heffiq eruit?

In de compleet ingerichte Heffiq werkplaats met o.a. hefbruggen en een magazijn op het Wavin bedrijventerrein voer je voor verschillende klanten op en buiten het bedrijventerrein geplande preventieve- en correctieve onderhoudswerkzaamheden aan verschillende intern transport middelen uit.Daarnaast verhelp je storingen aan de interne transportmiddelen bij de gebruikers op en buiten het Wavin bedrijventerrein. Dit alles doe je met behulp van speciale gereedschappen, zoals speciale uitlees apparatuur, software digitale onderdelen- en werkplaatshandboeken. Je werkt zelfstandig, je plant samen met de klanten het onderhoud en de reparaties. Voor overleg en technische ondersteuning kun je terugvallen op je Service Coördinator en de Technical Support afdeling. Je organiseert je werkzaamheden zelfstandig daarvoor heb je de beschikking over online onderdelen bestelsystemen. Ook de rapportage van je uitgevoerde werkzaamheden gebeurt digitaal, na de werkzaamheden maak je een werkrapport, deze overhandig je aan de gebruiker en licht je mondeling toe. De technieken en werkzaamheden die je tegenkomt zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydraulisch, pneumatisch tot mechanisch.


Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek, -
 • Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Drenthe/Overijssel;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.


Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. Daarnaast volg je via de Heffiq Academy je eigen opleidingstraject en we hebben uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. Of neem een kijkje op onze website www.heffiq.nl. Jouw sollicitatie kan je sturen naar: [email protected]

Orderpicker huuractie

De Hyster high level orderpickers zijn ontworpen voor efficiënte orderpickwerkzaamheden waar betrouwbaarheid een vereiste is. Deze sterke orderpicker zorgt ervoor dat orders snel kunnen worden verzameld. Met een hefhoogte tot 9000 mm, is de ordepicker ideaal voor magazijnen met hoge stellingen of waar de ruimte beperkt is. 

 • Tijdelijk gratis transportkosten
 • Tijdelijk gratis opbouwkosten
 • Direct leverbaar

Eigenschappen van onze K1.0H orderpicker:


✓ 1200mm vorken;

✓ Hefhoogte tot 9000mm;

✓ Multifunctioneel:

✓ Voor veelzijdige toepassingen en ideaal voor langere afstanden;

✓ Onderhoudsarm;

✓ Hefcapaciteit van 1000kg;

Wilt u meer weten over onze orderpickers?

Vul dan onderstaand formulier in

* - Minimale huur van 6 maanden

  - Actie geldig voor huurperiode die voor 31 december 2020 start.

Een gebruikte heftruck of magazijntruck nodig? 

Direct gebruiksklaar en scherp geprijsd!

Is uw huidige heftruck al een tijdje aan vernieuwing toe en bent u op zoek naar een krachtige vervanger? Of is het zaak dat u zo snel mogelijk een degelijke reachtruck vindt die u direct in gebruik kunt nemen? Wat uw zoektocht ook moge zijn, uiteindelijk wilt u natuurlijk het beste voor uw geld. Maar heeft u tijdens het speuren al eens overwogen om voor een gebruikte truck te gaan?

Het Approved Used Programma

Het approved used programma bestaat uit drie heldere stappen:

Brons:

Deze keuze biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

✓ De truck is getest en bedrijfsgereed;
✓ De vorken en kettingen zijn gecontroleerd;
✓ De banden voldoen aan de minimale profieldiepte;
✓ Alle essentiële functies van de heftruck zijn getest;
✓ De stoel en gordel zijn grondig getest vanuit veiligheidsoogpunt;
✓ Het lakwerk is cosmetisch opgewaardeerd;
✓ U krijgt 1 maand garantie.


Zilver:

Deze truck is ontworpen voor meer intensief gebruik.

✓ Zoals Brons, maar ook;
✓ Nieuwe vorken;
✓ Volledig gereviseerde bestuurdersstoel en gordel;
✓ Elektrische trucks worden geleverd met volledig geteste batterij en lader;
✓ De transmissie is getest onder druk;
✓ De stuurkolom is gecontroleerd;
✓ De mast, chassis en hydrauliek zijn getest;
✓ De banden zijn minder dan 40% versleten;
✓ Het lakwerk is uitgebreid gerepareerd;
✓ U krijgt 3 maanden garantie (of 250 draaiuren).

Goud:

Als u kiest voor dit level, is uw truck zo goed als nieuw.

✓ Zoals Brons en Zilver, maar nu:
✓ Nieuwe kettingen;
✓ Nieuwe stoel en gordel;
✓ Nieuwe banden;
✓ Nieuwe accu;
✓ Volledig opnieuw gespoten;
✓ U krijgt 6 maanden garantie (of 500 draaiuren).

Bij Heffiq rebuilden wij gebruikte trucks volgens het ‘Hyster Approved Used programma’. Hierbij krijgen gebruikte trucks een hun tweede leven die nog jarenlang uw bedrijf waardevol kunnen dienen. Hergebruik is, zeker vandaag de dag met het oog op duurzaamheid, van groot belang. Bovendien hoeft dit niet te betekenen dat u inlevert op kwaliteit of betrouwbaarheid. Met ons ‘Hyster Approved Used’ programma krijgt u een truck met klasse, maar dan tegen een prijs waar een nieuwe machine niet aan kan tippen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over ons programma en laten wij u zien wat de voordelen zijn van het kiezen voor een hergebruikte truck.

Direct leverbaar: wij staan voor u klaar

Wanneer u eenmaal heeft besloten dat u een heftruck, stapelaar of hoogwerker nodig heeft, heeft u natuurlijk geen zin om nog lang te wachten. Waar het normaliter een aantal weken kan duren voordat een product naar uw wensen geleverd kan worden, staan onze trucks al direct voor u klaar! Ons assortiment aan trucks - Brons, Zilver en Goud - is groot en wij kunnen ze binnen no time aan u leveren. Neem nu een kijkje naar ons ‘used’ aanbod en misschien vindt u precies wat u zoekt!

Denken aan duurzaamheid

Bij het ‘Hyster Approved Used’ programma hechten wij veel waarde aan echte levensduur van materialen. Gebruikte trucks hebben vaak nog een hoge restwaarde. De trucks kunnen vaak met cosmetische aanpassingen of reparaties worden toegevoegd voor ons gebruikte aanbod. Door duurzaam met materialen om te gaan, respecteren we de echte waarde van een product. Een goed voorbeeld hiervan is het hergebruik van batterijen in elektrische trucks, die wij, wanneer mogelijk, een tweede leven bieden.

De juiste service

Bij ons gebruikte aanbod helpen we u graag met de juiste service en onderhoud. Met ruim 82 onderhoudsmonteurs en een landelijk dekkend support netwerk staan graag voor u klaar. Onze monteurs kennen vaak de machines uit ons Approved used aanbod omdat ze door ons zijn onderhouden. Zo bent verzekerd van een dealeronderhouden truck waarbij de historie van de truck bekend is.

De voordelen op een rij

Wat kan een gebruikte truck voor u betekenen? In dit artikel hebben we laten zien dat een ‘Hyster Approved Used’ truck prachtige kwaliteit biedt tegen een scherpe prijs. U krijgt waarde voor uw geld en bepaalt zelf aan welke standaarden uw ‘nieuwe’ truck moet voldoen (Brons, Zilver of Goud). Ze zijn allemaal sowieso betrouwbaar, hoogwaardig en aantrekkelijk geprijsd. Zo hebben wij dus een aanbod voor ieder budget. Verder staan er al een hoop trucks voor u klaar en staan ze binnen no time op locatie. Onze monteurs kennen de machines zodat u verzekerd bent van een dealer onderhouden truck. Als laatste draagt u ook een steentje bij aan het klimaat door her te gebruiken. Met zo’n groot voordeel voor uw portemonnee, directe levering en een duurzame mindset, hoeft deze beslissing niet zwaar te wegen! Bekijk hier meteen ons aanbod of bel ons!

Heftruck opleidingen toolbox

Als gevolg van de coronacrisis worden er niet of nauwelijks meer bedieningstrainingen gegeven. Het geven van trainingen in groepsverband past niet binnen de richtlijnen van de overheid op dit moment. Wij volgen de regels en richtlijnen die branche organisatie BMWT heeft opgesteld. Op deze pagina behandelen we de meest gestelde vragen. 

Waarom is een certificaat belangrijk?

Het certificaat van een bedieningstraining is een bewijs dat de betreffende medewerker instructie heeft gehad voor het veilig bedienen van het arbeidsmiddel. In het verlengde daarvan is belangrijk dat de werkgever gedurende het arbeidsproces instructies en informatie over veilig werken blijft geven (bijvoorbeeld tijdens een toolboxmeeting of aan het begin van iedere shift of nieuwe opdracht). Daarmee voldoet de werkgever aan de vereisten van de Arbowetgeving over voldoende instructie. Onderstaand hebben we een aantal hulpmiddeleb hiervoor opgesteld. 

Wat als het certificaat nu verloopt?

Het certificaat is een bewijs voor de instructie die de werknemer heeft gehad over het veilig werken met het arbeidsmiddel. Dit is vooral belangrijk voor beginnende medewerkers. Die moeten eerst voldoende instructie en training hebben gehad. Voor medewerkers waarvan het certificaat verloopt, mag worden verondersteld dat ze in beginsel voldoende vaardigheden hebben om veilig te werken. Het uitstellen van de herhalingstraining kan tijdelijk worden gecompenseerd door extra aandacht te geven aan veiligheid tijdens de dag- en shiftstarts.

Kortom: het verlopen van het certificaat van een bedieningstraining is vervelend, maar het betekent niet dat u meteen niet meer aan de wettelijke verplichtingen voldoet.

BMWT geeft verlenging afloopdatum certificaat


Onder de huidige omstandigheden is het logisch dat de herhalingstrainingen worden uitgesteld. Kandidaten met een certificaat dat verloopt in de periode maart – juni 2020 komen in aanmerking voor een herhalingstraining. Neem contact op met uw trainingsbedrijf over het inplannen van de herhaling indien de omstandigheden dit toelaten. U moet wel een kopie van uw certificaat kunnen tonen.

Toolbox

In deze toolbox hebben we een aantal hulpmiddelen opgesteld om uw personeel gedurende deze periode te instrueren. Het doorlopen van deze Toolbox is geen vervanging van het certificaat. De middelen zijn slechts bedoeld als hulpmiddel, om uw personeel waarvan de passen dreigen te verlopen, geïnstrueerd te houden.

Herhaalopleiding inplannen?

Op basis van de gestelde Corona maatregelen, kunnen we momenteel geen trainingen bieden voor beginnende chauffeurs. In overleg met u, kunnen we de mogelijkheden bespreken hoe we een herhaaltraining kunnen organiseren. Vul hiervoor onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Hoe zorgt u voor de continuïteit

Van uw intern transport?

Om verzekerd te zijn van jarenlang zorgeloos gebruik van uw intern transport, helpen wij u graag met een passend preventief onderhoudsabonnement. Dit abonnement wordt voor u op maat gemaakt waarmee u verzekerd bent van de volgende voordelen:


 • Tijdige BMWT keuring van uw machines van alle merken;
 • Onderdelen worden vervangen volgens fabrieksvoorschrift;
 • U zit nergens aan vast het abonnement is eenvoudig opzegbaar.

Ons landelijk dekkend servicenetwerk van ruim 70 vakbekwame monteurs staat dagelijks tot uw beschikking om de continuïteit van uw intern transport te waarborgen.

Onderhoudsvideo

Bekijk in onderstaande video een dag uit het leven van onze service monteur Tom Stoel.

De voordelen van een preventief onderhoudsabonnement

Met een preventief onderhouds abonnement bent u volledig ontzorgd op onderstaande punten:


  ✓ Inspecteren van de machine

  ✓ Batterij inspectie

  ✓ Nakijken en testen van voorzetapparatuur

  ✓ Smeren van bewegende delen

  ✓ Verversen vloeistoffen

  ✓ Vervanging van versleten onderdelen

  ✓ Reparatie advies

  ✓ Geen voorrijkosten

  ✓ BMWT keuring

Meer weten over onze service?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op, of bel direct met ons servicenummer: 0900-22 55 448

Hyster UT-elektrische heftrucks

Gloednieuwe elektrische heftruck range van Hyster

Hyster heeft een gloednieuwe elektrische heftruck range ontwikkeld: de J1.5UT-3.5UT. Deze vierwiel elektrische heftrucks zijn verkrijgbaar met 1500 tot 3500kg hefcapaciteit. Deze trucks blinken uit in toepassingen met een basis inzet. Met de UT-serie heeft u een no-nonsense machine in handen met de kwaliteit en service die u van Heffiq gewend bent.

Sterke punten van de UT elektrische heftrucks

 • No-nonsense truck
 • Volledig nieuwe serie
 • 1500-3500 kg hefcapaciteit
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Ergonomisch design, met alle bedieningselementen binnen handbereik
 • Uitgerust met een robuuste mast met uitstekend zicht
 • Duidelijk LCD display met inzicht in belangrijkste parameters


Wilt u advies of meer informatie over de UT elektrische heftruck serie? Vul dan onderstaande formulier in.

Hyster UT stapelaar

Gloednieuwe scherp geprijsde stapelaar


Hyster heeft met de S1.5UT een  gloednieuwe stapelaar ontwikkeld. Speciaal gemaakt voor basis applicaties en standaard voorzien van: 

 • 1500 kg hefcapaciteit
 • 5000 mm driedelige mast
 • Robuuste mastconstructie
 • Display met batterij indicator
 • Kruipsnelheid
 • Stuurbekrachtiging
 • 220 Volt On-board lader
 • 1 jaar garantie (of 1000 werkuren)

Wilt u advies over de UT-serie? Vul dan onderstaande formulier in.

Hyster UT-pallettruck

Gloednieuwe scherp geprijsde pallettruck

Hyster heeft met de P2.0UT S een gloednieuwe pallettruck ontwikkeld met platform. Deze pallettruck is speciaal gemaakt voor basis applicaties en beschikt standaard over de volgende voordelen:

 • 2000 kg hefcapaciteit 
 • Platform, voor lange afstanden
 • Display met batterij indicator
 • Ergonomische disselkop
 • Kruipsnelheid
 • Stuurbekrachtiging
 • 220 Volt on-board lader 
 • 1 jaar garantie (of 1000 werkuren)

Wilt u advies over de UT-serie? Vul dan onderstaande formulier in.

Hoe hygiënisch is uw werkvloer? 

Een schone werkvloer is een must in deze bijzondere tijd. Het houdt de werkomgeving hygiënisch. Met ons assortiment Kärcher reinigingsmachines bent u verzekerd van een schone en veilige werkomgeving.


Bekijk ons overzicht Kärcher reinigingsmachines

Wilt u een schone en veilige werkvloer?

Met onze Kärcher professional line bieden wij een breed assortiment aan reinigingsmachines. Maar welke machine past het beste bij uw wensen? Het is belangrijk om de onderstaande vragen mee te wegen in uw keuze voor de juiste machine. • Hoe groot is het vloeroppervlak?
 • Welke type vloer is er aanwezig?
 • Welke obstakels zijn er aanwezig in de werkomgeving?
 • Welke aandrijving is er nodig?

Meer weten over de juiste machine? 

Wij helpen u graag met de juiste keuze voor een reinigingsmachine die bij uw wensen past.

Onze service staat voor u klaar

In deze onzekere tijden gaat onze service door. Onze medewerkers volgen strikt de RIVM richtlijnen en overheidsmaatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Degewenst voeren wij onze werkzaamheden buiten uit. Uw intern transport materieel, van elk merk, blijft bij ons in goede handen. 

Een landelijke dekkend service netwerk van ruim 70 monteurs met compleet ingerichte servicewagens staat tot uw beschikking. Onze monteurs worden regelmatig getraind op het gebied van producten, techniek en veiligheid zodat ze over alle benodigde kennis beschikken om u te kunnen helpen. Ook beschikken onze monteurs over laptops uitgerust met de laatste software om uw intern transport uit te kunnen lezen. U kunt bij ons terecht voor:


 • BMWT veiligheidskeuringen
 • Onderhoud 
 • Storingen

Meer informatie over onze service? Neem dan contact op via ons formulier of bel met 0900-22 55 448

Bekijk ook onze tips om veilig te werken met intern transport in de 1,5 meter economie:


Onze adviseurs zijn bereikbaar


In deze tijden zijn onze adviseurs voor u beschikbaar.


 • Dit kan uiteraard telefonisch of via e-mail maar ook via alternatieve communicatiemiddelen zoals Webex, Skype, Facetime of Whatsapp.
 • Onze medewerkers zijn bereikbaar via al onze gebruikelijke communicatiekanalen zoals email, telefoon of via onze website.
 • U kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier

Hyster FT- en JXN heftrucks

Onze bewezen heftruck series

Wij denken graag met u mee voor een geschikte oplossing op het gebied van uw intern transport. Met onze bewezen FT- en JXN-heftrucks, bieden we een uitgebreid productaanbod. Deze krachtige series blinken uit in productiviteit en zijn gemaakt van robuuste en duurzame materialen. 


Meer informatie over onze bewezen heftruck series:


Onze FT-verbrandingsheftrucks komen het best tot hun recht in de zwaarste applicaties. De trucks zijn tijdelijk verkrijgbaar met een 360° pakket voordeel van maar liefst €2.000,-.

De elektrische JXN-serie is een duurzaam alternatief die uitstekend tot zijn recht komt in middel tot zware applicaties. Deze robuuste elektrische heftrucks zijn standaard voorzien van 2 jaar volledige garantie. Wij adviseren u graag over de juiste batterijkeuze zoals lithium-ion. 

Wanneer kiest u voor een elektrische heftruck of verbrandingsheftruck?

Om tot een goede keuze te komen over de heftrucks die bij uw bedrijfssituatie past, maakt u een inventarisatie. Let hierbij tenminste op de volgende zaken: • Doelstellingen
 • Wensen voor inzet en voorzetapparatuur
 • Functionele eisen
 • Budget
 • Bedrijfsomstandigheden en veiligheid
 • Huidige vloot
 • Infrastructuur van elektrische heftruck en/of verbrandingsheftruck
 • Draaiuren


Lees meer info over de keuze tussen elektrische of verbrandingsheftrucks

___________________________________________________________

Direct op zoek naar een heftruck- of magazijntruck?

Bekijk ook ons aanbod direct leverbare trucks:

Advies over één van onze heftruckseries? Vul dan onderstaande formulier in.


Fruytier is sinds 1942 een Europees familiebedrijf dat zachthout (spar, Douglasspar) verwerkt. Met vestigingen in België, Frankrijk en Duitsland verwerkt het bedrijf jaarlijks meer dan 1 miljoen m³ hout. Fruytier behoort daarmee tot de top 20 van naaldhoutzagerijen in Europa. De beheersing van de volledige houtproductieketen is een belangrijke troef en een cruciaal element van de strategische visie van het bedrijf.

Alles wordt beheerd door één contactpersoon. Van het bos tot de levering van afgewerkte producten aan klanten. Dit gebeurt via een geoptimaliseerde logistiek en dankzij de centrale ligging in Europa. Fruytier kan op korte termijn grote hoeveelheden gezaagd en verwerkt naaldhout leveren, helemaal volgens de specificaties van de klant. In deze bedrijfssector is duurzaamheid een erg belangrijk onderwerp. Zo koopt het bedrijf naaldhout in vanuit bossen in de buurt van de productielocaties. Ook worden alle elementen van het hout intern benut. Houtzaagsel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de eigen productie van pallets. Fruytier levert timmerhout, tuinhout en verbrandingsproducten. In totaal werken er ruimt 650 mensen bij de Fruytier-groep

De uitdaging

Op de site van Fruytier-in Marloie in België worden jaarlijks meer dan 250.000 m³ zachthoutproducten verwerkt. Een deel daarvan wordt naar de site in Marche-en-Famenne gestuurd. Dit voor allerlei nabewerkingen om de afwerking van het product te verbeteren, zoals schaven met hoge snelheid (400 m/min), drogen, wateren of impregneren onder hoge druk.

Fruytier beheert meestal heel grote bestellingen van zijn klanten en verzorgt zelf al het logistiek. Om dit allemaal te kunnen bolwerken streeft Fruytier naar optimale efficiëntie en voortdurende innovatie. Dit zowel in de producten als in de processen. Uiteraard brengt dit heel wat logistieke uitdagingen met zich mee.

Toen de hoofdleverancier van heftrucks de productie van machines stopzette, moest Fruytier op zoek gaan naar een nieuwe logistieke partner. De eisen lagen dan ook zeer hoog. Zo had het bedrijf verschillende typen machines nodig, die ingesteld zijn op zeer intensief gebruik en zware ladingen kunnen transporteren. Het bedrijf zocht dus machines die robuust en krachtig zijn, stabiel en betrouwbaar, maar ook veilig, comfortabel en ergonomisch. Het was essentieel dat de productielijn te allen tijde operationeel zijn en dat de activiteiten van Fruytier niet worden onderbroken. De transitieperiode van de oude naar de nieuwe leverancier moest daarom zeer kort zijn, omdat de downtime van de machines beperkt moest blijven.

De oplossing

Na enkele mindere ervaringen op het vlak van service ging Fruytier op de markt op zoek naar een nieuwe leverancier. Na een grondige analyse kwam Fruytier in 2014 uit bij Hyster en onze Belgische partner B-CLOSE. Zij konden het totale pakket leveren. Ten eerste zorgde het voor een snelle en efficiënte overstap die een overgang op korte termijn mogelijk maakt. Met het Hyster programma was er een breed scala aan oplossingen beschikbaar voor alle eisen van Fruytier.

De kwaliteit, betrouwbaarheid en robuustheid van de Hyster heftrucks waren ook bepalend voor de beslissing van het houtbedrijf. Tot slot kon het serviceaanbod het bedrijf snel overtuigen om een samenwerking aan te gaan. Hierdoor wordt de downtime van de machines tot een strikt minimum wordt beperkt. De kwaliteit van een Hyster-vloot in combinatie met de service waren de investering voor Fruytier meer dan waard.

De voordelen voor Fruytier

 • De kracht en betrouwbaarheid van Hyster-heftrucks.
 • Een uitstekende samenwerking met service
 • De kwaliteit, professionaliteit en beschikbaarheid van de servicetechnici.
 • Een zeer breed gamma aan machines.

Hyster JXN-heftrucks

Duurzame elektrische heftruck serie


De Hyster JXN serie is een krachtige elektrische heftruck voor veelzijdige applicaties. Dankzij de Zero Turning Radius stuuras, beschikt de truck over de kleinste draaicirkel in de markt. Dit maakt hem uiterst wendbaar en geschikt voor smalle gangpaden. Het sterke chassis gecombineerd met duurzame materialen, zorgen ervoor dat de truck is opgewassen tegen de zwaarste applicaties. 

Sterke punten van de JXN elektrische heftrucks

 • Verkrijgbaar met lithium-ion batterijen of loodzuur
 • Bewezen concept
 • Geheel naar uw wens te configureren
 • Standaard 2 jaar fabrieksgarantie (of 4000 werkuren)
 • Verkrijgbaar met 1500-5500 kg hefcapaciteit

Zero turning radius stuuras op JXN heftruck serie

Bekijk de zero-turning radius stuuras op de JXN-serie

Veiligheidsopties op de JXN heftruck serie

Bekijk in de video de verschillende ergonomische oplossingen
die verkrijgbaar zijn op de JXN-serie

Direct op zoek naar een heftruck- of magazijntruck?

Bekijk ook ons aanbod direct leverbare trucks:

Wilt u meer advies over de JXN-serie? Vul dan onderstaande formulier in.

Hyster UT-heftrucks

Gloednieuwe scherp geprijsde heftruck serie

Hyster heeft een reputatie opgebouwd met trucks die uitblinken in zware en veeleisende toepassingen. Speciaal voor basis applicaties heeft Hyster de gloednieuwe UT-serie uitgebracht.

Deze trucks blinken uit in toepassingen met een lagere inzet. De Hyster H2.0-3.5UT range is verkrijgbaar in diesel en LPG variant. Met de UT-serie heeft u een no-nonsense machine in handen met de kwaliteit en service die u van Heffiq gewend bent.

Sterke punten van de UT heftrucks


 • No-nonsense truck
 • Volledig nieuwe serie 
 • 2000-3500 kg hefcapaciteit 
 • Eenvoudig te onderhouden 
 • Verkrijgbaar in LPG, diesel en elektrisch
 • Zeer scherp geprijsd


Meer weten over onze UT-serie? 


Bekijk de voordelen 


Bekijk in de video"s de voordelen van onze nieuwe UT-series op het gebied van productiviteit, veiligheid, onderhoud en ergonomie:

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Direct op zoek naar een heftruck- of magazijntruck? 

Bekijk ook ons aanbod direct leverbare trucks:

Wilt u meer advies over de UT-serie? Vul dan onderstaande formulier in.

*  Voorwaarden
- Prijs per maand op basis van 60 maanden operational lease i.c.m onderhoudsabonnement en af Vianen.
- Exclusief BTW en verzekering.
- Model: H2.5UT LPG. ook verkrijgbaar in diesel variant.
- Foto is ter illustratie, model kan afwijken van het getoonde model.
- Deze actie is geldig t/m 31 december 2020
- Niet mogelijk in combinatie met andere acties of aanbiedingen.

Hyster FT Heftruck serie

Productieve LPG en diesel heftrucks


De bewezen Hyster Fortens (FT) serie biedt lage operationele kosten en constante kracht voor de zwaarste toepassingen. Deze betrouwbare heftrucks zijn verkrijgbaar in een LPG en diesel variant. De machines beschikken over een zuinige ECO-eLo Fuel Efficiency Mode. Hierdoor is de FT-serie de zuinigste verbrandingsheftruck in de markt.

Sterke punten van de Hyster Fortens heftruck serie:

 • Verkrijgbaar in LPG en diesel
 • Robuust chassis voor de zwaarste applicaties
 • Geheel naar uw wens te configureren
 • Verkrijgbaar met 1500-9000 kg hefcapaciteit

Hyster Fortens 360° Pakket voordeel


Bekijk in het filmpje de toegevoegde waarde van het 360° Pakket op de FT-heftrucks. 

Hyster Fortens heftruck serie


Bekijk de krachtige FT heftruck in actie

Direct op zoek naar een heftruck- of magazijntruck?

Bekijk ook ons aanbod direct leverbare trucks:

Wilt u meer advies over de FT-serie? Vul dan onderstaande formulier in.

Heffiq breidt programma uit met de Hyster UT-serie

Met de lancering van de UT-serie biedt Hyster gebruikers een ruime keuze op het gebied van heftrucks en magazijntrucks. Deze serie is ontwikkeld voor basis applicaties waarin minder wordt gevraagd van de machine.

“De nieuwe UT-serie geeft bedrijven meer opties om te kiezen voor een machine die past bij de behoefte en het budget, vertelt Rob O’Donoghue, Director Solutions - Europa, Midden Oosten en Afrika, van Hyster. In de juiste inzet zijn dit betrouwbare no-nonsense machines, die eenvoudig zijn te onderhouden”, vervolgt Rob.

Hef- en magazijntrucks voor alledaags gebruik

De UT-serie speelt in op de groeiende vraag naar betaalbare trucks, die geschikt zijn voor alledaags gebruik. Met name bij basis applicaties, waarbij de machine een aantal uur per dag wordt ingezet. De eerste beschikbare machines zijn de H2.0-3.5UT LPG en diesel trucks, met een hefcapaciteit tot 3,5 ton. Op het gebied van magazijntrucks biedt de UT-serie de P2.0UT-S platform pallettruck met een hefcapaciteit van 2000 kg en de S1.5UT stapelaar, die 1500 kg hefcapaciteit heeft.

Verdere UT-heftrucks en magazijnoplossingen worden in 2020 aan het assortiment toegevoegd. Zo verschijnt de elektrische 4 wiel UT-heftruck in maart van dit jaar.

Ruim assortiment

De UT verbrandingsheftrucks zijn een aanvulling op de bewezen XT en FT-serie van Hyster. De aangekondigde elektrische UT-heftruck completeert de succesvolle elektro trucks (XN-serie). "Met dit uitgebreide assortiment, bieden we voldoende opties om in te spelen op de behoefte van onze klanten”, vertelt O’Donoghue.

Hyster kenmerken

Alle trucks uit de UT-serie zijn gebouwd volgens de vertrouwde Hyster kwaliteitsnormen, met het oog op gebruiksvriendelijkheid en bestuurderscomfort. De machines zijn gemaakt met duurzame componenten. Verder is de truck eenvoudig te onderhouden, wat zorgt voor een lage total cost of ownership.

Ook bij deze nieuwe serie kunnen gebruikers vertrouwen op de hoogwaardige service, ondersteuning, back-up en onderdelenvoorziening via Heffiq BV, de lokale dealer van Hyster in Nederland.

Bekijk het overzicht van de gloednieuwe UT-serie

Regionaal Overslag Centrum (ROC) is een fullservice inland terminal en biedt zo het perfecte alternatief voor het vervoer van zeecontainers over de weg. De terminal is opgericht in 2000 en is gelegen in Waalwijk. Vanuit deze locatie vinden dagelijks afvaarten plaats naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

Uitbreiding

 De terminal is klein, maar zodanig ingericht om bulkpartijen en exceptionele goederen over en op te slaan, met een maximaal gewicht van 44 ton en een lengte van 20 meter. Om deze containers te kunnen verplaatsen was er een nieuwe ReachStacker nodig.

Toen ROC Waalwijk startte was er alleen een kraan die al het werk verrichtte. De kraan zorgde ervoor dat de containers van de barges (binnenlandse containerschepen) werden verplaatst. Al snel breidde de terminal uit en kwam de behoefte om een containerhandler aan te schaffen, zodat de containers flexibel konden worden verplaatst.


Maatwerk oplossing

De grootste uitdaging voor ROC was dat de ReachStacker containers uit de barge moest kunnen tillen. De ReachStacker is hiervoor speciaal aangepast. De boom is verlengd waardoor de containerhandler het lage niveau van de barge kan bereiken. Door deze maatwerk oplossing is het mogelijk om de containers uit het schip te kunnen tillen. 

Lage verbruikerskosten

De nieuwste generatie ReachStackers is qua verbruik een stuk zuiniger. Dit kan voor ROC, wanneer de machine efficiënt wordt gebruikt, een besparing van 25% opleveren in vergelijking met de vorige Kalmar containerhandler.

Uitgebreid getest

De trucks zijn uitgebreid getest in het testcentrum in Weeze. Daar werd de truck als zeer prettig ervaren door de chauffeur. Bovendien is de truck een stuk stiller. De chauffeurs geven aan het prima een dag vol te houden in de machine en laten de oude ReachStacker inmiddels links liggen.


Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.


Heffiq is volop in beweging en onderscheidend in de markt. Voor de regio Den Haag/Zoetermeer/Bleiswijk zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende

SERVICE- EN/OF ONDERHOUDSMONTEUR

Als Monteur in de buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch en verbranding aangedreven Hyster heftrucks en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Hoe ziet een werkdag van een Monteur bij Heffiq eruit?

Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar welke klant je moet en voor welke storing, onderhoud of reparatie kun je vinden in je laptop. Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met jouw Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.


 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Drenthe;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad welke is afgestemd op jouw klantenkring. Indien je graag wilt overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker. Je bestelt je eigen onderdelen, je schrijft je uren, je maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met jouw Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd op pad gaat. Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch, hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Motorvoertuigentechniek Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Drenthe;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. Daarnaast volg je via de Heffiq Academy een eigen opleidingspad en we hebben uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn binnen Heffiq? Neem telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452. We staan je graag te woord. Of neem een kijkje op onze website www.heffiq.nl

Hyster UT-serie

Scherp geprijsde no-nonsense trucks

Hyster heeft een reputatie opgebouwd met de productie van trucks die uitblinken in de moeilijkste en meest veeleisende toepassingen. Uiteraard zijn er ook werkplekken waar niet het uiterste gevraagd wordt. Speciaal voor die applicaties heeft Hyster de gloednieuwe UT-serie uitgebracht.

De Hyster UT- trucks blinken uit in basis toepassingen. Met de UT-serie heeft u een machine in handen om de klus te klaren en met de kwaliteit en service die u van Heffiq gewend bent.

Bekijk het product overzicht van deze nieuwe Hyster UT-serie!

Test xml

Heftruck subsidie Mia/ Vamil

De overheid stimuleert ondernemingen om te investeren in de aanschaf van milieuvriendelijke machines. Dit levert aanzienlijke voordelen op als u wilt investeren in uw intern transport. Om in aanmerking te komen voor deze zogenoemde Mia/ Vamil regeling, moet de investering aan een aantal voorwaarden voldoen.  • De heftruck moet buiten worden gebruikt en voorzien zijn van een cabine.
 • De truck heeft een hefcapaciteit van ten minste 5 ton.
 • De aandrijving is voorzien van uitsluitend elektromotoren die gevoed worden door lithium-ion batterijen (geen loodzuur).

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

 • U bent ondernemer in Nederland en u betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • U investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat die geldt op de datum waarop u zich tot de investering verplicht. Voor een investering in 2020 geldt de Milieulijst 2020.
 • Het bedrijfsmiddel voldoet aan de eisen die de Milieulijst aan de investering stelt.
 • U zorgt voor vergunningen of certificaten als de omschrijving op de Milieulijst dit vereist.
 • U meldt het bedrijfsmiddel op tijd bij RVO (hoofdregel: binnen 3 maanden na de opdracht tot levering).
 • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
 • De te melden investeringskosten voor het bedrijfsmiddel bedragen minimaal € 2.500.

Rekenvoorbeeld Mia/ Vamil heftruck:

Wanneer u een Hyster heftruck aanschaft van €50.000 (inclusief lithium-ion batterij, vorken en lader) valt deze in categorie "F". Dat betekent dat op deze truck de volledige Mia/ Vamil regeling van toepassing is.

 • Voor deze heftruck geldt dat u voor de Vamil regeling 75% kunt afschrijven van de waarde van de truck. Dit betekent dat u (0,75x €50.000) = €37.500 kunt afschrijven wanneer het u het beste uitkomt.De overige 25% schrijft u regulier af. 
 • Voor de Mia regeling geldt dat 36% van het bedrag kan worden afgetrokken van de fiscale winst. Dit komt neer op (0,36x € 50.000) = €18.000. Dit bedrag kunt u aftrekken van de fiscale winst. 

Zo kunt u in het eerste jaar €37.500 van de Vamil regeling + €18.000 van de Mia regeling ten laste brengen van de fiscale winst. In totaal komt dat neer op €55.500. Hier hoeft u dan geen belasting over te betalen, waarmee u maximaal €27.195,- belasting bespaart.*Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op.

Bekijk alle info op de overheid subsidiepagina: Mia Vamil regeling

* Besparing afhankelijk van uw belastingtarief en acceptatie aanvraag door overheid

Tot €20.000 subsidie op een elektrische Hyster Heftruck

POP-3 jonge landbouwers subsidie

De overheid stimuleert jonge landbouwers onder de 41 jaar met de POP-3 subsidie. Deze subsidie is bedoeld om beter in te spelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving zoals bijvoorbeeld verduurzamen. Tot en met 7 februari 2020 kunt u nog profiteren van deze regeling. 


Investeer in een duurzame Hyster Heftruck

✓  Hefcapaciteit van 1300 tot 5500 kg

✓  Alle trucks zijn uitgerust met Zero turning radius; de kleinste draaicirkel in de markt

✓  Ook lithium-ion batterijen mogelijk

✓  De trucks zijn geheel naar uw wensen aan te passen

✓  Diverse veiligheidsopties beschikbaar zoals veiligheidsverlichting, gordels en camerasystemen

Wij helpen u graag met het juiste advies omtrent deze regeling.

Hoe komt u in aanmerking?

De volgende criteria zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor deze subsidie:


 • u heeft in de afgelopen jaren een landbouwbedrijf opgericht, overgenomen of bent gefuseerd
 • u bent niet ouder dan 40 jaar


U kunt tot € 20.000 subsidie aanvragen. Tot en met 7 februari 2020 kunt u de aanvraag indienen. Profiteer nu van deze subsidie op onderstaande modellen:

Bekijk hier de pagina: POP3: Subsidie jonge landbouwers

De gloednieuwe Hyster UT-serie

Met een compleet assortiment hoogstaande producten biedt Hyster oplossingen die passen bij de behoefte van elke klant, rekening houdend met hun toepassing, bedrijfsomgeving en branchespecifieke vereisten. Hyster heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van trucks die uitblinken in de moeilijkste en meest veeleisende toepassingen. Om ook onze klanten te bedienen die op zoek zijn naar voordeliger alternatief, heeft hyster de nieuwe UT-serie uitgebracht

Een serie kwaliteits trucks die uitblinken in toepassingen met een lagere intensiteit en waarbij minder gevraagd wordt van de machine. Met de UT-serie heeft u een machine in handen om  de klus te klaren en met de kwaliteit en service die u van ons gewend bent. 

Bekijk het product overzicht van deze nieuwe serie!


Wij zijn bereikbaar voor advies, service en onderhoud


Sinds de aangescherpte maatregelen die de overheid heeft opgesteld, doen wij er alles aan om onze dienstverlening zo goed mogelijk in te richten. Onze medewerkers volgen strikt de RIVM richtlijnen en de maatregelen die bij u op locatie gelden, om verdere verspreiding te voorkomen. Dat betekent dat we onze diensten soms op een andere manier inrichten. 


Ook in deze tijd zijn onze adviseurs voor u beschikbaar.


 • Dit kan uiteraard telefonisch of via e-mail maar ook via alternatieve communicatiemiddelen zoals Webex, Skype, Facetime of Whatsapp.
 • Wij kunnen op gepaste afstand een afspraak bij u op locatie inplannen.
 • U kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier.


Advies aanvragen

Wilt u meer weten over onze oplossingen op het gebied van intern transport? Of uw vraag nu gaat over energiebronnen, magazijninrichting of de meeste geschikte machine voor uw inzet, onze adviseurs denken graag met u mee over een passende oplossing.

Bedankt voor uw aanmelding

Voorafgaand aan de zesdaagse ontvangt u meer informatie over het programma en waar u zicht kunt melden.

Onze oplossingen voor de recyclingindustrie

Wat uw uitdaging ook is voor de recyclingindustrie, wij denken graag met u mee voor de beste opossing. Als exclusief dealer van Hyster hef-en magazijntrucks hebben wij ruim 80 jaar ervaring op het gebied van intern transport. Daarnaast bieden wij met onze partners Kärcher schoonmaak equipment, Ferretto magazijnstellingen en Combilift zijladers een breed programma aan oplossingen voor uw intern transport behoefte.

Oplossingen:

Wij hebben jarenlange ervaring in de recyclingindustrie en denken graag met u mee over:

✓ Productiviteit, zoals efficiënt lasten verplaatsen en opslaan
✓ Continuïteit om het logistieke verwerkingsproces binnen uw organisatie te waarborgen
✓ Veiligheidssystemen als personendetectie en overbelasting
✓ Verlichtingsopties voor goed zicht en veiligheid
✓ Duurzaamheid voor CO2 footprint verlaging en energie besparing
✓ Telemetrie oplossingen voor uw fleet management behoefte

Recycling vakbeurs

Bekijk onze oplossingen voor de recycling industrie tijdens de Recycling vakbeurs in Gorinchem.

Voor gratis toegangskaarten kunt u zich aanmelden door op de afbeelding te klikken en de registratiecode in te voeren: 71908239. De vakbeurs is open van 13.00  tot 21.00 uur.

Onze manier van werken

Wij hanteren de FleetFlex® methode. Deze werkwijze zorgt ervoor dat, door middel van vier heldere stappen, het logistieke proces in kaart wordt gebracht en een gedegen advies gegeven kan worden

Impressie

Onderstaande filmpjes geven een impressie van onze veiligheidsoplossingen voor de recyclingindustrie. 


Radar eye

Hyster in papier recycling industrie


Veiligheidsoplossing camera op vorken

Snel leverbare elektrische heftrucks

Deze Hyster elektrische heftrucks zijn compleet uitgerust en uiterst aantrekklijk geprijsd. Verder beschikken de trucks over: 

✓ Lage urenstand
✓ Bouwjaar 2018
✓ Snelle levertijd

Bedankt voor uw interesse in onze actie. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Is uw intern transport 

Uit het juiste hout gesneden?

Wat zijn uw uitdagingen op het gebied van intern transport? Of u nu te maken heeft met beperkte opslagcapaciteit, u twijfelt over te stappen naar elektrisch of wilt u meer informatie om uw proces te verduurzamen? Wij denken graag met u mee om de beste oplossing te realiseren.


Als exclusief dealer van Hyster hef-en magazijntrucks hebben wij ruim 80 jaar aan ervaring op het gebied van intern transport. Daarnaast bieden wij met onze partners Kärcher schoonmaak equipment, Ferretto magazijnstellingen en Combilift zijladers een breed programma aan oplossingen voor uw intern transport behoefte.


Oplossingen:

Wij hebben jarenlange ervaring in de houtindustrie en denken graag met u mee over:

✓ Productiviteit, zoals efficiënt lasten verplaatsen en opslaan
✓ Continuïteit om het logistieke verwerkingsproces binnen uw organisatie te waarborgen
✓ Veiligheidssystemen als personen detectie en overbelasting
✓ Verlichtingsopties voor goed zicht en veiligheid
✓ Duurzaamheid voor CO2 footprint verlagen en energie besparing
✓ Telemetrie oplossingen voor fleet management behoefte


Onze manier van werken

Wij hanteren de FleetFlex® methode. Deze werkwijze zorgt ervoor dat, door middel van vier heldere stappen, het logistieke proces in kaart wordt gebracht en een gedegen advies gegeven kan worden.

Impressie

Onderstaande filmpjes geven een impressie van onze oplossingen voor de houtindustrie.

Hyster magazijntrucks met uniek stoelsysteem

Effectief voor pallettransport over lange afstanden

De Hyster RP2.0N en de RS1.6 zijn unieke magazijntrucks voorzien van een bestuurdersplaats. De trucks beschikken over het handige 3-in-1 zitsysteem. Dit zorgt ervoor dat bestuurders kunnen zitten, leunen of staan tijdens intensieve werkzaamheden. 


Deze machines zijn hierdoor ideaal voor het verplaatsen van pallets tussen oppak- en afzetpunten en voor cross-docking activiteiten. De voordelen op een rij:

✓ Ideaal voor langere afstanden

✓ Verlaagt de vermoeidheid van de bestuurder

✓ Gebruiksvriendelijke stoelverstelling


Heftruck Sidelines

vergroot u de veiligheid in uw werkomgeving

Sidelines projecteren een opvallende rode lijn aan de zijkant van een heftruck of magazijntruck waardoor omstanders direct in de gaten hebben dat er een truck nadert. Deze lijnen geven een duidelijke veiligheidsmarge weer. Hierdoor is het voor voetgangers of ander intern transportmaterieel duidelijk welke afstand er nodig is om de truck veilig te passeren.

Deze lijnen worden ook vaak gebruik in combinatie met een pedestrian awareness light

Bekijk de voordelen van sidelines

✓  vergoot de veiligheid 

✓ attendeert voetgangers op naderende trucks

✓  verlaagt het risico op letselschade

Hyster introduceert een gloednieuwe platform stapelaar

Met de introductie van de S1.2S-S2.0S range heeft Hyster een gloednieuwe stapelaar ontwikkeld met platform. Deze truck is ideaal om ladingen te transporteren over korte en langere afstanden.


De truck beschikt over uitstekend zicht op de mast en de bedieningselementen zijn makkelijk te gebruiken. De zijarmen van de truck zijn eenvoudig open en dicht te klappen en zijn gemaakt om de ergonomie en het comfort voor de bestuurder te optimaliseren. 


 • Verkrijgbaar met 1200 - 2000 kg hefvermogen
 • Tot 6 meter hefhoogte
 • De truck beschikt over een hoge restcapaciteit
 • Diverse batterij opties verkrijgbaar
 • Verkrijgbaar met initiële heffing 

Downloads

Op deze pagina kunt u onze belangrijkste downloadbestanden terugvinden.

Heffiq levert herhaalorder van ruim 400 Hyster trucks bij Boels Rental


Na de eerste order van meer dan 300 trucks in 2017, heeft Boels de internationale truckvloot verder uitgebreid met meer dan 400 trucks. De succesvolle samenwerking tussen Boels, Heffiq en Hyster heeft het vertrouwen gegeven voor deze vervolgorder.

Boels Rental heeft voor deze herhaalorder een breed assortiment Hyster trucks besteld. Met name is er een mix van elektrische machines afgenomen zoals elektrische heftrucks en warehouse equipment. De verschillende trucks worden verdeeld over diverse depots in binnen en buitenland.

Als gerenommeerde verhuurpartner heeft Boels voor elk logistiek proces het juiste materieel in huis. De uitgebreide verhuurvloot is ideaal in te zetten voor een korte of langere periode en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het verwerken en verplaatsen van de stroom binnenkomende en uitgaande goederen.

Internationale deal

Heffiq coördineert deze internationale deal door een nauwe samenwerking met Hyster dealers binnen Europa. Zo worden de trucks uitgeleverd aan Boels locaties in Polen, Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Italië, Engeland, Tsjechië en Slowakije.

Gebruiksgemak

De machines lenen zich uitstekend voor de verhuurmarkt vanwege de gebruiksvriendelijke bediening. Doordat de bedieningselementen logisch zijn geplaatst, kan iedere chauffeur er met gemak mee overweg. Daarnaast kunnen de robuuste trucks tegen een stootje.

De elektrische heftrucks zijn uitgerust met handige acculader-beschermrekken en alle pallettrucks en stapelaars zijn voorzien van geïntegreerde laders, waardoor deze niet kunnen achterblijven bij de klant. Verder beschikken de trucks over een uniforme bediening. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk wanneer de trucks worden uitgewisseld onder de verschillende depots. De gehele vloot is te herkennen aan de opvallende “Boels oranje” kleur.

Hyster tracker

Nieuw bij deze order is dat alle trucks zijn uitgerust met het Hyster tracker systeem. Deze telemetrie oplossing geeft inzicht in het machinepark, waarmee diverse parameters van de truck in overzichtelijke dashboards worden weergegeven. Zo worden onder andere verbruiksuren geregistreerd, impacts bij botsingen of schades gerapporteerd en wordt via GPS de locatie van de truck weergegeven. Deze belangrijke informatie stelt Boels in staat haar klanten optimaal te ondersteunen en tevens de geleverde kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen.

Compleet assortiment

Boels Rental is een van Europa’s leidende verhuurbedrijven op het gebied van machines, gereedschappen, tijdelijke huisvesting en event equipment.De grootverhuurder streeft naar maximale beschikbaarheid van verhuurmaterieel en investeert continue om met een zeer compleet assortiment zijn toonaangevende positie in de verhuurmarkt te waarborgen.

Bedankt voor u deelname!

Door uw deelname kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren en (nog) beter op u afstemmen. 

Hyster Zero Turning Radius. Kleinste heftruck draaicirkel in de markt


Het Hyster Zero Turning radius-systeem biedt een uitstekende wendbaarheid voor snelle manoeuvres op drukke laadperrons of in smalle gangpaden. Alle vierwiel elektrische Hyster trucks (range J1.6-5.5XN) zijn uitgerust met de Zero Turning Radius stuuras. Dit zorgt ervoor dat bestuurders in een krappe ruimte zeer kort kunnen draaien.


Kleinere draaicirkel heftruck

De uiterst korte draaicirkel zorgt ervoor dat bestuurders sneller kunnen laden en lossen. Naast de kleine draaicirkel zorgt deze stuuras ook voor een verbeterde stabiliteit tijdens het rijden over oneffen oppervlakken.De voordelen:


 • Ideaal bij smalle gangpaden
 • vermindert schade
 • verhoogt de opslagcapaciteit

Bedankt voor het invullen van het formulier. U ontvangt spoedig een reactie van ons.

Onze machines presteren uitstekend

Onder hoge druk!

Deze zomer hebben we samen met Kärcher, onze partner op het gebied van schoonmaak equipment, een aantrekkelijke actie ontwikkeld. Van 17 juni tot en met 30 september 2019 krijgt u bij aankoop van een nieuwe heftruck of magazijntruck een Karcher K3 cadeau.

Kärcher Hogedrukreiniger

Kärcher is al jaren onze partner op het gebied van professionele schoonmaakmachines van het allerhoogste niveau. Met deze hogedrukreiniger bent u verzekerd van een uitstekende machine:

 • Verwijdert eenvoudig hardnekkige vuil
 • Zeer eenvoudig in gebruik

 • Complete set inclusief opzetstukken en reinigingsmiddelen

Interesse in deze actie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan geheel vrijblijvend contact met u op. 

Actievoorwaarden

- Alleen in combinatie met een onderhoudsabonnement.

 -Niet mogelijk in combinatie met andere acties of aanbiedingen.

- Actieperiode loopt van 14 juni t/m 30 september 2019 

- Deze actie is geldig op basis van een order en niet per machine

- Exclusief handpallettrucks en de modellen PSC 1.2, PC 1.4 en SC1.0

Gebruikte heftrucks en magazijntrucks

Voor scherpe prijzen

Onze gebruikte trucks worden aangeboden naar de standaarden van ons Approved Used programma. Dit programma kent drie heldere klassen: Goud, Zilver en Brons. Bekijk het actuele aanbod trucks die zijn gereedgemaakt volgens het Approved Used Programma. Op www.Gebruiktehyster.nl vindt het volledige aanbod van gebruikte Hyster heftrucks, die geheel naar uw wensen kunnen worden aangepast.

Bekijk ook onze overige gebruikte Hysters

Hyster Robottrucks | automated guided vehicles 

Onderstaande Hyster modellen zijn verkrijgbaar als gerobotiseerde truck. Deze trucks zijn uitgerust met de unieke technologie van Balyo, onze partner op het gebied van gerobotiseerde trucks. 

Hyster Robotisering | automated guided vehicles

Automatiseren met Hyster®-robottrucks

Met (zelfrijdende) gerobotiseerde trucks biedt Hyster een betaalbare en efficiënte oplossing op het gebied van automatisering. Met een gerobotiseerde truck is het mogelijk om pallets te verplaatsen of trolleys te trekken. In tegenstelling tot andere aanbieders van automatisch geleide voertuigen (AGV's) kunnen de gerobotiseerde trucks van Hyster® zich makkelijk aanpassen aan de bestaande infrastructuur van een bedrijf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geprogrammeerd worden om met andere voertuigen, randapparatuur en medewerkers te communiceren. De trucks kunnen zo worden ingesteld, dat ze bijvoorbeeld automatisch kunnen stoppen en voorrang geven.

Waarom kiezen voor een Hyster robottruck?

Hyster®-robottrucks dragen bij aan een efficiëntere werkomgeving en verbeteren het rendement bij bijvoorbeeld drukke productielijnen. Repetitieve taken die door chauffeurs worden uitgevoerd, kunnen onnodig duur zijn. Soms leidt dit door menselijke fouten die kunnen leiden tot vertragingen of schade, met extra kosten tot gevolg. De terugverdientijd van een gerobotiseerde truck kan afhankelijk van de applicatie vaak binnen twee tot drie jaar worden gerealiseerd. Zeker wanneer de machine wordt ingezet in veeleisende werkomgevingen met repeterende taken in meerdere ploegendiensten.

Flexibele Hyster Robottrucks

De robottrucks bieden een ondersteunde rol in magazijnen. De trucks zijn nauwkeurigheid, efficiënt, veilig en kunnen worden gekoppeld aan uw magazijnbeheersysteem. Dit zorgt ervoor dat de trucks flexibel inzetbaar zijn. Alle Hyster®-robottrucks bieden ook een mogelijkheid voor manueel gebruik om bijvoorbeeld bijkomende taken uit te voeren en om niet geplande werkzaamheden af te handelen.

Geen infrastructuur kosten

In vergelijking tot andere AGV-oplossingen maakt Hyster voor de navigatie gebruik van Balyo ‘Geoguidance’ met SLAM (simultane locatie en ‘mapping’). Met deze technologie is fysieke infrastructuur (reflectoren, rails, inductie, et cetera) voor de navigatie en lokalisatie niet meer nodig. In plaats daarvan focust het systeem zich op de bestaande fysieke omgeving. Dit geeft veel flexibiliteit en bespaart enorme kosten.

Voorbeelden van toepassingen:

In de onderstaande toepassingen biedt een robottruck een uitkomst:

Barcodes scannen - Met een gemonteerde barcodescanner kan de Hyster®-robottruck automatisch een barcode op een pallet lezen tijdens het ‘orderpicken’.Vervolgens kan de robottruck met behulp van de Robot Manager-software de gekoppelde WMS/ERP informatie opvragen en de bestemming terugvinden.

Transportband - Een sensor op het einde van een transportband kan een pallet detecteren en automatisch de Hyster®-robottruck oproepen om de pallet op te halen en te transporteren.

Scannen - De laser op de Hyster®-robottruck kan worden ingesteld om automatisch te scannen naar vrije ruimtes binnen speciale bufferstroken in het magazijn. Als een laan vrij is, kan de robot automatisch een lading plaatsen. Dit werkt ook in omgekeerde richting, dan detecteert de robottruck de pallets, die vervolgens worden opgehaald en naar hun bestemming worden gebracht.

Einde van de lijn - Hyster®-robottrucks kunnen communiceren met een productielijn. De robottrucks kunnen ladingen of pallets die vol zijn, transporteren naar een opslagplaats of een ander afzetpunt.

Stapelen en opslag - Hyster®- robottrucks kunnen tot 1,7 meter hoog stapelen in palletstellingen en bij ophaal-en afleverlocaties.

Diverse functies van een robottruck

De Hyster®-robottruck is zeer compleet en is uitgerust met:

 • Navigatielaser
 • Voetgangerswaarschuwingslamp
 • Gordijnlaser (plaatje erbij doen)
 • Voor-, achter-en zijlasers (optioneel)
 • Human Machine Interface (HMI)
 • Noodstopknop
 • Ladingdetectie sensoren
 • Lading scan laser

Software

De Robot Manager-software van Balyo beheert de status, positie, koers en snelheid van de robot. Hierdoor kan de Robot Manager de goederen stromen controleren en eventuele knelpunten of blokkeringen voorkomen. Daarnaast communiceert de Robot Manager ook met deuren, wikkelmachines, transportbanden, et cetera.

Voor veeleisende werkzaamheden kan er gekozen worden voor Lithium ion batterijen. De Warehouse Supervisor-software kan zelfs controleren welke machines moeten worden opgeladen en in welke volgorde. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van de truck geoptimaliseerd en zorgt het systeem ervoor dat overbelasting wordt voorkomen.

Geautomatiseerde oplossingen voor specifieke applicaties

Wij helpen u graag met het kiezen van de beste oplossing voor uw toepassing. Onze adviseurs inventariseren eerst uw wensen en doelstellingen. Zo zetten we verschillende tools in om de logistieke uitdagingen in kaart te brengen. Hierbij maken we gebruik van: CAD tekeningen, procesmodelering, interactieve 3D-magazijnsimulatie, et cetera. We kunnen helpen met het opzetten van een businesscase en een vergelijk maken tussen een geautomatiseerd systeem of de traditionele manier van werken.

Als de uiteindelijke oplossing is afgestemd, wordt er een implementatieplan gemaakt. Hierin wordt de levering, installatie, integratie, configuratie en inbedrijfstelling van alle relevante apparatuur met u afgestemd. Onze automatiseringsspecialisten zorgen ervoor dat alles stap voor stap werkt voor de ‘go-live’.

Onderhoud en service

Betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn kernwaarden van Hyster® producten. Hyster®-robottrucks zijn voorzien een intelligent ontwerp, zodat het onderhoud eenvoudig en efficiënt kan worden uitgevoerd. Heffiq heeft ook de juiste kennis om de Hyster Robot te onderhouden. Bovendien kan een groot gedeelte van het onderhoud op afstand worden gedaan, dit zorgt voor extra gemak en minimale uitvaltijd.

Wetgeving

Alle Hyster®-robotheftrucks zijn gecertificeerd volgens de geldende normen binnen Nederland. De machine is vervaardigd volgens 2006/42/EG en gemarkeerd met 'CE certificering. De huidige Europese wetgeving is EN 1525 (1997). Vloer DIN 15620 / DIN 18202

Producten

De onderstaande machines zijn volledig te automatiseren:

Trekkers

Onze elektrische trekkers (LO5.0T of LO7.0T) kunnen onderdelen en halffabricaten vervoeren naar de productielijnen. De trekkers volgen automatisch de ingegeven route en stoppen vanzelf op de ingestelde locatie. De machines worden zodanig ingesteld dat ze op tijd bij de juiste afleverstations ladingen kunnen afleveren en lege onderdeelbakken weer meenemen.

Laagheffende orderpickers

De Hyster®-laagheffende orderpickers (LO2.5) worden vaak gebruikt om goederen op te halen uit een opslagplaats in de buurt van een assemblagelijn. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie nauwkeuriger en efficiënter worden uitgevoerd met minder personeel.

Meeloopstapelaar met contragewicht

Hyster®-meeloopstapelaars met contragewicht (S1.0-1.5C) worden vaak gebruikt om pallets over een lange afstand te vervoeren of om goederen op te halen uit opslaggebieden. Door de robottruck op deze manier te gebruiken, kan de operatie efficiënter worden ingericht. Ook ontstaan er hierdoor duidelijkere patronen op de werkvloer, die ervoor zorgen dat er minder personeel nodig is.

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk, biedt Heffiq met 150 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks. Voor onze afdeling marketing zijn wij op zoek naar een Stagiair.

Dagelijks maken wij gebruik van het CRM pakket van SuperOffice. Hierin worden diverse gegevens geregistreerd van onze producten en diensten tot aan gegevens van onze klant. De uitdaging is om deze database te verbeteren zodat de kwaliteit wordt geoptimaliseerd. Dit vertaalt zich in het omzetten van branchecoderingen tot het optimaliseren van bedrijfsspecifieke informatie zoals vlootgegevens.

Onze doelstelling is om binnen 3 maanden de kwaliteit van de database met 30% te verbeteren zodat onze salesafdeling de markt gerichter kan benaderen door specifieke segmentatie criteria.


Wat neem je mee?

• Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau
• Commerciële instelling en communicatief vaardig
• Je bent een zelfstarter, hebt drive en doorzettingsvermogen
• Je woont in de regio Midden Nederland
• Je bent enthousiast, leergierig

Wat biedt Heffiq?
Heffiq biedt een interessante leerzame stageplaats die je in staat stelt om je te ontwikkelen op het gebied van databasemanagement. Je wordt begeleid door de afdeling Marketing en Sales.
Interesse om tijdelijk deel te gaan uitmaken van het Heffiq team? Stuur je sollicitatie dan naar [email protected] Heb je vragen over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Liesbeth Wedda van de afdeling HR op (0347) 349452.

Heffiq Open dag 2019

Op donderdag 16 mei organiseren wij een gezellige en informatieve Open Dag. Samen met onze partners creëren we een beurs, waarbij bezoekers langs diverse stands worden voorzien van informatie, tips en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van intern transport. De inloop van deze dag is 14.00 uur en 20.00 uur.

In navolging op de succesvolle Open Dagen van 2015 en 2017, wordt ook dit jaar weer een gezellige dag georganiseerd. Dit jaar kiezen we voor een grote professionele tent aan de Witboom 1 achter ons filiaal in Vianen.

Partners

Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland staan met een stand op onze Open Dag. Er worden diverse machines uitgerust met slimme en inventieve oplossingen van onze partners. Tijdens deze dag ervaart u de laatste ontwikkelingen en advies op het gebied van:

 • Heftrucks & magazijntrucks
 • Vloot management
 • Energie oplossingen
 • Innovaties
 • Kostenbesparing
 • Opleidingen & veiligheid
 • Robotisering
 • Schoonmaak equipment
 • Voorzetapparatuur
 • Magazijninrichting

Innovaties

Bezoekers krijgen de uitgelezen mogelijkheid om verschillende producten en innovaties te ervaren. Zo worden er trucks uitgerust met veiligheidsoplossingen zoals camerasystemen en zullen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van voorzetapparatuur te zien zijn. Uiteraard is er ook veel aandacht voor nieuwe vormen van energie voor elektrische trucks. Zo zijn diverse trucks voorzien van lithium-ion batterijen en worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof gepresenteerd. Ook zal er op het gebied van robotisering een automated guided vehicle te zien zijn.

Entertainment en catering

Uiteraard zorgen wij ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Zo zorgen we voor een uitgebeid barbecue buffet, zijn er foodtrucks aanwezig en is er uiteraard voldoende te drinken bij onze bar. Verder kunt u uw heftruckvaardigheden laten zien in onze simulator waarbij diverse leuke prijzen zijn te winnen.

In hoeverre zijn lithium-ion batterijen geschikt voor uw bedrijfsomstandigheden?


In de intern transport branche wordt er veel gesproken en geschreven over lithium-ion batterijen als energiebron. Zowel lithium-ion als loodzuurbatterijen hebben voor-en nadelen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Onze adviseurs helpen u graag met de beste oplossing voor uw specifieke inzet.

De grootste voordelen van lithium-ion

Laden en ontladen

Een lithium-ion batterij kan probleemloos tussentijds worden opgeladen. Ook als u bijvoorbeeld slechts 15 minuten de tijd heeft. Bij een loodzuurbatterij moet de complete laadcylcus van 8-12 uur worden voltooid. Dit om de batterij volledig te kunnen laden en om de optimale levensduur van de batterij te benutten. Onvolledige tussenladingen beperken de levensduur van een loodzuur batterij.

Onderhoud & veiligheid

Een lithium-ion batterij is een gesloten systeem. Hierdoor hoeft er geen water worden bijgevuld zoals bij een traditionele loodzuurbatterij. Naast dat dit de efficiëntie verhoogd, komen er geen gassen/ zuren/dampen vrij bij het opladen van de batterij.

Levensduur en inzet batterij

De levensduur van een lithium-ion batterij is langer in vergelijking met een loodzuur batterij. Tevens is de batterij uiterst geschikt voor ploegendiensten, omdat de batterij tussentijds kan worden opgeladen. Batterijen wisselen is dan niet meer nodig

Nadelen lithium-ion

Kosten

De aanschafkosten van een lithium-ion batterij liggen aanzienlijk hoger vergeleken met een loodzuurbatterij (+/- 4 x zo veel).

Aanpassingen infrastructuur

Mogelijk moeten er ook investeringen worden gedaan in de energie-infrastructuur van uw bedrijf. Denk hierbij aan investeringen in het lichtnet en een laadruimte om de truck tussentijds op te laden.

Oplaaddiscipline

Opladen dient te gebeuren op vooraf geplande momenten. Dit vergt een duidelijke instructie en discipline van het personeel om de batterij op pauzemomenten op te laden.

Zoals hierboven is geschetst, heeft een lithium-ion batterij diverse voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken, moeten diverse factoren vooraf in kaart worden gebracht zoals:


 • de inzetbaarheid van de truck;
 • de applicatie/ bedrijfsomstandigheden;
 • de investeringskosten & terugverdientijd;
 • de infrastructuur in het pand.

Goed onderbouwd advies is belangrijk

Door middel van een persoonlijk gesprek en een inventarisatie op locatie brengen we alle benodigde factoren voor u in kaart. Vervolgens berekenen we met onze calculator voor beide type batterijen de total-cost-of-ownership. De uitkomst verwerken we in een persoonlijk voorstel inclusief de terugverdientijd. Door deze aanpak, wordt het duidelijk of lithium-ion geschikt is voor uw bedrijfsomstandigheden en kiest u de juiste energiebron voor uw organisatie.

Bent u benieuwd of lithium-ion batterijen voordelen voor uw bedrijf opleveren?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bedankt voor uw aanmelding. Vanaf nu staat u in ons nieuwsbriefbestand ingeschreven. 

Hyster Lithium-Ion magazijntrucks

Hyster heeft een uitgebreid assortiment van Lithium-ion magazijntrucks in het assortiment. Bekijk het overzicht van onze Hyster magazijntrucks die zijn uitgerust met Lithium-ion batterijen. 

Hyster Lithium-Ion Heftrucks

De Hyster Lithium-Ion hetrucks zijn verkrijgbaar in een driewiel en vierwiel variant. De volgende modellen trucks zijn verkrijgbaar met een Lithium Ion batterij.

Heffiq Open dag 2019

In navolging op de succesvolle Open Dagen van 2015 en 2017, is ook dit jaar weer een gezellige dag georganiseerd. Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen aan onze Open Dag. We hebben een grote tent volledig ingericht als beursvloer, waarbij onze partners innovaties en slimme productoplossingen toonden op het gebied van intern transport aan onze bezoekers. Daarnaast was er ruimte om te netwerken, uitstekende catering en volop entertainment.

Bekijk hier de impressie-video van de Open dag

Interview met Martijn Veerkamp

Interview met Martijn Veerkamp over slimme oplossingen en innovaties voor heftrucks en magazijntrucks op de Heffiq Open dag 2019.

RAVAS en Kärcher presenteren nieuwste innovaties op Heffiq Open Dag

RAVAS en Kärcher presenteren de nieuwste innovaties op de Heffiq Open dag 2019.

Orlaco en Rijngas over de ontwikkelingen van camerasystemen en waterstof

Orlaco en Rijngas over de laatste ontwikkelingen op het gebied van camerasystemen en de mogelijkheden van waterstof op het gebied van intern transport. 

Meld u via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief

Wanneer kiest u voor een elektrische heftruck of verbrandingsheftruck?

Om tot een goede keuze te komen over de heftrucks die bij uw bedrijfssituatie passen, maakt u een inventarisatie. Let hierbij tenminste op de volgende zaken:

 • doelstellingen
 • wensen voor de inzet en voorzetapparatuur
 • functionele eisen
 • budget
 • bedrijfsomstandigheden en veiligheid
 • huidige vloot
 • infrastructuur van elektrische heftruck en/of verbrandingsheftruck
 • draaiuren

In dit artikel vindt u de handvatten voor het maken van de juiste keuze.


Hoe verschilt een verbrandingsheftruck met een elektrische heftruck?

Elektrische heftrucks zet u voor zowel binnen als buitengebruik in. Het kantelpunt om te kiezen tussen elektrische heftrucks of verbrandingsheftrucks zit hem over het algemeen in hefcapaciteit. In de praktijk leveren verbrandingsheftrucks een hoger vermogen, namelijk een hefcapaciteit tot 50 ton. Er zijn ook zware elektrische heftrucks van bijvoorbeeld 25 ton verkrijgbaar, deze blijken minder handzaam in vergelijking met de verbrandingstrucks.

Daarnaast stelt de wet ook eisen aan heftrucks, zo mag diesel niet binnen worden gebruikt en moeten LPG heftrucks met een katalysator worden uitgerust.


Waarom kiezen voor een elektrische heftruck?

Met een elektrische heftruck geeft u invulling aan diverse uitdagingen van uw organisatie. Bijvoorbeeld vraagstukken rondom:


 • duurzaam (intern) transport
 • CO2 reductie
 • continuïteit
 • geluidsreductie

Elektricitieit is een beduidend goedkopere energiebron in vergelijking met LPG of diesel. Als u overweegt om over te gaan op elektrisch heftrucks, adviseren wij u de verschillende elektrische energiebronnen in kaart te brengen. Zo maakt u een goede keuze op het gebied van continuïteit en duurzaamheid. Ter illustratie:


 • Loodzuur batterijen gaan ongeveer een werkdag van 8 uur mee. Houdt er rekening mee dat het advies is de batterij pas op te laden als deze vrijwel geheel leeg is. Klik voor meer tips over loodzuur batterijen.
 • Lithium-ion batterijen laadt u tussentijds op en bieden hierdoor meer flexibiliteit.

De derde elektrische energiebron is waterstof, deze is volop in ontwikkeling. Meer informatie over heftrucks op waterstof leest u hier.

Rijdt u momenteel volledig met verbandingstrucks? En wilt u weten waarom het loont om over te stappen op elektrisch? Bekijk de case van Smurfitkappa.

Waarom kiezen voor een verbrandingsheftruck?

Een verbrandingsheftruck kost bij aanschaf minder dan een elektrische heftruck. De initiële kosten zitten in de aanschaf van de batterij en een eventueel te plaatsen laadstation of een tankstation. In de basis zorgt een verbrandingsheftruck voor meer flexibiliteit, omdat u geen rekening hoeft te houden met laadtijden.

Hoe brengt u in kaart wat het beste past bij uw situatie?

Kijk naast de eerder genoemde punten ook naar praktische zaken als:


Bovenstaande punten helpen u bij het succesvol verkennen van de mogelijkheden. Laat ons u hierbij helpen vraag advies op maat aan.

Hoe houd ik mijn loodzuur batterij in conditie?

De volgende regels gelden altijd voor het laden van een loodzuurbatterij:

 • Ontlaad de batterij 80%. Zet hem dan aan de lader. 
 • Doe géén tussenladingen.
 • Laad de batterij altijd 100% vol.

Bijvullen

Het bijvullen van een loodzuur batterij kan op twee manieren: 


1: handmatig
2: via een automatisch vulsysteem


Voor beide methodes geldt het volgende:

 • Controleer het niveau van de vloeistof wekelijks
 • Voor het bijvullen mag uitsluitend gedemineraliseerd water gebruikt worden.
 • Bijvullen na het opladen van de batterij.
 • Zet de lader uit, voordat de batterijstekker aan de laderstekker gekoppeld wordt. Na het laden altijd eerst de lader uitzetten.
 • De batterij produceert tijdens het laden een explosief gas. Open vuur en roken zijn verboden

Handmatig bijvullen:


Automatisch bijvullen:


Smurfit Kappa lost papierrollen elektrisch

Voor het lossen van de zware papierrollen maakt Smurfit Kappa MNL Golfkarton uit Eerbeek sinds kort gebruik van twee elektrische, compacte Hyster® vorkheftrucks. Dankzij een speciaal kantelbord, door middel van pantograaf, leveren de 5,5-tonners dezelfde prestatie als hun 7-tons voorgangers met verbrandingsmotor.

Met ongeveer 46.000 medewerkers en 370 productiefaciliteiten in 35 landen ontwerpt, produceert en levert Smurfit Kappa een compleet gamma van golfkartonnen en massiefkartonnen verpakkingen voor alle industrieën. In Eerbeek ligt de focus op de productie van golfkartonnen verpakkingen uit de aangeleverde rollen papier. “Voor de handling van die rollen maakten we tot voor kort gebruik van 7-tons Hyster trucks met LPG motor. Die trucks waren echter toe aan vervanging”, vertelt Tonny Hinrichs, Teammanager Golfkartonmachine bij Smurfit Kappa.

‘Geen sinecure’

In het kader van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen ging de papierproducent op zoek naar een elektrisch aangedreven, schoner en stiller alternatief. Vier leveranciers werden uitgenodigd om een testtruck te leveren. “Dat bleek zeker geen sinecure”, vervolgt Hinrichs. “We zochten een compacte truck. De testtrucks waren allemaal verschillend in maatvoering en bleken net niet de juiste oplossing voor onze inzet. Vaak waren ze te groot om veilig te kunnen manoeuvreren in de toch beperkte ruimte die we hier ter beschikking hebben.”

Dat was ook het geval met de 7-tons elektrotruck die Heffiq in eerste instantie aanbood ter vervanging van de gelijkwaardige verbrander. Samen met fabrikant Hyster ging de importeur daarom op zoek naar een oplossing in het lichtere elektrosegment.

Duurzaam alternatief

Die oplossing werd gevonden in de Hyster® J5.5XN. Met een hefcapaciteit van 5.500 kg, op een lastzwaartepuntafstand van 600 mm, en een drie traps mast heeft deze compacte elektrotruck theoretisch voldoende capaciteit om de papierrollen – die soms wel 3.500 kg wegen – op een goede manier te handlen. De rollen moeten echter uit het midden van de laadvloer van de vrachtwagen worden gelost. Om de afstand tot het midden van de laadvloer te overbruggen wordt in dit soort toepassingen meestal een zogeheten spacer gebruikt. Door die afstand houder verschuift echter ook het lastzwaartepunt naar voren, waardoor het restdraagvermogen van de truck afneemt.

Speciale constructie

Met een speciale constructie is het Hyster en Heffiq gelukt om hiervoor een passende oplossing te vinden. Speciaal voor de handling van de zware papierrollen bij Smurfit Kappa werd een variabele spacer ontwikkeld, in de vorm van een kantelbord. De mast neigt voorover, terwijl het vorkenbord mee kantelt. Zo wordt de ruimte tot het midden van de laadvloer overbrugt en blijft de klem in de juiste positie om de rollen op te nemen.Hierdoor kunnen de rollen probleemloos en veilig door het magazijn worden gemanoeuvreerd.

Duurzaam, compact en efficiënt

“Interne testen met de trucks waren dermate positief, dat we hebben besloten om voor deze oplossing te kiezen”, weet Hinrichs. “De 5,5-tonners zijn compacter en wendbaarder dan hun zwaardere voorgangers. Daardoor kunnen we de beschikbare opslagruimte nóg beter benutten. Bovendien is het energieverbruik afgenomen. Zo bieden de nieuwe trucks ook een aantrekkelijk voordeel als het gaat om de exploitatiekosten.”

Ook de heftruckchauffeurs zijn zeer te spreken over het elektrische alternatief. “Ik werk nu een aantal maanden met deze truck en merk dat het een enorme verbetering is vergeleken met de truck met LPG motor van voorheen. Deze truck is beduidend stiller en ruimer dan zijn voorganger. Je hebt veel minder warmte doordat je niet meer boven die verbrandingsmotor zit. Ook het zicht is aanzienlijk verbeterd; zowel door de constructie van de truck als dankzij de heldere ledverlichting”, weet Marc Ioannidis, Algemeen Operator Golfkartonmachine bij Smurfit Kappa. “Voor ons is dit dé oplossing. De truck voldoet aan al onze eisen. Hij is duurzaam, compact én efficiënt”, besluit Hinrichs.

Slimme op maat gemaakte oplossingen

Deze oplossing is afgestemd op de papierindustrie. Onze adviseurs denken graag mee met slimme oplossingen afgestemd op uw bedrijfsvoering. Bekijk hier onze klantverhalen afgestemd op industrieën zoals:

Samen bepalen we het Heffiq succes!

Meer dan 140 Heffiq collega’s staan garant voor slimme oplossingen en maximale service en support in intern transport. Ruim 80 jaar is Hyster een begrip in de intern transport markt. Als exclusieve dealer van de krachtige Hyster hef- en magazijntrucks heeft Heffiq het breedste productassortiment in de Nederlandse markt. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks


Persoonlijke benadering

Heffiq groeit. Dat komt met name door de persoonlijke benadering naar onze klanten en de wil om slimme oplossingen te vinden en te blijven ontwikkelen en te verbeteren. We denken mee- en vooruit en zijn pas tevreden als alles tot in detail geregeld is.


Werken in dynamiek en techniek op hoog niveau

Werken bij Heffiq houdt in dat je opereert in een dynamische omgeving. Vol technische uitdagingen, hoge mate van zelfstandigheid en gedegen, professionele ondersteuning. Je werkgereedschap en aanvullende opleidingsmogelijkheden zijn op uitstekend niveau.


Onderscheidend en servicegericht

Heffiq heeft zich ontwikkeld als toonaangevende, betrouwbare en servicegerichte partner in de wereld van intern transport. Onze missie: ‘De interne logistiek van klanten garanderen door 24/7 klaar te staan met actuele kennis en inventieve oplossingen'. Dat maken we telkens weer waar! Het is niet voor niets dat steeds meer professionele technische mensen hun ‘thuis’ vinden bij de Heffiq organisatie. We zijn als team gedreven om door te ontwikkelen en te innoveren. Dat spreekt aan en boekt uitstekende resultaten. Bij onszelf, maar zeker ook bij onze klanten!


Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Kom eens langs en overtuig jezelf tijdens een vrijblijvend gesprek van de prima sfeer, teamspirit en je specifieke mogelijkheden bij Heffiq. Uiteraard gaan we discreet om met je getoonde interesse.

Trainingspassen verlopen

Bedankt voor uw interesse in onze trainingen. Naast heftruck en reachtrucktrainingen kunt u bij ons ook terecht voor:

 • Heftruck
 • Elektrische pallettruck
 • Reachtruck
 • Heftruck en reachtruck combinatietraining)
 • Stapelaar
 • Orderpicker
 • Reachstacker
 • Containerhandler
 • Verreiker
 • Minigraver


De Hyster Fortens heftruck-serie is één van de krachtigste en zuinigste verbrandingstrucks in de markt. De truck is nu voorzien van het 360 graden package waarbij de machine standaard is uitgerust met opties die de veiligheid en productiviteit vergroten. Bovendien krijgt u 2 jaar garantie op dit pakket.

360 graden pakket met twee jaar garantie*

Het 360 graden pakket bestaat uit de volgende extra's:

✓ Luchtgeveerde stoel

✓ LED verlichting

✓ Bestuurders password functie

✓ Panoramische spiegel

✓ Pedestrian Awareness Light

✓ Snelheidsbegrenzer**

✓ Return-to-Set Tilt***

Luchtgeveerde stoel

Met het 360 pakket wordt de truck geleverd met een luchtgeveerde stoel. Deze stoel werkt samen met universele veiligheidsgordels.

 • Gewichtsafstelling van de bestuurder, de stoel onthoudt de instellingen van de bestuurder. 
 • Verstelbare rugleuning
 • Opklapbare armleuningen

LED- werkverlichting

LED-lampen gaan lang mee en vereisen geen onderhoud. 

Bestuurders wachtwoord

Met deze functie kan aan iedere bestuurder een wachtwoord worden toegekend dat vooraf moet worden ingevoerd. 

Panoramische spiegel

Verbetert het zicht voor de chauffeur

Pedestrian awareness light (PAL)

Deze voetgangerswaarschuwingslamp zorgt ervoor dat omstanders weten wanneer de heftruck nadert. Deze lamp projecteert een duidelijke blauwe lichtbundel op de grond, die de veiligheid aanzienlijk vergroot. 

*  2 jaar fabrieksgarantie of 4000 werkuren. Deze actie geldt alleen in combinatie met een onderhouds­abonnement. Deze actie kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen.
- Actie is geldig tot 31-12-2020

** Deze optie geldt bij een E-hydraulics uitvoering
***Deze optie geldt bij een DuraMatch transmissie

Monteur buitendienst regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch


Heffiq groeit. Inmiddels meer dan 140 Heffiq collega’s staan garant voor slimme oplossingen en maximale service en support in intern transport. Als exclusieve dealer van de krachtige Hyster hef- en magazijntrucks heeft Heffiq het breedste productassortiment in de Nederlandse markt.

Voor de regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch zoeken wij een ervaren, gemotiveerde en zelfstandig werkende

Monteur buitendienst

Als Monteur Buitendienst verricht je revisiewerkzaamheden en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan elektrisch- en verbranding aangedreven Hyster heftrucks, reachstackers, empty container handlers en overig transport equipment. Je bezoekt de klanten van Heffiq met een compleet ingerichte servicewagen.

Een werkdag van een Monteur Buitendienst bij Heffiq
Voordat je ’s morgensvroeg vanuit huis naar je eerste klant vertrekt, check je of de nachtvracht met al je spullen voor de dag ontvangen hebt. Naar wie je gaat en voor welke storing, onderhoud of reparatie vind je in je laptop.

Bij de klant aangekomen vraag je eerst goed door over wat er precies aan de hand is. Daarna raadpleeg je de contractafspraken van deze klant. Van daaruit ga je op een methodische manier te werk. Je bent hiervoor in het bezit van uitgebreide tools, zoals software, uitleesapparatuur, parts- en service manuals, voldoende gereedschap en voorraad in je servicebus, die is afgestemd op jouw klantenkring. Wil je overleggen over een storing, dan kun je gebruik maken van twee hulplijnen: de Service Coördinator of de Technical Support Medewerker.

Je bestelt je eigen onderdelen, schrijft je uren, maakt je eigen digitale rapport en vervolgens aan het eind van de klus geef je feedback aan de klant wat je hebt gedaan. Ruim voordat de klus gereed is, neem je contact op met je Service Coördinator om de volgende klus door te spreken zodat je goed geïnformeerd weer op pad gaat.

Onze klantenkring is zeer divers, je sleutelt aan klein en groot materieel. Je werkt voornamelijk zelfstandig waarbij je bij sommige klussen met twee man sterk aan het werk bent. De technieken die je tegenkomt in je werk zijn zeer divers en lopen uiteen van elektrisch en hydrauliek tot mechanisch.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde MTS/MBO 3 of 4 opleiding richting Mechatronica / Motorvoertuigentechniek / Electrotechniek / Landbouwmechanisatie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een geldig VCA certificaat;
 • Woonachtig in de regio Tilburg/Waalwijk/Den Bosch;
 • Ervaring met het onderhouden en repareren van heftrucks is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met computers;
 • Bereid om mee te lopen in de storingsdienst;
 • Probleemoplossend denkvermogen;
 • Servicegerichte en flexibele instelling;
 • Bereid om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen.

Wat biedt Heffiq?

Heffiq biedt een afwisselende, leuke en verantwoordelijke baan. Je volgt een gedegen inwerkprogramma waarin je uitgebreid kennis maakt met onze producten. We hebben prima marktconforme arbeidsvoorwaarden en investeren volop in het verder ontwikkelen van onze medewerkers.

Deel uitmaken van het Heffiq team?

Stuur je sollicitatiebrief met CV per email naar [email protected].
Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Kijk dan op www.heffiq.nl of neem telefonisch contact op met HR Manager Liesbeth Wedda via (0347) 349 452. Uiteraard gaan we discreet om met jouw getoonde interesse.

Samen bepalen we het Heffiq succes!


Aangepaste diesel wetgeving heftrucks

21 October 2020

Op 3 augustus 2020 heeft de overheid de ‘BasisInspectieModule Blootstelling aan dieselmotoremissies (BIM)’ gepubliceerd. Met de BIM-regeling geldt dat diesel heftrucks tot een hefcapaciteit van 8 ton niet meer binnen mogen rijden.

Nieuwe elektrische no-nonsense trucks

15 October 2020

Hyster J1.5-3.5UT vierwiel en J1.6-2.0UTT driewiel serie. Heffiq heeft het assortiment elektrische Hyster heftrucks flink uitgebreid met de introductie van negen nieuwe elektrische drie- en vierwiel machines. De Hyster J1.5- 3.5UT vierwiel en J1.6-2.0UTT driewiel elektrische heftrucks zijn de nieuwste modellen die deel uitmaken van de Hyster®UT-serie. Deze no-nonsense trucks hebben een hefvermogen tot 3,5 ton.

Heffiq verbreedt assortiment

18 September 2020

met nieuwe 7-9 ton Hyster lithium-ion truck. Deze zware elektrische heftruckserie is voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De J7.0-9.0XNL-serie is emissievrij en beschikt over een hefvermogen van 7-9 ton. Hiermee biedt de truck prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een verbrandingsmotor. Waarbij de geïntegreerde lithium-ion batterij het grote voordeel heeft, dat de machine tussentijds kan worden opgeladen.

Beter zicht

10 July 2020

door Wide view mast. Speciale optie voor de J2.5XN serie

Nieuwe Hyster J2.5-3.0XNL

8 June 2020

Lithium-ion heftruck. Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij.

Bekijk ons Corona beleid

16 April 2020

Onze service staat voor u klaar ook in onzekere tijden. Bekijk hoe wij ons aanpassen aan de omstandigheden

Maatwerk oplossing

9 March 2020

Voor ROC Waalwijk. Regionaal Overslag Centrum (ROC) is een fullservice inland terminal en biedt zo het perfecte alternatief voor het vervoer van zeecontainers over de weg. De terminal is opgericht in 2000 en is gelegen in Waalwijk. Vanuit deze locatie vinden dagelijks afvaarten plaats naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

Heffiq breidt programma uit

19 February 2020

Met Hyster ut-serie. Met de lancering van de UT-serie biedt Hyster gebruikers een ruime keuze op het gebied van heftrucks en magazijntrucks. Deze serie is ontwikkeld voor basis applicaties waarin minder wordt gevraagd van de machine.

Nieuwe cabines

13 February 2020

Voor Hyster big trucks. Hyster Company introduceert een nieuwe cabine en bedieningselementen voor de Big Truck-serie. Het toonaangevende ontwerp zal als eerste beschikbaar zijn voor de nieuwe Hyster® H8-18XD heftrucks met een capaciteit van 8 tot 18 ton.

Hyster lanceert nieuwe stapelaar

28 August 2019

Hyster introduceert met de S1.2S-S2.0S range een serie gloednieuwe platform stapelaars. Deze trucks zijn multifunctioneel en komen optimaal tot hun recht in magazijnen waarbij ladingen over langere afstand vervoert worden.

Herhaalorder intern transport Boels

15 August 2019

Na de eerste order van meer dan 300 trucks in 2017, heeft Boels de internationale heftruckvloot verder uitgebreid met meer dan 400 trucks. De succesvolle samenwerking tussen Boels, Heffiq en Hyster heeft het vertrouwen gegeven voor deze vervolgorder.

Gezellige en sfeervolle Open dag 2019

20 May 2019

Gezellige en sfeervolle Open Dag. Meer dan 20 partner bedrijven uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen aan onze Open Dag. Diverse machines waren uitgerust met slimme en inventieve oplossingen van onze partners

Zero-emission reachstacker

10 April 2019

met een waterstofcel voor de haven van Valencia.

​HYSTER®-heftrucks doorstaan zware test in kalkzandsteenfabriek

8 April 2019

Test bij kalkzandsteenfabriek Radmacher Kalksandsteine Duitsland

Word jij onze nieuwe collega?

24 October 2018

Bekijk in onze video welke werkzaamheden je bij ons kunt verwachten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en technische werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Nieuwe reachtruck met neigende mast

9 October 2018

Bekijk de nieuwe compacte E-serie

Piek Silence, de stille pallettruck

16 July 2018

Met laag geluidsniveau voor woonomgevingen. Bekijk de voordelen van deze stille pallettruck

Reachtruck overhead guard met versterkt glas

23 May 2018

Hyster heeft een extra optie voor de Reachtruck ontwikkeld. Zo is het mogelijk om de Reachtruck uit te rusten met een overhead guard die voorzien is van versterkt glas.

Nieuwe Hyster meerijstapelaar: gemaakt voor multifunctionele inzet

8 May 2018

Hyster heeft onlangs de nieuwe rider stacker (RS)1.6 toegevoegd aan haar assortiment magazijntrucks. Deze meerijstapelaar is de broer van de eerder geïntroduceerde rider pallettruck (RP). De stapelaar is breed inzetbaar en biedt uitkomst in branches als de levensmiddelen industrie, distributie, retail en logistiek.

Nieuwe compacte stapelaars van Hyster

12 April 2018

Hyster Europe heeft een nieuwe reeks compacte stapelaars gelanceerd voor het stapelen, opslaan, transporteren of picken in krappe ruimtes. "De nieuwe Hyster®-stapelaars zijn eenvoudig te bedienen en te manoeuvreren in toepassingen waar weinig ruimte beschikbaar is, vooral in smalle gangpaden", zegt Monica Radavelli, Warehouse Product Manager voor Hyster Europe. "De veelzijdige S1.0E-1.2E-serie kan ladingen tot 1,2 ton tot een hoogte van 2,38 m heffen, of lichtere ladingen tot een hoogte van maximaal 4,18m.

Megaorder voor Heffiq en Boels

20 March 2018

Boels Rental uit Sittard heeft zijn verhuurvloot fors uitgebreid met maar liefst 316 nieuwe Hyster machines. In samenwerking met tien Europese Hyster dealers heeft Heffiq een gedegen plan opgesteld, om Boels te voorzien van een optimale service support en tijdige levering van de machines

Het belang van een schone werkomgeving

25 January 2018

Een schone werkvloer voorkomt ongelukken. Bijna 30 % van de bedrijfsongevallen is te wijten aan een vuile of ongeordende werkomgeving

Krachtpatsers voor Cabot Corporation

5 January 2018

Heffiq levert 8 Hyster XT LPG-heftrucks met hefcapaciteiten van 2 ton. De krachtige werkpaarden blijken ideaal voor de ruwe inzet bij de producent.

Terugblik op Logistica 2017

6 December 2017

Van 28 t/m 30 november werd de Logistica 2017 gehouden in de jaarbeurs in Utrecht. Dit is de grootste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Op onze stand konden onze bezoekers kennis maken met onze werkwijze. Zo stonden er 5 onderwerpen centraal waarbij wij bedrijven helpen om het intern transport verder uit te lijnen en te balanceren op het gebied van:

Heffiq verzorgt intern transport Bol.com

21 November 2017

Vizier op veiligheid en minimale TCO

Terberg trekker en Elektrische heftruck voor Techno Port Europe B.V.

30 October 2017

voor Techno Port Europe B.V.

Nieuwe Hyster Empty Containerhandler van 11 ton

17 October 2017

tilt met gemak twee containers. De nieuwe empty containerhandler van Hyster kan dubbele containers van elk type verwerken. Zo tilt deze nieuwe truck met gemak twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant. De nieuwe serie containerhandlers biedt dankzij de grootste capaciteit in de industrie (tot 11 ton) aanzienlijke voordelen voor de productiviteit

Nieuwe LPG motoren voor Hyster Heftrucks

3 October 2017

Verlagen de operationele kosten

30 jaar hyster containerhandlers bij BCTN Inland Terminals

15 August 2017

BCTN Inland Terminals kan zich inmiddels scharen tot één van de trouwste klanten op het gebied van containerhandling.Het 30-jarig bestaan van BCTN in juni 2017 is beklonken met een order voor een nieuwe Hyster empty containerhandler

Explosiebeveiligde Hyster Heftrucks Voor Sun Chemical

3 July 2017

Voor Sun Chemical uit Etten-Leur zijn onlangs twee explosiebeveiligde heftrucks, kort Ex-trucks, in gebruik genomen. De door Hyster importeur Heffiq geleverde trucks voldoen aan alle veiligheidseisen uit de ATEX-richtlijn, maar dragen ook op andere vlakken bij aan een verbeterde veiligheid. Sun Chemical speelt immers altijd op safe.

Super geslaagde Veiligheidsdag Heffiq

17 May 2017

Op donderdag 11 mei heeft Heffiq voor de tweede keer een Open Dag georganiseerd voor (potentiële) klanten, stakeholders en belangstellenden. Ruim 250 bezoekers hebben een informatieve middag beleefd met als overkoepelende thema veiligheid.

​Heffiq Open Dag 2017

5 May 2017

Op donderdag 11 mei opent Heffiq zijn deuren voor (potentiële) klanten en belangstellenden. Tijdens deze leuke en informatieve middag ervaren bezoekers het volledige assortiment van producten en diensten met als overkoepelende thema veiligheid.

Ferretto en Heffiq Verbouwen Magazijn Hyster in Nijmegen

7 April 2017

Het spareparts magazijn van Heftruckproducent Hyster in Nijmegen is fors gemoderniseerd. Dit was een grote uitdaging, want tijdens de verbouwing mocht het dagelijkse proces hoe dan ook niet worden verstoord. Het magazijn is aangepast om in te kunnen spelen op de veranderende behoeftes uit de markt.

ODS Nederland kiest voor Hyster

29 March 2017

Ter vervanging van een deel van de intern transportvloot bij Kloeckner Metals ODS Nederland levert Heffiq in totaal 8 nieuwe Hyster vorkheftrucks.

Hyster Lanceert Nieuwe Stapelaar

7 March 2017

Lees het persbericht. Hyster® heeft een nieuwe meeloopstapelaar gelanceerd met een hefcapaciteit van 2 ton. Deze stapelaar is ideaal voor het stapelen en oppakken van pallets uit stellingen tot een hoogte van 4 meter.

Nieuwe Empty Container Handler

30 January 2017

voor Nedcargo Alpherium.Deze nieuwe Empty Container Handler is in gebruik genomen als onderdeel van de modernisering van de vloot van terminal machines.

Geweldige Approved Used Aanwinst Voor Transportbedrijf G.L. de Haan

17 January 2017

Transportbedrijf G.L. de Haan

Nieuwe Hyster Tugger Train verbetert effectiviteit productielijn

18 November 2016

Hyster heeft een flexibel, modulair systeem ontwikkeld

Batterijwissel primeur voor VBI Weurt

14 October 2016

Heffiq leverde onlangs vier Hyster heftrucks en een Hyster pallettruck aan VBI Weurt.

Bekijk Alle Hoogtepunten Van Het Hyster Hub Event

10 October 2016

Honderden bezoekers hebben afgelopen week het Hyster Hub Event in Weeze in Weeze bezocht.De belangrijkste hoogtepunten hebben we op een rij gezet:

Heftrucktest Hyster XT

7 October 2016

De nieuwe Hyster voldoet ruimschoots aan alle basisvoorwaarden voor een goede heftruck. Bekijk de volledige test

De Utilev UT25P, Gewoon goed

2 September 2016

Met de kreet ‘Gewoon goede heftrucks’ plaatst Hyster haar merk Utilev scherp in de markt. De slogan slaat de spijker precies op de kop. De Utilev UT25P met lpg motor is een stabiele truck met een robuuste no nonsense karakter. Het gunstige verbruik en gewoon goede prestaties maken het verhaal compleet.

Robuuste nieuwe Hyster meeloopstapelaar

18 July 2016

In de Hyster fabriek in Masate (Italië) is onlangs de nieuwste serie Hyster S1.0-1.6 stapelaars ontwikkeld. De stapelaars hebben een hefcapaciteit tussen de 1000 en 1600 kg en manoeuvreren uitstekend in kleine ruimtes. Met een bereik tot 6 meter hoogte zijn het ideale machines voor uiteenlopende toepassingen.

Nieuw: De Hyster XT Serie

23 June 2016

Hyster® heeft in Europa een nieuwe serie vorkheftrucks geïntroduceerd. De ‘XT serie’ is een aanvulling in het 2 tot 3-ton segment voor verbrandingsheftrucks en is verkrijgbaar met een diesel of LPG motor. De nieuwe XT is een no-nonsense heftruck met eenvoudige technologie, gemaakt voor talloze alledaagse toepassingen.

Reachstackers In Actie in Rotterdamse Haven

23 June 2016

Bekijk het filmpje van onze Reachstackers in actie!

24 uur in het magazijn met Hyster

26 April 2016

Hoe ziet een druk magazijn er uit tijdens een werkdienst van 24 uur? Ron Farr, manager Warehouse Solutions voor Hyster, vertelt over een aantal grote logistieke uitdagingen in het magazijn.

Reachstackers voor MCS

7 April 2016

Heffiq levert twee gloednieuwe Hyster reachstackers uit aan Multimodal Container Service (MCS) in Westerbroek. De reachstackers worden met name gebruikt voor het bevoorraden van de kranen en vrachtauto’s op de terminal.

Op tijd uw Heftruckbanden vervangen bespaart kosten

11 February 2016

De Trelleborg Pit Stop tyres zorgen ervoor dat u precies weet wanneer u uw heftruckbanden moet vervangen

Hyster presenteert compacte stapelaar met monomast

30 December 2015

Hyster voegt met de SC1.0 stapelaar met monomast een nieuw product toe aan de succesvolle compacte truckrange. Deze range is speciaal bedoeld voor lichtere applicaties.

Doesburg vervangt heftruckvloot

16 December 2015

Heffiq levert 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks aan Doesburg Components uit Nieuw Bergen. Het nieuwe materieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. Heffiq voorziet hier in de volledige intern transportbehoefte van Doesburg.

Explosieveilige Hyster heftrucks voor Arkema

4 December 2015

Arkema Rotterdam heeft zijn intern transportvloot vervangen met vijf heftrucks. Naast vier elektrische heftrucks is er ook een verbrandingstruck aan de vloot toegevoegd. Deze truck is voorzien van een vorkenversteller en integrale sideshift.

Logistica 2015 zeer geslaagd

18 November 2015

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van de Logistica 2015. Op onze stand was erg veel informatie verkrijgbaar en konden alle trucks worden ervaren door de bezoekers. Zo was er een dwarsdoorsnede van het Hyster leveringsprogramma te zien met een aantal interessante beursprimeurs. De nieuwe ?RP pallettruck en P1.6 lithium ion werden voor het eerst aan het grote publiek getoond. Verder stonden op de stand de overige merken die Heffiq levert zoals: Utilev heftrucks,

Logistica beursprimeur!

4 November 2015

Hyster lanceert een nieuwe robuuste 3-in-1 pallettruck met zitplaats waarmee de bestuurder zijn rijpositie kan aanpassen tijdens cross-docking. Heffiq heeft tijdens de Logistica met deze pallettruck een heuse beursprimeur, want deze RP2.0 wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op stand C070.

Meer productiviteit en minder brandstofkosten

20 October 2015

De Hyster Fortens® serie bestaat uit diesel en LPG heftrucks met capaciteiten variërend van 1.6 tot 9.0 ton.

Hoe Slim is uw intern transport?

2 October 2015

Deze vraag staat centraal bij Heffiq tijdens de Logistica 2015. Bezoekers krijgen duidelijke uitleg over dagelijkse logistieke vraagstukken zoals het besparen van kosten en het verminderen van CO2 uitstoot.

LDM kiest voor duurzaamheid met Heffiq en Hyster

30 July 2015

Met de komst van zeven nieuwe Hyster trucks is de intern transportvloot van LDM de komende jaren verzekerd van optimale inzetbaarheid. Zo zijn alle trucks opgebouwd met specifieke voorzetapparatuur en voldoen ze aan de veiligheidseisen van de klant. De keuze voor Heffiq en Hyster past dan ook geheel binnen de duurzame bedrijfsfilosofie van LDM.

Samenwerking Heffiq en Amrij International

20 July 2015

Heffiq en Amrij International gaan samenwerken op de Nederlandse markt.

Heffiq.nl compleet vernieuwd!

14 July 2015

Heffiq BV heeft deze week haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website toont naast de uitgebreide dienstverlening tevens het complete leveringsprogramma van Hyster hef- en magazijntrucks, voorzetapparatuur, batterijen en toebehoren, maar dan net even wat ‘slimmer’

Heffiq en Ferretto – Samen sterker in warehousing.

3 June 2015

Heffiq en de Italiaanse stellingproducent Ferretto Group slaan de handen ineen om een totaaloplossing te bieden aan (potentiële) klanten op het gebied van intern transport en warehousing.

Open dag Heffiq groot succes

27 May 2015

Op donderdag 21 mei heeft Heffiq haar deuren opengesteld voor (potentiële) klanten die een ‘kijkje in de keuken’ van Heffiq konden nemen.

Hyster H4.5FT Fortens voor Van Oord

29 April 2015

Heffiq levert een nieuwe Hyster H4.5FT Fortens vorkheftruck aan Van Oord. De speciaal verlaagde truck is door leverancier Heffiq voorzien van een compacte driedelige mast, voor een veilige en efficiënte inzet in containers.

Robuuste nieuwe pallettruck van Hyster

26 March 2015

Een nieuwe robuuste pallettruck is officieel gepresenteerd door Hyster, het volgende hoofdstuk in de 'Inside Story' van Hyster. Het merk heeft de mogelijkheden en het aanbod uitgebreid met een gevarieerde serie voor veeleisende laad- en lostoepassingen voor gebruik binnen. De nieuwe serie Hyster® P1.6-2.2 meelooppallettrucks heeft een intelligent ontwerp dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage gebruikskosten biedt.

DAF trucks vernieuwt transportvloot met nieuwe Hysters

12 March 2015

DAF Trucks heeft na een intensief offerte traject een groot gedeelte van haar intern transport vloot vernieuwd met Hysters van Heffiq. Belangrijke uitgangspunt bij deze offerte was de wens van DAF om zoveel als mogelijk elektrische vorkheftrucks te gebruiken vanwege de lage kosten.

Zien, horen en voelen

25 February 2015

Als een vorkheftruckbestuurder productief moet zijn tijdens een dienst van 8 uur dan is de totale rij-ervaring erg belangrijk. David Rowell, Product Marketing Manager bij Hyster, onthult 15 manieren waarop Hyster® de Fortens-heftrucks van 2-3,5 ton op diesel en LPG heeft ontwikkeld om te optimaliseren wat de bestuurder ziet, hoort en voelt.

Maasoever

28 November 2014

Maasoever Coldstore heeft zijn vloot vernieuwd met 4 nieuwe heftrucks in zogenaamde coldstore uitvoering. Heffiq is hiervoor een nauwe samenwerking met Maasoever aangegaan, om de juiste service en specificaties goed op elkaar af te stemmen. Twee elektrische J2.5XN heftrucks zijn al geleverd en de komende maand worden aan de vloot nog eens twee compacte E2.5XN (2500 kg hefvermogen) modellen toegevoegd.

Laag brandstofverbruik zorgt voor reductie operationele kosten.

24 October 2014

Rotterdam Shortsea Terminals nam kortgeleden vijf empty container handlers van het merk Hyster in gebruik. Deze machines kunnen lege containers tot een gewicht van 22 ton verplaatsten. Ze vervangen materieel waarvan het leasecontract was afgelopen. Hoofd Technische Dienst Cees van Pelt vertelt dat RST voor Hyster koos vanwege de performance, de ergonomie, het gunstige brandstofverbruik en de goede service van leverancier Heffiq

Terug naar boven Terug