Zoek
Heffiq en Ferretto – Samen sterker in warehousing.
Nieuws 03 - 06 - 2015

Heffiq en Ferretto – Samen sterker in warehousing.

Heffiq en de Italiaanse stellingproducent Ferretto Group slaan de handen ineen om een totaaloplossing te bieden aan (potentiële) klanten op het gebied van intern transport en warehousing.


Heffiq en de Italiaanse stellingproducent Ferretto Group slaan de handen ineen om een totaaloplossing te bieden aan (potentiële) klanten op het gebied van intern transport en warehousing.

Totaaloplossing
De samenwerking met Ferretto stelt Heffiq in staat om (potentiële) klanten vanaf een eerste idee mee te nemen naar de beste oplossing voor het inrichten van logistieke systemen binnen magazijnen. Oplossingen die zich niet alleen richten op de huidige situatie van klanten, maar die zich juist richten op de toekomst van ondernemingen. De individuele klanteisen en behoeften zijn hiervoor bepalend en kunnen door middel van goed advies, knowhow en jarenlange ervaring centraal gezet worden.

Assortiment
Het assortiment Ferretto producten omvat metalen stellingen en tussenvloeren, geautomatiseerde opslagsystemen, draaiende en verticale opslagsystemen, logistieke software en brandbestrijdingssystemen. Kortom, een complete reeks oplossingen voor alle behoeftes op het gebied van opslag en archivering. “Met deze aanvulling op onze reeds bestaande producten en diensten, kunnen we met recht zeggen dat we een totaalleverancier op het gebied van intern transport zijn,” legt Lex Knol, Algemeen directeur van Heffiq, uit. “Naast het feit dat we als enige intern transportleverancier full line supplier zijn op het gebied van heftrucks en magazijntrucks, completeren we ons aanbod als totaalaanbieder op het gebied van intern transport en magazijninrichting. Dit is natuurlijk nooit een doel op zich geweest, maar het centraal stellen van onze klanten wel. Dat kan nu nog beter door samenwerking met Ferretto,” aldus Knol.

Heffiq focust zich met deze samenwerking op groei binnen het warehousing segment, zowel door advies te leveren bij bestaande klanten, als door als one-stop-shop te fungeren bij nieuwe klanten. Hyster laat hiermee zien dat er in de afgelopen decennia veel geïnvesteerd is in goede en betrouwbare magazijntrucks. De expertise van Ferretto zorgt ervoor dat deze magazijntrucks zo optimaal mogelijk ingezet kunnen worden binnen magazijnen.

Juiste partner
“Wij waren op zoek naar een partner met een groot netwerk binnen de markt van intern transport en magazijnen in Nederland en die hebben we met Heffiq gevonden,” zegt Peter Bertens, Sales en Marketing manager bij Ferretto. “De kennis en kunde van de Heffiq medewerkers stelt ons in staat om de juiste combinatie van producten binnen magazijnomgevingen te adviseren en daardoor een klant beter te kunnen helpen met zijn logistieke uitdaging.”

Over Heffiq
Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Daarbij is Heffiq tevens dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Spijkstaal elektrotrekkers & platformwagens en Utilev heftrucks.

Over Ferretto Group
De Ferretto Group is in 1956 in Vicenza opgericht. Het bedrijf biedt een complete reeks oplossingen voor alle behoeftes op het gebied van opslag en archivering. Historische merken die tegenwoordig bedrijfsonderdeel zijn van de Ferretto Group, zijn Armes (voor metalen stellingen en industriële tussenvloeren), Promag (voor geautomatiseerde opslag met magazijnkranen) en Bertello (voor verticale, draaiende en verrijdbare archieven en opslagsystemen). De Ferretto Group is niet alleen sterk vertegenwoordigd op de Italiaanse en de Europese markt, het bedrijf heeft ook al heel lang een sturende rol in de opkomende markten en is via een uitgebreid netwerk vertegenwoordigd in de belangrijkste landen van Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.

Bekijk het Ferretto product overzicht