Wij gebruiken cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Verberg deze melding

Weet wanneer u uw heftruckbanden moet vervangen

Met de Trelleborg Pit Stop banden

Als uw de heftruckbanden te vroeg vervangt riskeert u hoge kosten. Maar als de banden van uw heftruck te laat worden vervangen kan dat een groot risico met zich meebrengen. Trellenborg Pit Stop tyres zijn hiervoor de ideale oplossing. De heftruckbanden zijn van een oranje rubbere strip voorzien die zichtbaar wordt wanneer de banden aan vervanging toe zijn. 

De Trelleborg Pit Stop heftruckbanden bieden:

  • Kostenbesparing door maximale benutting van uw banden
  • Verhoogde productiviteit voor uw truck
  • Verhoogde veiligheid, door de oranje strip
  • Minder belasting voor uw banden
  • Geeft exact aan wanneer uw banden aan vervanging toe zijn

Oranje vlak

Wanneer de Pit Stop Line band verslijt, verschijnt er een duidelijk zichtbaar oranje loopvlak. Dit betekent dat de banden bijna aan vervanging toe zijn. Wanneer het oranje loopvlak zichtbaar wordt is de levensduur van de band nog ongeveer 100 uur, waardoor er nog voldoende tijd is om ze te laten vervangen. De Pit Stop banden worden geleverd op alle Hyster heftrucks die standaard voorzien zijn van volrubberbanden.

Maximaal waar voor uw geld, maximale uptime

Vaak worden industriĆ«le volrubberbanden vervangen met nog 25% resterende levensduur. Dit komt doordat de richtlijnen met betrekking tot de veiligheid van industriĆ«le volrubberbanden niet goed bekend zijn bij de gebruiker. Bovendien wordt er vaak een vergelijking gemaakt met autobanden terwijl daar andere regels voor gelden. Want als het profielpatroon op een band volledig is afgesleten is de heftruckband ongeveer op de helft van zijn gebruiksduur. 

Duurzaam 

Het op tijd vervangen van de heftruckbanden draagt ook bij aan milieu. Er kan immers veiliger gewerkt worden, er wordt geen overbodig afval veroorzaakt en er worden geen onnodige kosten gemaakt. Door volrubberbanden nooit te vroeg te vervangen, kunnen de kosten tijdens een standaard lease van 5 jaar tot wel 20% verminderd worden (gebaseerd op 2 banden per jaar). Hiermee draagt Trelleborg bij aan de duurzaamheid binnen uw organisatie.


Wilt u geheel vrijblijvend advies over onze heftruckbanden? Na invulling van dit formulier nemen wij binnen 24-uur contact met u op

 
Terug naar boven Terug

heftruckbanden

naar boven Terug

Dank u voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief. U zult periodiek berichten van ons ontvangen.