Zoek
Agrarisch dienstverlener

Laan Flora Facilities

Vertrouwt al 30 jaar op Hyster heftrucks en de service van Heffiq

 

Voor de opslag, orderpicking en handling van bolgewassen gebruikt Laan Flora Facilities al meer dan 30 jaar elektrische Hyster heftrucks. Vanuit Zwaagdijk is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste exporteurs van bloembollen. Innovatie, efficiëntie en duurzaamheid zijn van onschatbare waarde om op topniveau te blijven opereren.

Voor de opslag van bloembollen, maakt Laan Flora Facilities gebruik van de Ultra Low Oxygen techniek. Bij deze methode worden optimale condities gecreëerd om de bollen langer te bewaren. Hierdoor blijft meer energie over in de bol wanneer de gewassen worden geplant. Het gebruik van elektrische heftrucks is hierbij van groot belang, zodat de bollen niet worden blootgesteld aan CO2-uitstoot.

Efficiënte inzet van heftrucks

“Jaarlijks worden 100.000 kisten bloembollen geëxporteerd”, vertelt Jan Laan, eigenaar van Laan Flora Facilities. “In de herfst- en winterperiode gebruiken we 
14 elektrisch heftrucks om de leliebollen klaar te zetten. We hebben per truck een route uitgezet, zodat de machines elkaar niet kruisen of onnodige meters maken op ons 12.000 m² grote complex. Hierdoor redt de batterij van de heftruck met gemak een werkdag, zonder gebruik te maken van wisselbatterijen”.

Optimale capaciteit

“De kwaliteitsnormen zijn enorm hoog in onze branche. We balanceren op het randje van de koeltechniek om het maximale uit het product te halen” geeft Jan aan. Om over de optimale ruimte in de koelcel te beschikken wordt gebruik gemaakt van elektrische Hyster E2.2XN heftrucks. Deze machines zijn uiterst compact en beschikken over een zeer korte draaicirkel. Onze chauffeurs zijn zo gewend aan deze maatvoering, dat we weleens schade hebben gereden aan onze producten wanneer de huurtrucks 5 cm langer waren” vertelt Jan. 
 

"De maten van de Hyster machines zijn helemaal afgestemd op de beschikbare ruimte" Jan Laan, eigenaar Laan Flora Facilities

Schadepreventie

De chauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen heftruck. Dagelijks voeren zij een  inspectie uit, om te zorgen dat de machines in goede conditie blijven. “Een groot voordeel is dat de Hyster trucks geen onderdelen hebben die uitsteken”, aldus Jan. Dit zorgt, in combinatie met de korte draaicirkel, voor een kleinere kans op schades.  

Ergonomisch orderpicken

 Voor het orderpicken zijn drie heftrucks uitgerust met vorkenklemmen. Hierdoor hoeven de kisten met bloembollen niet handmatig worden getild. De truck knijpt met de vorkenklem eenvoudig een aantal kisten uit de koelcel en plaatst ze op een pallet.  

Veiligheid

De trucks zijn allemaal voorzien van Bluespot veiligheidslampen, waarmee een heldere lichtbundel op de vloer wordt geprojecteerd. Hierdoor vallen de machines goed op voor voetgangers of klanten die het bedrijf bezoeken. Ook beschikken de Hyster E2.2XN trucks over een hoge zitpositie, waarmee de bestuurder een beter zicht heeft op- en over de lading. 

Hyster voorkeur

“Bij de aanschaf van een heftruck letten we extra op de maatvoering”, geeft Jan aan. “De maten van de Hyster machines zijn helemaal afgestemd op de beschikbare ruimte, bovendien zorgen de machines voor weinig problemen en is de prijs- kwaliteitverhouding uitstekend. Als er wat is komt de vaste monteur van Heffiq langs om het probleem te verhelpen”, vervolgt Jan.  

Duurzaam ondernemen 

Maatschappelijk ondernemen is een belangrijk onderwerp bij Laan Flora Facilities. Zo wordt een enorm bassin gebruikt om water te recyclen voor het wassen van bloembollen en is het pand uitgerust met zonnepanelen. De elektrische Hyster heftrucks dragen bij aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf.