Zoek
“Trots op teamwork”
Blog 16 - 10 - 2021

“Trots op teamwork”

“Het maakt me trots als ik een oplossing kan bedenken voor een klant, als ik samen met onze monteur ter plekke het bedrijf kan helpen zodat ze weer vooruit kunnen. Dan treed je echt als team op.” Aan het woord is Theo Geurtsen, servicecoördinator bij Heffiq.

Je doet het echt samen

“Als servicecoördinator ben je de spil tussen de monteurs, de binnendienst, de verkopers en klanten. Ik zorg ervoor dat de service, het onderhoud en de keuringen goed en op tijd worden gedaan. De monteur voert dat uit, die komt immers bij de klant. Ik ondersteun hem in zijn werk. Je vormt een team, we doen het echt samen.”

Elke servicecoördinator heeft een eigen rayon. Theo is verantwoordelijk voor Oost-Nederland. “Ik ken de klanten, weet wat ze doen en wat ze belangrijk vinden. Ik spreek ook dezelfde taal, want ik woon in Etten, bij Doetinchem. Eén dag per week maak ik vrij om klanten te bezoeken. Dat verbetert het contact, je hoort wat er speelt en kunt hen beter helpen.”

 
“Als servicecoördinator ben je de spil tussen de monteurs, de binnendienst, de verkopers en klanten" Theo Geurtsen - Service Coördinator Heffiq

Fijn bedrijf om te werken

Theo werkt sinds 2018 bij Heffiq, op het hoofdkantoor in Vianen. “Ik heb het donders goed naar m’n zin. Dit is een heel leuke job. En nog binnen een heel fijn bedrijf ook. Dat voelde ik meteen. Ik solliciteerde, mocht langskomen en binnen een uur was het rond. Alles is hier zó goed geregeld: de manier waarop we de service hebben georganiseerd, prima bussen, gereedschappen en werkkleding, maar ook hoe we met elkaar werken, wat iedereen voor elkaar over heeft.”

“Als servicecoördinator moet je overzicht kunnen bewaren. En snel kunnen schakelen. Als een reachstacker op een containerterminal een storing heeft, lossen we dat zo snel mogelijk op. Het werk mag daar niet stilvallen. Dan ben ik er trots op als de monteur en ik – eventueel nog met steun van de afdeling Technische Zaken als het echt complex is – het snel en naar tevredenheid van de klant weten te fiksen. Of het nou ’s avonds laat of in het weekend is.”

 

Meegroeien met Heffiq

Voor rayon Oost-Nederland zijn er nu twaalf monteurs. “Ze werken zelfstandig, vanuit huis en in hun eigen regio. We komen een paar keer per jaar samen met z’n allen, om dingen door te spreken, ervaringen uit te wisselen. Dat doen we ergens op locatie in een restaurant, zodat we kunnen afsluiten met een lekkere en gezellige maaltijd.”

“Een goede mix van specialisten voor heftrucks en bigtrucks, voor verbrandingsmotoren en elektrisch aangedreven trucks. Jonge en oudere monteurs. Maar we kunnen er nog wel een paar bij gebruiken”, zegt Theo. “Het is druk. Dat komt door de groei van Heffiq. Daar komt bij dat er de komende jaren een paar zeer ervaren monteurs met pensioen gaan. Daar willen we nu al op inspelen.” Dus is Heffiq op zoek naar mensen die willen meegroeien.

 
"Door de groei van Heffiq zoeken we nog een aantal ervaren Service Monteurs" Theo Geurtsen - Service Coördinator Heffiq

Naar welke monteurs is Heffiq op zoek?

“Liefst allrounders, die alles kunnen. Maar die zijn schaars. Zeker aangezien Hyster, als enige fabrikant, een compleet assortiment heeft. We hebben alles: van pompwagen tot terminaltrekker.”

“Eigenlijk is iedereen met interesse in techniek welkom. We leiden je gewoon zelf op, in onze eigen Heffiq Academy. Je kunt het vak hier al werkende leren. In een fijne sfeer en met goede vooruitzichten. Solliciteer gewoon en kom zelf eens kijken hoe het eraan toe gaat.”