Heftruck keuren
Blog 27 - 09 - 2022

Heftruck keuren

Een goed onderhouden heftruck is veiliger, bedrijfszekerder en heeft een langere levensduur. De wettelijk verplichte, jaarlijkse keuring helpt daarbij. Heffiq voert die keuring, als BMWT-Keur gecertificeerd bedrijf, deskundig en onafhankelijk uit. 

Daarmee weet u zeker dat uw materieel veilig en in orde is. Met de BMWT-Keur jaarsticker en het keuringsrapport kunt u dat bij een controle of ongeval aantonen tegenover de Arbodienst.  

Wettelijk verplicht

Het keuren van heftrucks en ander logistiek materieel is wettelijk verplicht. De Arbowet schrijft voor dat werkgevers hun werkmaterieel periodiek (= minimaal één keer per jaar) door een deskundige laten keuren.

Heffiq is door Stichting BMWT-Keur gecertificeerd. Die stichting is opgericht door BMWT, de brancheorganisatie van de gespecialiseerde fabrikanten en leveranciers van logistiek materieel. Onze keurmeesters werken volgens de door BMWT opgezette keuringsmethodiek. Zij zijn individueel ook getraind en gecertificeerd door BMWT.

 

Veiligheidsbeleid

Veilig werken met machines is één van de pijlers van een veilige logistieke werkomgeving. Daarbij gaat het enerzijds om de opleiding en instructie van de medewerkers zodat ze correct en verantwoord omgaan met het materieel. Anderzijds is het zaak de heftrucks en andere transportmiddelen voor interne logistiek up-to-date te houden. Door regelmatig onderhoud en periodieke keuringen.

Verstandige werkgevers nemen die onderdelen op in hun kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Bij Heffiq bent u aan het juiste adres voor passend, productief en veilig materieel. We geven graag advies bij de aanschaf van uw heftrucks en magazijntrucks maar ook bij onderhoud, keuringen en planning daarvan. Zodat uw materieel en uw bedrijf optimaal presteren.

 

Voordelen BMWT-Keur door Heffiq

Met BMWT-Keur weet u dat het goed zit. U bent ervan verzekerd dat de keuring aan alle voorschriften voldoet en dat uw heftrucks, reachtrucks, magazijntrucks tiptop in orde zijn.

  • Uw medewerkers werken met veilig en betrouwbaar materieel
  • U voldoet aan de Arbowet
  • Geen onaangename verrassingen of storingen
  • Minder uitval en stilstand
 

Combineren met regulier onderhoud

De keuring is te combineren met het reguliere onderhoud. Dat maakt het plannen eenvoudiger en de heftruck staat niet langer stil dan nodig is. Uw bedrijfsproces kan gewoon doorgaan.

Hoe werkt het?

Voor de keuring maakt u een afspraak met Heffiq. Onze BMWT-Keur gecertificeerde keurmeester komt op de afgesproken dag en tijd bij uw bedrijf langs. De keuring kan eventueel worden gecombineerd met een reguliere onderhoudsbeurt.

De keurmeester checkt de truck en alle onderdelen aan de hand van een gestandaardiseerd keuringsformulier met bijbehorende instructies. De resultaten van de keuring worden genoteerd op het BMWT-keuringsformulier. Bij een eventueel geconstateerde tekortkoming, vermeldt de keurmeester ook met welke maatregel die te verhelpen is. Doorgaans kan dat direct.

Wordt de heftruck goedgekeurd, dan ontvangt u een keuringsrapport. De truck wordt voorzien van een BMWT-Keur jaarsticker.

Jaarsticker

Een goedgekeurde truck is te herkennen aan de BMWT-Keur jaarsticker. Alleen gecertificeerde BMWT-keurmeesters mogen die uitdelen. De sticker geeft ook aan wanneer de truck opnieuw gekeurd dient te worden.

Die zichtbaarheid is handig: u weet wanneer de truck weer gekeurd moet worden. U laat tegelijkertijd zien dat u werk maakt van goed en veilig materieel.

Voor de chauffeur is de jaarsticker een bevestiging dat hij of zij op een goedgekeurde en veilige machine rijdt… en een stimulans om er zorgvuldig en veilig mee om te gaan. 

 

Drie zekerheden met Heffiq en BMWT-Keur

Als u voor Heffiq en BMWT-Keur kiest, kiest u voor kwaliteit. U heeft drie zekerheden:

  • De keuring gebeurt objectief en deskundig, conform de eisen van BMWT
  • In opdracht van BMWT audit TÜV Rheinland onze keuringsactiviteiten jaarlijks
  • De keuringen worden steekproefsgewijs gecontroleerd

Vraag het ons!

Wilt u meer weten over keuringen? Vraag het ons. We denken graag met u mee.

 

Meer weten over keuringen?

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen 24-uur contact met u op